Top News
Şapte copii de la Școala 11 IZOLAȚI și AMENINŢAŢI de două profesoare din cauza unei postări pe Instagram

Şapte copii au fost închiși joi după-amiază într-o sală de clasă chiar de două profesoare enervate la culme de o postare făcută pe internet.

O postare pe Instagram a enervat două cadre didactice

 

Mai mulți părinți au venit alertați de copiii lor care se aflau la Școala 11 din municipiu. Elevi în de clasa a VIII-a, ei și-au sunat plângând părinţii, după ce două cadre didactice de limba engleză i-ar fi chemat într-o sală de clasă și i-ar fi amenințat cu scăderea notei la purtare, dar și cu chemarea procurorilor, dosar penal atât pentru ei, cât și pentru părinții lor.

 

Au venit într-un suflet la școală, dar surpriză.

 

Nimeni nu știa nimic. Chiar dacă au cerut explicații, atât dirigintei, cât și directoarei, iar aceasta din urmă le-a comunicat că vina este undeva la mijloc.

 

Se pare că totul ar fi pornit de la o postare pe Instagram, pe contul școlii, creat chiar de un elev. Pe acea pagină a apărut o poză care făcea trimitere la una dintre cadrele didactice.

 

Mesajul ”Doamna... pozată în gospodărie”, însoțită de o poză comică preluată din altă sursă a enervat-o la culme pe profesoara adolescenților. Ea a cerut ajutorul unei colege pentru a-i aduna pe elevi și pentru a-i constrânge să spună cine este autorul postării.

 

"Copiii care au dat like au fost traumatizați"

 

Cel obligat să vină într-o sală de clasă nu a fost doar copilul care a făcut postarea pe contul de socializare, ci și alți şase, deoarece nu se știa cine a făcut contul și nici postarea.

 

După cuvintele rostite de cele două profesoare, printre elevi s-a instalat panica. Mulți au început să plângă și au cerut disperați să-și sune părinții. Vorbele cadrelor i-au făcut să-și apeleze părinții de şase ori în decurs de o oră, după spusele unuia dintre ei.

 

”Nu știu cine a înființat o pagină de Instagram a școlii și o parte din copii au dat like la o opinie despre caracterul profesorului respectiv. Copiii care au dat like au fost traumatizați. A mea m-a sunat de 4 ori în interval de o oră. Nu știam cum să o liniștesc”,

ne-a spus un părinte

De asemenea, după spusele copiilor amenințați, cadrele didactice din instituție le-ar fi transmis că acea postare reprezintă un motiv întemeiat pentru întocmirea unui dosar penal și că deja un procuror a intrat în posesia adreselor părinților.

”Este o aberație totală. De asta am venit să o învoiesc că nu mi se pare corect. Am vorbit și cu un psiholog… Este traumatizat total”

a mai adăugat tatăl unui copil

 

Totuși, deși șocați și foarte revoltați, părinții speră ca lucrurile să intre în făgașul normal. Ei consideră însă că este inadmisibil ca ai lor copii să nu aibă dreptul la o opinie și cred că dacă nu se găsește o soluție optimă, se va ajunge chiar în instanță.

 

Directoarea părea mai interesată de postare decât de ce au făcut profesoarele

 

Am întrebat-o pe directoarea Școlii nr. 11 de cele întrebate și s-a dovedit a fi mai degrabă preocupată de cont, decât de situația prin care au trecut elevii școlii pe care o conduce.

 

”Au pus o poză jignitoare rău cu nume, poză despre profesor și poze de pe internet urâte. Nu e în regulă.”

 

Eugenia Filip, director Școala 11 Botoșani.

 

Întrebată fiind la ce soluție s-a gândit, încă nu a găsit o rezolvare a acestei situații și cel mai probabil, va începe o anchetă. Directoarea școlii știe doar de o singură persoană și nu cunoaște încă identitatea celui de al doilea profesor care i-a amenințat pe copii.

”De rezolvat o să rezolvăm cumva. Nu e corect nici cum a procedat d-na profesoară, nici copiii.

Eugenia Filip, director Școala 11 Botoșani

 

instagram scoala 11

 

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean ( ISJ) confirmă incidentul petrecut la Școala nr. 11.

”La nivelul unității de învățământ se efectuează verificări pentru a se stabili dacă cele două profesoare au procedat corect.”

Gabriel Hârtie, Inspector Școlar General

 

Potrivit șefului educației botoșănene, la prima vedere cele doua profesoare ar fi trebuit sa îi convoace la școală pe părinții elevilor pentru a purta discuții referitoare la respectiva postare, dar mai ales pentru a verifica daca unul dintre cei şapte elevi au creat respectivul cont sau doar au apreciat postarea.

 

loading...
Bătaie la școală: o fată a fost lovită cu capul de calorifer și-a leșinat
O femeie din Centrul Vechi a bătut doi băieți într-o școală din municipiu, în timpul orelor

 

DESCARCĂ APLICAŢIA BOTOŞĂNEANUL PENTRU MOBIL:

Isabela ALEXANDRESCU
„Învățătorul Anului 2018” nominalizat de-un suflet sensibil, Gală cu emoție pentru alt suflet care trăiește mereu – FOTO&VIDEO
Angelica Gherman trăiește și respiră, prin fiica ei care cu o încăpățânare tristă îi cinstește memoria cu gala care-i poartă numele. Prin colegii cu care a petrecut generații întregi de copii și care povestesc întâmplări hazlii cu ea. Prin sălile de clasă, holurile, băncile, catedrele sau cancelaria Școlii nr. 13. Prin sutele de elevi pe care i-a trimis în drumul spre cunoaștere.
TRAGEDIE la Botoșani: Doi iubiți găsiți MORȚI în casă, în condiții SUSPECTE
O nouă tragedie a avut loc în județul Botoșani în această după-amiază.
20 de ani după gratii și 200.000 de lei daune în crima de o rară cruzime care a șocat atâta lume
Patru bărbați din „comuna cuțitarilor” și-au primit pedepsele la instanța de fond pentru unul dintre cele mai crude omoruri care au avut loc la Botoșani. Toți patru, înarmați cu sulițe, furci și topoare, au tăbărât pe un bărbat și l-au omorât în bătaie.
ŞOCANT: Botoşănean OMORÂT în bătaie de tânăra iubită; femeia prinsă cu altul
O femeie de 33 de ani a fost reţinută, vineri, sub acuzaţia că l-ar fi bătut pe iubitul ei cu pumnii, picioarele şi obiecte de bucătărie, în apartamentul tinerei, închiriat în municipiul Botoşani, după ce acesta a găsit-o în casă cu un alt bărbat.
Lovitură de teatru la „Mavromati”: Concursul pentru managerul spitalului ANULAT
În plină procedură de desfăşurarea a concursului pentru ocuparea postului de director la Spitalul Judeţean, întregul examen a fost anulat.
Noapte albă la Nova Apaserv, ultimă sută de metri la avaria de la apă – CÂND se reia furnizarea serviciului – GALERIE FOTO & VIDEO
Sunt aproape 12 ore de când muncitorii de la compania de apă se muncesc să rezolve problema apărută la una dintre principalele conducte de alimentare cu apă a orașului și unor localități din județ.
Ceremonie impresionantă în Centrul Istoric: cea mai numeroasă participare de după revoluţie, sute de steaguri şi-un… dac liber – VIDEO & GALERIE FOTO
A fost probabil cea mai frumoasă festivitate dedicată Zilei Naţionale a României care a avut loc după revoluţie. Aceasta datorită participării numeroase, peste 1.500 de oameni, dar şi a modului în care au ţinut oamenii să ia parte la momentul Centenarului.
Nervi grei la prima întâlnire a ministrului cu afaceriştii, unii patroni au ameninţat că pleacă din ţară: E o mare prostie - GALERIE FOTO
Botoşăneanul Marius Budăi a avut parte de o întrunire tensionată la prima acţiune derulată la Botoşani în noua sa calitate de ministru al Muncii şi Justiţiei Sociale. Tocmai în zi liberă oficialul guvernamental a participat la o acţiune organizată de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA).
Mirel Manea Orchesta, concert de Centenar la Parlamentul European: Treceţi batalioane române Carpaţii şi Hora UniriiGALERIE FOTO
Mirel Manea, Mădălina Omania şi ceilalţi membri ai orchestra muzicianului de la Filamonica de Stat se pot lăuda cu un concert pe care nu prea îl au în palmares nu doar artişti din Botoşani, ci din întreaga ţară.
EMOŢIONANT: 2.000 de elevi au creat cel mai mare Tricolor din istoria judeţului şi au cântat Deşteaptă-te, române! VIDEO & GALERIE FOTO
Seara geroasă a zilei de 28 noiembrie 2018 va fi una de neuitat pentru Botoşani. Şi aceasta întrucât Stadionul Municipal a găzduit cel mai mare steag din istoria judeţului.
Scandal cu jandarmi și executor la debrașnarea unui apartament : Vai de capul meu... Doamne... Numai Hitler făcea așaVIDEO & GALERIE FOTO
Societatea Nova Apaserv a demarat săptămâna trecută nouă campanie de debranșare a consumatorilor cu datorii.
Moromeții în instanță, varianta moldovenească de la Botoșani: Cioban chemat pentru un omor și-un cal
Limbajul pur țărănesc folosit în satele botoșănene a strălucit marți, într-o sală de judecată de la Tribunalul Botoșani. Un cioban din satul Oneaga, comuna Cristești a fost chemat pentru a spune ce știe el, despre un conflict dintre niște consăteni de-ai lui.
ALARMĂ GENERALĂ: Un violator a evadat din Penitenciarul Botoșani
Bărbatul este probabil dat în urmărire generală în toată țara pentru a putea fi identificat și readus în unitatea de detenție.
Campionii, campionii! Botoșaniul dă o nouă campioană, o echipă de băieți așteptată în centrul orașului – GALERIE FOTO & VIDEO
Pe o vreme potrivnică cu drumuri înzăpezite și temperaturi cu multe grade sub zero, echipa de baseball a Clubului Sportiv Școlar (CSȘ) a ajuns până în capitală pentru cel mai important meci al vieții.
Hram în una dintre cele mai mari parohii ale orașului: Sute de credincioși s-au rugat în Biserica nouă din cartierul ANL Bucovina – FOTO&VIDEO
Biserica Sfânta Muceniță Ecaterina este astăzi în mare sărbătoare. Lăcașul sfânt a devenit practic neîncăpător pentru sutele de enoriași care au venit la programul liturgic.
Finala Miss Boboc: Cea mai frumoasă liceană în straie populare aleasă în ropote de aplauze – GALERIE FOTO
Seria Balurilor Bobocilor din această toamnă s-a încheiat joi seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor.
Ministrul Budăi, ţinta unui val de ironii în presa centrală cu studiile 'private' târzii: De la camionagiu cu remorcă la… Mergeți la furat, că munca prostește!
Primul botoşănean desemnat ministru de la Octav Cozmâncă încoace a intrat în atenţia presei centrale după ce Comitetul Executiv Naţional a hotărât să îl susţină pentru ocuparea funcţiei de ministru.
ALARMĂ GENERALĂ: Urban Serv NU are sare și nisip pentru deszăpezire, șoferii NU vor să iasă pe utilaje – VIDEO
Un comandament de iarnă convocat de președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU), adică primarul Cătălin Flutur, a scos la iveală lucruri extrem, extrem de grave.
600 de oameni în picioare la concertul Proconsul cu o apariţie feminină surpriză pe scenă care a... aruncat cu umbră – VIDEO & GALERIE FOTO
Sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor s-a umplut din nou vineri seară, acolo unde Proconsul a susţinut un concert alături de Filarmonica de Stat Botoşani.
kalapod.net%20
BĂTĂLIE impresionantă pe locuințele ANL din Șoseaua Iașului: 15 cereri pe un singur apartament
Pe lista pentru locuințe ANL înregistrată la Primăria Botoșani sunt înscriși sute de botoșăneni din municipiu.
Bre nea Andrei! Mai bine în copac decât sub copac. Despre școala 11 sunt multe de spus, nu e așa de selectă după cum i-a mers vestea, am trecut și eu pe acolo. Nu mai fi așa de stresat că face rău la lingurică.
7 decembrie 2018, 01:11
Așa e când tot retardul are telefon mai deștept decât toată familia din care provine! Uite de pilda ce comentarii văd aici! Voi de ce nu faceți o astfel de poza șefilor voștri și sa faceți niște postări caraghioase cu ei ? Pai ce sa ceri de la niște copii când părinții sunt in copac? Unde sau in ce țara democrata( cum se murdăresc unii pe aici de democrație și OPEN mind) vezi așa postări la adresa unui învățător? Eu as pune o poza cu un babuin și as zice ca e mama copilului! Apoi un somalez lihnit și as zice ca e tasu! Sa văd dacă se supără ! Poate chiar seamănă ... ce e așa mare supărare ?
6 decembrie 2018, 22:51
Sechestrarea de persoane constituie infracțiune și se pedepsește conform legii.
6 decembrie 2018, 21:00
Legat de postarea unui parinte.Care e gravitatea?unde o vedwti asa mare?ca a postat o caricatura.... . Nu mai suntem pe timpul lui Nea Ilie doamna.Tpoate ai uitat anul in care traim.
6 decembrie 2018, 20:58
Asa a fost tot timpul la scoala 11...E scoala unde cumperi bănci si nu inveti nimic.... . Varza
6 decembrie 2018, 20:56
Ce au facut elevii este grav si urat. Din pacate, atat elevii cat si parintii sunt lipsiti de respect. Oare cand o sa invatam sa respectam pe cel care ne educa?
6 decembrie 2018, 20:28
Cat de stupizi sunt unii oameni in ziua de astazi,mai ales ca sunt si profesori. Educatia nu se face prin constrnagere fizica psihica si privare de libertate. Poza aia nu inseamna nimic...puteti merge la procurorul din RAI ca o sa va rada in fata si o sa va spuna....chiar a fost buna gluma! In schimb daca as fi fost parintele unuia dintre copiichiar si cel care a facut postarea,cred ca incercam sa demontrez copilului meu ca e posibil sa aiba dreptate...ajutand pe doamna profesoara sa semene cu tipa din poza...profesoara poate fi reclamata si de rasism....daca s-a simtit ofensata ca era comparata cu o doamna de culoare....
6 decembrie 2018, 19:38
doama acea imi este profesoara si chiar este de treaba si amuzanta
6 decembrie 2018, 18:26
Of of of, ce comunisti am ramas. Nu mi se pare nici o jignire, nici vorba de defaimare. Hai mai bine sa inchidem internetul...
6 decembrie 2018, 17:54
Profesoara respectiva ar trebui sa fie mai preocupata de motivele pentru care este atat de apreciata si iubita de elevi.
6 decembrie 2018, 17:09
zenda.ro
astratex.ro
Sondaj
Vă place cum a fost împodobit municipiul Botoșani de sărbători?
Da
Parțial
Nu
Declaraţia zilei
"Toate lumea ştie, nu pot să ascund faptul că simpatizez cu Dinamo. Este un lucru normal, pentru că am jucat acolo, am antrenat la Dinamo, am copilul care joacă la Dinamo. Se cunoaşte simpatia mea faţă de Dinamo.Acum eu sunt la FC ...
StarShinerS.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.6540 lei
USD
Dolarul SUA
4.1197 lei
CHF
Francul elveţian
4.1341 lei
GBP
Lira sterlină
5.1867 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6288 lei
XAU
Gramul de aur
164.1137 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2369 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4376 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9530 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0770 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1804 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6234 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-4 o C
Dorohoi
-4 o C
Bucecea
-4 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-4 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.