Top News
COVID afectează unul dintre hipermarketurile de la Botoșani! Soțul unei angajate MORT de coronavirus, o parte dintre salariați trimiși la izolare

Soția bărbatului de 39 de ani al cărui deces a fost transmis în cursul serii de miercuri, 13 mai 2020 de Grupul de Comunicare Strategică, lucrează într-un mare centru comercial de la Botoșani.

Doar două angajate la izolare 

 

Femeia îndoliată este lucrător comercial la raionul cofetărie – brutărie din respectivul hipermarket și potrivit colegilor ei, ar fi intrat în contact direct cu majoritatea angajaților, adică în jur de 20 de persoane.

 

Ar fi fost trimisă de conducerea companiei în izolare pentru o perioadă de 14 zile, așa cum spun procedurile sanitare pe timp de pandemie. Alături de colega cu care lucra pe același raion.

 

Întrucât doar cele două angajate au fost trimise la izolare, ceilalți colegi au dorit să tragă un semnal de alarmă, nemulțumiți de decizia șefei de raion.

 

„Soția decedatului a intrat în contact cu întreg raionul, mai bine de 20 de persoane, iar conducerea nu a luat nicio măsură, pe ceilalți i-a lăsat așa, de izbeliște. Colega a fost trimisă acasă în concediu de odihnă, deși este vorba despre izolare. Încearcă să se ascundă totul. Nu a fost anunțat nimeni, totul este acolo, vor să meargă închis”,

Se arată în mesaj

 

Compania susține că a luat toate măsurile sanitare

 

În replică, contactați de Botoșăneanul.ro, reprezentanții centrului comercial susțin contrariul. Și arată că în această perioadă în care toată lumea este extrem de îngrijorată, în centru au fost luate toate măsurile necesare pentru protejarea atât a clienților cât și a angajaților.

 

„Dorim să vă asigurăm că luăm permanent toate măsurile sanitare, de monitorizare și prevenție stabilite de autorități. Mai mult, suntem o companie care a introdus măsuri excepționale, dincolo de cele standard, precum: montarea de bariere transparente între casieri și clienți în toate magazinele sau circuite de cumpărături « fără atingere » cum este cazul aplicației prin care clienții scanează produsele direct la raft și plătesc fără a pune produsele pe banda de la casele de marcat sau al caselor Self-CheckOut”,

Se arată în răspunsul companiei

 

Dar nu comentează ancheta

 

De asemenea, reprezentanții hipermarketului dau asigurări că se află în contact permanent cu Direcția de Sănătate Publică pentru a se interveni de urgență dacă vor exista suspiciuni de contaminare.

 

Însă, în cazul de față cu angajata al cărui soț a decedat din cauza COVID-19, compania nu își exprimă nici un punct de vedere oficial.

 

„În acest context, nu suntem abilitați să comunicăm despre situații sau suspiciuni medicale. Informații oficiale referitoarea la situația epidemiologică și măsurile ce se impun vor veni, ca și până acum, de la Grupul de Comunicare Strategică și de la celelalte instituții abilitate prin lege”,

Se mai arată în răspunsul oferit publicației Botoșăneanul

 

Până la acest moment, Centrul Județean de Comunicare nu a oferit detalii despre vreo anchetă epidemiologică demarată la hipermarketul din municipiul Botoșani.

 

Având în vedere că persoanele afectate nu sunt persoane publice, identitatea lor precum și a locului de muncă sunt protejate de prevederile europene privitoare la protejarea datelor cu caracter personal.

 

Botoșăneanul de 39 de ani a decedat pe 9 mai, însă a fost trecut abia marți pe lista celor care și-au pierdut viața din cauza temutului virus și raportat miercuri, 13 mai 2020.

 

 

În informarea trimisă de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) se precizează că prezența coronavirusului a ieșit în evidență ”proba necroptică”, adică post-mortem.

 

Obezitate și HTA sunt comorbiditățile trecute în dreptul său.

loading...
Botoșănean de 39 de ani MORT de COVID-19, infectarea confirmată la trei zile după deces

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Lansare INEDITĂ a unui proiect european la Botoșani! Zeci de persoane împreună dar la distanță, pentru un program cu gândire didactică ALTFELVIDEO&FOTO
Miercuri, pe data de 24 iunie 2020, a avut loc lansarea proiectului cu finanțare europeană: ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Mașini scumpe înmatriculate la Botoșani chiar și pe pandemie – TOPUL mărcilor preferate de botoșăneni
Chiar și pe pandemie au fost botoșăneni care și-au achiziționat mașini, fie ele mai scumpe, sau mai ieftine.
Județul cu trei sfinți în calendar și o salbă de genii: ”Știți că, chiar născuți aici, noi nu cunoaștem Botoșaniul?”
Puțină lume știe că Botoșaniul are, în calendarul ortodox, trei sfinți. Lor li se adaugă marii duhovnici care s-au nevoit în mănăstirile din România sau de la Muntele Athos, dar și personalitățile cu care botoșănenii se mândresc, de la Eminescu la Iorga, Enescu, Luchian.
Stradă crăpată de furtună, se închide CIRCULAȚIA pentru că nu mai prezintă siguranță – VIDEO & FOTOGALERIE
La aproximativ două ore de la furtuna deosebit de violentă înregistrată la Botoșani, municipalitatea a hotărât să închidă un sector dintr-o stradă de la capătul orașului.
O consilieră cere polițiști locali în civil pe străzile orașului: Oricâtă pândă am face noi în municipiul Botoșani, nu o să reușim
În ședința ordinară de Consiliu Local de vineri, 19 iunie 2020 a fost lansat un apel public către Poliția Locală și societatea Urban Serv.
Șef de la Botoșani TRIMIS la Suceava să conducă o instituție publică după ce omologul de acolo s-a îmbolnăvit subit
În contextul comandamentului de o lună de zile organizat la București de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției de la Suceava a fost preluată de un botoșănean.
Coșmar pe drumul de un milion de euro al orașului: Ce să ne facem noi dacă plouă, să ne batem cu Cel de Sus? VIDEO & GALERIE FOTO
În ultima zi a lunii octombrie 2019 au demarat lucrările la un drum al municipiului desprins parcă dintr-un sat uitat de lume de prin județ. Primăria Botoșani a obținut finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) în cadrul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea Drumului Tătarilor.
DE ASTĂZI: Botoșănenii se pot testa la cerere – CÂT costă un test pentru COVID la Mavromati
La Spitalul Județean Mavromati se fac începând de marți, 16 iunie 2020, și teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșăneancă cu COVID moartă la Mavromati, familia nu a fost anunțată: Nu știu ce i s-a administrat că deja a doua zi era foarte slăbită
O botoșăneancă infectată cu COVID s-a stins din viață sâmbătă, 13 iunie 2020, iar familia susține că nu a fost anunțată de deces.
inpuff.ro
Loading...
Botoșani a pierdut o doamnă! Minodora Vasiliu va trăi în amintirea tuturor, mare de durere în ziua de rămas bun – GALERIE FOTO & VIDEO
Minodora Vasiliu a fost o doamnă. În adevăratul sens al cuvântului. O femeie care știa să îmbine natural eleganța cu finețea. Frumoasă dar și inteligentă, Minodora Vasiliu a fost un profesionist desăvârșit și a rămas la Botoșani pe lista celor mai longevivi directori de instituție.
ACUZAȚII extrem de grave la adresa spitalului, paznic cu țigara în gură, asistente acuzate de aroganță: Vă sunăm noi când moare
Decesul cu numărul 1.361 îi va fi atribuit tot unui botoșănean care a murit joi, 11 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati, după ce a fost depistat cu COVID-19. Familia susține că ruda lor, respectivul bărbatul de 59 de ani ar fi fost tratat necorespunzător în spital. Rudele au avut de asemenea episoade neplăcute și cu personalul de la pază.
ASTĂZI: Minodora Vasiliu își ia bun rămas de la oameni și oamenii de la ea – GALERIE FOTO
Medicul Minodora Vasiliu, director al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) va fi condusă astăzi, 13 iunie 2020, pe ultimul ei drum.
COVID-ul pătrunde și în DSPSA-ul Primăriei, un angajat a fost infectat, colegii lui trimiși la izolare
Răsfirate prin tot felul de locuri sau instituții, cazurile de infectare cu virusul SARS-COV-2 continuă să facă parte din cotidianul botoșănean.
”Istoria se repetă” - coincidența fatală din viața Minodorei Vasiliu
Sicriul fostei directoare de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a fost depus la casa mortuară a Bisericii Vovidenia, acolo unde joi la amiază se aflau deja mai multe rude și cunoștințe.
Loading...
Femeie în stare gravă după ce s-a dat peste cap cu un Renault, pompierii se muncesc să o scoată din mașină – FOTOGALERIE
După accidentul cu BMW-ul, un alt eveniment rutier a avut loc astăzi în județul Botoșani. De această dată nu în municipiul reședință, ci la Copălău.
Aproape 100 de pacienți cu COVID internați la Mavromati, spitalul va fi redeschis în sfârșit pentru toți botoșănenii
După luni bune în care au fost internați doar pacienți COVID, Spitalul Mavromati se pregătește să trateze și bolnavii cu alte afecțiuni.
Drumul mănăstirilor: Un potențial turistic pe care Botoșanii îl ignoră - GALERIE FOTO
Vorbe multe, fapte puține. Așa ar putea fi rezumată inițiativa administrației botoșănene care, de câteva ori în trei decenii, a purces la proiecte ambițioase menite să trezească la viață turismul în nordul Moldovei. Însă totul s-a împotmolit în hârtii...
Omul din Nord în vremea pandemiei: ”Carantina mi-a arătat că eram de dinainte norocos, duceam și duc viața pe care mi-o doream” - FOTO & VIDEO
Un spirit întreprinzător, îmbinat cu o ingeniozitate și o dibăcie culturală rar întâlnite la noi. Un profesionist care trece dincolo de rigorile instituționale tocmai pentru a schimba mentalități, pentru a așeza pe cărările bătătorite, aparent fără ieșire, soluții noi și idei neîntâlnite încă.
Sticlele în aer!!! Încă un film din decapotabila Audi care a produs accidentul din bulevard – VIDEO
Transmisia în direct pe Facebook a accidentului care a avut loc luni seară pe bulevardul Mihai Eminescu a fost făcută de un tânăr care stătea în față, lângă scaunul șoferului recalcitrant.
Federovici braț la braț cu ”trădătoarea” și ”penalul”?! Ședință la PSD Botoșani: Se prefigurează o alianță cu ALDE și Pro România
Ceea ce părea de neconceput anul trecut, când Pro România și ALDE au votat pentru destituirea Guvernului Dăncilă, este pe cale să se producă în toată țara și inclusiv la Botoșani.
"nu suntem abilitati sa comunicam despre situatii sau suspiciuni medicale" Exact asa este atitudinea oamenilor cu putere financiara si decizionala din lumea asta. Se spala pe maini cu cei care se imbolnavesc, iar asta lasa impresia ca situatiile prin care trecem parca sunt cauzate intentionat, doar pentru a distanta si mai mult paturile sociale. Cei bogati sa se imbogateasca in continuare, in timp ce restul lumii sa crape, caci ei nu comenteaza. Cred ca este unul dintre scopurile ascunse ale acestei epidemii, ca lumea sa fie si mai dezbinata. Se stue deja ca oamenii cu cat sunt mai prosti, aunt mai usor de controlat.
14 mai 2020, 23:15
Pentru Anonim. Probabil esti unul dintre cei responsabili cu luarea măsurilor neluate sau un lucrător foarte prost crescut din acel supermarket. Cei pe care-i dispretuiești atât de mult ți-au asigurat ție venituri pentru pata salarului tău în toată această perioadă a pandemiei, într-un Carrefour care n-a făcut absolut nimic pentru protejarea clienților, doar au mărit prețurile la raft. De ce nu apăreți public să vă asumați ceea ce se întâmplă în astfel de magazine importate din vest, din păcate numai brendurile nu și partea de comerț civilizat.
14 mai 2020, 21:33
Raspuns: Ureche LuciaAsptepti ca guvernul sa ia masuri pt. tine. Daca esti printre persoanele care au tranzitat magazinul, de ce nu te sesizezi singura si stai acasa. Sau de ce nu ai stat acasa? In drumul spre serviciu, trec prin fata unui supermarket iar in fiecare dimineata sunt cel putin 20 persoane afara inainte de ora 8 care astepta ,,imbratisati,, deschiderea magazinului. Si asta s-a intamplat pe toata periada starii de urgenta.
14 mai 2020, 20:41
După toate semnalmentele și după răspunsurile oferite publicației Botoșăneanul, centrul comercial este Carrefour Botoșani. Ar fi corect ca oficialitățile să informeze botoșănenii despre ce se întâmplă acolo.
14 mai 2020, 20:03
zenda.ro
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
“Pot să zic doar atât: personal optez pentru dezvoltarea echilibrată a României, ceea ce înseamnă inclusiv realizarea autostrăzilor și drumurilor în Moldova. Mă bucur că pe mandatul meu s-au semnat cele două contracte mari ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8372 lei
USD
Dolarul SUA
4.3114 lei
CHF
Francul elveţian
4.5490 lei
GBP
Lira sterlină
5.3459 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0106 lei
XAU
Gramul de aur
247.9207 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2508 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3673 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9757 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1785 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6491 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.