Top News
Ordinea Publică a ajuns secret de stat la Botoșani : Oamenii ăștia au înnebunit cu totul!!!

Cu ușile închise și într-o mare secretomanie. Astfel se discută în prezent când este vorba despre activitatea Poliției Locale. Sau prin refuzul de a fi transmise informații sau imagini publice captate de camerele video ale orașului și nu a vreunei persoane particulare.

NATO de la Botoșani

Ieri, de exemplu, la Primăria Botoșani (și nu la Poliția Locală) s-a întrunit comisia de ordine publică, o structură compusă din polițiști locali, șeful Poliției Municipale, consilieri locali, etc. Președinte este primarul, dar Cătălin Flutur a fost la București.


Directorul Poliției Locale a fost aproape să facă un atac de cord când a sesizat prezența unor jurnaliști la ședință. Și a insistat, fără a prezenta și motive temeinice ca aceștia să părăsească sala. Și astfel o ședință în care în general sunt înșiruite frumos numărul de amenzi aplicate de polițiștii locali sau eforturile pe care le fac aceștia pentru binele comunității, a ajuns să fie mare secret de stat.

 

A durat aproximativ o oră.

 

La final, potrivit viceprimarului Cosmin Andrei, se pare că s-a făcut o prezentare a activității Poliției Locale în care s-au specificat inclusiv numărul de contravenții, sancțiuni sau deficiențele care există în cadrul instituției.

”Am apreciat Poliția Locală dar în același timp am adus și critici în ceea ce înseamnă activitatea dumnealor, cu precădere în Centrul Vechi unde ar trebui o prezență mai intensificată. Am punctat deficiențele pe partea de contravenții și sancțiuni la încălcarea legilor care privesc respectarea mediului, acolo unde la periferia municipiului încă mai găsim depozite necontrolate de deșeuri”
Cosmin Andrei, viceprimar

 

Le-am sugerat să-și schimbe atitudinea

Din nou, una din scuzele pentru care în anumite locuri această instituție suferă este deficitul de personal pentru că din 114 polițiști locali care lucrează în trei schimburi, mulți se află în concedii fără plată, alții sunt la birouri și se ajunge ca polițiștii care ies în stradă să fie insuficienți.  

 

„Le-am sugerat să-și schimbe atitudinea în unele situații pentru că am primit reclamații de la cetățeni și în general, din partea opiniei publice, atunci când aplică legea. Să aibă mai multă determinare, să nu întoarcă capul atunci când văd anumite situații care implică aplicarea de sancțiuni. Sunt multe lucruri de îmbunătățit la Poliția Locală”
Cosmin Andrei, viceprimar

 

Și totuși…

De ce a fost secret de stat?


”Din partea mea prezența dv ar fi fost binevenită acolo pentru că puteam transmite și activitățile pozitive pe care le face Poliția Locală, nu neapărat criticile pe care de cele mai multe ori le întâlnim în presă. Dar așa au ales dlor”
Cosmin Andrei, viceprimar

 

Întinerire a polițiștilor locali

Și Vasile Chiru face parte din această comisie de ordine publică și l-a pufnit râsul la partea cu secretomania.

 

A venit însă cu o idee ce ar merita luată în calcul.

 

”Raportat la ceea ce se întâmplă la nivel de municipiu, de multe ori nu fac față. Noi ne-am propus să vedem care e vârsta în general a personalului, dacă sunt posibilități de a întineri. Pui un domn din acela cu burta mare, fug eu mai repede ca el, mă prinde pe mine? Nu mă prinde. Și atunci e normal, mie unul mi se pare absurd să-l vezi pe ăla că vine cu mapa și stai ca să scriu un proces verbal. Cred că trebuie schimbată modalitatea de a te prezenta în fața cetățeanului”
Vasile Chiru, consilier local

 

De altfel decizia directorului Poliției Locale de a închide ușile sălii de ședință a fost criticată de mai multe voci din Primărie. ”Oamenii aceștia au înnebunit cu totul”, a fost remarca făcută de unul dintre șefii din cadrul municipalității.

Sau poate Centrul Vechi și ceea ce se întâmplă ÎNCĂ acolo zi de zi i-au găsit greu lui Ioan Onuțu care după ce a refuzat împreună cu primarul să ofere informații solicitate, împiedică în continuare accesul presei la informații de interes public.

 

Botoșănenii poate ar dori să știe câte amenzi a aplicat Poliția Locală săptămâna trecută, luna trecută, anul trecut. Cândva!

Loading...
Primăria şi Poliţia Locală – SCUT pentru huliganii din Centrul Vechi : IMAGINILE cu fărădelegile ţinute la SECRET

 

Proiectul de 32 de milioane de euro de la Primărie, tot mai aproape! Dispar tramvaiele

După trei ani de zile de la deschiderea actualului exercițiu financiar, în sfârșit proiectele depuse pentru atragerea de noi fonduri europene sunt pe cale să devină realitate.

Moment EMOȚIONANT în Centrul Istoric – Imnul Național al României interpretat într-un mod unic la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

A fost poate unul dintre cele mai emționante momente ale zilei în care sunt sărbătoriții toți românii și botoșănenii deopotrivă.

Scene dureroase în “capătul lui 1”, mamă şi copil cu autism umiliţi la uşa unui tramvai: Afară!

Scene reprobabile pentru un oraş ce se doreşte a fi european au avut loc marţi spre seară la intersecţia străzii Primăverii cu bulevardul George Enescu. Acolo, angajaţii companiei de transport a municipalităţii au blocat accesul în tramvai al unui copil bolnav de autism (sindromul Asperger) şi a mamei acestuia.

Ce-i cu băiatul ăsta? Un tânăr ajuns director şi-a scos angajaţii la lucru la 4 dimineaţa – GALERIE FOTO

Prima noapte cu ninsoare de la Botoşani, deşi redusă cantitativ, l-a băgat în priză pe noul director adjunct de la societatea de salubrizare a municipalităţii. Şi, mai departe, pe cei din subordinea sa.

Tricolorul compus din sute de luminiţe, a răsunat centrul oraşului la “Deşteaptă-te, române” – FOTOGALERIE

Ziua Naţionale a României a fost sărbătorită în avans de Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Asemeni anilor precedenţi şi de această dată prestigioasa unitate de învăţământ a organizat o acţiune deosebită.

Mascații au descins în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

Acțiuni de amploare în mai multe zone ale municipiului Botoșani desfășurate de DIICOT.

Cântăreață din Botoșani alături de Stela Popescu în ultimele clipe din viața publică: Cumplit... Nu există cuvinte... - VIDEO & FOTOGALERIE

Ultima apariţie publică a Stelei Popescu a avut loc, marţi, la Gala Femeilor de succes, unde artista a primit un premiu. Spectacolul a fost prezentat de botoșăneanca Francisca Dulceanu.

Regina bobocilor din liceele botoșănene aleasă în ropote de aplauze – GALERIE FOTO

În această seară  Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit finala Festivalului-Concurs Miss și Mister Boboc 2017.

Acuze de trafic de carne vie în PSD Botoşani, un consilier local pe picior de plecare a răbufnit: Neruşinaţilor, interlopilor

Scandalul declanşat de alegerile parţiale care au avut loc pe 5 noiembrie continuă şi după învestirea noului primar de la Nicşeni.

Oooo... brad scump! Hypermarketurile au început să comercializeze pomi de Crăciun – PREŢURILE

Crăciunul a venit mai devreme în hypermarketurile din Botoșani: colinde, brazi și altele asemenea. Deși mai este peste o lună până la sărbătorile de iarnă, marile magazine au scos deja la vânzare produse pentru acest sezon.

Liberalii au parodiat în stradă melodia „Hai la Botoșani”: Bani, dai, bani la Teleorman, măi, dai, dai, dai Liviule, dai VIDEO

Protestul PNL a durat în jur de o oră și s-a stins în Piața Revoluției din municipiul reședință de județ.

Te doare mintea: Consilierul de la cabinet în apartamentul deputatei, șoferul în casa socrului președintelui

Procesul în care este judecat fostul președinte al Consiliului Județean, Florin Țurcanu continuă să scoată la iveală tot felul de ciudățenii ce s-au petrecut în mandatul acestuia. Conceptul de „nepotism” descrie cum nu se poate mai bine modul în care a fost condus marele partid de tradiție la nivel județean, dar și județul în sine.

Fetele de la Botoşani, mărturisiri emoţionante la o emisiune fără pereche: I se face pielea de găină; Nu ştiu cât va ţineVIDEO

După un periplu pe la posturi centrale de radio şi televiziune Fetele de la Botoşani au revenit acasă. Iustina Irimia, Loredana Călin, Lorena Dupu şi Simona Mazăre au fost invitatele unei emisiuni unicat.

Ce Bucureşti? Ce Cluj? Un botoşănean a făcut cea mai mare comandă din România de Black Friday, aproape UN MILIARD lei vechi

Suntem cea mai săracă regiune a ţării şi a patra din Uniunea Europeană, însă avem printre cele mai luxoase vile şi maşini. Iar de astăzi paradoxul se prelungeşte şi cu Black Friday.

Țurcanu vrea să târâie capii PSD în procesul cu vila ilegală a familiei

Un nou termen din procesul în care este judecat fostul politician liberal care a condus vremelnic județul s-a consumat ieri, la Tribunalul Botoșani. Această înfățișare a fost diferită de predecenta în sensul în care discuțiile s-au purtat pe un ton scăzut și civilizat, iar apărarea a venit cu o listă lungă de solicitări.

Ţeapă la ceas de seară cu un ACCIDENT ÎNCHIPUIT la ieşirea din oraş, bărbat căzut lat pe şosea

O persoană ar fi fost rănită joi seară într-un accident rutier petrecut în localitatea Răchiţi, pe şoseaua principală care leagă localitatea de municipiul Botoşani.

Viața în blocul fantomă, locatari zgribuliți de frig, pereți găuriți, oameni plângând ca niște copii – GALERIE FOTO & VIDEO

Ieri, 15 noiembrie s-au împlinit fix două luni de zile de la explozia care a zguduit blocul din Primăverii și care a schimbat destinul celor 13 familii care locuiesc în această scară. Două luni de zile și parcă, pentru acești oameni, timpul s-a scurs degeaba.

ALARMĂ METEO: Un ciclon polar ajunge în judeţele Botoşani şi Suceava şi aduce prima ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

Karatista cu atitudine a atras privirile și a devenit Miss Boboc – GALERIE FOTO

Într-o sală plină doar pe jumatate, Liceul Tehnologic „Elie Radu” şi-a desemnat cei mai frumoşi liceeni de clasa a IX-a.

Alarmă bugetară: A două cea mai mare unitate a statului de la Botoşani a rămas FĂRĂ BANI DE SALARII

România are o creştere economică uriaşă, aproape toate fondurile de la Consiliul Judeţean şi unităţile subordonate s-au direcţionat spre salarii, dar totuşi una dintre acestea nu mai are bani de lefuri.

domnule Onutu,nu-i baga in seama pe cei ce te invidiaza si ar vrea sa va ia locul,ati fost si veti ramine un om cu coloana vertebrala,dar tineti minte un lucru...hotul din casa este cel mai periculos...aveti langa dumnevoastra oameni care isi fac meseria si o fac cu placere,cei citiva circotasi mai degraba sau mai tirziu vor cadea,cit despre cozorici,apostol..isi fac treaba foarte bine.mult respect domnule onutu.
12 octombrie 2016, 18:33
Pentru. ./. ... Tu si cu mata!
12 octombrie 2016, 15:00
Incompetentule nu vezi ca nu stii sa rostesti doua cuvinte? tu esti politist ma? tu nu vezi ca institutia pe care o conduci e fara stapan? nu iti e rusine ? iti aperi doar interesele si atat , de altii nu iti pasa !!! decat de persoana ta ! stergi la fund cu 100 de oameni ma!???? afara afara Onutule ca esti expirat , habar nu ai ce inseamna Politia locala , lasa pe altul cu scoala de politie nu de dadace. Demisia urgent . si cand spunem demisia iati si leprele cu tine nu le lasa sa strice de tot politia!!! si stii bine la cine ne referim, nu lasa urmasi ex Coz,flor,apost etc ...
12 octombrie 2016, 13:22
Ciocul mic, acum suntem noi din nou la putere !
12 octombrie 2016, 10:54
_Sa vina Politia Locala la Pod de Piatra sa vada cum piratii acosteaza calatori si noi,riveranii,nu avem unde parca masinile.Deasemnea la Pod de Piatra sunt 5 crasme si destula dezordine.ALO,SE AUDE LA POLITIA LOCALA? seful nu se mai schimba ,ca onutu,este de 15o de ani,s-a nascut sef.?
12 octombrie 2016, 10:14
Mai usor cu demisia!Este protejatul lui Flutur.Nu va mai agitati ca va agitati degeaba.N-a executat Onutu ordinele degeaba in perioada 2012-2016.Floricel si Onutu nu pot fi clintiti din locurile călduțe...Prietenii stiu de ce...Oricum e o sfidare a "găștii" Flutur la adresa noastra,dar pe cine interesează?
12 octombrie 2016, 10:11
Pai Portariuc a vrut sa-l schimbe . Deci ceva nu functiona. Atunci de ce mai este tinut in functie Onutu ? E cumva de neanlocuit ? Sau si aici sunt interese politice ? Acea politista care a luat spaga pentru promisiuni de incadrare, nu cumva impartea spaga cu Onutu ? Nu cumva toti politistii locali au dat si dau spaga la incadrare ? Altfle nu se explica secretomania !
12 octombrie 2016, 09:30
Problema este una singura: lumea se schimba,atunci si ei trebuie sa fie schimbati...,lumea este din ce in ce mai rea si plina de drepturi cu libera exprimare de partea lor.Legea care este mult prea permisibila iar tot ce constata si aplica politaiul se contesta in judecata si asa prind curaj bulangii!Spre deosebire de talhari care joaca si ultima carte ,acestia au familii si au ce pierde...politia din ziua de azi traieste dupa principiul sigurantei pentru ziua de maine si sunt convins ca doar 30% din sistem le place ceea ce fac...domnilor demnitari , obligati-i la conditie fizica pe politai si cate o cagula pe fata iar problema se rezolva cu siguranta!!!
12 octombrie 2016, 09:20
Demiteti Domnule Primar pe acest director al Politiei Locale Botosani. Faptul ca nu a permis presei accesul la sedinta este pentru a nu se vedea incompetenta de care dau dovada.
12 octombrie 2016, 08:18
la platformele de gunoi din cartiere nu poti avea acces din cauza celor care-si duc traiul permanent acolo, indivizi dubiosi si recalcitranti, iar politia locala doi cate doi se plimba ziua mare prin parc, asta se numeste management defectuos
12 octombrie 2016, 08:07
Pe mine nu ma intereseaza scuzele unor incompetenti. Daca nu-s in stare sa asigure Centrul Vechi exista o singura optiune: DEMISIA!
12 octombrie 2016, 08:05
Sondaj
Se impune organizarea unui miting împotriva ”Statului paralel și ilegitim”?
Da, fiindcă există un ”stat paralel și ilegitim”, altul deci decât cel ales de popor
Nu, pentru că nu există un ”stat paralel și ilegitim”
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Situaţii dintr-astea vor mai apare, conductele sunt puse de acum cel puţin 30 de ani în acea zonă. O conductă din oţel care n-a fost protejată când a fost montată la momentul respectiv, că eu nu vreau să mă bat cu tovarăşul ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6332 lei
USD
Dolarul SUA
3.9185 lei
CHF
Francul elveţian
3.9642 lei
GBP
Lira sterlină
5.2671 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4752 lei
XAU
Gramul de aur
158.2582 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2288 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4746 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0007 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0517 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1804 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6224 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.