Ştiri
Roxana Țurcanu, ALDE Botoșani: Să redăm Centrul Vechi tuturor botoșănenilor! – GALERIE FOTO

În după-amiaza zilei de vineri, președintele ALDE Botoșani, Roxana Florentina Țurcanu, alături de echipa sa de campanie, aspirantă la  Consiliul Local Botoșani, s-a aflat în Centrul Vechi al municipiului Botoșani, pentru a interacționa cu botoșănenii. 

Această acțiune are la bază dorința de identificare a unor soluții pentru revitalizarea zonei istorice a municipiului nostru, în speranța că aceasta va reuși să își redobândească farmecul de altădată și să reintre în atenția publicului, asemeni zonelor centrale din Brașov, Oradea, Arad sau București.

 

„De câte ori am trecut prin Centrul Vechi al orașului, m-am gândit că dacă aș ajunge edilul acestui municipiu, primul lucru pe care l-aș face ar fi să găsesc o cale pentru a-l reda tuturor botoșănenilor. Centrul Vechi trebuie să redevină acea zonă de promenadă preferată de toată lumea din municipiul Botoșani, care să te atragă prin stil si arhitectura, acel loc liniștit in care să te vezi cu prietenii la o cafea sau la un ceai, zona în care să te poți plimba seara, în deplină siguranță, alături de familia ta. Sunt la bază profesor de istorie și asist cu neputință la această degradare arhitectonică, dar mai ales la pierderea identității noastre culturale. De aceea, cu sprijinul dumneavoastră, îmi propun ca principala mea activitate în calitate de primar, sa fie aceea de REVITALIZARE a Centrului Vechi și de readucere a acestuia în zona de interes a tuturor botoșănenilor!”, a precizat Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.

 

Această zonă trebuie să constituie prioritatea zero pentru viitoarea conducere a municipiului Botoșani. Este un loc a cărui poveste s-a pierdut în timp, dar care, dacă ar fi scoasă la lumină, botoșănenii ar avea doar de câștigat.

 

Viziunea noastră pentru Centrul Vechi este distinctă de cea a actualei conduceri a Primăriei Botoșani. Considerăm că aceasta a rămas încă o zonă nesecurizată și ne propunem să întărim măsurile de ordine publică, prin creșterea numărului de echipaje ale Politiei Locale în acest areal. Totodată vom reînfrumuseța centrul și vom pune accentul pe curățenia stradală prin spălarea străzilor pe timp de noapte, prin pavoazarea cu copaci și flori ornamentale, concomitent cu conștientizarea populației de întreținere a acestora. Vom stimula interesul botoșănenilor pentru Centrul Istoric prin atragerea de investitori care să își deschidă o afacere, sprijinul municipalității constând în oferirea de spații gratuite.

 

Totodată, ne propunem ca prin votul Consiliului Local, să oferim o primă de instalare pentru modernizare și investiții în valoare de 15.000 euro tuturor investitorilor care vor demonstra prin planul de afaceri că vor reuși să revitalizeze zona. Vom pune la dispoziție în mod gratuit spațiile  cumpărate și inventariate de Primăria Botoșani și vom oferi mobilierul stradal necesar pentru a crea un centru istoric de interes, așa  cum există în toată România și în toată Europa.

 

Pentru a avea siguranța continuității dezvoltării zonei, vom condiționa investitorii care vor beneficia de aceste facilități, să își mențină afacerea minimum 3 ani de zile în Centrul Vechi și să creeze noi locuri de muncă.

 

„Am avut oportunitatea de a vizita marea majoritate a orașelor din România și făcând o comparație, cred că ceea ce avem noi acum în Centrul Vechi este o rușine pentru conducerea Primăriei Botoșani. Este inadmisibil să faci o investiție cu fonduri europene, să te lauzi că ai reabilitat parțial zona istorică, dar să nu se vadă nimic în urmă. Este comod să stai în birou și să ridici din umeri, dar să încasezi taxele și impozitele tuturor botoșănenilor, lăudându-te că ai făcut și faci ce trebuie. Centrul Vechi al cui este? Și dacă s-a făcut ce trebuie, cum își explică municipalitatea degradarea în care se zbate cea mai frumoasă zonă istorică a municipiului Botoșani?”, a adăugat președintele ALDE Botoșani.

 

Trăim o perioadă a restricțiilor, dar când o vom depăși, municipalitatea va  trebui să organizeze în Centrul Vechi în fiecare week-end activități culturale, de relaxare, cu sprijinul instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Local: Teatrul Mihai Eminescu, Teatrul Vasilache, Filarmonica Botoșani, mai ales că după distanțarea impusă, oamenii își doresc să redevină la viața socială de altădată.

 

ESTE TIMPUL FAPTELOR CONCRETE pe care echipa ALDE, condusă de Roxana Florentina Țurcanu, profesor de istorie și absolventă de Administrație publică și antreprenor, le va realiza pentru botoșăneni. Trecutul istoric al Centrului Vechi va fi pus în valoare, iar acesta va deveni o zonă curată, modernă și sigură, cu sprijinul dumneavoastră!

 

(Comunicat ALDE Botoșani)

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Teodor Dună și Dan Coman
Pe data de 28 septembrie, la ora 16.30, Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” organizează o ediție on-line a întâlnirilor Poeți în dialog. Invitații Memorialului sunt doi laureați ai Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM, poeții Teodor Dună și Dan Coman. 
Profesoară din Botoșani infectată cu COVID
Un cadru didactic a fost confirmat cu virusul SARS-COV-2.
Colonelul Radu Anton condus marți pe ultimul drum: Este o zi tristă pentru familia pompierilor botoșăneni
Mesaj de condoleanțe transmis de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.
Cum poți contribui și tu la combaterea fenomenului fake news
(P) Te-ai săturat de toate informațiile greșite și eronate pe care le citești pe Internet, le auzi la TV sau chiar de la o persoană cunoscută? Ei bine, fenomenul fake news a început să ia din ce în ce mai multă amploare, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus. Oricât de mult am încerca să ne continuăm viața fără a lăsa ca acest lucru să ne afecteze, acest lucru este aproape imposibil. Rămâne în responsabilitatea noastră să combatem acest fenomen, prin mijloacele pe care le avem la îndemână.
Un atelier de modă face măsurători online pentru rochii și nu numai și tocmai și-a reluat din plin activitatea și... fizic
(P) Având în vedere contextul socio-economic în care ne aflăm, cauzat de virusul Covid-19, foarte multe evenimente programate pentru intervalul aprilie-iulie s-au anulat și s-au reprogramat pentru această toamnă-iarnă sau pentru anul 2021.
Parcările din centrul orașului vor fi blocate în seara alegerilor, trasee speciale în zona zero
Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean (BECJ) Botoşani recomandă birourilor electorale de circumscripție municipală, orășenească și comunală, să programeze venirea reprezentanților secțiilor de votare la sediul biroului de circumscripție în așa fel încât să se evite prezența simultană a acestora în interiorul clădirii în care-și desfășoară activitatea.
Maxim 5 oameni vor putea intra în secția de votare, botoșănenii cu simptome vor vota în cabina de lângă ușă
Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean (BECJ) Botoşani a stabilit și reguli generale aplicabile pe parcursul desfășurării operațiunilor de votare și de valorificare a rezultatelor votării.
Cu urna mobilă la izolați și carantinați: Ștampilele și pixurile dezinfectate și alte reguli stabilite de BEJ - LISTA
Membrii BECJ au stabilit şi procedurile impuse în cazul persoanelor netransportabile, a persoanelor aflate în carantină sau izolare care solicită să voteze prin intermediul urnei speciale.
S-a hotărât: Bolnavii de Covid votează pe holurile spitalelor, voturile lor se numără ultimele
Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean (BECJ) Botoşani a adoptat o hotărâre prin care sunt stabilite regulile care trebuie respectate în cazul membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare care se vor deplasa cu urna specială în unităţi medicale în care se află pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.
Loading...
Decizie BEJ: Buletinele de vot din fiecare secție vor trebui numărate duminică dimineață
Biroul Electoral de Circumscripție Județean (BECJ) Botoșani a impus președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora să numere, în dimineața zilei de votare, toate buletinele de vot care le-au fost repartizate.
Mesaj de condoleanțe din partea echipei ALDE Botoșani
În aceste clipe triste, echipa ALDE transmite un gând de alinare către familia domnului colonel Radu Anton, care a trecut vineri seară la cele vesnice.
Peste 700 de polițiști, jandarmi și pompieri trimiși să supravegheze alegerile, se fac și filtre rutiere la Botoșani
Cadrele Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, precum și alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.
Stingerea fulgerătoare a colonelului Anton, deplânsă și de polițiști
Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani regretă stingerea fulgerătoare din viață, a colonelului ANTON RADU, fost inspector șef în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.
Suntem pe ultimul loc din Moldova și pe 29 din România, dar din nou și pe o lungă listă a deceselor – RAPORT Covid
Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a făcut public sâmbătă la amiază raportul pentru ultimele 24 de ore privind răspândirea coronavirusului. La nivel național se observă o ușoară scădere a numărului de cazuri, de la 1.629 ieri la 1.552 astăzi.
Loading...
MESAJ de la conducerea Consiliului Județean pentru colonelul Radu Anton
Și reprezentanții Consiliului Județean Botoșani au transmis un mesaj de condoleanțe după decesul lui Radu Anton, consilier județean ales pe listele PNL.
Două fete din Botoșani căutate de Poliție după ce au plecat cu un bărbat în Italia, dar nu au mai ajuns – FOTO
Familiile celor două tinere au solicitat ajutorul polițiștilor.
Lidera Organizației Femeilor din PNL, mesaj după decesul lui Radu Anton: Pierderile sunt atât de adânci și de sfâșietoare, încât taie în carne vie
Și Mirela Saucă, lidera femeilor liberale de la Botoșani a transmis un mesaj de condoleanțe pentru familia greu încercată a fostului comandant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.
Moruțan și iubita lui, Paula, depistați pozitiv cu noul COVID 19
Conform unor surse din anturajul jucătorului de la FCSB, mijlocașul formației patronate de Gigi Becali i-a transmis virusul și iubitei sale, o frumoasă studentă la drept din Cluj Napoca.
MESAJ de condoleanțe din partea senatorului Șoptică și Organizației PNL: A plecat dintre noi devreme
Organizația Județeană PNL Botoșani prin președintele Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe după decesul fulgerător al colonelului Radu Anton.
O botoșăneancă și-a dat foc la casă! Ea a fost luată la spital, din clădire nu a mai rămas nimic – GALERIE FOTO
Situație mai puțin obișnuită petrecută în după amiaza zilei de vineri, 25 septembrie 2020, la Botoșani.
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
”Dacă nu vii la vot, nu ai voie să vorbești. Eu acum cred că pot să vorbesc, deși o să mă pitrocească mulți la care le-am spus că nu sunt buni de primar”, Valeriu Iftime, președinte Camera de Comerț, Industrie și ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8750 lei
USD
Dolarul SUA
4.1874 lei
CHF
Francul elveţian
4.5137 lei
GBP
Lira sterlină
5.3319 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9713 lei
XAU
Gramul de aur
251.0994 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2497 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3430 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9536 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1318 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1800 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6547 lei
Vremea
astăzi
Botosani
14.3 o C
Dorohoi
14.4 o C
Bucecea
13.9 o C
Darabani
15.0 o C
Saveni
14.3 o C
Ştefăneşti
12.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.