Top News
Șeful Poliției Rutiere vrea liber la parcare pe TOATE locurile concesionate, pe timpul zilei

Cel mai probabil, peste două luni de zile, noul regulament de blocare și ridicare autoturisme din municipiul Botoșani va intra în vigoare.

Eltrans este societatea care va asigura funcționalitatea acestui serviciu.

 

Până când regulamentul va fi votat de consilierii locali, se așteaptă un aviz de la Poliția Municipală, aviz care, potrivit șefului acestui serviciu, este unul de formă și un neapărat de fond.

 

„Vis a vis de legalitatea ridicării autovehiculelor staționate regulamentar, la un subpunct era ridicarea autovehiculelor oprite regulamentar. Având în vedere că este vorba despre ridicarea autoturismelor, acest aspect putea duce la contraveniența unor petiții sau plângeri”,

Victor Ciubotaru, șeful Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipale

 

Numărul de autoturisme a explodat efectiv la Botoșani, odată cu eliminarea taxei de mediu.

 

100 de autoturisme sunt inspectate tehnic în fiecare zi și doar 10 dintre ele pleacă în județ.

 

În același timp infrastructura rutieră rămâne aceeași și va fi cel mai probabil sufocată de mașinile care cresc numeric, de la zi la zi.

 

„Trebuie să asigurăm participanților la trafic și locuri de parcare. Ridicăm autoturisme dar oferim și locuri de parcare. Noi am venit cu propunerea ca pe timpul nopții acele locuri concesionate să aparțină celor care plătesc, iar pe timpul zilei, să fie în mare parte libere. La Botoșani suntem de regulă, cei mai mulți bugetari, avem un timp de lucru 8:00 – 16:00 și atunci am zis ca în intervalul 7:00 – 15:00 oricine să poată ocupa acel loc de parcare”,

Victor Ciubotaru, șeful Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipale

 

Ridicarea tuturor restricțiilor pe timpul zilei la locurile de parcare concesionate nu face obiectul regulamentului actual.

 

„Nu se poate în acest regulament. Parcările sunt reglementate de altă Hotărâre de Consiliu Local și avem contracte în derulare până la sfârșitul anului. De anul viitor, putem discuta dar pe cealaltă Hotărâre de Consiliu Local”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

De asemenea, este posibil să crească de anul viitor și taxa de concesiune a unui loc de parcare, care este acum în valoare de 117 lei pe an.

 

loading...
Eltrans obligată să investească în parcările orașului: Plată prin SMS, bariere automate sau panouri electronice

 

SCANDALOS: Femeie leşinată în casă într-un incendiu, autospeciala pompierilor blocată de maşinile parcate aiurea în zona zero a oraşului – FOTOGALERIE

Întâmplări incredibile au avut loc vineri seară în zona ultracentrală a municipiului Botoşani, acolo unde pompierii au reuşit cu mare dificultate şi întârziere să ajungă la un incendiu.

DEMENŢIAL! Unui şofer i s-a furat a doua oară antena în aceeaşi parcare după ce prima oară a filmat hoţul şi-a dat imaginile Poliţiei

Automobilul unui botoşănean pare să fi intrat serios în atenţia unui hoţ din Botoşani. Sau poate a doi fiindcă nu este clar cine-i autorul.

Proiect special la Judeţ, şefii Consiliului au muncit atât de mult pentru botoşăneni în 2017 încât la anul vor avea vacanţă mai mare – DOCUMENT

Titlul nu reprezintă vreo exagerare, ci este rezultatul unui proiect de hotărâre pe care plenul Consiliului Judeţean îl va dezbate la şedinţa ordinară care va avea loc pe 21 decembrie.

STUPEFIANT! Un fost parlamentar, o ex-directoare şefă la femei, 3 primari şi alţi aleşi locali scapă de ANI prin comisia celebrului “Altă întrebare” - LISTA

Proiectul celebrului Florin Iordache de la PSD zis “Altă întrebare” de modificare a legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) ar putea avea efecte devastatoare asupra activităţii instituţiei, avertizează agenţia într-un răspuns pentru România Curată.

ȘOCANT: Elev ”luat pe sus” de șoferul unei ambulanțe fiindcă a îndrăznit să-l cheme la un om care spunea că moare: Haide uăăăăi, urcă aici

S-a întâmplat vineri seară în al doilea municipiu al județului Botoșani, acolo unde un elev a chemat salvarea pentru un suferind care îi spunea că va înceta din viață.  

TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI: Studenta sfârtecată într-un accident lângă universitate a murit

Studenta de 22 de ani care a fost accidentată de o mașină chiar în fața facultății a încetat din viață. Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a făcut public astăzi că tânăra Cerasela Tatarciuc a pierdut lupta pentrru viață.

Supliment bugetar de 10.000 de lei pentru împrejmuirea Primăriei cu un gard: Unitatea nu era în siguranţăDOCUMENT

Consiliul Judeţean Botoşani a modificat repartizarea fondurilor alocate la începutul anului către o primărie din judeţ din cauza unui… gard. Şi a făcut-o la solicitarea expresă a administraţiei publice de acolo.

IMAGINI ŞOCANTE: Un copil îşi duce mama beată cu o roabă: Las-o aşa că stă bine VIDEO

Scene uluitoare au putut fi văzute săptămâna aceasta într-o comună din judeţul Botoşani. O femeie s-a îmbătat atât de tare încât nu s-a mai putut ţine pe picioare şi a avut nevoie de ajutor ca să meargă acasă.

Îşi bat joc de noi! Sume infime pentru drumuri, în Ilfov se dă de 22 de ori mai mult, primim cei mai puţini bani din toată ţara

Bătaia de joc la adresa botoşănenilor şi moldovenilor cu privire la infrastructură va continua şi în 2018. Regiunea Nord-Est, din care face parte şi Botoşani, va beneficia de cele mai mici fonduri din bugetul Ministerului Transporturilor. La Ilfov, de exemplu, se vor aloca de peste 20 de ori mai mulţi bani.

loading...
Întâiul premiu după 38 de ani primit într-o gală cu lacrimi și suspine: Câte puțin din tăria stâncilor, din zbuciumul mării și din curajul vulturilor - VIDEO & GALERIE FOTO

Cu lacrimi și cu suspine a fost evocată și în acest an cea care a fost Angelica Gherman. Gala care îi este închinată a ajuns la a V - a ediție, iar colegii de la Școala Gimnazială nr. 13 s-au adunat în centrul multifuncțional ce îi poartă numele într-o nouă aducere aminte.

Gardian de la spital umplut de sânge de ruda unui pacient, autorităţile caută agresorul – VIDEO

Conflict violent la intrarea în Spitalul din Botoșani, unde un gardian a fost lovit de ruda unui pacient. Paznicul nu i-a permis agresorului să intre într-o secție a spitalului în afara orelor de vizită.

Proiectul de 32 de milioane de euro de la Primărie, tot mai aproape! Dispar tramvaiele

După trei ani de zile de la deschiderea actualului exercițiu financiar, în sfârșit proiectele depuse pentru atragerea de noi fonduri europene sunt pe cale să devină realitate.

Moment EMOȚIONANT în Centrul Istoric – Imnul Național al României interpretat într-un mod unic la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

A fost poate unul dintre cele mai emționante momente ale zilei în care sunt sărbătoriții toți românii și botoșănenii deopotrivă.

Scene dureroase în “capătul lui 1”, mamă şi copil cu autism umiliţi la uşa unui tramvai: Afară!

Scene reprobabile pentru un oraş ce se doreşte a fi european au avut loc marţi spre seară la intersecţia străzii Primăverii cu bulevardul George Enescu. Acolo, angajaţii companiei de transport a municipalităţii au blocat accesul în tramvai al unui copil bolnav de autism (sindromul Asperger) şi a mamei acestuia.

loading...
Ce-i cu băiatul ăsta? Un tânăr ajuns director şi-a scos angajaţii la lucru la 4 dimineaţa – GALERIE FOTO

Prima noapte cu ninsoare de la Botoşani, deşi redusă cantitativ, l-a băgat în priză pe noul director adjunct de la societatea de salubrizare a municipalităţii. Şi, mai departe, pe cei din subordinea sa.

Tricolorul compus din sute de luminiţe, a răsunat centrul oraşului la “Deşteaptă-te, române” – FOTOGALERIE

Ziua Naţionale a României a fost sărbătorită în avans de Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Asemeni anilor precedenţi şi de această dată prestigioasa unitate de învăţământ a organizat o acţiune deosebită.

Mascații au descins în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

Acțiuni de amploare în mai multe zone ale municipiului Botoșani desfășurate de DIICOT.

Cântăreață din Botoșani alături de Stela Popescu în ultimele clipe din viața publică: Cumplit... Nu există cuvinte... - VIDEO & FOTOGALERIE

Ultima apariţie publică a Stelei Popescu a avut loc, marţi, la Gala Femeilor de succes, unde artista a primit un premiu. Spectacolul a fost prezentat de botoșăneanca Francisca Dulceanu.

Regina bobocilor din liceele botoșănene aleasă în ropote de aplauze – GALERIE FOTO

În această seară  Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit finala Festivalului-Concurs Miss și Mister Boboc 2017.

vivacredit.ro
Acuze de trafic de carne vie în PSD Botoşani, un consilier local pe picior de plecare a răbufnit: Neruşinaţilor, interlopilor

Scandalul declanşat de alegerile parţiale care au avut loc pe 5 noiembrie continuă şi după învestirea noului primar de la Nicşeni.

sa se scoata prostia asta cu concesionarile da fudulia i mare
10 noiembrie 2017, 11:27
sa dea drum si la alti oameni ca nu ai loc in botosani de concesionate eu daca as fi nu as da voie de asa ceva
10 noiembrie 2017, 11:24
Este foarte bine pusă problema. Nu cred că mai există vreun loc în țară în care cei ce concesionează un loc de parcare au pretenția că sunt "proprietari". Orașul Botoșani îmi pare deasemenea orașul cu cele mai multe așa zise "garaje" și extinderi ale "proprietăților" la parterul blocurilor tot pe teren concesionat care nu ar fi trebuit să se permită să fie ocupat cu construcții permanente. Prea curând nu știu dacă va exista o administrație locală care să vrea să rezolve problema, sigur este nevoie de un alt "Băsescu" care a fost cel care a avut primul curajul să ridice marea majoritate a chioșcurilor ridicate în anii 90 tot pe terenuri așa zis concesionate Suntem un oraș sufocat de mașini și "proprietăți" iar viitorul din acest punct de vedere nu este roz.
10 noiembrie 2017, 04:57
Liber la parcare, platesc concesiunea 2/3 din valoare, nu vad de ce s-ar scumpi, ba din contra.
10 noiembrie 2017, 01:38
masura este buna si necesara, dar trebuie completata cu ridicarea urgenta a masinilor abandonate, desfiintarea garajelor si ingraditurilor unde se parcheaza, limitarea timpului de stationare in zonele comerciale. scumpirea benzinei, introducerea noii taxe auto si criza financiara iminenta vor face restul.
9 noiembrie 2017, 22:35
Timpenie mai mare ca asta nici am mai auzit. E ca si cum ai concesiona un spatiu comercial iar cind magazinul este inchis ar avea oricine acces in el.
9 noiembrie 2017, 22:15
Eu daca vreau sa vin acasa in pauza la masa, parchez unde ? Zona zero, taxe pe masura ! Cartier rezidential ! Cum ar fi sa merg eu si sa blochez intrarea in curte la militean acasa, ce s-ar intampla ? 8000 de locuri de parcare create in BT din care 7500 concesionate ! Eu cred ca lumea a votat deja. Vom parca si noi la vilele voaste de la 8-16 cu scandalul de rigoare !
9 noiembrie 2017, 21:11
Eu intreb ce se va intampla cu masinile cocalarilor, curvelor si borfasilor care parcheaza pe banda de mers de langa trotuar in zona pietei mari. Pun marlanii avaria si fug la cumparaturi in piata. Normal ar fi sa se trezeasca cu taradaica ridicata, nu ? Asa va fi? Sau Lighioile vor tine cont de pile si stabi ?
9 noiembrie 2017, 19:43
Da eu sunt de acord sa eliberez locul de parcare pe timp de zi cu condiția dacă îi las cheia de la masina lui Ciubotaru sa o mute înainte si inapoi dansul pt ca eu nu pot sa ma invoiesc de la servici sa pot face manevrele pe care si le doreste acest individ.
9 noiembrie 2017, 18:56
Dle Gigi ati inteles gresit aceasta propunere, nu cere nimeni sa eliberati pe timpul zilei locul de parcare concesionat, insa in situatia in care sunteti plecat cu masina iar locul e liber, acesta sa poata fi ocupat de cineva pe timpul zilei. Desigur aceasta propunere este una venita dintr-un birou si nu are legatura cu realitatea, cel care a propus s-a gandit doar la bugetarii care au programul fix de opt ore. Ce facem cu pensionarii care au masini daca pleaca la ora opt la piata si la ora noua ar gasi locul concesionat ocupat "legal" de o alta masina????Spre exemplu in zona Scolii 11, au propus probabil copii din clasa zero" montarea unor indicatoare de stationare interzisa in intervalele orare in care se face "debarcarea; imbarcarea" copiilor, o masura idioata care nu se poate aplica.Ce s-ar putea face totusi:-desfiintarea bateriilor de garaje construite in anii 90 cand erau cca10% masini in oras fata de acum(un garaj de chirpici ocupa trei locuri de parcare)-ridicarea masinilor abandonate(pe bdul Eminescu, intre Onicescu si Sucevii sunt epave pe care au crescut muschi si licheni ca pe tancurile din WW II.)-Introducerea parcarilor cu plata in zonele aglomerate cu niste tarife care sa-i mai taie melteanului roman pofta de a merge cu masina pana la usa unde are treaba.
9 noiembrie 2017, 18:50
Minte de tablagiu cu Facultate de Sport la fara frecventa .....asta spune tot nu?
9 noiembrie 2017, 18:41
Am o idee...ce ai zice can de la 8 la 15 sa avem access liber la tine in casa?E acelasi lucru.
9 noiembrie 2017, 17:57
Ciubotaru ne obligă, cu alte cuvinte, pe cei care am concesionat un loc de parcare după ce am plătit si sume colosale în comparație cu veniturile sa eliberăm locul pe timp de zi. Iaca eu nu vreau sa fac acest lucru pt ca nu am bani de combustibil sa frec mașina zilnic, folosesc mașina in cursul saptamanii pt distante lungi si in rest doar in wekend
9 noiembrie 2017, 16:55
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Se califică FC Botoșani în play-off?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
Eu sunt tipa pe care aţi hărţuit-o, tipa pe care aţi numit-o curvă, prostituatăPersoană, persoană, persoanăEu sunt tipa pe care o urâți, aș fi trebuit să fiu băiat, astfel aș fi lângă voiȘi dacă un poet ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6256 lei
USD
Dolarul SUA
3.7686 lei
CHF
Francul elveţian
3.9178 lei
GBP
Lira sterlină
5.1993 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4068 lei
XAU
Gramul de aur
162.6750 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2239 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4976 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9976 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0335 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1812 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6209 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-6.5 o C
Dorohoi
-10 o C
Bucecea
-6.5 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-10 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.