Top News
Botoșănenii care mor brutal!!! Detaliile ȘOCANTE pe care le lasă în urma lor cei care se sinucid

Chiar dacă în ultima perioadă în județul Botoșani valul sinuciderilor și a tentativelor de anulare a existenței, au început să se domolească, asta nu poate șterge însă din istoria orașului  tragediile care s-au ținut lanț la începutul acestui an. Au fost zeci de sinucideri în rândul tinerilor și tot atâtea încercări de încheiere a vieții, terminate la spital. Îngrijorător este faptul că, potrivit medicilor din domeniul psihiatric, numărul oamenilor care nu mai vor să trăiască este în creștere.   

La fiecare sinucidere realizată sunt cel puțin zece tentative

Poate mulți dintre noi ne-am întrebat măcar o dată ce este în mintea unui astfel de om, unei astfel de persoane, care nu mai vrea să trăiască și recurge la acte de sinucidere pe care le vedem doar în filme și sunt atât de brutale încât ți se face pielea de gâină numai când te gândești. Din punct de vedere psihiatric există o explicație, iar medicul Nicolae Vlad, din cadrul Spitalului de Psihiatrie Botoșani ne-a explicat, în detaliu, care este diferența dintre o sinucidere dusă la bun sfârșit, o tentativă de sinucidere și nu în ultimul rând, care sunt indiciile esențiale lăsate în urma unui act.
”Suicidul realizat este atunci când o persoană își anulează existența în mod voit, deci este un act voluntar. Când, însă, are o problemă existențială și ar dori ca cei din jur să știe că el are o problemă, atunci recurge la tentativă, tentativa nefiind un act care să ducă într-un sfârșit la anularea existenței, ci mai degrabă un strigăt de ajutor ca, cei din jur să înțeleagă și să-i vină în ajutor. De aceea la fiecare sinucidere realizată sunt cel puțin zece tentative sinucidere”, spune pentru început medicul psihiatru, care adaugă că de regulă tentativa de sinucidere este specifică vârstelor tinere, în special sexului feminin. În timp ce suicidul realizat este specific vârstei înaintate și anume a sexului masculin.

O să găsești un flacon căzut, vezi Doamne din întâmplare

Potrivit cadrului medical, la tentativa de sinucidere se recurge la mijloace mai blânde cum ar fi, de pildă, ingestia de substanțe toxice de medicamente, utilizarea gazului sau gesturi care lasă să se întrevadă că o dorință de viață mai există la individul respectiv.
Dacă te duci la o astfel de persoană, o să găsești un flacon căzut, vezi Doamne din întâmplare, dar în realitate ea l-a lăsat să cadă ca să știi că a luat totuși niște pastile. Dacă etanșează ferestrele ca să dea drumul la gaz, uită să astupe și gaura de la cheie, adică lasă niște posibilități ca să nu moară totuși. Aceste modalități mai blânde trebuie să ne dea nouă de înțeles că omul nu chiar vrea să moară, mai degrabă el are nevoie de ajutor, are o problemă”, mai  spune doctorul.

Metoda de sinucidere care se află pe primul loc și este cea mai des întâlnită în rândul botoșănenilor este ștrangularea, o metodă cumplită de trecerea în neființă.
”În suicidul realizat se folosesc mijloace dure, spânzurătoarea este pe primul loc, ștrangularea. Peste 98% din aceste persoane se sinucid prin ștrangulare, apoi mai este defenestrarea, aruncarea de la fereastră, aruncarea în fața unui vehicul în mers, mașină, tren sau împușcare. Astea sunt cazuri mai puține dar totuși sunt mijloace dure”, spun Nicolae Vlad.

În 1995,  procentul de sinucidere la Botoșani era 10%

O statistică realizată la nivelul județului Botoșani, arată că procentul de creștere a sinuciderilor, din păcate, a crescut.
”Eu am făcut o statistică în 1995 și procentul de sinucidererealizat la noi în județ era de 10,4 la suta de mii de locuitori, acum vreo trei ani am făcut o reevaluare și revăzând datele statistice, inclusiv de la Institutul Național ”Mina Minovici”, procentul este 14,4 la suta de mii de locuitori. Dacă facem un calcul, raportându-ne la numărul de locuitori, ar da cam 70, 71 de subiecți care se sinucid pe an, deci cifra a crescut de la 10, 4, la 14, 4%”, explică cadrul medical din domeniul psihiatric.
Se pare că toate aceste gânduri negre sunt ”întreținute” de condițiile economico-sociale, lipsa locurilor de muncă, familii dezbinate, dezorganizate și nu în ultimul rând divorțiabilitatea, care este în creștere.

Intră în delir alcoolic și fuge de urmăritorii lui

”Se poate veni în ajutor de exemplu când o persoane are mai multe tentative sunt niște factori de predictibilitat. Persoanele care au mai multe tentative de sinucidere chiar dacă sunt blânde, trebuie să suspectăm că o va și face la un moment dat. Cei care vorbesc mult despre această modalitate de a-și anula exista, întâi amenință, nu prea ar vrea să o facă dar într-un sfârșit trebuie să ne așteptăm că o va și face”, a mai spus doctorul Vlad.
Cadrul medical a făcut cunoscute acele cazuri de morți stupide, accidentale, atunci când un alcoolic cu mintea furată, confundă sticla de băutură, cu cea de otravă sau are impresia că este urmărit și sare de la etaj.
”Sunt unele cazuri în care unii confundă substanțele, alcoolicii care pitesc băutura prin locuri diferite în casă, ei uitând unde au pus sticla, dau peste una unde este otravă de șobolani, și ei mor practic accidental, nu s-au sinucis. Ei de obicei ascund băutura, otrăvurile tot așa le ascund. Dau repede peste gât sticla și pot muri prin otrăvire. Un alcoolic care este la etajul nu știu care, intră în delir alcoolic, el fuge de urmăritorii lui”, a spus în încheiere Nicolae Vlad.
 

Ştefania VORNICEANU
Am intrat în starea de nesimțire civică: ”Ce frumos și curat era orașul în starea de urgență!” - FOTO
Se spune că civilizaţia este un proces prin care învăţăm să fim mai buni. Doar că, atunci când suntem buni, ne raportăm în primul rând la confortul nostru, la câștigul propriu și prea puțin sau deloc la nevoințele aproapelui nostru.
E dezastru: Botoșani a depășit pragul de 700 de cazuri de Covid! Am ajuns pe locul 4 în România
Cu toate că la nivel național pandemia este în retragere de o săptămână, la Botoșani situația se înrăutățește de la o zi la alta. Iar asta o arată chiar datele făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).
A doua oară, în două zile! Mascații și Poliția au răscolit iar Piața Centrală, comercianții sunt disperați și s-au dus la prefect – GALERIE FOTO
Comercianții din Piața Centrală, din zona cunoscută ca fiind „a moldovenilor” situată în vecinătatea Halei de Lactate, au fost iar controlați de Poliție pentru a doua oară, în decurs de două zile.
Sechestrate în case, lângă bărbați violenți! Zeci de botoșănence bătute cu sălbăticie în izolare, val de apeluri la 112
În timp ce virusul COVID-19 a pus stăpânire pe întreaga planetă, există și victime ascunse ale acestei pandemii. 
Scandal la vârful Primăriei pentru o mașină de spirt: sticlele date jos în cartier, cuvinte grele între edili
Disputele dintre primarul PNL și viceprimarii PSD ai municipiului Botoșani au ajuns și la materialele folosite în lupta cu coronavirusul. Mai exact, la o autoutilitară cu spirt aflată în centrul unui nou scandal public de genul celor cu care edilii i-au obișnuit deja pe botoșănenii ce le-au dat votul.
Toți botoșănenii infectați cu COVID care au murit aveau alte afecțiuni – BOLILE de care sufereau
Până marți la Botoșani 42 de persoane infectate cu virusul COVID au murit. Toate cazurile au fost raportate de către autorități la decese din cauza virusului chinezesc.
Cultura botoșăneană este în DOLIU: ”O pierdere colosală. Putea fi ea însăși un tezaur viu”
A plecat într-o discreție care o caracteriza, într-o modestie rară. Un om care a lăsat în urmă o impresionantă zestre etnografică, de o valoare documentară excepțională.
Angajată a Centrului de Creație găsită decedată în locuință: O mare pierdere pentru cultura botoșăneană- FOTOGALERIE
Centrul pentru Conservarea și Valorificarea Tradiției și Creației Populare, aflat în subordinea Consiliului Județean Botoșani, este în doliu.
ASTĂZI: Slujbă în aer liber pe ploaie: Botoșăneni cu măști și umbrele, dar uniți în credință – GALERIE FOTO
După două luni în care credincioșii s-au rugat doar acasă urmărind online slujbele religioase, a venit vremea când au loc și primele slujbe în aer liber.
inpuff.ro
Loading...
EXCLUSIV: Consiliera acuzată de trădare a fost EXCLUSĂ din PSD cu unanimitate de voturi
După scandalul izbucnit în Consiliul Local Botoșani la ședința pentru schimbarea membrilor Consiliului de Administrație de la societatea Eltrans, Daniela Roșu a fost exclusă din PSD.
Prima zi de LIBERTATE la Botoșani, după ieșirea din starea de urgență: distanțarea socială respectată. Și nu prea – GALERIE FOTO
Data de 15 mai 2020 a fost așteptată de întreaga României dar și de cetățenii din Botoșani deopotrivă. A însemnat terminarea din Stării de Urgență, după două luni de interdicții, în care o simplă ieșire pe ușa locuinței nu putea fi efectuată fără nelipsita declarație privitoare la scopul „plimbării”.
COVID afectează unul dintre hipermarketurile de la Botoșani! Soțul unei angajate MORT de coronavirus, o parte dintre salariați trimiși la izolare
Soția bărbatului de 39 de ani al cărui deces a fost transmis în cursul serii de miercuri, 13 mai 2020 de Grupul de Comunicare Strategică, lucrează într-un mare centru comercial de la Botoșani.
Polițist local aflat în misiune, cu mașina distrusă în Centrul Vechi, ar fi fost și îmbrâncit de doi tineri
Incidentele în zona istorică a orașului sunt nelipsite chiar și pe pandemie. Și nu este pentru prima dată când cei care au de suferit sunt chiar oamenii legii.
DOUĂ amenzi aplicate de ITM la fabrica unde au fost concediați muncitorii din Sri Lanka
Urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitoare la cei peste 40 de muncitori confecționeri de la Botoșani concediați din cauza pandemiei, instituțiile statului au demarat verificări.
Loading...
Botoșăneanca din fruntea DSP București înlocuită cu fina ministrului Educației
Directorul interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP) București, botoșăneanca Laura Acatrinei, a fost înlocuită din funcție la mai puțin de două luni de la data numirii.
Eroare de poveste a autorităților: Nouă botoșăneni cu Covid-19 au... dispărut
Erorile din raportările Grupul de Comunicare Strategică (GCS) privind răspândirea coronavirusului se înmulțesc de la o zi la alta și aceasta în condițiile în care tocmai acest organism militează să fie citite doar informările pe care el le transmite șîn același timp închide publicații online pentru informații false.
Strada din municipiu intrată în MODERNIZARE arată ca un mare lac: Bordurile, pe timp de ploaie, se pot vopsi - GALERIE FOTO
Pe data de 31 octombrie 2019 începeau lucrările la cea mai lungă stradă a municipiului și care și-a așteptat rândul la finanțare ani la rând.
RUȘINOS: În zona zero a orașului, bărbați cu pantalonii în vine surprinși în mijlocul zilei de locatari – FOTOGALERIE
Botoșănenii care locuiesc în zona centrală a orașului, la câteva zeci de metri de Palatul Administrativ și Primărie, trăiesc de câteva săptămâni de zile un adevărat coșmar.
Fostul subprefect, gata de angajare la Registrul Agricol dintr-o comună
Surpriză la un concurs public pentru ocuparea unui post în schema de personal a unei primării comunale. Singurul candidat înscris și cu șanse mari de promovare este un fost subprefect care de câțiva ani își administrează propria afacere.
Vărul fostului șef al Poliției Rutiere omorât în piață cu un cuțit în inimă
Este doliu în familia fostului șef al Poliției Rutiere, Dumitru Zmău.
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”În această noapte, la Otopeni, am căutat o soluție pentru 36 de cetățeni din Sri Lanka aflați, până de curând, în contract de muncă cu un angajator din Botoșani. Dincolo de proceduri și decizii de care ne vom ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8415 lei
USD
Dolarul SUA
4.4172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5621 lei
GBP
Lira sterlină
5.4384 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1021 lei
XAU
Gramul de aur
244.5322 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2505 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3855 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9233 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1787 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.