Top News
Fără precedent: Şeful Educaţiei botoşănene ameninţă directorii și profesorii cu „organele de stat abilitate”: Denunțul și pușcăria DOCUMENT

Ministerul Educației Naţionale (MEN) a trimis inspectoratelor școlare o notă prin care le anunță că este interzisă utilizarea de auxiliare neaprobate de minister și că în caz contrar vor fi sesizate "organele abilitate".

Folosești un ”auxiliar” neaprobat de minister, ești dat pe mâna ”organelor”

A doua zi după ce secretarul de stat Adriana Bucur a semnat respectiva adresă, Gabriel Hârtie, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), a retrimis-o în şcoli, păstrând inclusiv ameninţările ministeriale.  
Practic, MEN şi apoi IŞJ anunță că este interzisă utilizarea de auxiliare școlare neaprobate de minister, iar în cazul în care nu este respectată această obligație atunci MEN „își rezervă dreptul de a sesiză organele de stat abilitate”.  
În documentul respectiv se precizează că articolul 69 alineatul 1 din Legea Educației Naționale 1/2011 stipulează că în cadrul unităților de învățământ preuniversitar se folosesc numai manuale școlare și auxiliare care sunt aprobate de către Ministerul Educației Naționale.

Ca să fie clar: este interzisă utilizarea de auxiliare școlare neaprobate de Ministerul Educației

De asemenea, în documentul transmis IŞJ se menționează că ministrul Educației Naționale „a aprobat prin Ordinul numărul 4576 din 9 august 2017 constituirea unei Comisii care a elaborat Metodologia-cadru privind asigurarea omologării utilizării mijloacelor de învățământ în învățământul preuniversitar, respectiv Metodologia-cadru privind reglementarea utilizării auxiliarelor didactice în unitățile de învățământ preuniversitar, totodată, prin același document fiind abrogat Ordinul ministrului Educației și Cercetării numărul 4916/ 2002 pentru aprobarea Metodologiei de avizare a mijloacelor de învățământ”.


MEN le transmite inspectoratelor școlare că, în aceste condiții, este interzisă utilizarea de auxiliare școlare neaprobate de către minister.


„Până la adoptarea procedurilor legale pentru acreditarea/autorizarea auxiliarelor școlare în unitățile de învățământ preuniversitar, este interzisă utilizarea de auxiliare școlare neaprobate de Ministerul Educației Naționale. Precizăm că în cazul în care nu va fi respectată această obligație, Ministerul Educației Naționale își rezervă dreptul de a sesiză organele de stat abilitate în legătură cu încălcarea cu vinovăție a prevederilor articolului 69 alineatul 1 din Legea Educației Naționale numărul 1/2011 cu modificările și completările ulterioare”, se mai arată în notă transmisă de MEN.

”Pot să le prezint elevilor romanul «Ferma animalelor»?”


Amenințările fățișe, fără precedent la adresa cadrelor didactice, au provocat deja un val de proteste. Printre cei care au luat atitudine se află și un fost inspector școlar general adjunct.


”Ne amenință cu denunțul și pușcăria! Reproduc adresa de la ISJ, dar ISJ e doar mesagerul, nu e vina sa pentru inepțiile lui Genunche! Ministerul invocă art. 69, alin. (1) din Legea Educației Naționale 1/2011. Dar iată ce spune și alin. (5): (5) Auxiliarele curriculare sunt constituite din ghiduri metodologice care, prin conținut, sunt în conformitate cu prevederile legale în vigoare și pe care cadrele didactice le pot selecta și utiliza la clasă, în baza libertății inițiativei profesionale, în scopul îmbunătățirii calității procesului educațional. Bre Genunche, eu dacă am un film de prezentate elevilor mei, dar voi nu l-ați autorizat, înseamnă că nu-l pot prezenta elevilor? Pot să le prezint elevilor romanul «Ferma animalelor»? E un auxiliar neautorizat de voi!”,


Daniel Botezatu, profesor la CN Mihai Eminescu.


Deși ”nota” a fost trimisă de MEN către IȘJ în chiar prima zi de școală, în mesajul transmis de ministrul Educației, Liviu Pop, la festivitățile de deschidere a noului an școlar și citit de inspectoratul școlar general, nu se face vreo referire la manualele auxiliare. Nici Gabriel Hârtie, în discursul său, nu a făcut-o.

 

Loading...
O parte dintre elevi nu vor avea manuale, în primele două luni ale anului şcolar: CARE sunt motivele
Școala din căminul cultural, grădinița din dormitor, toaleta ”accesul interzis” - adevărata față a învățământului botoșănean

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Viața în blocul fantomă, locatari zgribuliți de frig, pereți găuriți, oameni plângând ca niște copii – GALERIE FOTO & VIDEO

Ieri, 15 noiembrie s-au împlinit fix două luni de zile de la explozia care a zguduit blocul din Primăverii și care a schimbat destinul celor 13 familii care locuiesc în această scară. Două luni de zile și parcă, pentru acești oameni, timpul s-a scurs degeaba.

ALARMĂ METEO: Un ciclon polar ajunge în judeţele Botoşani şi Suceava şi aduce prima ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

Karatista cu atitudine a atras privirile și a devenit Miss Boboc – GALERIE FOTO

Într-o sală plină doar pe jumatate, Liceul Tehnologic „Elie Radu” şi-a desemnat cei mai frumoşi liceeni de clasa a IX-a.

Alarmă bugetară: A două cea mai mare unitate a statului de la Botoşani a rămas FĂRĂ BANI DE SALARII

România are o creştere economică uriaşă, aproape toate fondurile de la Consiliul Judeţean şi unităţile subordonate s-au direcţionat spre salarii, dar totuşi una dintre acestea nu mai are bani de lefuri.

Amendă pentru 160 de km/oră la o mașină dată jos de pe platformă de o firmă din Botoșani, amenințări și înjurături

În România zilelor de astăzi s-a ajuns la situația în care oricine poate obține statutul de patron, prin înființarea unei firme. Iar serviciile oferite ajung să fie, evident, pe măsura eforturilor depuse.

A zburat inclusiv patul! Intervenţie în forţă a Urban Serv şi Poliţiei Locale într-un cartier unde munţii de gunoaie intrau în bloc – GALERIE FOTO

Desfăşurare de forţe luni dimineaţă în cartierul Pacea, acolo unde grămezi uriaşe de gunoaie împânziseră un spaţiu verde şi începeau să intre în bloc.  

Mihaela, frumusețea lovită de o boală cumplită, primește un ajutor neașteptat de la câțiva bărbați celebri din capitală

În ultima miercuri a lunii noiembrie, la București va avea loc a V - a ediție a NovemBEARD, manifestare a bărbaților bărboși și a celor care pentru o lună decid să-și lase barba să crească... în scop caritabil.

„Fetele de la Botoşani” s-au dus cu vin, usturoi şi-o... mască la Măruţă – FOTOGALERIE ce-a făcut realizatorul cu „obiectul vestimentar”

După toată mass-media locală, „Fetele de la Botoşani” şi al lor cântec de promovare al judeţului au ajuns şi în cea naţională. Astfel, dacă joi melodia „Hai la Botoşani” a fost difuzată de Radio Zu, vineri tinerele au apărut la Pro TV.

Șeful Poliției Rutiere vrea liber la parcare pe TOATE locurile concesionate, pe timpul zilei

Cel mai probabil, peste două luni de zile, noul regulament de blocare și ridicare autoturisme din municipiul Botoșani va intra în vigoare.

Loading...
13 milioane de euro în joc! Anunţ de ultimă oră despre Uvertura Mall în pragul licitaţiei de vânzare a centrului comercial

Compania care administrează cel mai mare centru comercial al Botoşanilor a trimis miercuri seară un comunicat referitor la scoaterea la vânzare a acestuia de către Management Reorganizare Lichidare Iași. SC Uvertura City Mall SRL anunţă că hotărârea de valoficare a imobilului a fost deja contestată de trei creditori. Societatea previne practic potenţialii cumpărători că ar putea pierde clădirea.

„Oaia neagră” a Spitalului Județean a intrat în lumea civilizată, cu bani puși deoparte și deținuți de la Penitenciar – GALERIE FOTO & VIDEO cum arată acum

Probabil una dintre cele mai vechi secții exterioare ale Spitalului Județean de Urgență Mavromati arată în sfârșit în concordanță cu anul 2017 al unei Românii europene.

Divorţ catastrofă în familia unui doctor, au ajuns să scoată la vânzare inclusiv sediul Primăriei

Clădirea unde îşi desfăşoară activitatea Primăria comunei Manoleasa este scoasă la licitaţie în urma unui proces de divorţ, deşi administraţia locală a plătit toţi banii către familia de la care a cumpărat în 2008 imobilul pentru noul sediu al instituţiei.

Face show în oraș! Un apartament plus alte 12 camere închiriate pentru Horia Brenciu la un hotel din Botoșani

Horia Brenciu va susține la sfârșitul acestei săptămâni un concert la Botoșani, iar pentru reușita acestuia s-a pus în mișcare o întreagă mașinărie. Artistul nu va veni singur, ci însoțit de un staff format din aproximativ 20 de persoane.

Demisie bombă la Urban Serv, fiica lui Vâzdoagă a ajuns nr. 1

Preşedintele consiliului de administraţie al SC Urban Serv SA a renunţat luni la funcţie. Ion Sorici a demisionat din funcţie din cauza unor probleme de familie.

O altfel de idee! Trecere de pietoni tradițională la Botoșani

Inițiativă inedită din partea unor membri implicați în diverse proiecte sociale și educative ale comunității botoșănene: soții Teodor și Iustina Cenușă sunt cei care au venit cu ideea amenajării la Botoșani a unei treceri de pietoni tradiționale, la costuri mici, însă cu un rezultat reușit.

Hai la Botoșani! Patru fete fac o reclamă extraordinară Botoșanilor, peste 25.000 de oameni le-au văzut într-o zi - VIDEO

Dacă autoritățile botoșănene nu fac mai nimic pentru promovarea județului, ajungând să tipărească și calendare cu imagini din alte părți ale țării, patru tinere s-au gândit să scoată aceste meleaguri în față.

VENEŢIA DE BOTOŞANI: 65-70% din apă se pierde şi se fură - Dacă s-ar diminua mare parte din pierderi şi furturi, apa ar ajunge la toţi consumatorii

Compania de apă şi canalizare controlată de Consiliul Judeţean Botoşani înregistrează pierderi care trec masiv de jumătate din cantitate. Asta cel puţin într-o localitate din sudul judeţului.

Doi părinți frânți de durere cer dreptate pentru fata lor moartă într-o cursă ilegală de mașini: Cea mai dureroasă grevă din câte s-au văzut la Botoșani– FOTO&VIDEO

Trecătorii au rămas țintuiți în loc de tânguielile care răsunau în Piața Revoluției, astăzi, mașinile încetineau în dreptul celor doi oameni cu haine negre. Era glasul aproape stins al unei mame care a trăit cea mai mare dramă pe care o poate oferi soarta: și-a îngropat fata de 20 de ani, iar pe celălalt copil l-a văzut chinuindu-se luni de zile.

Mormântul unui fost polițist distrus, fiul oferă RECOMPENSĂ substanțială pentru informații – GALERIE FOTO

După cazurile de profanare de morminte de la Cimitirul Eternitatea și un altul mediatizat mai puțin de la Pacea, încă un mormânt a fost găsit de familie, distrus.

DEMENŢIAL: Un primar din judeţ propune oamenilor să-l omoare fiindcă este 'cel mai prost primar pe care comuna l-a avut'

Mai săraci sau mai bogaţi, mai puturoşi sau mai harnici, dar cu siguranţă niciodată plictisiţi. Aşa sunt oameni dintr-o comună botoşăneană şi asta în mare parte datorită primarului.

Rad cu lacrimi!Dacă prostia ar durea...
15 septembrie 2017, 15:13
Felicitari ISJ-ului pt pozitie, poate ca in aceste conditii se va termina o data si pt totdeauna acea fuga continua a unor cadre didactice catre edituri pt achizitia de manuale auxiliare doar in interesul de a primi un comision.Parintii s-au saturat sa accepte plata unor astfel de manuale care difera de la o clasa la alta din aceiasi scoala ceea ce nu este normal. De ce se mai cheltuie bani cu manualele obisnuite daca nu toata lumea invata dupa aceste manuale ?
14 septembrie 2017, 16:48
Rad cu lacrimi!Dacă prostia ar durea...
14 septembrie 2017, 16:31
Daaaa, vrei invatamant de calitate cu manuale vechi ( la matematica gimnaziu) in care nu ai exercitii nici macar pentru exemple , iar acum nu ai voie decat culegeri impuse de minister! O sa fie rezultate! Sau poate folosim manualul de sport!
14 septembrie 2017, 13:28
Tare sunt curios cum se implica noul sef al institutiei, in corectarea abuzurilor facute de directori de scoli, care impart orele in stanga si in dreapta oricaror necalificati, intrati pe nu stiu ce usa in cadrul institutiilor de invatamant (de fapt se stie usa-pila la Inspectorat). Impartirea orelor nu are in prim plan interesul elevului ci interesul "suplinitorului". Se stie oare la inspectorat cati profesori calificati cu cateva ore raspndite la diferite scoli sunt agasati de directori? Le sunt impartite orele astefl incat sa le fie imposibilia deplasarea intre unitati....si cate si mai cate (nu mai vorbim de limbajul de balta folosit cu noii veniti).
14 septembrie 2017, 11:46
Loading...
Sondaj
Credeți că ”revoluția fiscală” a Guvernului va aduce lucruri bune pentru Botoșani și România?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”Din cele patru locuri unde au fost înscriși câte doi o persoană a fost absentă, o persoană a fost descalificată pentru că are garaj. Într-un caz două doamne licitat până la 440 lei pe loc în zona Calea Națională nr 7 ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6400 lei
USD
Dolarul SUA
3.9322 lei
CHF
Francul elveţian
3.9662 lei
GBP
Lira sterlină
5.2076 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4928 lei
XAU
Gramul de aur
162.2804 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2236 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4878 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9665 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0837 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6235 lei
Vremea
astăzi
Botosani
6.4 o C
Dorohoi
4 o C
Bucecea
6.4 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
4 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.