Top News
Fără precedent: Şeful Educaţiei botoşănene ameninţă directorii și profesorii cu „organele de stat abilitate”: Denunțul și pușcăria DOCUMENT

Ministerul Educației Naţionale (MEN) a trimis inspectoratelor școlare o notă prin care le anunță că este interzisă utilizarea de auxiliare neaprobate de minister și că în caz contrar vor fi sesizate "organele abilitate".

Folosești un ”auxiliar” neaprobat de minister, ești dat pe mâna ”organelor”

A doua zi după ce secretarul de stat Adriana Bucur a semnat respectiva adresă, Gabriel Hârtie, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), a retrimis-o în şcoli, păstrând inclusiv ameninţările ministeriale.  
Practic, MEN şi apoi IŞJ anunță că este interzisă utilizarea de auxiliare școlare neaprobate de minister, iar în cazul în care nu este respectată această obligație atunci MEN „își rezervă dreptul de a sesiză organele de stat abilitate”.  
În documentul respectiv se precizează că articolul 69 alineatul 1 din Legea Educației Naționale 1/2011 stipulează că în cadrul unităților de învățământ preuniversitar se folosesc numai manuale școlare și auxiliare care sunt aprobate de către Ministerul Educației Naționale.

Ca să fie clar: este interzisă utilizarea de auxiliare școlare neaprobate de Ministerul Educației

De asemenea, în documentul transmis IŞJ se menționează că ministrul Educației Naționale „a aprobat prin Ordinul numărul 4576 din 9 august 2017 constituirea unei Comisii care a elaborat Metodologia-cadru privind asigurarea omologării utilizării mijloacelor de învățământ în învățământul preuniversitar, respectiv Metodologia-cadru privind reglementarea utilizării auxiliarelor didactice în unitățile de învățământ preuniversitar, totodată, prin același document fiind abrogat Ordinul ministrului Educației și Cercetării numărul 4916/ 2002 pentru aprobarea Metodologiei de avizare a mijloacelor de învățământ”.


MEN le transmite inspectoratelor școlare că, în aceste condiții, este interzisă utilizarea de auxiliare școlare neaprobate de către minister.


„Până la adoptarea procedurilor legale pentru acreditarea/autorizarea auxiliarelor școlare în unitățile de învățământ preuniversitar, este interzisă utilizarea de auxiliare școlare neaprobate de Ministerul Educației Naționale. Precizăm că în cazul în care nu va fi respectată această obligație, Ministerul Educației Naționale își rezervă dreptul de a sesiză organele de stat abilitate în legătură cu încălcarea cu vinovăție a prevederilor articolului 69 alineatul 1 din Legea Educației Naționale numărul 1/2011 cu modificările și completările ulterioare”, se mai arată în notă transmisă de MEN.

”Pot să le prezint elevilor romanul «Ferma animalelor»?”


Amenințările fățișe, fără precedent la adresa cadrelor didactice, au provocat deja un val de proteste. Printre cei care au luat atitudine se află și un fost inspector școlar general adjunct.


”Ne amenință cu denunțul și pușcăria! Reproduc adresa de la ISJ, dar ISJ e doar mesagerul, nu e vina sa pentru inepțiile lui Genunche! Ministerul invocă art. 69, alin. (1) din Legea Educației Naționale 1/2011. Dar iată ce spune și alin. (5): (5) Auxiliarele curriculare sunt constituite din ghiduri metodologice care, prin conținut, sunt în conformitate cu prevederile legale în vigoare și pe care cadrele didactice le pot selecta și utiliza la clasă, în baza libertății inițiativei profesionale, în scopul îmbunătățirii calității procesului educațional. Bre Genunche, eu dacă am un film de prezentate elevilor mei, dar voi nu l-ați autorizat, înseamnă că nu-l pot prezenta elevilor? Pot să le prezint elevilor romanul «Ferma animalelor»? E un auxiliar neautorizat de voi!”,


Daniel Botezatu, profesor la CN Mihai Eminescu.


Deși ”nota” a fost trimisă de MEN către IȘJ în chiar prima zi de școală, în mesajul transmis de ministrul Educației, Liviu Pop, la festivitățile de deschidere a noului an școlar și citit de inspectoratul școlar general, nu se face vreo referire la manualele auxiliare. Nici Gabriel Hârtie, în discursul său, nu a făcut-o.

 

O parte dintre elevi nu vor avea manuale, în primele două luni ale anului şcolar: CARE sunt motivele
Școala din căminul cultural, grădinița din dormitor, toaleta ”accesul interzis” - adevărata față a învățământului botoșănean

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Loading...
loading...
Rad cu lacrimi!Dacă prostia ar durea...
15 septembrie 2017, 15:13
Felicitari ISJ-ului pt pozitie, poate ca in aceste conditii se va termina o data si pt totdeauna acea fuga continua a unor cadre didactice catre edituri pt achizitia de manuale auxiliare doar in interesul de a primi un comision.Parintii s-au saturat sa accepte plata unor astfel de manuale care difera de la o clasa la alta din aceiasi scoala ceea ce nu este normal. De ce se mai cheltuie bani cu manualele obisnuite daca nu toata lumea invata dupa aceste manuale ?
14 septembrie 2017, 16:48
Rad cu lacrimi!Dacă prostia ar durea...
14 septembrie 2017, 16:31
Daaaa, vrei invatamant de calitate cu manuale vechi ( la matematica gimnaziu) in care nu ai exercitii nici macar pentru exemple , iar acum nu ai voie decat culegeri impuse de minister! O sa fie rezultate! Sau poate folosim manualul de sport!
14 septembrie 2017, 13:28
Tare sunt curios cum se implica noul sef al institutiei, in corectarea abuzurilor facute de directori de scoli, care impart orele in stanga si in dreapta oricaror necalificati, intrati pe nu stiu ce usa in cadrul institutiilor de invatamant (de fapt se stie usa-pila la Inspectorat). Impartirea orelor nu are in prim plan interesul elevului ci interesul "suplinitorului". Se stie oare la inspectorat cati profesori calificati cu cateva ore raspndite la diferite scoli sunt agasati de directori? Le sunt impartite orele astefl incat sa le fie imposibilia deplasarea intre unitati....si cate si mai cate (nu mai vorbim de limbajul de balta folosit cu noii veniti).
14 septembrie 2017, 11:46
Loading...
Sondaj
Cine se face vinovat de explozia din strada Primăverii?
Proprietarul apartamentului
Furnizorul de gaz
Autoritățile
Firma care lucra în bloc la instalație
Altcineva
Declaraţia zilei
„Nu uit ce s-a întâmplat anul trecut! În ultima etapă, când eram la Pandurii, Botoşani a jucat de parcă avea un meci capital, deşi era scăpată de griji. Eu nu uit uşor!”, Flavius Stoican înainte de meciul cu FC Botoșani ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5989 lei
USD
Dolarul SUA
3.8275 lei
CHF
Francul elveţian
3.9885 lei
GBP
Lira sterlină
5.1871 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4398 lei
XAU
Gramul de aur
161.8424 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2173 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4914 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0833 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1258 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1761 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6181 lei
Vremea
astăzi
Botosani
13.7 o C
Dorohoi
13.7 o C
Bucecea
13.7 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
13 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.