Top News
Poliția trimisă la trei spălătorii care au inundat o stradă! Aveau branșamente ILEGALE: Este un fenomen, de cine sunt făcute și cum...

Deși nu plouase deloc, strada Ocolitor Pacea a oferit imaginea unui lac la jumătatea lunii decembrie, apa de pe carosabil fiind cu spumă și alte substanțe rezultate din activități de spălare a mașinilor sau covoarelor.

Ape uzate de la spălătorii, pe stradă 

 

 

Timp de trei zile, utilajele Nova Apaserv și ale Primăriei Botoșani au intervenit pentru decolmatare și salubrizarea porțiunii care a fost inundată. Ulterior, cum motivul evident că nu au fost precipitațiilor abundente care provoacă astfel de inundații, Primăria a dispus un control prin compartimentul disciplina în construcții din cadrul Poliției Locale.

 

În urma controalelor s-a constatat că apele uzate proveneau de la trei spălătorii din zonă, două dintre ele fiind cuplate la un bazin de vidanjare, iar a treia având o lucrare prin care era branșată la rețeaua de ape pluviale a orașului.

 

Niciuna nu avea autorizațiile necesare de construire și aviz din partea administratorului drumului. La două dintre spălătorii faptele erau deja prescrise și astfel nu s-a putut interveni contravențional.

 

„Într-o primă fază având în vedere măsurile dispuse după ce am ajuns la fața locului, s-a reușit evacuarea apei deversată pe carosabil din incinta spălătoriilor din zonă. S-a curățat apa de nisip și pământ rezultat în urma activităților desfășurate acolo. În urma verificărilor efectuate în teren de către funcționarii Biroului Disciplina în Construcții s-au constatat mai multe aspecte dintre care cel mai important este faptul că, toți cei trei agenți economici sunt branșați la rețeaua de apă pluvială, fără a deține autorizație de construire și acordul administratorului drumului”,

Liviu Toma, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Operatorul SOMAT să nu mai branșeze „ilegali”

 

Polițiștii au dispus un plan de remediere a nereguilor până la data de 30 iunie 2021 până când respectivii operatori trebuie să intre în legalitate și totodată, de urgență, să-și rezolve problemele tehnice.

Primăria Botoșani face apel public la societatea Nova Apaserv să NU branșeze operatori care nu sunt cu documentele în regulă.

 

„Primăria Botoșani în calitate de administrator al domeniului public va solicita în scris operatorului Nova Apaserv două chestiuni: să nu mai execute lucrări de branșare sau recepție al unor lucrări, la sistemul de canalizare, fără autorizație de construire și aviz sau acord al administratorului public. Și al doilea să se intervină de urgență pentru remedierea problemelor tehnice în rețeaua de apă-canal pe care o administrează și în mod special acolo unde sunt cunoscute probleme de funcționare, chiar dacă s-au acceptat racordarea unor beneficiari fără a deține toate documentele necesare”,

Liviu Toma, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Directorul general al companiei de apă era curent cu situația care a fost creată pe strada Ocolitor Pacea. Și susține că în paralel face propriile verificări pentru a vedea situația celor trei spălătorii din zonă.

 

„De trei ori în 3 zile s-a intervenit cu utilaje de la noi și se vedea clar că nu a fost în perioada cu ploaie, nu plouase, iar apa care era acolo adunată era cu spumă. Deci era clar că provine de undeva de la spălătătorii auto sau spălătorii de covoare. Eu nu am văzut raportul întocmit de către Poliția Locală care e în subordinea Primăriei, am avut o discuție telefonică cu dl viceprimar Toma care mi-a prezentat pe scurt rezultatele consemnate în procesul verbal”,

Albert Tănasă, director general SC Nova Apaserv SA

 

Mai mult decât atât, directorul SC Nova Apaserv dă asigurări ferme că societatea nu a emis avize pentru branșare fără deplasări în teren și totodată fără verificarea temeinică a documentației.

 

Albert Tănasă: Când identificăm astfel de situații sesizăm Garda de Mediu

 

 

Însă cunoaște că există mulți operatori care execută astfel de lucrări în mod ilegal, fără a obține autorizațiile necesare. Și chiar frecvent.

 

 

„Există ca și fenomen, nu numai în zona aceea, și noi în momentul când identificăm astfel de situații informăm Garda de Mediu, pe străzile în general unde nu sunt canalizări și urmează a se face pe proiectele investiționale viitoare, sunt destui care, dacă există rețea de apă pluvială se branșează în rețea dar în niciun caz cu acordul sau cu avizul operatorului. Deci, vă dați seama, de cine sunt făcute și cum, nu pot să vă spun. Dar ca și fenomen, există”,

Albert Tănasă, director general SC Nova Apaserv SA

 

Problema deversării apelor uzate în rețeaua de ape pluviale a orașului va ajunge cel mai probabil și în atenția comisarilor de la Garda de Mediu Botoșani. Coordonatorul Comisariatului Județean a arătat că a efectuat propriile verificări la fața locului, după inundațiile care au avut loc și are planificate controale la spălătoriile din zonă.

loading...
Avarie de proporție într-un cartier, acuzații către Nova Apaserv: Suntem inundați cu apă murdară - VIDEO
Măsuri urgente dispuse de prefect în urma poluării masive, s-a făcut și vidanjarea - FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Val de avarii la rețeaua de apă: 11 dintre ele sunt cel puțin de două luni LISTA
Activitatea de iarnă a societății de salubrizare a orașului este amplificată de numeroasele avarii de la rețeaua de apă și canalizare gestionată de SC Nova Apaserv SA. Sau cel puțin asta susține conducerea companiei municipalității.
Nechifor și plecarea din funcția de prefect: Încă se negociază / Funcția de prefect nu este pe viață
Primul reprezentant al Guvernului în județ așteaptă încă rezultatul negocierilor purtate la nivel central de PNL, USR-PLUS și UDMR pentru a afla dacă mai rămâne sau nu în funcție.
Director de 37 de ani la Direcția de Taxe și Impozite Locale – FOTO
Persoană nouă cooptată în echipa de conducere a Direcției de Impozite și Taxe Locale (DITL) a Primăriei municipiului Botoșani.
Primarul a ieșit în oraș să strângă oamenii străzii și să îi ducă la căldură, însă ei nu prea vor fiindcă... ”alea sunt condiții?”VIDEO & GALERIE FOTO
Edilul șef se află la această oră în oraș, în căutarea persoanelor fără adăpost, pentru a le scăpa de ger. Cosmin Andrei nu este singur, ci alături de reprezentanți ai Poliției Locale, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență și Asociației HAPPY.
Finalul Zilelor Eminescu la Botoșani: Discursuri în ger, Eminescu în proiecții luminoase și un cetățean supărat că nu știe ce înseamnă online pe ”americănește” – GALERIE FOTO&VIDEO
Momentul care a încheiat ediția 2021 a Zilelor Eminescu, precum și manifestările dedicate Zilei Naționale a Culturii, s-a consumat la Muzeul Județean.
Protest cu portavoce și pancarte, botoșănean urcat pe chioșc, zona înțesată de Poliție și jandarmi – FOTO&VIDEO
Un bărbat din municipiu protestează în aceste momente lângă o intersecție de pe strada Tudor Vladimirescu.
Hotărâre la Suceava: Funcția de primar al municipiului Botoșani s-a jucat la Curtea de Apel
Cosmin Andrei rămâne în continuare primarul municipiului Botoșani după ce, indirect, Curtea de Apel Suceava a menținut practic rezultatele alegerilor locale din 26 septembrie 2020.
LUNA PROTESTELOR la Botoșani: Alți angajați se pregătesc să iasă în stradă săptămâna aceasta
Luna ianuarie a acestui an pare să fie dedicată acțiunilor de protest. După pichetarea polițiștilor de săptămâna trecută, zilele acestea alți angajați ies în stradă.
ULTIMĂ ORĂ: Două mașini avariate pe Calea Națională din cauza unui șofer neatent - FOTOGALERIE
Un nou eveniment rutier a avut loc în această seară pe Calea Națională. 
Loading...
Tânăr în stare gravă după un accident cumplit la 180 de kilometri la oră - FOTOGALERIE
Un accident cumplit a avut loc în urmă cu puțin timp, traficul în zonă fiind blocat.
Botoșaniul incredibil: Drumuri îngropate în mocirlă, un consilier vrea să doneze piatră, dar nu se înțelege cu primarul
”Noi am face dacă am avea bani să cumpărăm, dar de unde bani?” este explicația pe care o auzim, de dimineață și până seara la o mulțime de primari din Botoșani și România. Să nu vă imaginați însă că atunci când sunt și bani și se și poate cumpăra, problema este rezolvată.
EXCLUSIV: Mihaela Huncă a devenit director, preia șefia unei instituții din educație
La mai puțin de o lună de la terminarea mandatului de parlamentar, Mihaela Huncă și-a găsit un nou job în educație. Profesor de matematică, fosta deputată nu se va întoarce la catedră.
Vulpile dau atacul la Parcul Cornișa, au sărit la câinele unui vizitator - VIDEO
Din cauza pandemiei care a înghețat viața socială și profesională în decursul anului trecut, mai ales în lunile în care România s-a aflat în starea de urgență, unele efecte se resimt în prezent.
LA MULȚI ANI: Maica din Agaftonul eminescian, care în vremea ”decrețeilor” a botezat 2.000 de prunci, împlinește astăzi 90 de ani
S-a ivit pe lume în zi sfântă, când creștinătatea îl prăznuiește pe Înaintemergătorul și Botezătorul. Astăzi, maica Epistimia împlinește 90 de ani.
Loading...
Pensionare de top la o instituție, directorul de la înființare a plecat acasă
Primul director pe care l-a avut la Botoșani Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a părăsit instituția.
Locul din Botoșani în care riști să te îneci în noroi: Dezbrăcarea și la înot - GALERIE FOTO
Deși suntem în anul 2021 unii botoșăneni sunt nevoiți ”să înoate” zilnic prin noroaie. Din cauza precipitațiilor, unele drumuri neasfaltate din județul Botoșani au ajuns să arate deplorabil.
Prefectul părăsit de o consilieră, a ales politica și... o altă instituție
Unul dintre consilierii din cancelaria prefectului Dan Nechifor a renunțat la funcție.
EXCLUSIV! Demisie în Parlamentul României, un deputat din Botoșani a renunțat la mandatul de parlamentar
Zvonurile apărute înainte de Anul Nou privitoare la demisia unui parlamentar ales la scrutinul din 6 decembrie au prins contur astăzi.
Zece comune din Botoșani FĂRĂ niciun caz de COVID, o singură localitate are rata de peste 3 la mie
După trei luni critice în care numărul cazurilor a fost ridicat, situația s-a îmbunătățit chiar la început de an. Astfel că astăzi s-au deschis în sfârșit restaurantele în municipiul reședință de județ întrucât rata de infectare a scăzut sub 3 îmbolnăviri la mia de locuitori.
O întâmplare din studenția lui Dorin Glăvan: CUM au scăpat pletele poetului George Țărnea de foarfeca milițienilor
Pentru băieții zilelor noastre, interzicerea părului lung ar fi un abuz strigător la cer. Un abuz strigător la cer era și în vremea comunismului, doar că prea puțini îndrăzneau să se opună. Așa se face că părul lung devenise un gest de protest, iar răspunsul regimului nu era nici el mai prejos: tinerii erau ridicați de pe stradă, umiliți, uneori arestați. Și, bineînțeles, tunși.
Primarie Nova apaserv-Garda de mediu ...... bla bla bla, comisii care sa verifice.... se vor lua masuri. Rahat cu mac.Ai inchis apa, ai oprit o activitate ilegala si gata.Dar cei care branseaza iau banutu, dau mai departe si gata. Ce tot o dati pe dupa....Toate institutiile enumerate au atributii si ei paseaza motanul de la unul la altul.Tipic romanesc.
15 ianuarie 2021, 08:28
Garda de Mediu de la Botosani sa verifice spălătoriile ? Niciodată.
14 ianuarie 2021, 23:15
Albert Tănase a imitat prin declarația asta celebra scenă din seria BD. "Noi când găsim un portofeeel.." Janic. Pentru că ei, cei din Nova Apa fie știu de asemenea branșamente care sunt cu sutele în oras (și trebuie să demisioneze urgent ) fie nu știu (și trebuie să demisioneze urgenr ). Complicitate sau prostie? Aceasta-i întrebarea
14 ianuarie 2021, 20:11
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
"Din nefericire, avem persoane care beneficiază de ajutorul social, de venitul minim garantat, beneficiază și de ajutorul pentru sprijinirea familiei, au și alocațiile pentru copii, au și ajutorul pentru încălzire. Am făcut o ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8740 lei
USD
Dolarul SUA
4.0034 lei
CHF
Francul elveţian
4.5255 lei
GBP
Lira sterlină
5.4696 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8612 lei
XAU
Gramul de aur
238.5807 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2300 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3656 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0904 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1524 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1866 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6551 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.5 o C
Dorohoi
0.3 o C
Bucecea
1.3 o C
Darabani
-0.6 o C
Saveni
0.5 o C
Ştefăneşti
5.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.