Top News
O poveste despre iubire și prietenie: Noi creăm sentimente și le arătăm oamenilor cât de frumoasă este această lume – FOTO&VIDEO

Iubirea este atunci când sufletul începe să cânte şi florile vieţii tale înfloresc singure, ne spune poetul indian Rabindranath Tagore. Și a cântat sufletul, și florile au prins a înflori la propriu în destinul botoșănencei care, de câțiva ani, a descoperit că viața nu oferă doar surprize, ci mai ales oportunități.

Afacerea cu flori a Marinei Curcudel a început, se poate spune, odată cu povestea de dragoste. O poveste de decembrie, în cel mai frumos și romantic oraș al Moldovei.

 

 

”Sunt Marina Curcudel și sunt floristă”

 

În urmă cu 7 ani, familia Curcudel deschidea în Iași o florărie sub brandul Darlington - Croitoria de Flori. Era în preajma Crăciunului din 2014. Era decembrie, abia îl cunoscuse pe alesul inimii ei.

 

„Aflându-ne în căutarea unor cadouri care să le transmită emoţie celor dragi, ne-am dat seama că nu suntem mulţumiţi de ceea ce magazinele de profil din Iaşi ne ofereau. Atunci am venit cu ideea: ce-ar fi dacă am deschide o florărie?“, își amintește Marina Curcudel.

 

După doar câteva luni - aprilie 2015 – Marina și Marius Curcudel deschideau un spaţiu în care au început să vândă flori. 

 

Erau tineri, însă nu chiar lipsiți de experiență. Marius Curcudel deținuse anterior mai multe businessuri, iar Marina, soția lui, lucrase în management şi asigurări. Însă nu s-au avântat în necunoscut, ci au făcut pașii mici atât de necesari într-o afacere. Mai întâi au urmat cursuri de design floral, apoi și-au căutat partenerii și furnizorii potriviți.

 

 

La Croitoria de Flori, aproximativ 80% din aranjamentele care se vând în florărie sunt realizate pe loc, personalizat, fiind aproape imposibil de creat două buchete identice.

 

”Noi creăm sentimente și arătăm oamenilor cât de frumoasă este această lume. Asta înseamnă să fii florist. Să simți mirosul, să te bucuri de momentul în care ajung florile. Să reușești să fii mândru de ceea ce creezi. Și apoi, când vine rezultatul final, este minunat”,

Marina Curcudel, florist

 

 

Primele afaceri au început la Botoșani

 

Invitată la emisiunea Andreei Marin – ”Nu există nu se poate” – Marina Curcudel a mărturisit că a ajuns la flori după mulți ani de afaceri în Botoșani. Iar la Iași s-a pomenit pur și simplu, fără să știe că drumul pe care pornește o va duce către cu totul altceva decât plănuise.

 

 

Își amintește cum, în copilărie, asculta povești la pick-up, care o provocau să imagineze ea însăși alte personaje, cu decoruri diferite. Basmele, poveștile tradiționale, populare. Toate o determinau să imagineze, să caute, să dezvolte mental alte și alte întâmplări fabuloase.

 

”Am simțit de mică faptul că sunt altfel. Eu nu mă bucuram că primesc jucării sau dulciuri, eu mă bucuram să primesc vinil-uri cu povești, abia așteptam să intru în acea lume de basm”,

Marina Curcudel în dialogul cu Andreea Marin

 

A învățat de acasă că munca este calea care deschide toate ușile.

 

”Provin dintr-o familie cu situație financiară medie și de mică am conștientizat problemele cu care se confruntau ai mei. Mai am doi frați gemeni și eram conștientă că nu le-a fost ușor. Voiam să fac mai mult decât să mă joc. Părinții mei au făcut o echipă atât din punct de vedere familial, cât și profesional”,

 Marina Curcudel, florist

 

După căderea comunismului, părinții au intrat în domeniul vânzărilor, în asigurări. Tatăl a devenit director destul de tânăr, spune Marina Curcudel.

 

”Am apreciat la el mereu viziunea, felul în care vorbea, modul în care se comporta cu oamenii, iar de la mama am preluat ordinea dusă aproape de perfecțiune. Îmi plăcea cum pregătea mama casa, cum așeza masa, de Crăciun casa și familia se încărcau cu o anumită stare”,

Marina Curcudel, florist

 

 

 

 

Tot de mică a știut că îi place să creeze, să dezvolte idei care depășesc spațiul practic, rigid, al vieții.

 

”În școala generală desenam pe bancă, apoi pe foițele de acasă. Nu am fost încurajată, părinții voiau să mă vadă cu o meserie serioasă, doctor, profesor, alte meserii decât cele creative”,

Marina Curcudel, florist

 

A intrat în asigurări.

 

Avea un job stabil când a apărut o altă oportunitate. Alături de o colegă la care ținea foarte mult și de la care învățase enorm, a fost numită responsabilă într-o altă structură. A lucrat cu oamenii, a prins încredere în forțele proprii.

 

Momentul de cotitură a venit într-un timp destul de complicat. Avea două locuri de muncă, făcea masterul la distanță, organiza evenimente. Și a apărut al treilea loc de muncă.

 

I s-a propus să renunțe la un job pentru a fi promovată în domeniul creditelor. O propunere care avea să o așeze în fața unei situații delicate: aceea de a concura chiar împotriva colegei căreia îi datora enorm. O situație care avea să îi deschidă o altă ușă. De fapt, cea mai mare oportunitate, de care nici măcar nu era conștientă pe deplin.

 

”Șeful mi-a spus: va fi un post liber pe Botoșani. Vestea proastă este că veți concura împreună. Mi-a spus: se țin interviuri și la Iași. Am spus că merg la Iași, pentru a vedea cum decurge un interviu, ca să știu cum mă pregătesc apoi. Cum viața e plină de surprize și Dumnezeu are planuri mai mari decât cele pe care le faci tu, am luat postul la Iași, deși nu acesta era planul meu. Am acceptat și a fost un pas foarte important pentru mine”,

 Marina Curcudel, florist

 

La Iași avea să se întâmple mult mai multe. L-a cunoscut pe soțul ei și a început aventura… florală.  

 

 

Prietena rămasă acasă, destinul frânt al unei femei-artist

 

Printre cei care urmăreau cu nostalgie și emoție interviul Marinei Curcudel era și prietena și colega rămasă la Botoșani, unde își crease la rândul său propriul univers: Grădina Veselă.

 

(Brenda, prietena de la Botoșani, Foto: Facebook)

 

Pe 25 ianuarie 2021, Brenda împărtășea bucuria de a-și regăsi vechea tovarășă și colegă împlinindu-și visul.

 

”Nu am crezut nicicând că frumosul și creativitatea pot fi sursa de inspirație pentru cei din jurul meu, dar pe acest suflet frumos dacă nu l-ați cunoscut este cazul să o faceți. Marina Curcudel, botoșăneancă, stabilită în Iași, încântă privirea trecătorului cu minunățiile ei. Un om deosebit, unde definiția frumosului o găsești și la exterior și la interior. Mulțumesc, suflet drag, pentru recunoștința ta și pentru gândurile frumoase. Nu am crezut că am stârnit în tine acest sentiment! Te admir și îți apreciez munca!”,

scria Mihaela Brîndușa Sofian Ghiță

 

Mihaela Brîndușa Sofian Ghiță era chiar Brenda, buna prietenă și colegă despre care Marina Curcudel vorbea în interviul cu Andreea Marin.

 

"... ea a fost cea care mi-a deschis drumul spre cariera". Așa am vorbit despre tine în interviul cu Andreea Marin și am povestit cu drag. Mi-am adus aminte de acea perioadă atât de frumoasă a vieților noastre, în care făceam o echipa pe cinste și duceam județul Botoșani pe primele locuri. Tu ai fost cea care m-a învățat că si femeile pot reuși pe plan profesional, că suntem sensibile, dar și puternice și ambițioase în același timp, că în viață sunt coborâșuri, iar după urmează și urcușurile. Îmi voi aduce aminte cu drag toata viața de tine și de acei ani. Îți sunt recunoscătoare mereu”,

a fost răspunsul Marinei Curcudel

 

După nici două luni de la acest schimb emoționant de cuvinte prietenești, la începutul lunii martie, Brenda se stingea din viață, după o boală chinuitoare.

 

A rămas în urmă o frumoasă poveste de prietenie. Au rămas basmele, florile cu nume sau fără nume.

 

”Dragostea este singura floare care creşte şi înfloreşte fără ajutorul anotimpurilor”, spune Khalil Gibran.

 

Am spune că și prietenia, atunci când recunoștința nu se oprește la granița niciunui timp.

 

(Foto: Facebook / Marina Curcudel)

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Încă o funcție pregătită pentru șefa de la ”Urgențe”, pleacă puțin pe la București
Șefă la Unitatea de Primiri Urgențe, consilier județean, candidat apoi la Senat, membră în consiliul de administrație de la Spitalul de Pneumoftiziologie și, foarte probabil, viitoare membră în Adunarea Reprezentanților de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).
Fiica fostei directoare DSVSA a lansat o melodie despre sfârșitul unei relații intense pe care a trăit-o – VIDEO & GALERIE FOTO
Melodia a fost prezentată în premieră chiar în cursul zilei de astăzi.
Botoșani iese doar pe hârtie din ”scenariul roșu”: HoReCa, cinematografele, teatrele, sălile de spectacole rămân ÎNCHISE
După șapte zile consecutive de micșorare a ratei, municipiul Botoșani a coborât sub 3 la mie. Pentru prima dată după ce pe 27 martie Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a adăugat noi restricții prin hotărârea nr. 18, incidența a scăzut la 2,99.
Președintele USR Botoșani, indemnizație de deputat tăiată din cauza chiulului din Parlament
Decizia a fost luată după o serie de absențe nemotivate în Camera Deputaților, în primele luni ale acestui an.
Autobuzele parchează la PSD! Războiul pe conducerea Eltrans tranșat social-democrat la vot
În urma desfășurării procedurii secrete de vot, a fost tranșată într-un final situația de la societatea Eltrans.
Operații greu de realizat pe pandemie la Mavromati, medic: Nu veniți la Spitalul Județean
După mai bine de un an de pandemie, botoșănenii cu alte afecțiuni sunt în continuare victime colaterale. Medici fac apeluri să nu se prezinte la spital dacă nu sunt „urgențe reale”.
Într-o lume care desparte, există un om care adună: Fenomenul Hărman la Botoșani – GALERIE FOTO
Aproape 100 de lucrări, un colecționar și colorata poveste dintr-o primăvară capricioasă încă.
Drumul strategic de la Botoșani: Judecătorii au scos din schemă „firma orașului”, loturile împărțite de alți constructori – VIDEO
Câștigătoare la precedenta licitație, exclusă total după un val de contestații la unități de stat și instanță.
HoReCa, cinematografele, sălile de spectacole și cele de jocuri – ÎNCHISE încă două săptămâni la Botoșani - DOCUMENT
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a prelungit sâmbătă pentru încă două săptămâni restricțiile suplimentare adoptate pe 27 martie pentru municipiul Botoșani.
Loading...
Șefa CJ & primarul, cumpărături cu microfonul la piața de produse tradiționale: Să vedem dacă știi să dai restulGALERIE FOTO
Președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani au fost invitați speciali la inaugurarea pieței volante cu produse tradiționale a Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis, eveniment care a avut loc sâmbătă dimineață.
Mânăncă românește! Piață volantă cu produse tradiționale inaugurată în centrul Botoșanilor: de la caș și brânză la ceapă și miere de albină – VIDEO & GALERIE FOTO
Sub sloganul ”Mânăncă românește”, scris inclusiv pe un banner, în cadrul unui parteneriat pe care Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis l-a perfectat cu Primăria Botoșani, sâmbătă dimineață a fost inaugurată în centrul orașului o piață volantă cu produse tradiționale.
SEARA DECISIVĂ: FC Botoșani află în 90 de minute dacă se califică în play-off pentru a doua oară
Trei meciuri de totul sau nimic au fost programate seara asta de la 20:30 între echipe care evoluează în prima ligă și care își dispută locurile 5 și 6 din play-off.
Protestatarii au spart un geam al Primăriei, ”bolovanul” provine de la Prefectură
Și la Botoșani au fost incidente în timpul protestelor care au avut loc la începutul săptămânii trecute față de noile măsuri luate de guvernare și dublate de o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență,
Paradă de tractoare pe străzi, orașul blocat de oamenii satelor, protest cu acuzații la polițiști și reproșuri la prefect – GALERIE FOTO & VIDEO
A fost probabil unul dintre cele mai spectaculoase acțiuni de protest organizate la Botoșani în ultimii ani de zile. Într-un imperiu al nemulțumirilor crâncene venite din partea celor care practică agricultura la Botoșani, fermierii și-au scos la vedere cele mai frumoase utilaje cu ajutorul cărora muncesc pământul.
Loading...
Nu aveam cum să lipsesc la o asemenea înmormântare - Marian Murariu, prima ieșire după absența surpriză de la ședința cu Eltransul
Absența consilierului local Marian Murariu de la ședința deliberativului municipal convocat de primar pentru marți la amiază în vederea propulsării în funcții a unor administratori interimari la SC Eltrans SA reprezintă surpriza politică a săptămânii.
Îi lua... apa: Șeful cel mare de la Nova înlocuit în 24 de ore de la intrarea în CA a oamenilor susținuți de Doina & Florin
La o zi după întrunirea Adunării Generale a Acționarilor (AGA) pentru validarea noilor membri din Consiliul de Administrație de la compania de apă, au avut loc și primele schimbări de șefi.
Încă un pas spre director din Râmnicu Vâlcea la ”Apă”: Noul CA completat de membrii PSD - ALDE
Adunarea Generală a Acționarilor companiei de apă și canalizare s-a întrunit astăzi la sediul societății și a votat completarea consiliului de administrație. În fapt, AGA a fost reprezentată de Dorin Birta, care săptămâna trecută a fost mandatat de plenul Consiliului Județean să voteze noii membri ai CA.
RĂSTURNARE de situație la ședință, propunerile primarului au picat după o dublă trădare
Planurile inițiale nu s-au concretizat și în realitate și, după cum a decurs votul de la ședința de îndată a Consiliului Local, se preconizează o victorie liberală la numirea administratorilor de la Eltrans.
Cine salvează orașul? ”Protejat” de teancuri de hârtii, de legi pompoase, de instituții, Botoșaniul vechi se prăbușește în fiecare zi: ”Ce lăsăm noi moștenire celor care vin?” – GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni trec zilnic pe lângă ele. Sunt bătrâne, triste la vedere și fără speranță. Altădată cochete, alinate și alintate de colorate vegetații, unele aduse chiar și de peste hotare, găzduind gălăgioase ședințe, înfocate cenacluri, simandicoase baluri, zac astăzi într-o dureroasă părăsire.
Consilierii de la municipiu se bat în ședințe pentru a-și impune propriii șefi: primarul o convocare, consilierii fostului primar altă convocare
Concurs de putere pe societatea de transport a orașului din partea politicienilor din Consiliul Local Botoșani. Eltrans stă de mai bine de jumătate de an fără Consiliu de Administrație, din cauza faptului că persoanele care au promovat un concurs, nu corespund politic.
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
„Când veți merge la slujba de Înviere stimați colegi gândiți-vă că prin votul dvs ați lăsat peste 1.000 de copii aflați în grija DGASPC Botoșani fără pască și ouă roșii pe masă, că ați lăsat peste 500 de bătrâni ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9255 lei
USD
Dolarul SUA
4.0911 lei
CHF
Francul elveţian
4.4662 lei
GBP
Lira sterlină
5.6870 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7858 lei
XAU
Gramul de aur
235.1457 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2277 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3555 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1684 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2737 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1904 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6623 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.2 o C
Dorohoi
18.2 o C
Bucecea
18.2 o C
Darabani
18.2 o C
Saveni
18.2 o C
Ştefăneşti
16.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.