Top News
Primăria şi Poliţia Locală – SCUT pentru huliganii din Centrul Vechi : IMAGINILE cu fărădelegile ţinute la SECRET

În prima parte a lunii august, într-una din seri, trei copii romi au omorât cu pietre o pisică. S-ar fi întâmplat în Centrul Istoric al orașului, lângă una din fântânile arteziene. Aceeași de la care polițiștii locali au depistat că se fură apă pentru menajul unui restaurant. De această dată, se pare că nimeni nu a văzut nimic.

NIMENI nu a văzut nimic... doar cetățenii

”…au aruncat cu pietre într-o pisică ascunsă într-o gaură până au lăsat-o nemișcată după care au luat-o și au aruncat-o în fântâna mare arteziană. Și după ce au văzut că pisica și-a revenit și a încercat să iasă din apă, au luat o piatră și i-au lovit spatele paralizând-o de la jumătate, astfel după încercări și mieunături cumplite a murit înecată și a fost scoasă la două zile de cei care curăță fântâna. Toate acestea trebuie să fie confirmate de Poliția Locală pentru că a fost înregistrat incidentul și a fost trimisă o patrulă care a ajuns cu 5 secunde înainte de a-i da lovitura fatală pisicii”.

Poliția Locală spune că NU deține nici un fel de imagine privind acest incident din motiv că filmările surprinse de camerele video ale orașului sunt păstrate doar 20 de zile. În cazul în care înregistrarea ar exista, oricum nu ar fi făcută publică pentru că, potrivit Legii 205/2014 republicată privind protecția animalelor:

Art. 25
(1) Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:
a) uciderea animalelor, cu intenție, fără drept;

Un porumbel chinuit și el

Polițiștii locali au arătat că dețin în schimb imagini privitoare la copii romi care chinuiesc un porumbel. Directorul Poliției Locale a predat CD-ul cu imaginile primarului pentru a-și da acceptul să fie făcute publice.

După două zile de la solicitare, în cursul zilei de joi, de la vârful Primăriei Botoşani s-a decis că aceste filmări din Centrul Vechi nu vor fi oferite presei.

 

Între timp!

 

Nimic nu s-a schimbat în Centrul Istoric al orașului, iar ușa redacției Botoșăneanul este în continuare locul preferat unde romii stau seara la rând pentru a căra picioare. Iar ziua, se odihnesc pe treptele redacției așa cum fac în întreg centrul pentru ca mesajul lor să fie extrem de clar.

În schimb s-a deschis deja celebrul post al Poliției Locale din Centrul Vechi. De o lună de zile, potrivit conducerii acestei instituții.

 

”Sediul este funcțional de o lună de zile, noi nu trebuie să stăm acolo în fotolii și să ne uităm la televizor. Noi patrulăm în zonă și când este cazul extragem persoanele și le ducem în sediul din Centrul Vechi pentru încheierea procesului verbal”
Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale

 

 

Într-adevăr, acest sediu este încuiat și folosit doar la nevoie. În cursul amiezii de joi, în Centrul Vechi se aflau două patrule ale Poliției Locale.

Nu s-a mai auzit nimic de Poliția Municipală sau de jandarmi, fie ei de la Botoșani sau de la Bacău.

 

Probabil că nimic nu se va schimba în Centrul Vechi nici pe viitor. Iar lipsa de reacție din partea Primăriei și restricționarea accesului la anumite informații sau imagini nu face altceva decât să alimenteze zvonurile prin care, la alegeri, pentru voturi, romilor li s-a promis că vor fi lăsați în pace.

Și în Centrul Vechi și în Parcul Tineretului.

loading...
Vocea străzii : REFERENDUM pentru Centrul Vechi și UNDE să fie duși minoritarii
Mărturii șocante din CENTRUL VECHI : Furt din cabinet, camere video și geamuri sparte, turiști și pacienți buzunăriți, pumn în gură etc
Aproape 3.000 de ”fraieri” au semnat DEGEABA petiția pentru Centrul Istoric

 

SCANDALOS: Femeie leşinată în casă într-un incendiu, autospeciala pompierilor blocată de maşinile parcate aiurea în zona zero a oraşului – FOTOGALERIE

Întâmplări incredibile au avut loc vineri seară în zona ultracentrală a municipiului Botoşani, acolo unde pompierii au reuşit cu mare dificultate şi întârziere să ajungă la un incendiu.

DEMENŢIAL! Unui şofer i s-a furat a doua oară antena în aceeaşi parcare după ce prima oară a filmat hoţul şi-a dat imaginile Poliţiei

Automobilul unui botoşănean pare să fi intrat serios în atenţia unui hoţ din Botoşani. Sau poate a doi fiindcă nu este clar cine-i autorul.

Proiect special la Judeţ, şefii Consiliului au muncit atât de mult pentru botoşăneni în 2017 încât la anul vor avea vacanţă mai mare – DOCUMENT

Titlul nu reprezintă vreo exagerare, ci este rezultatul unui proiect de hotărâre pe care plenul Consiliului Judeţean îl va dezbate la şedinţa ordinară care va avea loc pe 21 decembrie.

STUPEFIANT! Un fost parlamentar, o ex-directoare şefă la femei, 3 primari şi alţi aleşi locali scapă de ANI prin comisia celebrului “Altă întrebare” - LISTA

Proiectul celebrului Florin Iordache de la PSD zis “Altă întrebare” de modificare a legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) ar putea avea efecte devastatoare asupra activităţii instituţiei, avertizează agenţia într-un răspuns pentru România Curată.

ȘOCANT: Elev ”luat pe sus” de șoferul unei ambulanțe fiindcă a îndrăznit să-l cheme la un om care spunea că moare: Haide uăăăăi, urcă aici

S-a întâmplat vineri seară în al doilea municipiu al județului Botoșani, acolo unde un elev a chemat salvarea pentru un suferind care îi spunea că va înceta din viață.  

TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI: Studenta sfârtecată într-un accident lângă universitate a murit

Studenta de 22 de ani care a fost accidentată de o mașină chiar în fața facultății a încetat din viață. Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a făcut public astăzi că tânăra Cerasela Tatarciuc a pierdut lupta pentrru viață.

Supliment bugetar de 10.000 de lei pentru împrejmuirea Primăriei cu un gard: Unitatea nu era în siguranţăDOCUMENT

Consiliul Judeţean Botoşani a modificat repartizarea fondurilor alocate la începutul anului către o primărie din judeţ din cauza unui… gard. Şi a făcut-o la solicitarea expresă a administraţiei publice de acolo.

IMAGINI ŞOCANTE: Un copil îşi duce mama beată cu o roabă: Las-o aşa că stă bine VIDEO

Scene uluitoare au putut fi văzute săptămâna aceasta într-o comună din judeţul Botoşani. O femeie s-a îmbătat atât de tare încât nu s-a mai putut ţine pe picioare şi a avut nevoie de ajutor ca să meargă acasă.

Îşi bat joc de noi! Sume infime pentru drumuri, în Ilfov se dă de 22 de ori mai mult, primim cei mai puţini bani din toată ţara

Bătaia de joc la adresa botoşănenilor şi moldovenilor cu privire la infrastructură va continua şi în 2018. Regiunea Nord-Est, din care face parte şi Botoşani, va beneficia de cele mai mici fonduri din bugetul Ministerului Transporturilor. La Ilfov, de exemplu, se vor aloca de peste 20 de ori mai mulţi bani.

loading...
Întâiul premiu după 38 de ani primit într-o gală cu lacrimi și suspine: Câte puțin din tăria stâncilor, din zbuciumul mării și din curajul vulturilor - VIDEO & GALERIE FOTO

Cu lacrimi și cu suspine a fost evocată și în acest an cea care a fost Angelica Gherman. Gala care îi este închinată a ajuns la a V - a ediție, iar colegii de la Școala Gimnazială nr. 13 s-au adunat în centrul multifuncțional ce îi poartă numele într-o nouă aducere aminte.

Gardian de la spital umplut de sânge de ruda unui pacient, autorităţile caută agresorul – VIDEO

Conflict violent la intrarea în Spitalul din Botoșani, unde un gardian a fost lovit de ruda unui pacient. Paznicul nu i-a permis agresorului să intre într-o secție a spitalului în afara orelor de vizită.

Proiectul de 32 de milioane de euro de la Primărie, tot mai aproape! Dispar tramvaiele

După trei ani de zile de la deschiderea actualului exercițiu financiar, în sfârșit proiectele depuse pentru atragerea de noi fonduri europene sunt pe cale să devină realitate.

Moment EMOȚIONANT în Centrul Istoric – Imnul Național al României interpretat într-un mod unic la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

A fost poate unul dintre cele mai emționante momente ale zilei în care sunt sărbătoriții toți românii și botoșănenii deopotrivă.

Scene dureroase în “capătul lui 1”, mamă şi copil cu autism umiliţi la uşa unui tramvai: Afară!

Scene reprobabile pentru un oraş ce se doreşte a fi european au avut loc marţi spre seară la intersecţia străzii Primăverii cu bulevardul George Enescu. Acolo, angajaţii companiei de transport a municipalităţii au blocat accesul în tramvai al unui copil bolnav de autism (sindromul Asperger) şi a mamei acestuia.

loading...
Ce-i cu băiatul ăsta? Un tânăr ajuns director şi-a scos angajaţii la lucru la 4 dimineaţa – GALERIE FOTO

Prima noapte cu ninsoare de la Botoşani, deşi redusă cantitativ, l-a băgat în priză pe noul director adjunct de la societatea de salubrizare a municipalităţii. Şi, mai departe, pe cei din subordinea sa.

Tricolorul compus din sute de luminiţe, a răsunat centrul oraşului la “Deşteaptă-te, române” – FOTOGALERIE

Ziua Naţionale a României a fost sărbătorită în avans de Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Asemeni anilor precedenţi şi de această dată prestigioasa unitate de învăţământ a organizat o acţiune deosebită.

Mascații au descins în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

Acțiuni de amploare în mai multe zone ale municipiului Botoșani desfășurate de DIICOT.

Cântăreață din Botoșani alături de Stela Popescu în ultimele clipe din viața publică: Cumplit... Nu există cuvinte... - VIDEO & FOTOGALERIE

Ultima apariţie publică a Stelei Popescu a avut loc, marţi, la Gala Femeilor de succes, unde artista a primit un premiu. Spectacolul a fost prezentat de botoșăneanca Francisca Dulceanu.

Regina bobocilor din liceele botoșănene aleasă în ropote de aplauze – GALERIE FOTO

În această seară  Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit finala Festivalului-Concurs Miss și Mister Boboc 2017.

vivacredit.ro
Acuze de trafic de carne vie în PSD Botoşani, un consilier local pe picior de plecare a răbufnit: Neruşinaţilor, interlopilor

Scandalul declanşat de alegerile parţiale care au avut loc pe 5 noiembrie continuă şi după învestirea noului primar de la Nicşeni.

Felicitări pentru articol!"Felicitări primarului Flutur!"
8 octombrie 2016, 08:17
Distribuiti articolul si imaginile mai departe, in tara , in strainatate, sa ajunga si in UE si sa le dea jegurilor astea in continuare ajutoare si protectie
8 octombrie 2016, 07:30
Nu dati vina pe Flutur sau Portariuc , sau pe prefect. Acel punct de politie trebuie să-si faca treaba. Să fie măcar doi acolo, in birou, să fie pregătiţi pentru orice eveniment. Alţi doi, măcar, să patruleze permanent, până ameţesc, pe centrul vechi. ESTE AŞA? NU
7 octombrie 2016, 19:27
Mai bine va numiti "prosti locali" ca nu va meritati titlul de Politie!. O politie rezolva cazuri, vin la solicitari, vorbesc cu cetateni, supravegheaza spatile publice aglomerate, etc... Sunteti o RUSINE pentru acest oras. :(( Imi pare rau ca existati si va platim baaa!
7 octombrie 2016, 09:51
Acest director al politiei locale, nu a inteles nimic. Nu a inteles nimic din ce trebuie sa faca politia locala in centrul istoric. Vino domnule si discuta cu cei care au firme in centrul vechi! stiti unde este centrul istoric? Cu alte cuvinte, punctul de politie din centrul istoric, in ceea ce ne priveste nu are nici o valoare. Dumneavoastra va vedeti de treaba ca si pana acum, evitati permanenta in centrul istoric si mai treceti cand si cand pentru ce? sa faceti un proces verbal, sa va scuteasca de un drum la sediul dumneavoastra ascuns privirilor. Norocul dumneavoastra este ca tiganii nu prea stau la frig si zilele acestea nu prea au iesit la soare. Probabil ca sesizarile noastre trebuie sa mearga mai departe la autoritatile centrale. Si asta cu siguranta va fi. Daca presa de la noi nu va deschide ochii sa vedeti si sa auziti, vom chema si presa centrala si vom arata "ajutorul" dumneavoastra pentru stabilirea ordinii in centrul istoric. Apropo de cei care se ocupa de supravegherea camerelor video - daca nu va este bine la caldut, lasati pe altii sa faca treaba. Sesizarile dumneavoastra catre politia locala, presupun ca au o adresa si un numar de inregistrare. Va veni si randul dumneavoastra sa explicati de ce nu se iau masuri, cand aveti filmari cu tot ce se intampla in centrul istoric.
7 octombrie 2016, 09:14
Onuțu și acoliții să ne lase! NU puradeii fac legea în RO!
7 octombrie 2016, 08:19
Avem ce meritam!!!Se știa de prietenia liderilor romi cu actualul edil,dar nimeni n-a avut curaj sa o faca publica.I-au sabotat toate inițiativele lui Portariuc legate de C Vechi pt a nu le deranja simpatizanții.Cum sa intervină acum înainte de alegeri?Pierd voturi cei de "dreapta"...Mi se pare ca nefiind deranjați devin si mai obraznici...Vom trai si vom vedea,dar bine nu ne va fi in următorii 4 ani...PS Felicitari pt articolele voastre referitoare la aceasta problema...Sper doar sa nu va "cumpere" unii sau altii si sa va închidă gura...Ati rămas singura noastră speranța...
7 octombrie 2016, 08:16
Flutur nu poate misca romii de acolo, ca datorita lor s-a intors la Primarie!
7 octombrie 2016, 08:15
Este inadmisibil ! Incapabilii DEMISIA !
7 octombrie 2016, 07:51
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Se califică FC Botoșani în play-off?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„A fost un simulacru de gală și nu vorbesc în numele subprefectului Daniela Lozneanu, ci în numele omului Daniela Lozneanu, care a participat la o activitate și care spera să se transpună într-o altă lume, a metaforei. Am fost ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6599 lei
USD
Dolarul SUA
3.8182 lei
CHF
Francul elveţian
3.9533 lei
GBP
Lira sterlină
5.2494 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4491 lei
XAU
Gramul de aur
163.5981 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2233 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5080 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0333 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0695 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1826 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6256 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.1 o C
Dorohoi
-1 o C
Bucecea
0.1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-1 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.