Top News
Orașul dat peste cap de viscol: șefii județului deszăpeziți, prostimea lăsată în zăpadă, piața pusă la pământ, au dispărut... oamenii – GALERIE FOTO

Mai puțin de 24 de ore de viscol au fost suficiente pentru a da peste cap viața obișnuită a municipiului reședință. Duminică la amiază Botoșaniul părea desprins dintr-un colț al Siberiei: foarte puțini oameni, mașini turate prin zăpadă și o senzație generală de pustiu.

Viscolul a fugărit comercianții

În Piața Centrală, la sectorul de legume-fructe, indiferent că era vorba de agenți economici sau persoane fizice, nu era ocupată nici măcar o singură tarabă, lucru valabil și în zonele rezervate producătorilor agricoli. Doi oameni tot trăgeau în zadar de ușa de la Hala de Lactate, în timp ce în sectorul rezerzat comercianților de haine era deschis un singur chioșc. Doi florari s-au încumetat să își deschidă micile magazine și chiar să își expună marfa pe afară... coroane ninse. Afișajul electornic de la parcarea construită prin fonduri europene lângă Big o luase razna: pentru subsol anunța 75 locuri libere, iar pentru partea supraterană... 0, deși nu erau decât vreo cinci mașini parcate acolo.

Au dispărut cerșetorii, au dispărut și călătorii

Și fiindcă am ajuns la coroane, trebuie spus că la Cimitirul Pacea, în mod obșinuit cel mai animat duminică la amiază, nu exista nici un om al străzii fiindcă nici credincioși nu prea erau veniți la locurile de veci.
Bariera Sucevei, înțesată de oameni zi de zi, era pustie. De altfel, la fel de pustie era și Autogara Botoșani, unde nici un călător nu se afla pe peroane și doar unul singur în sala de așteptare. Nici pe peronul Gării Botoșani nu exista vreun călător, doar doi tineri care se adăposteau de frig în sala de așteptare.
Chiar și cele mai populate zone ale orașului erau pustii. În Parcul Mihai Eminescu era doar o femeie, iar pe Pietonalul Unirii abia dacă mai trecea un om, doi.

Afaceri mici și mari puse la pământ de vreme

O mulțime de chioșcuri stradale erau închise. Lucrurile păreau că nu stau prea bine nici prin hypermarketuri, puține mașini putând fi văzute în parcarea de la Kaufland, unde un tractor cu lamă deszăpezea de zor.
Patinoarul de la Sala Polivalentă era închis. Un utilaj de deszăpezire de mici dimensiuni opera pe trotuarul din dreapta al bulevardului Mihai Eminescu, pe sensul spre Carrefour. Spălătoriile auto nu aveau clienți, angajații fiind de altfel ocupați cu degajarea zăpezii.

Control nocturn

Spre seară, viscolul s-a mai domolit. Pe la 21:00 în fața Primăriei Botoșani se afla viceprimarul Marian Murariu care colinda orașul și ținea legătura cu omologul său, Cosmin Andrei, pentru a interveni în zonele cu dificultăți. Probleme s-au constatat însă, din nou, la iluminatul public, pe Victoriei acesta nefuncționând.

Deszăpezire pe pile

Foarte interesant, parcarea din Piața Revoluției era deszăpezită doar în imediata vecinătate a Palatului Administrativ, acolo unde au rezervate locuri de parcare conducătorii Prefecturii și ai Consiliului Județean. În partea opusă, unde în mare parte își lasă mașinile funcționarii de rând și oamenii care vin cu treburi la instituțiile menționate, zăpada era neatinsă.

Loading...
Drumurile ÎNCHISE din județul Botoșani la lăsarea serii – LISTA
TOATE utilajele Urban Serv scoase în oraș, căile de acces în spitale BLOCATE

 

Mascații au descins în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

Acțiuni de amploare în mai multe zone ale municipiului Botoșani desfășurate de DIICOT.

Cântăreață din Botoșani alături de Stela Popescu în ultimele clipe din viața publică: Cumplit... Nu există cuvinte... - VIDEO & FOTOGALERIE

Ultima apariţie publică a Stelei Popescu a avut loc, marţi, la Gala Femeilor de succes, unde artista a primit un premiu. Spectacolul a fost prezentat de botoșăneanca Francisca Dulceanu.

Regina bobocilor din liceele botoșănene aleasă în ropote de aplauze – GALERIE FOTO

În această seară  Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit finala Festivalului-Concurs Miss și Mister Boboc 2017.

Acuze de trafic de carne vie în PSD Botoşani, un consilier local pe picior de plecare a răbufnit: Neruşinaţilor, interlopilor

Scandalul declanşat de alegerile parţiale care au avut loc pe 5 noiembrie continuă şi după învestirea noului primar de la Nicşeni.

Oooo... brad scump! Hypermarketurile au început să comercializeze pomi de Crăciun – PREŢURILE

Crăciunul a venit mai devreme în hypermarketurile din Botoșani: colinde, brazi și altele asemenea. Deși mai este peste o lună până la sărbătorile de iarnă, marile magazine au scos deja la vânzare produse pentru acest sezon.

Liberalii au parodiat în stradă melodia „Hai la Botoșani”: Bani, dai, bani la Teleorman, măi, dai, dai, dai Liviule, dai VIDEO

Protestul PNL a durat în jur de o oră și s-a stins în Piața Revoluției din municipiul reședință de județ.

Te doare mintea: Consilierul de la cabinet în apartamentul deputatei, șoferul în casa socrului președintelui

Procesul în care este judecat fostul președinte al Consiliului Județean, Florin Țurcanu continuă să scoată la iveală tot felul de ciudățenii ce s-au petrecut în mandatul acestuia. Conceptul de „nepotism” descrie cum nu se poate mai bine modul în care a fost condus marele partid de tradiție la nivel județean, dar și județul în sine.

Fetele de la Botoşani, mărturisiri emoţionante la o emisiune fără pereche: I se face pielea de găină; Nu ştiu cât va ţineVIDEO

După un periplu pe la posturi centrale de radio şi televiziune Fetele de la Botoşani au revenit acasă. Iustina Irimia, Loredana Călin, Lorena Dupu şi Simona Mazăre au fost invitatele unei emisiuni unicat.

Ce Bucureşti? Ce Cluj? Un botoşănean a făcut cea mai mare comandă din România de Black Friday, aproape UN MILIARD lei vechi

Suntem cea mai săracă regiune a ţării şi a patra din Uniunea Europeană, însă avem printre cele mai luxoase vile şi maşini. Iar de astăzi paradoxul se prelungeşte şi cu Black Friday.

Țurcanu vrea să târâie capii PSD în procesul cu vila ilegală a familiei

Un nou termen din procesul în care este judecat fostul politician liberal care a condus vremelnic județul s-a consumat ieri, la Tribunalul Botoșani. Această înfățișare a fost diferită de predecenta în sensul în care discuțiile s-au purtat pe un ton scăzut și civilizat, iar apărarea a venit cu o listă lungă de solicitări.

Ţeapă la ceas de seară cu un ACCIDENT ÎNCHIPUIT la ieşirea din oraş, bărbat căzut lat pe şosea

O persoană ar fi fost rănită joi seară într-un accident rutier petrecut în localitatea Răchiţi, pe şoseaua principală care leagă localitatea de municipiul Botoşani.

Viața în blocul fantomă, locatari zgribuliți de frig, pereți găuriți, oameni plângând ca niște copii – GALERIE FOTO & VIDEO

Ieri, 15 noiembrie s-au împlinit fix două luni de zile de la explozia care a zguduit blocul din Primăverii și care a schimbat destinul celor 13 familii care locuiesc în această scară. Două luni de zile și parcă, pentru acești oameni, timpul s-a scurs degeaba.

ALARMĂ METEO: Un ciclon polar ajunge în judeţele Botoşani şi Suceava şi aduce prima ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

Karatista cu atitudine a atras privirile și a devenit Miss Boboc – GALERIE FOTO

Într-o sală plină doar pe jumatate, Liceul Tehnologic „Elie Radu” şi-a desemnat cei mai frumoşi liceeni de clasa a IX-a.

Alarmă bugetară: A două cea mai mare unitate a statului de la Botoşani a rămas FĂRĂ BANI DE SALARII

România are o creştere economică uriaşă, aproape toate fondurile de la Consiliul Judeţean şi unităţile subordonate s-au direcţionat spre salarii, dar totuşi una dintre acestea nu mai are bani de lefuri.

Amendă pentru 160 de km/oră la o mașină dată jos de pe platformă de o firmă din Botoșani, amenințări și înjurături

În România zilelor de astăzi s-a ajuns la situația în care oricine poate obține statutul de patron, prin înființarea unei firme. Iar serviciile oferite ajung să fie, evident, pe măsura eforturilor depuse.

A zburat inclusiv patul! Intervenţie în forţă a Urban Serv şi Poliţiei Locale într-un cartier unde munţii de gunoaie intrau în bloc – GALERIE FOTO

Desfăşurare de forţe luni dimineaţă în cartierul Pacea, acolo unde grămezi uriaşe de gunoaie împânziseră un spaţiu verde şi începeau să intre în bloc.  

Mihaela, frumusețea lovită de o boală cumplită, primește un ajutor neașteptat de la câțiva bărbați celebri din capitală

În ultima miercuri a lunii noiembrie, la București va avea loc a V - a ediție a NovemBEARD, manifestare a bărbaților bărboși și a celor care pentru o lună decid să-și lase barba să crească... în scop caritabil.

„Fetele de la Botoşani” s-au dus cu vin, usturoi şi-o... mască la Măruţă – FOTOGALERIE ce-a făcut realizatorul cu „obiectul vestimentar”

După toată mass-media locală, „Fetele de la Botoşani” şi al lor cântec de promovare al judeţului au ajuns şi în cea naţională. Astfel, dacă joi melodia „Hai la Botoşani” a fost difuzată de Radio Zu, vineri tinerele au apărut la Pro TV.

Șeful Poliției Rutiere vrea liber la parcare pe TOATE locurile concesionate, pe timpul zilei

Cel mai probabil, peste două luni de zile, noul regulament de blocare și ridicare autoturisme din municipiul Botoșani va intra în vigoare.

Ia mai lasati postarile cu greseli gramaticale, lasati politica si masinile/sofatul si miscati-va curul la dat zapada din calea voastra, asa cum fac olandezii... Putori de botosaneni, care nu stiu decat sa comenteze negativ si dau vina pe autoritati locale. Putorilor!!!!!!!!!!! Rusine sa va fie!!
9 ianuarie 2017, 22:14
Tare de tot articol noroc cai umblat tu prin oras sa sesizei cai orasui inzepezit .
9 ianuarie 2017, 14:48
in fata Prefecturii se pot vedea gramezile de zapada facute de salariatii de la Administrativ, pt asi putea parca autoturismele, in schimb in fata primariei este o dezordine totala, clar ca Flutur nu se mai implica in administratie
9 ianuarie 2017, 10:30
cine vrea deszapezire sa sune la Flutur, ieri aparuse in presa un material in care Flutur declara ca fiind sunat de directorul de la spitalul judetean dl primar a dispus deszapezirea in curtea unitatii in cauza, deci cine vrea deszapezire sa-l sune pe primar, dansul PREIA ASADAR comenzi pt interventii. Succes !!!
9 ianuarie 2017, 09:37
Articol de rahat, pe vantul care a fost trebuiau date blocurile la o parte sa iasa zapada din oras, orice alta interventie era in zadar.
9 ianuarie 2017, 08:39
Se vede ca pe Flutur nu-l interesează orașul...E bine sa stai la caldurica,la vila, in fata semineului,nu?Si n-au trecut decât 6 luni din mandatul individului...Vai de noi!!!
9 ianuarie 2017, 08:01
a fost bataie de joc cu dezapezirea in oras... si pentru ca impreuna conduc orasul (psd si pnl) nu o sa spuna nimeni nimic. daca sar pesedeii la gatul lui flutur e drelciucul lor la urban serv asa ca ciocu mic,daca ies pnleii la atac e flutur in fruntea primariei si nu au ce zice. De pierdut au doar oamenii din oras pentru ca ei fura impreuna,la psd si pnl ma refer.
9 ianuarie 2017, 08:01
Și Flutur e in concediu de odihnă, după așa alegeri merită omul! Se drege și va reveni în forță la primăvară! Are copii de la licee care se ocupă de politică, s-a scos PDL cu junii!Cod "portocaliu" la primăria Botoșani!!
9 ianuarie 2017, 06:17
Sondaj
Se impune organizarea unui miting împotriva ”Statului paralel și ilegitim”?
Da, fiindcă există un ”stat paralel și ilegitim”, altul deci decât cel ales de popor
Nu, pentru că nu există un ”stat paralel și ilegitim”
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Această ZM a fost înființată și cam atât. Mare lucru în afară de iluminatul public stradal nu s-a întâmplat, deși nu puseserăm speranțe pentru că dezvoltarea unei zone metropolitane din punctul meu de vedere înseamnă cu ...
Curs valutar
8 decembrie 2017
EUR
Euro
4.6315 lei
USD
Dolarul SUA
3.9449 lei
CHF
Francul elveţian
3.9560 lei
GBP
Lira sterlină
5.3156 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4738 lei
XAU
Gramul de aur
158.0497 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2281 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4731 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9612 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0691 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1812 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6224 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1 o C
Dorohoi
-1 o C
Bucecea
-1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-1 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.