Top News
Dacă așa scrie la carte... Borduri şi pavele noi pentru trotuarele unei străzi plină de gropi, asfaltul mai… încolo – GALERIE FOTO

Zeci de gropi pe un singur sens de mers, unele dintre ele „plombate” cu pavele pot fi văzute de vreo patru ani pe bulevardul George Enescu, iar Primăria Botoşani a început să repare... trotuarele.

”Întâi reparăm trotuarele şi le facem să arate ca trotuare de bulevard”

Încă de luna trecută pe amintita stradă au demarat ample lucrări de modernizare, însă termenul de „stradă” este doar unul generic fiindcă, în ciuda stării jalnice în care se află, municipalitatea investeşte în… trotuare. SC Conrec SA, firma căreia i s-a cesionat de către SC Tehnic Asist SRL contractul de reparaţii şi întreţinere străzi în oraş, a montat deja pavele de la intersecţia cu Primăverii şi până vis-a-vis de intrarea în Maternitate. În paralel, s-au schimbat şi bordurile, atât cele de lângă trotuar, cât şi de lângă scuar. Doar asupra carosabilului distrus nu s-a intervenit deloc.


Edilii susţin că, deşi prioritatea zero o reprezintă refacerea căii de rulare, aceasta va intra ultima în reparaţii fiindcă aşa se execută lucrările la străzi.


„Pe programul de întreţinere-reparaţii străzi, reparăm tot bulevardul George Enescu, tronsonul situat între bulevardul Mihai Eminescu şi strada Primăverii, pe ambele sensuri. Întâi reparăm trotuarele şi le facem să arate ca trotuare de bulevard, apoi ajungem la asfalt. Deci frezăm stratul de asfalt vechi, scoatem pavelele – pentru că sunt gropi care au fost reparate provizoriu cu pavele – şi venim cu stratul de asfalt nou, dar aceasta este ultima operaţiune. Deci prima operaţiune este înlocuirea bordurilor, operaţiunea nr. 2 refacerea trotuarelor şi operaţiunea nr. 3 stratul de asfalt, de uzură”,


Marian Murariu, viceprimar Botoşani.

Așa se face

Acesta susţine că întâi se va asfalta sensul din dreapta spre Marchian, însă nu a putut avansa un termen până la care şoferii vor putea circula pe un carosabil refăcut, sigur fiind că mai durează încă cel puţin o lună.


„În momentul în care scoţi bordurile vechi, atât 50 de centimetri din carosabil, cât şi o bucată de trotuar, se strică şi ulterior vii şi repari cu asfalt şi pe trotuar cu pavele pentru că, dacă torni întâi asfaltul şi apoi bordurile strici asfaltul proaspăt turnat”,


Marian Murariu, viceprimar Botoşani.


1 milion de lei


este valoarea estimată a lucrărilor care se efectuează pe bulevardul George Enescu, însă suma exactă va fi cunoscută la finalul lucrărilor.


Viceprimarul Murariu a explicat şi că trotuarele trebuie ridicate la rang de bulevard, ceea ce înseamnă practic pavelarea lor. Pe străzi care nu au statut de bulevard, precum Mihail Kogălniceanu, trotuarele se asfaltează, nu se pavelează.

Loading...
Marea asfaltare de noapte din strada Primăverii s-a transformat în jalnica peticire de zi: S-a folosit termenul greșit - GALERIE FOTO
Botoşani, oraşul unde gropile sunt astupate cu pavele second - hand – GALERIE FOTO

 

Proiectul de 32 de milioane de euro de la Primărie, tot mai aproape! Dispar tramvaiele

După trei ani de zile de la deschiderea actualului exercițiu financiar, în sfârșit proiectele depuse pentru atragerea de noi fonduri europene sunt pe cale să devină realitate.

Moment EMOȚIONANT în Centrul Istoric – Imnul Național al României interpretat într-un mod unic la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

A fost poate unul dintre cele mai emționante momente ale zilei în care sunt sărbătoriții toți românii și botoșănenii deopotrivă.

Scene dureroase în “capătul lui 1”, mamă şi copil cu autism umiliţi la uşa unui tramvai: Afară!

Scene reprobabile pentru un oraş ce se doreşte a fi european au avut loc marţi spre seară la intersecţia străzii Primăverii cu bulevardul George Enescu. Acolo, angajaţii companiei de transport a municipalităţii au blocat accesul în tramvai al unui copil bolnav de autism (sindromul Asperger) şi a mamei acestuia.

Ce-i cu băiatul ăsta? Un tânăr ajuns director şi-a scos angajaţii la lucru la 4 dimineaţa – GALERIE FOTO

Prima noapte cu ninsoare de la Botoşani, deşi redusă cantitativ, l-a băgat în priză pe noul director adjunct de la societatea de salubrizare a municipalităţii. Şi, mai departe, pe cei din subordinea sa.

Tricolorul compus din sute de luminiţe, a răsunat centrul oraşului la “Deşteaptă-te, române” – FOTOGALERIE

Ziua Naţionale a României a fost sărbătorită în avans de Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Asemeni anilor precedenţi şi de această dată prestigioasa unitate de învăţământ a organizat o acţiune deosebită.

Mascații au descins în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

Acțiuni de amploare în mai multe zone ale municipiului Botoșani desfășurate de DIICOT.

Cântăreață din Botoșani alături de Stela Popescu în ultimele clipe din viața publică: Cumplit... Nu există cuvinte... - VIDEO & FOTOGALERIE

Ultima apariţie publică a Stelei Popescu a avut loc, marţi, la Gala Femeilor de succes, unde artista a primit un premiu. Spectacolul a fost prezentat de botoșăneanca Francisca Dulceanu.

Regina bobocilor din liceele botoșănene aleasă în ropote de aplauze – GALERIE FOTO

În această seară  Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit finala Festivalului-Concurs Miss și Mister Boboc 2017.

Acuze de trafic de carne vie în PSD Botoşani, un consilier local pe picior de plecare a răbufnit: Neruşinaţilor, interlopilor

Scandalul declanşat de alegerile parţiale care au avut loc pe 5 noiembrie continuă şi după învestirea noului primar de la Nicşeni.

Oooo... brad scump! Hypermarketurile au început să comercializeze pomi de Crăciun – PREŢURILE

Crăciunul a venit mai devreme în hypermarketurile din Botoșani: colinde, brazi și altele asemenea. Deși mai este peste o lună până la sărbătorile de iarnă, marile magazine au scos deja la vânzare produse pentru acest sezon.

Liberalii au parodiat în stradă melodia „Hai la Botoșani”: Bani, dai, bani la Teleorman, măi, dai, dai, dai Liviule, dai VIDEO

Protestul PNL a durat în jur de o oră și s-a stins în Piața Revoluției din municipiul reședință de județ.

Te doare mintea: Consilierul de la cabinet în apartamentul deputatei, șoferul în casa socrului președintelui

Procesul în care este judecat fostul președinte al Consiliului Județean, Florin Țurcanu continuă să scoată la iveală tot felul de ciudățenii ce s-au petrecut în mandatul acestuia. Conceptul de „nepotism” descrie cum nu se poate mai bine modul în care a fost condus marele partid de tradiție la nivel județean, dar și județul în sine.

Fetele de la Botoşani, mărturisiri emoţionante la o emisiune fără pereche: I se face pielea de găină; Nu ştiu cât va ţineVIDEO

După un periplu pe la posturi centrale de radio şi televiziune Fetele de la Botoşani au revenit acasă. Iustina Irimia, Loredana Călin, Lorena Dupu şi Simona Mazăre au fost invitatele unei emisiuni unicat.

Ce Bucureşti? Ce Cluj? Un botoşănean a făcut cea mai mare comandă din România de Black Friday, aproape UN MILIARD lei vechi

Suntem cea mai săracă regiune a ţării şi a patra din Uniunea Europeană, însă avem printre cele mai luxoase vile şi maşini. Iar de astăzi paradoxul se prelungeşte şi cu Black Friday.

Țurcanu vrea să târâie capii PSD în procesul cu vila ilegală a familiei

Un nou termen din procesul în care este judecat fostul politician liberal care a condus vremelnic județul s-a consumat ieri, la Tribunalul Botoșani. Această înfățișare a fost diferită de predecenta în sensul în care discuțiile s-au purtat pe un ton scăzut și civilizat, iar apărarea a venit cu o listă lungă de solicitări.

Ţeapă la ceas de seară cu un ACCIDENT ÎNCHIPUIT la ieşirea din oraş, bărbat căzut lat pe şosea

O persoană ar fi fost rănită joi seară într-un accident rutier petrecut în localitatea Răchiţi, pe şoseaua principală care leagă localitatea de municipiul Botoşani.

Viața în blocul fantomă, locatari zgribuliți de frig, pereți găuriți, oameni plângând ca niște copii – GALERIE FOTO & VIDEO

Ieri, 15 noiembrie s-au împlinit fix două luni de zile de la explozia care a zguduit blocul din Primăverii și care a schimbat destinul celor 13 familii care locuiesc în această scară. Două luni de zile și parcă, pentru acești oameni, timpul s-a scurs degeaba.

ALARMĂ METEO: Un ciclon polar ajunge în judeţele Botoşani şi Suceava şi aduce prima ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

Karatista cu atitudine a atras privirile și a devenit Miss Boboc – GALERIE FOTO

Într-o sală plină doar pe jumatate, Liceul Tehnologic „Elie Radu” şi-a desemnat cei mai frumoşi liceeni de clasa a IX-a.

Alarmă bugetară: A două cea mai mare unitate a statului de la Botoşani a rămas FĂRĂ BANI DE SALARII

România are o creştere economică uriaşă, aproape toate fondurile de la Consiliul Judeţean şi unităţile subordonate s-au direcţionat spre salarii, dar totuşi una dintre acestea nu mai are bani de lefuri.

De obicei din ce am vazut la noi,iti pot eu ca da! Daca te uiti la o bordura nemontata are un rost pe marginea interioara. Ala ar trebui sa fie nivelul asfaltului. Acum cum sunt puse fata de actualul nivel nu indeplineste aceasta conditie. Dar dupa turnarea covorului asfaltic va fi la nivel stai linistit. Si apropo ca sfat...masina nu se parcheaza pana ajungi tu cu roata in bordura...daca altfel nu stii sa parchezi e rau. Se parcheaza pana in marginea bordurii fie cu fata ori cu spatele masinii. Ca daca ai una lunga de la roata pana la marginea ei poate ajunge pana pe trotuar masina si nu e ok..mai ales daca sunt piste de biciclete.
8 iulie 2017, 19:21
Măi oameni buni, chiar mai există cineva, care știe să citească cursiv, care să creadă că cineva din administrația locală se gândește la altceva înafara bunăstării personale. Din pavele și borduri de câștigă, astea sunt inventate pentru sifonarea banilor publici. Le pune PNL-ul le schimbă PSD-ul ori viceversa, în privința asta există întotdeauna consens și armonie în clasa politică. În rest faptul că proștii își rup mașinile sau/și picioarele nu reprezintă ceva de interes. PS pe Adrian Adamiu comentam săptămâna trecută că erau cratere ca după bombardament , îmi retrag cuvintele , să vedeți acum cratere după ce toată săptămâna trecută au împins timpul o gașcă de lucrători cu un buldoexcavator și un camion (10 cm. este adâncimea minimă acum dar așa este procedura și cu toții suntem fericiți că primăria lucrează pentru bunăstarea noastră)
8 iulie 2017, 18:03
Măi oameni buni, chiar mai există cineva, care știe să citească cursiv, care să creadă că cineva din administrația locală se gândește la altceva înafara bunăstării personale. Din pavele și borduri de câștigă, astea sunt inventate pentru sifonarea banilor publici
8 iulie 2017, 17:50
Respecta lucratorii standardele in constructii? Unul ar fi inaltimea bordurilor fata de calea de rulare, care sunt asa de inalte incat iti zgarii pe dedesupt masina.
8 iulie 2017, 13:48
Sondaj
Se impune organizarea unui miting împotriva ”Statului paralel și ilegitim”?
Da, fiindcă există un ”stat paralel și ilegitim”, altul deci decât cel ales de popor
Nu, pentru că nu există un ”stat paralel și ilegitim”
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Situaţii dintr-astea vor mai apare, conductele sunt puse de acum cel puţin 30 de ani în acea zonă. O conductă din oţel care n-a fost protejată când a fost montată la momentul respectiv, că eu nu vreau să mă bat cu tovarăşul ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6332 lei
USD
Dolarul SUA
3.9185 lei
CHF
Francul elveţian
3.9642 lei
GBP
Lira sterlină
5.2671 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4752 lei
XAU
Gramul de aur
158.2582 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2288 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4746 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0007 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0517 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1804 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6224 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.