Top News
Aglomerație la licitația pentru parcări! Amenințări cu procese, s-a licitat până la câteva sute de euro pe un loc de parcare – VIDEO & GALERIE FOTO

Primăria Botoșani a organizat prima licitație cu strigare pentru atribuirea prin contracte de concesiune a aproape 100 de locuri de parcare în mai multe zone ale orașului, mai mult sau mai puțin aglomerate. Licitația s-a ținut de la ora 10:00 la Sala Polivalentă pentru a se respecta restricțiile impuse de pandemie.

Prima zi de licitații 

 

 

Au fost scoase la licitație locuri de parcare din zone precum Octav Băncilă, Ștefan Luchian, Calea Națională, Rapsodiei, Unirii sau M. Gorki. Peste 100 de persoane s-au înscris la licitație, însă o parte dintre participanți nu au ajuns efectiv în faza de licitație, fiind descalificați.

 

Iar motivul principal a fost faptul că locuiesc în blocuri construite de operatori privați, și unde investitorii, la eliberarea autorizației de construcție, sunt obligați să pună la dispoziție viitorilor proprietari și locuri de parcare.

Iar obligativitatea impusă este tocmai pentru a avea prioritate pe locurile de pe domeniul public, botoșănenii care locuiesc la celelalte blocuri.

 

 

Acesta a fost și mesajul transmis astăzi la licitație, botoșănenilor descalificați.

 

„Potrivit legii și regulamentului de parcări al municipiului Botoșani, cei care locuiesc în bloc privat, care prin autorizație au loc de parcare la respectivul bloc, nu au voie să participe la locurile de pe domeniul public. Nu este problema noastră cum v-ați înțeles cu investitorul, blocul acela nu se putea autoriza dacă nu avea locuri de parcare. Are locuri de parcare care stau goale, noi ne-am făcut datoria și am eliberat autorizație și fiecare locuință are câte un loc de parcare minimum”,

Iulius Gherase, șeful serviciului patrimoniu

 

Evident, măsura nu a fost primită bine, iar cei vizați au arătat că se vor îndrepta către instanță.

 

„Să ne scrieți pe solicitarea de participare motivul respingerii, ca să pot să vă dau în judecată”

A transmis unul dintre cei descalificați

 

Se caută soluții pentru noi locuri de parcare

 

La nivelul conducerii Primăriei Botoșani criza locurilor de parcare este evident cunoscută.

 

„Cunosc situația cu lipsa acută a locurilor de parcare din municipiul Botoșani, de aceea am și propus construirea unor noi parcări și acest lucru se va regăsi chiar pe bugetul acestui an. În acest moment avem 9.000 de locuri de parcare care pot fi concesionate, un număr insuficient pentru nevoile orașului, de aceea regăsim pe arterele principale ale orașului, mașini parcate de multe ori și într-un mod necorespunzător și încercăm să rezolvăm această problemă cum putem”,

Cosmin Andrei, primar

 

Încă din perioada în care era viceprimar, Cosmin Andrei și-a anunțat intenția de a construi parcări supra și subterane. Și în paralel sunt căutate zonele în care pot fi înființate locuri de parcare suplimentare, inclusiv pe străzi cu sens unic cum ar fi Ștefan Luchian sau Parcul Tineretului.

 

 

„Avem în vedere astăzi pe strada Viilor un număr de 25 de locuri de parcare, am mai identificat un teren pe Mihail Kogălniceanu unde să construim o parcare. La Școala Generală nr. 6 avem o suprafață de teren și am transmis colegilor să analizeze maniera în care putem construi o parcare pe un teren pe care-l deținem în proprietatea Primăriei”,

Cosmin Andrei, primar

 

O altă stradă unde vor fi înființate noi locuri de parcare este Nicolae Iorga. Iar Serviciul Patrimoniu și Direcția Edilitare au în lucru identificarea și a altor zone din oraș care să se prezeteze pentru a fi transformate în parcări.

loading...
ANUNȚ Primăria Botoșani organizează la Sala Polivalentă licitație pentru locurile de parcare neplătite în 2020 și cele nou înființate

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Botoșăneanca de la București lăsată fără funcție de parlamentari
Revocarea a fost făcută în plenul reunit al Parlamentului României, decizia fiind luată cu 247 de voturi pentru și doar 32 împotrivă.
Pleacă Monica, vine Monica! Predare de ștafetă pe o funcție la Municipiu, pentru evitarea incompatibilității
Componența Deliberativului municipal se va schimba din nou, la 9 luni din actualul mandat. În rândul liberalilor este așteptată o nouă demisie din Consiliul Local.
O bătrână din Botoșani stă în mizerie și cu șobolani în apartament: Ferească Dumnezeu o mușcă de față prin somn nu pot să …– GALERIE FOTO & VIDEO
Maria Diaconu are 92 de ani și locuiește într-un apartament situat la parterul unui bloc din spatele Cinematografului Unirea. Stă într-o mizerie de nedescris și are în casă inclusiv șobolani.
Un concert-lecție pe scena Filarmonicii: Mozart este cel mai aristocratic, cel mai nobil, și mai ales cel mai plin de har dumnezeiesc din istoria muzicii – FOTO&VIDEO
Un pianist în fața căruia publicul și-a ținut răsuflarea pentru ca la final să răbufnească în ropote de aplauze, un dirijor care, înainte de a-și folosi bagheta, și-a dezvăluit sufletul de artist. Și peste toate spiritul unui Mozart uriaș, compozitorul pe care, în peste 200 de ani de eternitate, nu a reușit nimeni să îl egaleze.
Viorel Ilișoi a revenit în orașul în care a început ”Strălucitor”, Irina Munteanu a lăsat să circule prin Botoșani ”Prizonierul” - VIDEO & GALERIE FOTO
Doi autori botoșăneni, fiecare dintre ei având în spate o viață de jurnalist care de la o vreme se așază în pagini de carte.
Mărturisirea celui de-al treilea om din stat, venit cu mașina pe drumul de la Târgu-Frumos: Mai ațipeam un pic, mă mai zguduia... FOTOGALERIE
Venit în județ pentru a i se prezenta stadiul proiectelor de modernizare a drumurilor Botoșani – Târgu Frumos și Botoșani – Ștefănești, președintele Camerei Deputaților a fost întrebat de reporterul Botoșăneanul dacă s-a deplasat cu avionul sau cu automobilul în nordul Moldovei?
Se caută director la instituția unde foștii șefi erau campioni la concedii medicale
Un nou concurs va avea loc în luna iulie la București pentru ocuparea unui post de director la o instituție publică din Botoșani.
Eroii cinstiți în ploaie la cimitir: CJ-ul a luat fața Prefecturii la coroane, AUR a venit de două ori, iar defilarea a... plecat la Mălina și prin Afganistan – VIDEO & GALERIE FOTO
După ce anul trecut manifestările prilejuite de Înălțarea Domnului au fost interzise în cimitire din cauza situației sanitare, în 2021 evenimentul religios desfășurat la ”Pacea” a fost afectat de ploaie.
Se cere ANULAREA concursului pentru șefia „TBC”, contestație depusă de candidata respinsă
Cristina Bahrin a depus contestație joi, la ora 9:00, solicitând anularea concursului pentru șefia Spitalul de Pneumoftiziologie.
Loading...
Se mută „Urgențele”, muncitorii continuă lucrările: Avem termen să eliberăm - FOTOGALERIE
Lucrările de modernizare a Unității de Primiri Urgențe (UPU) sunt în grafic, motiv pentru care în aceste zile reprezentanții Spitalului Județean Mavromati pregătesc predarea totală a amplasamentului.
PSD și-a pus în sfârșit director la ”Apă”, a fost votat la propunerea unui patron de restaurant
Ceea ce Botoșăneanul anticipa sâmbătă, s-a întâmplat în cursul zilei de miercuri. Întrunit în ședință, consiliul de administrație al SC Nova Apaserv SA a schimbat directorul general.
Polițiștii de la ”Circulație” eliberați nu au voie să se apropie unul de celălalt, dar vor fi supravegheați de propriii colegi
Cei opt polițiști care au fost eliberați astăzi, fiind plasați sub control judiciar, vor trebui să respecte mai multe măsuri stabilite de judecători.
Lovitură de teatru: Toți polițiștii de la Serviciul Rutier arestați la cererea DNA au fost eliberați
După două zile de deliberări, Curtea de Apel Suceava a dat astăzi o sentință favorabilă polițiștilor de la Serviciul Rutier care au fost arestați săptămâna trecută la cererea Direcției Naționale Anticorupție.
S-a stricat ”muzica” la Filarmonică: Directorul aproape să rămână fără funcție, se pregătește un interimar
Directorul Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani este foarte aproape să își piardă postul. Mihai Sârbu a obținut la evaluarea activității o notă care nu îi mai permite să își ducă mandatul până la capăt.  
Loading...
Baloane înălțate la Botoșani pentru micuții pierduți, medic: Să-i spun unui părinte că al lui copil a murit este cel mai greu lucruGALERIE FOTO & VIDEO
Copilaşii care au părăsit braţele părinţilor prea devreme sau care nici nu au văzut lumina zilei au fost comemoraţi duminică, 6 iunie 2021, în fața Secției de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean Mavromati.
Primul muzeu al lipovenilor din România care intră în circuitul național, evenimentul a reunit zeci de oameni / Explozie de bucurie cu Katiușa și Kalinka la Botoșani – GALERIE FOTO&VIDEO
Sunt pata de culoare a orașului, cu o istorie dureroasă pe care astăzi ne-o povestesc fără patimă. Îi cunoaștem ca pe cei mai destoinici grădinari, buni meșteșugari, dar și drept păstrători ai unei culturi pe cât de vechi, pe atât de valoroase.
Centru pentru vârstnici cu saună, jacuzzi și sală de fitness, inaugurat la Ștefănești în prezența ministrului Muncii – VIDEO & GALERIE FOTO
Poate cel mai modern centru de stat destinat pensionarilor și-a deschis porțile sâmbătă pe strada Smârdan 5 din Ștefănești. Primăria orașului de pe malul Prutului a tăiat panglica inaugurală a unui proiect Regio în valoare de 3,1 milioane de lei.
Doi bărbați reținuți pentru exploatarea unor tinere: S-au ridicat săbii, securi și macete - FOTO & VIDEO
Au fost efectuate trei percheziții domiciliare.
Decizie de la Suceava: Opt polițiști de la Serviciul Rutier au fost arestați preventiv
Procurorii au dispus miercuri reținerea mai multor suspecți, iar joi au fost formulate mai multe mandate de arestare preventivă.
”Fabrica de mame” se apropie de mileniul 3: Aparatură modernă adusă la Maternitatea Botoșani după ani de așteptări, medic: Din păcate, celelalte județe aveau deja GALERIE FOTO
Ambulatoriul de la Maternitatea Botoșani are începând de luna aceasta un laborator de analize performant. Lucrările de modernizare au fost finalizate, motiv pentru care s-a primit și aparatură nouă.
Trebuie semnată o adeziune comună cu toti cei care sunt nemultumiti de modul cum se administreaza patrimoniul orasului (parcari , confesiuni, etc ) si modul " clientelar si preferențial al domnului Gherase.
14 martie 2021, 21:28
Pe Marchian cand rezolvi problema Andrei. Bine ca mai faceti un bloc. Ca parcare acolo nu v-ati gandit sa faceti. Esti foarte slab. Nu ai curajul sa faci schimbari adevarate. Doar carpeli. La fel de slab ca Flutur.
9 martie 2021, 21:38
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Am fost învăţat de mic în familie: când am posibilitatea să ajut pe cineva, să ajut. Dacă nu pot să ajut, să nu încurc, să îmi văd de ale mele. Chiar şi părintele Arsenie Papacioc spunea vorba asta: Dacă nu poţi să ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9250 lei
USD
Dolarul SUA
4.1340 lei
CHF
Francul elveţian
4.4992 lei
GBP
Lira sterlină
5.7441 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7521 lei
XAU
Gramul de aur
238.2808 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2321 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3889 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1162 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3425 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1931 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6623 lei
Vremea
astăzi
Botosani
21.2 o C
Dorohoi
21.2 o C
Bucecea
20.5 o C
Darabani
20.5 o C
Saveni
21.6 o C
Ştefăneşti
23.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.