Top News
Fostul primar al orașului VICTORIE în instanță împotriva unui cunoscut jurnalist: După doi ani instanța mi-a dat dreptate

Fostul primar al municipiului Botoșani care ulterior a fost numit în funcția de director al Loteriei Române a obținut câștig de cauză într-un proces intentat împotriva unui jurnalist din capitală.

Portariuc vs Cartianu

 

Este vorba despre Ovidiu Portariuc, stabilit între timp în București.

 

Prin hotărârea Tribunalului București, rămasă definitivă, jurnalistul Grigore Cartianu a fost obligat să achite lui Ovidiu Portariuc, fost director general al Loteriei Române și fost primar al municipiului Botoșani, despăgubiri materiale pentru prejudiciul moral cauzat prin publicarea unor articole denigratoare, instanța impunându-i inclusiv eliminarea din mediul online, din publicația ziariștii.com, a articolelor din datele de 4 ianuarie 2019 și 25 ianuarie 2020, scrie știripesurse.ro.

 

Despre ce a fost vorba

 

Articolele în cauză sunt „El este directorul PSD-ist care, împreună cu ministrul Teodorovici, a jefuit Loteria Română pentru a-l îmbogăți pe fugarul Ghiță! Milioane făcute cadou RTV”, respectiv „El e directorul Loteriei, cel care a patronat hoția specială de Anul Nou! E PSD-ist influent, a fost primarul oraşului Botoşani”.

 

În aceste articole, Cartianu îl acuza în mod direct pe Portariuc, fără a aduce vreo dovadă, că a jefuit Loteria Română, direcționând dicreționar bani publici către entități private, că a organizat un jaf enorm și scandalos, că a avut un management neprofesionst și necinstit la conducerea instituției publice, că a semnat contracte oneroase fără licitație și că a realizat mutări scandaloase, generând și maximizând o pretinsă pagubă în sarcina Loteriei Române.

 

„Adevărul celor relatate nu a fost confirmat ulterior”

 

Instanța de judecată i-a dat dreptate lui Portariuc, confirmând că „afirmațiile pârâtului (n.r. Cartianu) au o doză evidentă de subiectivism, fără ca judecata de valoare redată în conținutul articolelor să aibă o bază factuală suficientă și precisă”, că „pârâtul nu a verificat în mod riguros veridicitatea termenilor folosiți” și că „afirmațiile lansate în spațiul public despre reclamant” au avut „menirea de a-l discredita și de a-l decredibiliza în ochii opiniei publice, prin asocierea cu practici cel puțin ilicite”, concluzia instanței fiind aceea că „afirmațiile pârâtului sunt susceptibile a fi caracterizate ca vătămătoare pentru valorile protejate cât privește persoana reclamantului (onoare, demnitate, reputație), cu atât mai mult cu cât adevărul celor relatate nu a fost confirmat ulterior, în lipsa oricăror mijloace de probă (…)”.

 

Avocatul Cristian Winzer care l-a reprezentat pe Ovidiu Portariuc în procesul intentat lui Cartianu, a declarat:

 

„Instanța a confirmat indubitabil că prin enunțarea publică deliberată a unor neadevăruri și a unor judecăți de valoare făcute fără o minima bază factuală și prin utilizarea unor cuvinte și expresii denigratoare, defăimătoare și calomnioase, domnul Cartianu a depășit sfera caracterului informativ care prezintă interes pentru opinia publică, aducând grave atingeri demnității, onoarei și reputației clientului nostru. Am avut convingerea că expunerile pârâtului nu erau și nu puteau fi justificate nici de dezbaterea unui subiect de interes public și nici nu se încadrau în limitele dozei de exagerare și provocare permise de CEDO. Soluția obținută de avocații noștri dovedește gravitatea afirmațiilor profund neadevărate făcute de către domnul Cartianu printr-un mijloc de comunicare în masă, deși calitatea acestuia de jurnalist și de formator de opinie obliga la o evidentă prudență în redarea și diseminarea informației, la respectarea normelor deontologice și mai ales la o riguroasă verificare prealabilă a informației pe care dorea să o publice. Tribunalul reține în mod clar forma intenției, probând că actul jurnalistic ofensator a fost unul premeditat.”

 

A avut o reacție vizavi de acest subiect și fostul primar al municipiului, Ovidiu Portariuc:

 

”În aprilie 2019, am demisionat din poziția de Director General al Loteriei Române, după presiuni enorme care aveau la bază, un scandal de presă artificial creat. Am considerat că interesele și imaginea instituției publice sunt mai presus de orice și m-am retras din viața publică și politică în această perioadă. Am continuat însă lupta pentru restabilirea adevărului și după 2 ani instanța de judecată mi-a dat dreptate”,

 

Ovidiu Portariuc a condus Loteria Română pentru o perioadă de aproximativ doi ani, ulterior demisionând de pe această funcție de conducere.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Fostul primar Portariuc s-a plimbat prin Botoșani și a dat peste realizările sale: Am simtit iar satisfacția lucrului împlinit

 

Instituția de la Botoșani unde nimeni NU vrea să se angajeze: Miroase a praf, a mucegai/ Nu suntem deloc modernizați
În ciuda concursurilor organizate, posturile la această instituție nu s-au ocupat.
Învățătoare bătută de mama unei eleve la o școală din municipiul Botoșani
Incidentul a avut loc în cursul zilei de miercuri, 25 ianuarie 2023 la o unitate de învățământ din municipiul Botoșani.
Magazinele Lidl de la Botoșani „călcate” de Protecția Consumatorilor, amenzi uriașe aplicate de comisari
Toate cele patru magazine din lanțul german Lidl care sunt funcționale la Botoșani au fost sancționate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor.
George Simion a inaugurat sediul AUR din Centrul Vechi: conferință pe scări, o pâine cât o țară, selfie-uri & TikTok – VIDEO & GALERIE FOTO
La doi ani după ce a intrat în Parlament, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și-a deschis un sediu în Centrul Vechi. Inaugurarea a fost una cu fast și a avut loc în prezența liderului național al formațiunii.
Mica Unire marcată la Botoșani cu burniță, oficiali, militari, gășculițe politice și ceva cetățeni – GALERIE FOTO & VIDEO
La borna 164 de la Unirea Principatelor Române, manifestațiile de la Botoșani au urmat practic același curs asemenea celorlalte ediții.Doar că în 2023 vorbitorii au mai fost puțin cernuți.
ULTIMĂ ORĂ: Un tânăr s-a izbit cu mașina într-un copac de pe marginea drumului – FOTOGALERIE
 Un tânăr 22 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce mașina pe care o conducea s-a izbit de un copac de pe marginea drumului.
ULTIMA ORĂ: BMW distrus la Rediu de un șofer aflat la un ”drive test”... Acum nu mai are ce cumpăra – FOTOGALERIE
Un accident cum mai rar se poate vedea a avut loc în urmă cu puține minute la ieșirea din Botoșani spre Stăuceni, acolo unde BMW a fost distrus în circumstanțe ce încă trebuie cercetate.
Alexia, la începutul unui drum anevoios! A început partea de recuperare, o clinică din Botoșani și-a oferit serviciile în mod gratuit – VIDEO & GALERIE FOTO
Alexia este cunoscută deja de comunitate dar și de oameni din întreaga țară care au empatizat cu trauma ei.Este fetița luptătoare care a supraviețuit unui accident rutier nefericit, în urma căruia i-au fost reatașate ambele brațe, după intervenții chirurgicale efectuate în premieră în Europa.
Continuă visul la Filarmonică: De la ”Bonjour, Bonne nuit, Paris!”, ”Zavaidoc Simfonic” și ”Iris Simfonic” la Mozart și Beethoven – PROGRAMUL
Spectacolele extraordinare de Anul Nou puse în scenă săptămâna trecută de Filarmonica ”George Enescu” reprezintă doar începutul unui 2023 pe care managerul îl promite a fi unul de vis. Instituția municipalității botoșănene dorește să sărbătorească în continuare la nivel înalt stagiunea aniversară, a 70 – a, și a stabilit un program ca atare pentru jumătatea care a rămas din iarnă și începutul primăverii.
O tânără a preluat șefia unei instituții de la Botoșani după ce fostul director a plecat în alt județ
O instituție din Botoșani are un nou coordonator de la începutul lunii ianuarie a acestui an.
”La steaua”... AUR-ită! Depuneri de coroane și la bustul poetului din centru, un membru AUR s-a apucat de ținut ”prelegeri” și de recitat peste poeziile difuzate la stație – FOTOGALERIE
Dacă scriitorii au ales în acest an să depună flori la bustul poetului nepereche din parcul Mihai Eminescu, autoritățile și partidele au mers în același loc ca de obicei.
Fermierii s-au distrat cu premii la propriul bal: au primit bidoane, găleți și au plecat cu saci de alimente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de zootehniști s-au întâlnit sâmbătă seară la a patra ediția a Balului Fermierilor. Asociația Moldoovis și Stațiunea Popăuți, care au organizat acțiunea, și-au propus să premieze, dar și să distreze cei mai performanți crescători de ovine și caprine din Moldova
”Apa” e amenințată cu insolvența, adjunctul a demisionat, stația de epurare a ars, directorul general este în concediu: Habar nu am unde este
Operatorul de apă și canalizare al județului a început noul an cu tot felul de crize. A rămas fără pază, directorul adjunct a demisionat, iar stația de epurare a cartierului Bucovina a ars într-un incendiu.
”Salvatorul” de la ”Apă” demisionează după exact 1 an: Pleacă director la Bacău după ce promitea ”nu ne batem joc” la venirea la ”Nova”
La exact un an după ce a fost numit director adjunct al SC Nova Apaserv SA, Doru Constantin se pregătește deja de plecare. Nu la Râmnicu-Vâlcea, acolo unde a profesat în marea parte a vieții sale, ci la Bacău. Și tot pe un post de director.
Scandal pe Aeroportul Suceava: Botoșăneni ținuți în frig de două zile – FOTO & VIDEO
Mai multe curse aeriene de pe Aeroportul Suceava au fost anulate atât marți cât și miercuri din cauza ceții.
Școlile s-au redeschis la Botoșani! Unii elevi au rămas acasă, alții au venit cu măscuțe: Sperăm că totul va fi bineVIDEO & GALERIE FOTO
După o pauză de aproape trei săptămâni vacanța de iarnă a luat sfârșit iar elevii au revenit la ore.Toate școlile din județul Botoșani s-au redeschis în condiții normale.
Cunoscut pilot de curse din Botoșani în stare gravă la spital după ce i-a explodat o butelie în față
Incidentul a avut loc în cursul zilei de astăzi într-un apartament din zona Împărat Traian a municipiului Botoșani.
Viceprimarul Toma, anunțul politic al anului pentru Primăria Botoșani: Dacă nu voi candida și voi avea ocazia, îl voi sprijiniVIDEO
După un prim an de mandat în care social-democrații au fost nevoiți să negocieze cu USR-iștii pentru a-și trece proiectele cu miză prin Consiliul Local Botoșani, viceprimarul Liviu Toma a început să asigure majoritatea de care primarul Cosmin Andrei avea nevoie pentru aprobarea inițiativelor în deliberativul municipal. 
Rămas bun, Maria Alexandru! Fata ucisă pe pod plânsă de întreaga comunitate – GALERIE FOTO & VIDEO
Înmormântarea fetiței de 14 ani a avut loc cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), a Primăriei Trușești și a oamenilor din comună.
POVESTEA fetiței omorâtă în stradă, va fi îngropată de stat, în rochie de mireasă
Maria Alexandru era o adolescentă extrem de liniștită, cuminte și cu rezultate bune la învățătură.Învăța la Liceul Demostene Botez din Trușești.
la ce legi ti-a pregatit slugarel toater ,plus numirile ca la : loterie:, te-ai invins domnule ...........papushoi din campanie!
13 ianuarie 2023, 18:34
Dreptate e pe bani și... după cum văd e o loterie!E destul să mă uit la această mare companie a statului ca să-mi dau seama ce industrie teribil de profitabilă este loteria ce exploatează inepuizabila prostie a românului. E o afacere de mare viitor, păcat că nu folosește materie primă de import.Cei care jefuiesc loteria nu sunt acționarii, ci câștigătorii, firește.
13 ianuarie 2023, 15:39
Fuck off, instantelor romane!!!
13 ianuarie 2023, 01:42
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Bucuria pe care o oferi copiilor este molipsitoare! Când am avut activitatea în Republica Moldova, ”Mens sana in corpore sano”, eram așa de bucuroși, nu ne puteam stăpâni bucuria văzându-i și pe ai noștri, și pe cei din ...
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9148 lei
USD
Dolarul SUA
4.5152 lei
CHF
Francul elveţian
4.9264 lei
GBP
Lira sterlină
5.5638 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4759 lei
XAU
Gramul de aur
279.6982 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2417 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2604 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1945 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3913 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2067 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6607 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.8 o C
Dorohoi
0.9 o C
Bucecea
2.2 o C
Darabani
0.1 o C
Saveni
1.6 o C
Ştefăneşti
-1.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.