Un drum circulat de șoferii botoșăneni și nu numai va intra în reparații.
Autoritățile județene au demarat procedurile privind implementarea proiectului modernizării axei de drum Botoșani-Iași. Reprezentanții Consiliului Județean Iași au dispus constituirea unității de implementare a proiectului "Regiunea Nord -Est Axă Rutieră Strategică 2 Botoșani-Iași".
Proiectul urmează să fie derulat cu fonduri europene și este o continuare a axei Iași-Botoșani, proiect ce a vizat asfaltarea Dj 282 Vlădeni-Șipote-Plugari-limită județ Botoșani.
Obiectivul a fost considerat eligibil încă de la finalul anului trecut. Beneficiarii sunt Consiliul Județean Iași și Consiliul Județean Botoșani-lider de proiect. Valoarea totală a proiectului este de 334.307.160 lei, din care fonduri nerambursabile sunt 307.656.450 lei. În cadrul proiectului vor fi reabilitați până la sfârșitul anului 2023, 106 kilometri de drum județean.
Proiectul, depus la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est în luna iulie 2017, vizează creșterea gradului de coeziune economică și socială la nivelul județelor Botoșani și Iași, prin îmbunătățirea infrastructurii de transport din zonă și facilitarea accesului la rutele naționale și europene din regiune, interconectarea la rețelele de transport județene cu acces la rețeaua TEN-T și la Polul de creștere Iași.
Acesta este cel de-al doilea proiect major ce vizează drumurile județene unde CJ Iași este partener. Un alt obiectiv important pentru județul Iași este reabilitarea axei de drum pe rută spre Suceava.
Din lungimea totală a traseului, aproximativ 75 kilometri sunt în județul Suceava și 94 de kilometri în județul Iași. În calcul au fost luate zece drumuri județene, pe traseul Iași – Gropniță – Coarnele Caprei – Belcești – Scobinti – Lespezi – Budeni – Dolhasca – Liteni – Udesti – Bosânci – Ipotești – Suceava – Moară – Zaharesti – Stroiești – Vâlcele – Costana – Darmanesti – DN2. Din cei 172 kilometri de drumuri județene din ambele zone propuși spre reabilitare și modernizare, circa 3 la sută (respectiv 5,2 kilometri) sunt de pământ, alți 26 la sută (respectiv 44,8 kilometri) sunt pietruiti, 9 la sută (respectiv 15,5 kilometri) sunt cu asfalt tip beton. Circa 62 la sută (respectiv 107 kilometri) sunt cu îmbrăcăminți asfaltice, scrie BZI
Un botoșănean declarat cea mai obedientă slugă a lui Ceaușescu, dormea la ușa dictatorului
Redacția Botoșăneanul
Nov 14, 2024
Apel de la o instituție de stat pentru botoșăneni: Atenție la produsele false „de post”
Redacția Botoșăneanul
Nov 14, 2024
Se pensionează o judecătoare de la Tribunalul Botoșani
Oana Sava
Nov 14, 2024