Top News
„Regele microbuzelor” obligat să cumpere mașini maxi-taxi noi, vâltoare în Primărie, funcționari în comisie: Cine se face vinovat?

Contractul privitor la delegarea serviciului de transport în comun cu maxi-taxi de la Botoșani expiră luni, 3 septembrie 2018.

Investiții puse în cui

Contractul a fost prelungit în urmă cu doi ani de zile și încă de atunci administratorul societății Microbuzul avea obligația să introducă mașini noi pe traseele din oraș.

 

Nu a făcut-o decât parțial.

 

În ședința de Consiliu Local s-a votat o nouă prelungire, însă de această dată cu obligații ferme pe care „regele microbuzelor” să le ducă la îndeplinire.

 

„Operatorul se obligă să introducă în programul local de transport, cu titlu de investiție proprie câte un autobuz nou echipat conform legislației în vigoare, pentru fiecare traseu în parte, în termen de 90 de zile de la aprobarea hotărârii și prelungirea contractului de delegare. Avem una dintre probleme, avem un singur microbuz care poate prelua persoane cu handicap de pe traseu, în momentul de față și ar trebui ca pe fiecare traseu să aibă câte un microbuz dotat”,

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

 

O singură mașină pentru persoane cu dizabilități

 

În acești doi ani s-a achiziționat un singur microbuz adaptat pentru persoane cu dizabilități, iar legea spune că este nevoie de mai multe, în funcție de traseele din municipiu.

 

Cel care a fost luat la întrebări, pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale ale operatorului, la ședința de Consiliu Local, a fost directorul de la Direcția Edilitare, Nicolae Semenescu.

 

 „În acest termen de 90 de zile probabil că operatorul o să doteze fiecare traseu cu câte un microbuz pentru această situație”,

Nicolae Semenescu, director Direcția Edilitare

 

Consilierul local Mihai Ștefan a întrebat a cui este vina că în acest doi ani de zile nu s-au făcut aceste investiții

 

„Cine este vinovat?”, a întrebat retoric.

 

Și a continuat.

 

„Altfel lăsăm cetățenii municipiului fără transport, mâine, poimâine închide și Eltransul dacă prinde proiectul și cine intră? Cine face transportul? Cade în sarcina cui? Nu ați făcut doi ani de zile, nu ați reușit”

Mihai Ștefan, consilier local PNL

 

Alesul a cerut constituirea unei comisii pentru a fi sancționați cei care nu și-au făcut datoria și s-a referit la funcționari din Primărie care ar fi trebuit să se asigure că operatorul de transport respectă obligațiile contractuale. 

 

„Cei care nu și-au făcut datoria și sunt plătiți din bani publici și nu puțini, pot să mai și plece”,

Mihai Ștefan, consilier local PNL

 

Nu pot spune public despre ce este vorba

 

A intervenit Marius Oroșanu care a venit cu o nouă propunere, supusă ulterior la vot sub formă de amendament, alături de cea a primarului.

 

„Clar este că nici nu pot spune totul public despre ce este vorba aici. Este ori o eroare a unor funcționari, ori un interes trecut și discutăm mai din urmă. Cert este că astăzi când am ajuns în această situație, suntem într-o situație fără ieșire, deoarece de pe 3 septembrie când expiră prelungirea contractului inițial ar însemna să rămână orașul fără transport local ceea ce este practic de neacceptat”,

Marius Oroșanu, consilier local PNL

 

Singura soluție a fost concluzia unanimă este să se impună operatorului investiții noi, iar dacă va refuza contractul va fi reziliat.

 

A fost modificat și un articol din Hotărâre unde apare posibilitatea de prelungire până la noul contract de gestiune dar nu mai mult de doi ani de zile, adică până în 3 decembrie 2019, dată la care expiră perioada de tranziție pe procedurile cu prelungire a contractului.

loading...
S-au scumpit biletele la tramvai și maxi taxi, Flutur: Majorăm ca ei să-și poată plăti salariile
Regele microbuzelor poate rămâne fără terenul pe care-și are parcul auto și birourile
”Regele Microbuzelor” pus la punct de un director după ironii aruncate-n sală: Fiți mai politicos!

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL:

download from google play download from apple store
Să fie GĂLĂGIE!!! Piața Revoluției a răsunat de sirene, zeci de oameni s-au adunat în centrul orașului – FOTO&VIDEO
A fost o gălăgie plăcută în dimineața zilei de sâmbătă, 15 decembrie 2018 în centrul municipiului reședință de județ unde s-au adunat oameni importanți ai Botoșanilor.
Un campion a ajuns acasă! Pompierul maratonist așteptat la intrarea în municipiu, un oraș întreg se înclină – GALERIE FOTO&VIDEO
Botoșaniul mai face un pas în față. Într-o țară în care valoarea strălucește mai puțin iar non-valorile sunt promovate la rang regesc de actualul mediu politic, un om simplu produce mândrie și bucurie printre semenii lui.
Vrea acasă! Pentru prima dată după crima de la Pacea, elevul încearcă să iasă din închisoare
Adolescentul de 17 ani care este judecat pentru omor calificat nu mai suportă detenția.
„Învățătorul Anului 2018” nominalizat de-un suflet sensibil, Gală cu emoție pentru alt suflet care trăiește mereu – FOTO&VIDEO
Angelica Gherman trăiește și respiră, prin fiica ei care cu o încăpățânare tristă îi cinstește memoria cu gala care-i poartă numele. Prin colegii cu care a petrecut generații întregi de copii și care povestesc întâmplări hazlii cu ea. Prin sălile de clasă, holurile, băncile, catedrele sau cancelaria Școlii nr. 13. Prin sutele de elevi pe care i-a trimis în drumul spre cunoaștere.
TRAGEDIE la Botoșani: Doi iubiți găsiți MORȚI în casă, în condiții SUSPECTE
O nouă tragedie a avut loc în județul Botoșani în această după-amiază.
20 de ani după gratii și 200.000 de lei daune în crima de o rară cruzime care a șocat atâta lume
Patru bărbați din „comuna cuțitarilor” și-au primit pedepsele la instanța de fond pentru unul dintre cele mai crude omoruri care au avut loc la Botoșani. Toți patru, înarmați cu sulițe, furci și topoare, au tăbărât pe un bărbat și l-au omorât în bătaie.
ŞOCANT: Botoşănean OMORÂT în bătaie de tânăra iubită; femeia prinsă cu altul
O femeie de 33 de ani a fost reţinută, vineri, sub acuzaţia că l-ar fi bătut pe iubitul ei cu pumnii, picioarele şi obiecte de bucătărie, în apartamentul tinerei, închiriat în municipiul Botoşani, după ce acesta a găsit-o în casă cu un alt bărbat.
Lovitură de teatru la „Mavromati”: Concursul pentru managerul spitalului ANULAT
În plină procedură de desfăşurarea a concursului pentru ocuparea postului de director la Spitalul Judeţean, întregul examen a fost anulat.
Şapte copii de la Școala 11 IZOLAȚI și AMENINŢAŢI de două profesoare din cauza unei postări pe Instagram
Şapte copii au fost închiși joi după-amiază într-o sală de clasă chiar de două profesoare enervate la culme de o postare făcută pe internet.
Noapte albă la Nova Apaserv, ultimă sută de metri la avaria de la apă – CÂND se reia furnizarea serviciului – GALERIE FOTO & VIDEO
Sunt aproape 12 ore de când muncitorii de la compania de apă se muncesc să rezolve problema apărută la una dintre principalele conducte de alimentare cu apă a orașului și unor localități din județ.
Ceremonie impresionantă în Centrul Istoric: cea mai numeroasă participare de după revoluţie, sute de steaguri şi-un… dac liber – VIDEO & GALERIE FOTO
A fost probabil cea mai frumoasă festivitate dedicată Zilei Naţionale a României care a avut loc după revoluţie. Aceasta datorită participării numeroase, peste 1.500 de oameni, dar şi a modului în care au ţinut oamenii să ia parte la momentul Centenarului.
Nervi grei la prima întâlnire a ministrului cu afaceriştii, unii patroni au ameninţat că pleacă din ţară: E o mare prostie - GALERIE FOTO
Botoşăneanul Marius Budăi a avut parte de o întrunire tensionată la prima acţiune derulată la Botoşani în noua sa calitate de ministru al Muncii şi Justiţiei Sociale. Tocmai în zi liberă oficialul guvernamental a participat la o acţiune organizată de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA).
Mirel Manea Orchesta, concert de Centenar la Parlamentul European: Treceţi batalioane române Carpaţii şi Hora UniriiGALERIE FOTO
Mirel Manea, Mădălina Omania şi ceilalţi membri ai orchestra muzicianului de la Filamonica de Stat se pot lăuda cu un concert pe care nu prea îl au în palmares nu doar artişti din Botoşani, ci din întreaga ţară.
EMOŢIONANT: 2.000 de elevi au creat cel mai mare Tricolor din istoria judeţului şi au cântat Deşteaptă-te, române! VIDEO & GALERIE FOTO
Seara geroasă a zilei de 28 noiembrie 2018 va fi una de neuitat pentru Botoşani. Şi aceasta întrucât Stadionul Municipal a găzduit cel mai mare steag din istoria judeţului.
Scandal cu jandarmi și executor la debrașnarea unui apartament : Vai de capul meu... Doamne... Numai Hitler făcea așaVIDEO & GALERIE FOTO
Societatea Nova Apaserv a demarat săptămâna trecută nouă campanie de debranșare a consumatorilor cu datorii.
Moromeții în instanță, varianta moldovenească de la Botoșani: Cioban chemat pentru un omor și-un cal
Limbajul pur țărănesc folosit în satele botoșănene a strălucit marți, într-o sală de judecată de la Tribunalul Botoșani. Un cioban din satul Oneaga, comuna Cristești a fost chemat pentru a spune ce știe el, despre un conflict dintre niște consăteni de-ai lui.
ALARMĂ GENERALĂ: Un violator a evadat din Penitenciarul Botoșani
Bărbatul este probabil dat în urmărire generală în toată țara pentru a putea fi identificat și readus în unitatea de detenție.
Campionii, campionii! Botoșaniul dă o nouă campioană, o echipă de băieți așteptată în centrul orașului – GALERIE FOTO & VIDEO
Pe o vreme potrivnică cu drumuri înzăpezite și temperaturi cu multe grade sub zero, echipa de baseball a Clubului Sportiv Școlar (CSȘ) a ajuns până în capitală pentru cel mai important meci al vieții.
Hram în una dintre cele mai mari parohii ale orașului: Sute de credincioși s-au rugat în Biserica nouă din cartierul ANL Bucovina – FOTO&VIDEO
Biserica Sfânta Muceniță Ecaterina este astăzi în mare sărbătoare. Lăcașul sfânt a devenit practic neîncăpător pentru sutele de enoriași care au venit la programul liturgic.
kalapod.net%20
Finala Miss Boboc: Cea mai frumoasă liceană în straie populare aleasă în ropote de aplauze – GALERIE FOTO
Seria Balurilor Bobocilor din această toamnă s-a încheiat joi seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor.
foarte bine nea Stefan, da afara functionarii publici, dar spune totusi la societatea de apa pana ai iesit la pensie cu ce te ocupai;Mai spune corect populatiei si ce responsabilitati ai ca si consilier local conform art. 148 alin. 3 din Legea 215/2001 ,,aprecierea necesitatii si oportunitatii adoptarii de hotarari fara a face obiectul controlului curtii de conturi, restul ne spui dumneata.....ei ce zici.....Si daca d-l patron nu respecta clauza , d-l stefan cum se procedeaza ? ii angajati pe functionari inapoi???
1 septembrie 2018, 19:15
Trebuie sa aleaga intre afacere si politica. Cand vrei sa candidezi si pui in pericol posturile unor oameni politici vor face tot ce se poate sa te vscoata din joc. Concluzia este ca le este frica de el ca politician din moment ce au inceput sa dea in afacerile lui.
1 septembrie 2018, 19:11
Asata se intampla pt ca a intrat in politica. Daca isi vedea de afaceri nu se lua nimeni de viata lui.... daca mai si candideaza la ceva isi pune in pericol afacerile.... asa se intampla la noi in Ro.
1 septembrie 2018, 19:04
zenda.ro
astratex.ro
Sondaj
Vă place cum a fost împodobit municipiul Botoșani de sărbători?
Da
Parțial
Nu
Declaraţia zilei
”Marele meu regret este că județul Botoșani a fost uitat din nou de cei care guvernează țara, suma pe care ne-au acordat-o fiind ridicolă. Se dovedește odată în plus că noi, botoșănenii, nu suntem importanți pentru ei decât ...
StarShinerS.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6571 lei
USD
Dolarul SUA
4.0846 lei
CHF
Francul elveţian
4.1124 lei
GBP
Lira sterlină
5.1648 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6352 lei
XAU
Gramul de aur
163.8921 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4438 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9395 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0329 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1808 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6236 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-6 o C
Dorohoi
-6 o C
Bucecea
-6 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.