Top News
Doina Federovici i-a luat locul lui Sebastian Ghiță și supraveghează SRI-ul

Lidera social-democraților botoșăneni a reușit luni seară să pătrundă în, probabil, cea mai râvnită comisie parlamentară. Doina Federovici a fost susținută de PSD-iști și votată în Comisia parlamentară pentru controlul Serviciului Român de Informații.

Băsescu n-a prins comisia

D l-a propus pe senatorul Adrian Ţuţuianu pentru funcţia de preşedinte al acestei structuri și ca membri pe senatorul Doina Federovici şi deputaţii Radu Băbuş şi Gabriel Nasra.
PNL i-a propus pe deputatul Cezar Preda şi pe senatorul Ioan Cristian Chirteş, USR pe deputatul Manuel Costescu, ALDE pe deputatul Marian Cupşa, propus şi pentru funcţia de vicepreşedinte al comisiei. UDMR a venit cu senatorul Verestoy Attila, propus şi pentru funcţia de secretar al comisiei, în timp ce PMP nu are niciun reprezentat în comisie.
În urma votului din plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților, membrii comisiei de control a SRI au fost validați oficial. Președintele Adrian Țuțuianu a cumulat 366 de voturi pentru și două împotrivă. Ceilalţi membri au fost şi ei validaţi cu majoritate covârşitoare, luni seară depunând jurământul.
Constituirea noii comisii a provocat și un scandal în plen, PMP-istul Radu Turcescu acuzându-și colegii din Parlament de ilegalități și abuz în constituirea comisiei și excluderea Partidului Mișcarea Populară, care dorea să îl impună pe Traian Băsescu în această structură.

Comisia lui Ghiță

Doina Federovici a fost desemnată membru al amintitei comisii în condițiile în care CV-ul publicat pe pagina oficială a Senatului apare: ”2001 - Licenţă Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza, București”
”Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI” este denumirea oficială a amintitei structuri.
De-a lungul timpului aceasta a fost rezervată, într-o mulțime de cazuri, unor parlamentari ce aveau o relație... specială cu ”serviciile”, cel mai celebru fiind probabil Sebastian Ghiță, ex-parlamentarul PSD care prin dezvăluirile sale a determinat suspendarea din funcția de director adjunct al SRI a generalului Florian Coldea, considerat a fi unul dintre cei mai puternici și influenți oameni din România.

loading...
Doina Fedorovici a ajuns chestor: Este o onoare pentru mine
O firmă din Botoșani vinde echipamente DNA-ului

 

„A plouat” cu accidente la Botoșani în starea de alertă, oameni nevinovați omorâți pe șosele
În ultimele săptămâni am asistat la mai multe accidente petrecute la Botoșani, mai mult sau mai puțin grave. Iar față de lunile în care județul s-a aflat în stare de urgență, numărul a fost în creștere.
Primul bărbat din Botoșani make-up artist: Trebuie să mă ocup personal de fiecare detaliu
Cu peste un deceniu de experiență în arta make-up-ului și peste 45 de cursuri de formare, Ramona Ursu vine pe piața Botoșaniului încă din anul 2006 cu prima Academie de Make-up acreditată din oraș. A început cu predarea cursurilor de cosmetician, în urma cărora cererea a fost atât de mare încât a obținut acreditarea și pentru cursurile de machiaj.
Lansare INEDITĂ a unui proiect european la Botoșani! Zeci de persoane împreună dar la distanță, pentru un program cu gândire didactică ALTFELVIDEO&FOTO
Miercuri, pe data de 24 iunie 2020, a avut loc lansarea proiectului cu finanțare europeană: ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Mașini scumpe înmatriculate la Botoșani chiar și pe pandemie – TOPUL mărcilor preferate de botoșăneni
Chiar și pe pandemie au fost botoșăneni care și-au achiziționat mașini, fie ele mai scumpe, sau mai ieftine.
Județul cu trei sfinți în calendar și o salbă de genii: ”Știți că, chiar născuți aici, noi nu cunoaștem Botoșaniul?”
Puțină lume știe că Botoșaniul are, în calendarul ortodox, trei sfinți. Lor li se adaugă marii duhovnici care s-au nevoit în mănăstirile din România sau de la Muntele Athos, dar și personalitățile cu care botoșănenii se mândresc, de la Eminescu la Iorga, Enescu, Luchian.
Stradă crăpată de furtună, se închide CIRCULAȚIA pentru că nu mai prezintă siguranță – VIDEO & FOTOGALERIE
La aproximativ două ore de la furtuna deosebit de violentă înregistrată la Botoșani, municipalitatea a hotărât să închidă un sector dintr-o stradă de la capătul orașului.
O consilieră cere polițiști locali în civil pe străzile orașului: Oricâtă pândă am face noi în municipiul Botoșani, nu o să reușim
În ședința ordinară de Consiliu Local de vineri, 19 iunie 2020 a fost lansat un apel public către Poliția Locală și societatea Urban Serv.
Șef de la Botoșani TRIMIS la Suceava să conducă o instituție publică după ce omologul de acolo s-a îmbolnăvit subit
În contextul comandamentului de o lună de zile organizat la București de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției de la Suceava a fost preluată de un botoșănean.
Coșmar pe drumul de un milion de euro al orașului: Ce să ne facem noi dacă plouă, să ne batem cu Cel de Sus? VIDEO & GALERIE FOTO
În ultima zi a lunii octombrie 2019 au demarat lucrările la un drum al municipiului desprins parcă dintr-un sat uitat de lume de prin județ. Primăria Botoșani a obținut finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) în cadrul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea Drumului Tătarilor.
inpuff.ro
Loading...
DE ASTĂZI: Botoșănenii se pot testa la cerere – CÂT costă un test pentru COVID la Mavromati
La Spitalul Județean Mavromati se fac începând de marți, 16 iunie 2020, și teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșăneancă cu COVID moartă la Mavromati, familia nu a fost anunțată: Nu știu ce i s-a administrat că deja a doua zi era foarte slăbită
O botoșăneancă infectată cu COVID s-a stins din viață sâmbătă, 13 iunie 2020, iar familia susține că nu a fost anunțată de deces.
Botoșani a pierdut o doamnă! Minodora Vasiliu va trăi în amintirea tuturor, mare de durere în ziua de rămas bun – GALERIE FOTO & VIDEO
Minodora Vasiliu a fost o doamnă. În adevăratul sens al cuvântului. O femeie care știa să îmbine natural eleganța cu finețea. Frumoasă dar și inteligentă, Minodora Vasiliu a fost un profesionist desăvârșit și a rămas la Botoșani pe lista celor mai longevivi directori de instituție.
ACUZAȚII extrem de grave la adresa spitalului, paznic cu țigara în gură, asistente acuzate de aroganță: Vă sunăm noi când moare
Decesul cu numărul 1.361 îi va fi atribuit tot unui botoșănean care a murit joi, 11 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati, după ce a fost depistat cu COVID-19. Familia susține că ruda lor, respectivul bărbatul de 59 de ani ar fi fost tratat necorespunzător în spital. Rudele au avut de asemenea episoade neplăcute și cu personalul de la pază.
ASTĂZI: Minodora Vasiliu își ia bun rămas de la oameni și oamenii de la ea – GALERIE FOTO
Medicul Minodora Vasiliu, director al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) va fi condusă astăzi, 13 iunie 2020, pe ultimul ei drum.
Loading...
COVID-ul pătrunde și în DSPSA-ul Primăriei, un angajat a fost infectat, colegii lui trimiși la izolare
Răsfirate prin tot felul de locuri sau instituții, cazurile de infectare cu virusul SARS-COV-2 continuă să facă parte din cotidianul botoșănean.
”Istoria se repetă” - coincidența fatală din viața Minodorei Vasiliu
Sicriul fostei directoare de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a fost depus la casa mortuară a Bisericii Vovidenia, acolo unde joi la amiază se aflau deja mai multe rude și cunoștințe.
Femeie în stare gravă după ce s-a dat peste cap cu un Renault, pompierii se muncesc să o scoată din mașină – FOTOGALERIE
După accidentul cu BMW-ul, un alt eveniment rutier a avut loc astăzi în județul Botoșani. De această dată nu în municipiul reședință, ci la Copălău.
Aproape 100 de pacienți cu COVID internați la Mavromati, spitalul va fi redeschis în sfârșit pentru toți botoșănenii
După luni bune în care au fost internați doar pacienți COVID, Spitalul Mavromati se pregătește să trateze și bolnavii cu alte afecțiuni.
Drumul mănăstirilor: Un potențial turistic pe care Botoșanii îl ignoră - GALERIE FOTO
Vorbe multe, fapte puține. Așa ar putea fi rezumată inițiativa administrației botoșănene care, de câteva ori în trei decenii, a purces la proiecte ambițioase menite să trezească la viață turismul în nordul Moldovei. Însă totul s-a împotmolit în hârtii...
Omul din Nord în vremea pandemiei: ”Carantina mi-a arătat că eram de dinainte norocos, duceam și duc viața pe care mi-o doream” - FOTO & VIDEO
Un spirit întreprinzător, îmbinat cu o ingeniozitate și o dibăcie culturală rar întâlnite la noi. Un profesionist care trece dincolo de rigorile instituționale tocmai pentru a schimba mentalități, pentru a așeza pe cărările bătătorite, aparent fără ieșire, soluții noi și idei neîntâlnite încă.
De CE press nu intervene la studiile sale?
19 ianuarie 2017, 00:39
De coșmar afirmația unora care spun ceva de genul *Țurcanu a spus*.... Țurcanu este cea mai mare rușine a Botoșaniului postdecembrist, este cea mai mare eroare petrecută cu sprijinul direct și nemijlocit a lui Cacarău ,zis și Porumbacu , este cea mai mare umilință adusa oamenilor de bun simț din acest județ. Țurcanu este un infractor Și o scursură umana, un mitoman patologic și un posesor probabil al altor patologii psihiatrice ,neinvestigat inca, insă ,totodata este și un ins care in trei ani a construit prin metode SF o uriașă avere ce sfideaza orice minte luminata, orice mare om de afaceri de pe intreg mapamondul, avere care nu este investigată din motive neștiute. Modul in care creatura face afirmații denigratoare la adresa unora, este raționamentul unui infractor care a obținut tot ceea ce deține prin mijloace ce sfideaza legea și care nu concepe că cineva ar putea sa-și construiasca o casa pe bani munciți. Insul nu a muncit niciodata , el știe una și bună- banii se fură ,și punct. Mi-aș dori ,eu ca cetățean ,să cred că justiția botoșăneana va judeca in temeiul legii faptele acestei creaturi numite Țurcanu ,că banii acestuia nu pot murdări niște oameni ce au muncit o viață ,au invățat zeci de ani și au ajuns să imparta sfînta dreptate, ca abuzurile facute cât a fost simulacru de președinte de cj vor fi îndreptate , că rușinea va fi ștearsă odata pentru totdeauna și ca din acest experiment *vot de blană* am înțeles și mai presus de orice am învățat ceva.
18 ianuarie 2017, 13:47
Facultatea a facut-o la Botoșani. Facultatea nu era acreditata ( mult mai slaba ca Spiru Haret) .Licența a dat-o la academia de politie(ca se putea aranja) si ghiciți cand? Tocmai in perioada când lucra pt deputata V.Afrasanei ( cu marele ei ajutor,cred eu, altfel cum ar putea cineva sa ia un consilier fără studii superioare). Uitati-va pe CV -ul publicat pe site-ul Parlamentului. Verificați datele ! sunt publice!. Ce "noroc" pe unii sa fie la locul potrivit și la momentul potrivit.
17 ianuarie 2017, 21:57
O doare undeva de comentariile voastre. Prosti sunt multi, o voteaza iar banii ies din toate partile. Ha, ha, ha......
17 ianuarie 2017, 18:35
O persoana cercetata DNA controleaza SRI ! Cine pe cine controleaza in cazul acesta? Acest senator este o eroare a electoratului! Iar aceasta functie confirma anomalia!
17 ianuarie 2017, 18:18
mai da rai si prosti mai sunteti, chiar nu aveti treaba unii care comenteaza fara rost....
17 ianuarie 2017, 15:08
Cum poate sa faca parte din comisie dupa ce a declarat Turcanu!!!E incompatibila functia in urma denuntului lui Turcanu!!!
17 ianuarie 2017, 14:59
mai da rai si prosti mai sunteti, chiar nu aveti treaba...
17 ianuarie 2017, 14:48
Rau am ajuns. Vai de noi. Oricum este o simpla membra in comisie. Daca era presedinta sau vicepresedinta, era ceva. Asa este frectie la piciorul de lemn. Pentru nestiutori e o veste deosebita. Oare spre ce ne indreptam?
17 ianuarie 2017, 13:09
Daca ai firma trebuie sa stai cuminte sa nu scoți o vorba, altfel ti se trimit controale de la Itm !
17 ianuarie 2017, 10:37
Lui Dolineaschi
17 ianuarie 2017, 10:25
Dinut,poti sa spui cand si cui a facut rau Doina Federovici?
17 ianuarie 2017, 10:19
Diploma de la Academia de politie nu inseamna nimic .Pur si simplu facultatea particulară pr care a absolvit-o între doua autobuze nu avea acreditare .La academia de milițieni si-a dat licenta si Elena udrea dar si fosta dir de la AJOFM Botosani Cocris.Din pacate s-a inchis robinetul de diplome si a intrat pe fir DNAEi ?.
17 ianuarie 2017, 09:06
atata vreme cat asupra doamnei planeaza suspiciuni rezonabile in legatura cu o casa cadou construita de controversatul barsan in comuna stauceni chestiunea mi se pare cel putin hazlie.
17 ianuarie 2017, 08:48
Cred ca poate fi verificat daca are diploma sau nu!
17 ianuarie 2017, 08:34
In aceste comisii Serviciile promoveaza din interiorul partidelor oameni slabi sau santajabili pentru a nu le face probleme ulterior, bagandu-si nasul unde nu trebuie. Vezi si cazul Tutuianu, presedintele Comisiei! Sa fim seriosi, ce poate intelege Doina Federovici din activitatea de intelligence? Dar cineva trebuia sa duca mai departe mostenirea de peste 15 ani a lui Dolineaschi in relatia cu Serviciile.
17 ianuarie 2017, 08:31
Sa arate dovada ca a absolvit Academia si ca este licentiata la Academie. Chiar crede ce cetatenii sunt prosti, dar se mai termina si cu minciunile... rusine!
17 ianuarie 2017, 08:23
Pe cumatrul Deleanu nu-l baga prefect ? am auzit ca pe cumatrul Birta la cocotat vicepresedinte la judet
17 ianuarie 2017, 08:22
E buna ambitia dar cand rezultatele sunt obtinute pe fundamente educationale solide. Daca si-a dorit functia in speranta sa intimideze procurorii DNA sau chiar judecatorii sa nu se disjunga vreo cauza, aici cred ca a gresit. Pt ca sistemul tot te inghite, si te vre santajabil. Sistemul nu consta doar in Coldea si in Kovesi. Este tot aparatul din spatele lor care functioneaza rau in acest moment si trebuie radical schimbal. Daca au cazut acestia altii incep sa scoata capul ...sa ocupe locul ramas liber. Nu o comparati pe Doina cu Ghita pt ca e o diferenta mare. Ghita a terminat facultatea de informatica,Doina a terminat ceva obscur in cel mai bun caz. Cred ca e o gogoasa cu ce universitate ati dat voi aici.O sa ii vedem valoarea acestei doamne daca va propune initiative legislative sa schimbe legile sigurantei nationale, care sunt din anii 90, acum ca are mai multe informatii deapre intelligence.
17 ianuarie 2017, 08:20
Federovici la cat rău a facut, nu m-ar mira sa fi intrat in comisia SRI printr-o șmecherie necurată.
17 ianuarie 2017, 08:11
Asta pătrunde peste tot,doamna polițista Doina! Dar cu facultatea Kogălniceanu ce ne facem? Si diploma de la Academie ar trebui sa o arate public ca nu are nici jumate an la academie
17 ianuarie 2017, 08:05
zenda.ro
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Faceți-l așa cum e că, dacă se ajunge la exproprieri, nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăsta. Faceți-l așa și după aceea vedem noi și cu a treia bandă”,Cristian Achiței, deputat, despre drumul ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8378 lei
USD
Dolarul SUA
4.3085 lei
CHF
Francul elveţian
4.5522 lei
GBP
Lira sterlină
5.3598 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0080 lei
XAU
Gramul de aur
245.7662 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3768 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9856 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1736 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6492 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.