Ancheta săptămânii
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
  • În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).
  • Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.

Flutur la sediul AUR 

 

Pentru acces la nunta lui George Simion cu Ilinca Munteanu s-au eliberat o serie de brățări, la filialele din teritoriu. Și la Botoșani a existat o listă cu invitații care urmau să participe la eveniment și în cadrul căreia se specifica distribuția brățărilor.

 

Pe o astfel de listă apare și numele Cătălin Flutur (foto 23 iunie 2016 la Primăria Botoșani, în ziua depunerii jurământului pentru al treilea mandat de primar), care ar fi intrat în posesia brățării și ar fi confirmat că poate ajunge la nuntă cu transport propriu și nu are nevoie de autocar.

 

Senatorul Cosma: A fost o discuție preliminară

 

Fostul primar a ajuns într-o zi de sâmbătă la sediul AUR, unde s-a întâlnit cu senatorul Dorinel Cosma. Parlamentarul a respins categoric afirmația că ar exista o adeziune semnată de Cătălin Flutur pentru o eventuală candidatură la Primăria Botoșani.

 

Asta a fost o discuție preliminară, nu e nicio problemă, încă nu l-am convins, că noi suntem prieteni vechi. Nu a semnat nicio adeziune, cine vă anunță, vă anunță prost. Când o să ducem problema până la capăt, chiar o să vă spun”,

Dorinel Cosma, senator AUR.

 

„Asta nu are nicio legătură cu AUR”

 

Cătălin Flutur s-a amuzat pe seama discuțiilor apărute în spațiul politic și a explicat că doar a intrat în posesia unei invitații la nuntă, în condițiile în care este prieten cu George Simion de foarte mulți ani, înainte ca acesta să înființeze AUR: „Noi suntem prieteni de ani de zile, iar el în mod personal m-a invitat la nuntă, pe o relație foarte veche. Asta nu are nicio legătură cu AUR. Platforma 2012 era cu totul altă și altă discuție. Îți dai seama ce fel de oameni există, exclus, nu am fost la nicio ședință și nu am avut nicio discuție pe tema asta”.

 

Mai mult decât atât, fostul primar arăta atunci că nu este decis nici dacă să dea curs invitației la nuntă.

 

„Sunt invitat la nuntă, nu știu dacă merg, dar sunt invitat. El a insistat foarte mult, avem o relație de ani de zile, de când nu era nici candidat, nici independent și nici nu exista AUR-ul, pe relația mea care am avut-o dintotdeauna cu Moldova și cu toți cei care am susținut partea asta de patriotism. Cam asta e relația”,

Cătălin Flutur, conslier local PNL

 

Nunta lui George Simion, care în 2012, când ar fi devenit prieten al fostului primar, avea doar 26 de ani, a fost împărțită între invitații care au petrecut la o pensiune și grosul oamenilor, care a fost de ordinul miilor, invitați la o petrecere câmpenească unde accesul s-a făcut pe baza brățărilor.

 

Transportul cu autocarele, dar și brățările au fost asigurate de filialele AUR din teritoriu, fiind eliberate pe bază de buletin.

 

Și totuși... 


În ciuda faptului că neagă vehement o relație politică cu AUR, unul dintre liderii PNL Botoșani a susținut pentru Botoșăneanul apropierea lui Cătălin Flutur de partidul condus de George Simion, arătând că a primit și personal informații în această privință, că s-a interesat la rândul său și că ”am primit confirmarea fermă”.

 

Negarea vehementă din partea celor direct implicați ar putea avea ca primă explicație legea care prevede că plecarea unui consilier local la alt partid, dar și excluderea sa, îl lasă fără mandatul de ales, în cazul de față de consilier local. 


Pe de altă parte, Cătălin Flutur nu ar fi la prima plecare din PNL. Pentru a înțelege contextul acestor discuții, însemnătatea și importanța lor, este necesar să facem o incursiune în trecutul politic al celui care a fost de trei ori primar al municipiului Botoșani. 

 

Politică la nivel înalt din 1996


Cătălin Flutur este probabil, alături de Doina Federovici, unul dintre cei mai marcanți politicieni botoșăneni prin funcțiile ocupante de-a lungul anilor și prin longevitatea politică și administrativă la nivel înalt de care a dat dovadă. 


Practic, începând din 1996, când a devenit consilier local, a ocupat fără încetare posturi importante la unitățile statului. 


Între 1996 și 2000 a fost consilier local, între 2004 și 2012 primar, între 2012 și 2016 consilier județean, între 2016 și 2020 din nou primar, pentru ca din 2020 să fie iarăși consilier local. 


De la înființarea în 1998 a SC Locativa SA este directorul general al companiei Consiliului Local, funcție pe care și-a păstrat-o indiferent de câte ori a trebuit să plece pentru a-și exercita un mandat de demnitate publică. 


Nu mai există la Botoșani vreun conducător de unitate de stat care să își mențină postul de 24 de ani. 

 


PD, apoi PNL 


Fost președinte al Partidului Democrat, a fost îndepărtat din funcție la sfârșitul anilor '90 de o grupare coordonată de fostul ofițer de securitate, Mihai Darie. 


În guvernarea PSD din 2000 – 2004 a fost făcută publică adeziunea sa la PSD, despre care inițial a spus că reprezintă un fals, fără să fi depus vreo plângere împotriva presupusului autor. 


Apoi, după ce vărul său, Gheorghe Flutur, a devenit unul dintre membrii marcanți ai PNL, Cătălin Flutur a intrat și el în rândurile liberalilor și în 2004 a candidat cu succes din partea acestui partid, pe lista Alianței Dreptate și Adevăr, formată din PNL și PD, la Primăria Botoșani. 


Nu a stat însă foarte mult timp în rândurile liberalilor. 

 

După care PDL 


În 2006, o aripă a PNL, coordonată printre alții de Theodor Stolojan, Raluca Turcan și Gheorghe Flutur, a creat Partidul Liberal Democrat.


De formarea PLD Botoșani s-a ocupat în principal Mihai Țâbuleac, pe atunci senator, chiar dacă în acte președinția filialei era deținută de Liviu Rădășanu. 


Cum și-ar fi pierdut mandatul de primar dacă trecea la PLD, Cătălin Flutur a avut o poziție evazivă față de noul partid, și nu s-a implicat în organizarea acestuia la Botoșani. 


Totul s-a schimbat un an mai târziu, când PLD a fuzionat cu PD și a format Partidul Democrat Liberal (PD-L). 


Surprinzător, în fruntea filialei partidului nou constituit a fost numit Cătălin Flutur, căruia i s-a creat și o funcție de ”coordonator special” întrucât președinte nu putea fi deoarece ar fi trebui să demisioneze din PNL și ar fi rămas fără mandatul de primar. 

 

Conflictul Flutur – Țâbuleac, fatal pentru ambii 


Din acel moment între Mihai Țâbuleac și Cătălin Flutur a izbucnit un conflict de proporții care nu a mai fost stins vreodată. 


Pentru a fi determinat să revină la sentimente mai bune, Mihai Țâbuleac a fost desemnat prim-vicepreședinte al PDL Botoșani, însă funcția a fost una de paradă, în practică fostul senator neavând vreun control asupra filialei. 


Chiar dacă în 2008 ambii au câștigat pe lista PD-L președinția Consiliului Județean, respectiv Primăria Botoșani, conflictul dintre cei doi s-a adâncit în cei patru ani de mandat. Neavând controlul consilierilor județeni, care îi erau fideli în mare parte lui Cătălin Flutur, Mihai Țâbuleac a fost pus de mai multe ori în postura de a-i fi respinse sau modificate proiecte de hotărâri tocmai prin votul consilierilor PDL, care îi erau colegi de partid.


Disputa le-a fost fatală amândurora, în 2012 pierzând lupta pentru CJ și Primăria Botoșani. 

 

Și din nou PNL


După câștigarea alegerilor prezidențiale de către Klaus Iohannis, care fusese susținut de PNL și PDL, cele două partide au fuzionat, astfel încât Cătălin Flutur a redevenit liberal, postură din care în 2016 a recâștigat Primăria Botoșani.


Deși inițial a fost numit copreședinte al PNL Botoșani, la finele anului 2016, primar fiind, a anunțat că renunță la șefia filialei după ce la alegerile parlamentare partidul a obținut pe municipiu doar 19%, sub media scorului pe județ și după ce i s-a reproșat că în plină campanie electorală a plecat în concediu. 


În 2020 a repetat în bună parte comportamentul din campania electorală pierzătoare din 2012 și pe fondul pandemiei nu a participat la vreo deplasare prin cartiere ori întâlnire cu electoratul. 


A pierdut incredibil alegerile la numai 16 voturi și a reproșat partidului că nu l-a sprijinit.

 

O izbândă insuficientă la municipiu


În 2021, la o diferență de opt voturi, Cristian Achiței, colaboratorul său apropiat încă din anii '90, de pe vremea fostului PD, a câștigat scrutinul intern pentru președinția organizației municipale a PNL Botoșani, acolo unde Cătălin Flutur a dobândit o funcție de prim-vicepreședinte. 


Cu toate acestea, șansele lui Cătălin Flutur de a obține încă o nominalizare din partea partidului pentru Primăria Botoșani s-au diminuat după ce conducerea filialei județene a PNL a revenit vechilor liberali conduși de Costel Șoptică, pe care l-a criticat violent la alegerile interne și nu numai. De altfel, invitat la Botoșăneanul TV, președintele PNL Botoșani nu l-a menționat pe Cătălin Flutur drept posibil candidat la Primărie în 2024, nominalizând alte persoane

 

Și apoi multe zvonuri


De atunci, în lumea politică botoșăneană au tot apărut informații, unele confirmate parțial chiar de către unul dintre actori politici implicați, despre un plan prin care organizația municipală PNL să se alieze cu ALDE ori PMP. Cătălin Flutur, care în ianuarie va împlini 60 de ani, ar avea astfel posibilitatea unei noi candidaturi la municipiu. 


Doar că la începutul anului PNL și ALDE au demarat negocieri pentru o fuziune, care ulterior au fost deschise și cu PMP, ceea ce ar fi făcut ca decizia unei candidaturi să aparțină tot liberalilor.

 

AUR, al treilea partid în sondaje


Cel puțin deocamdată, zvonurile privind o alianță municipală a PNL cu ALDE ori PMP nu s-au concretizat, însă chiar dacă acest lucru s-ar întâmpla, ambele partide s-au situat atât la ultimele alegeri, parlamentarele din 2020, cât și în sondaje, considerabil sub AUR. 


Astfel, un sondaj Avangarde făcut public pe 2 august, arăta că PSD are 37% opțiuni de vot, PNL 23%, AUR 11%, USR 9%, PMP 4%, iar ALDE nu apărea nici măcar cu 1%. 


Cum o candidatură din partea PSD este imposibilă, iar PNL Botoșani nu pare dispus să îl sprijine din nou, cea mai bună variantă, cel puțin ca actual scor politic, poate fi reprezentată de o intrare în cursă din partea AUR, formațiune care oricum la Botoșani a obținut un scor peste media națională. 


Din această postură, chiar și dacă nu ar reuși să câștige Primăria Botoșani, ar putea însă obține un număr de consilieri care pe modelul Florin Țurcanu – ALDE, să îi permită să cenzureze activitatea administrației locale și în legislatura 2024 – 2028. 


 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Minunile de la o conferință AUR: Netflix-ul molestează copiii și-i spală pe cap, războiul distruge vegetația, România ”să producă apă” - VIDEO & GALERIE FOTO
Listele AUR pentru Parlament, pline de rubedenii și cumetrii: La Botoșani a candidat împreună cu nevasta

 

Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO
3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.
Femeia comisar de la Protecția Consumatorilor reținută de procurori este pensionară de doi ani, Parchetul și boala au înjumătățit comisarii de la Botoșani
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani funcționează doar cu jumătate din personal după arestarea a doi comisari și îmbolnăvirea șefului. CJPC era condusă de Mirel Rogalschi, care oficial are funcția de comisar șef adjunct, pentru că postul de comisar șef este deținut la nivelul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Nord – Est (CRPC) Iași, căruia i se subordonează și unitatea de la Botoșani.
Îngrijitoare de lux la Spitalul Mavromati: Lefuri în plată de 6.000 - 9.000 de lei
Nu există posturi mai bine sau mai prost remunerate. În România angajatorii sunt cei care provoacă discrepanțele uriașe între mediul privat și cel bugetar.Și se ajunge astfel ca două persoane care prestează practic aceeași activitate, dar în locuri diferite, să aibă salarii diametral opuse, ca valoare.
După 31 de ani, Primăria Botoșani a înregistrat la OSIM „Premiul Național de Poezie Eminescu”: Eminescu este al nostru, al tuturor / Dacă dorește să-l provincializeze, să-l facă de nivel local, să implice și aprozarul nu știu care...
După trei decenii în care manifestările dedicate Zilelor Eminescu au fost organizate de Fundația Culturală Hyperion, de anul viitor organizatorii ar putea fi alții.Primăria municipiului Botoșani, finanțatorul principal al acestor evenimente culturale, a devenit proprietară pe titulatura premiului.
Lichidare până la capăt: S-a scos la vânzare și o cale ferată din ograda orașului - O să vină romii până la urmă să o cumpereGALERIE FOTO
Cabinetul Individual de Insolvență (CII) ”Dascălu Constantin Lulu” continuă încercarea de recuperare a datoriilor SC Termica SA. La 11 ani de la intrarea în faliment a fostei societăți de termoficare a orașului, în patrimoniul acesteia încă se mai găsesc bunuri care pot fi valorificate.
Marea ”pilăreală”: Statul a uitat de concursuri, puzderie de instituții conduse de interimarii cu pile la partid
”Exercită cu caracter temporar”, ”promovare temporară”, ”delegare atribuții”, ”preluare sarcini”, toate aceste expresii sofisticate nu fac altceva decât să ascundă la Botoșani un fenomen care a luat amploare în pandemie. La conducerile a tot mai multe instituții sunt propulsați oameni fără concurs, dar cu carnetul potrivit de partid.
„Omul care mânca două pâini” la companiile orașului, dat afară de la societatea în faliment care a îngropat Primăria în datorii
S-au câștigat și se câștigă bani frumoși la societățile Consiliului Local Botoșani, indiferent de situația lor financiarăDirectorul cu două salarii din termie și-a încheiat contractele de șef și a rămas doar cu statutul de angajat la Modern Calor
Potrivit sondajului adevărat Partidul AUR este pe locul I ! restul de politicieni sunt numai vorbe. Nu mai vrem să auzim de PNL. PSD si UDMR !
20 octombrie 2022, 19:09
A invatat Cristina istorie si ne explica ea cam cum era viata politica in secolul trecut, insa frasuiala si amenintarile sunt doar picatura de speranta ramasa basistilor. De la psd-pd-pdl-pnl-haur. Si el sarmanu se lupta stie Cristina cu ce. Nu cu cine, e o nuanta aici. Nu mai spun ca a promis si la pmp si la alde. Votez cu Andrei fiindca e cinstit si cu respect fata de cetateni. Nu bea si nu joaca poker.
29 august 2022, 15:54
Eu cred că majoritatea comentariilor apărute în ziar nu sunt conforme cu prevederile legale, în sensul că se utilizează un limbaj porcos și nu există dovezi certe. Am senzația că aceste postări sunt făcute de trepăduși ( sau oameni de nimic) care primesc ordine de la mai marii partidelor botoșănene. A te scăpina la urechea stângă cu mâna dreaptă este o practică veche la Botoșani, cam de prin primul deceniu al secolului XXI
29 august 2022, 15:17
Cum vă permiteți să nu luați comentarii negative la adresa analfabetei de la Coșula? Doar pentru că sunteți pupincuriști, sau aveți și alte motive?!
29 august 2022, 13:20
Fara Cristian Roman, nu este completa echipa.
29 august 2022, 13:13
Votez cu oricine numai sa scapam de clica de analfabeti si hoti pupincuristi ai cotarlei de la Cosula.
29 august 2022, 12:29
Am inteles, vine Simion cu "tanara generatie" dorinel si mugurel sa ne salveze. De noi insine.
29 august 2022, 10:52
Ma prapadesc de ras.... Mai frate, sora... Asta este natura moarta de la primul mandat. Al doilea a fost o scatolceala iar in al treilea s-a ascuns de lume, insa si cand a fost vazut... Nu a venit lumea la vot pentru ultimul mandat.
29 august 2022, 09:33
La vremuri noi, tot... voi! Aureala la Botseni va fi portocalie cakanie. Vor curge rauri de wiski si coniac din ala scump. Tineti-va bine! Urmeaza salvarea (nu ambulanta, stati calmi)!
29 august 2022, 09:22
Pnl are o groaza da candidati pentru primarie-achidzei (ca-i si prezident la municipiu), Ada Macovei, etc. Probabil mai sunt si niste tineri de valoare, insa cu tinerii e cam greu... Stiu ingleza si calculator si nu - i bine. Numai cu spuru si petre vrem!
29 august 2022, 08:49
Pleaca si Achitei cu el?
29 august 2022, 08:03
O mai fi ramas ceva de retrocedat si apoi de furat, vreun tersn, vreo casa de patrimoniu.
29 august 2022, 07:53
Sondaj
Credeți că trebuie limitată la 30 km/h viteza pe șoseaua de la Lebăda?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
De Sfântul Nicolae copiii vor primi un pachețel simbolic cu dulciuri din partea mea. Le-am cumpărat biscuiți, bombonele, ciocolățică și o napolitană. De Crăciun vor primi un dar din partea Primăriei. Așa că, nu vom mai strâ ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9297 lei
USD
Dolarul SUA
4.6851 lei
CHF
Francul elveţian
5.0142 lei
GBP
Lira sterlină
5.7419 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4938 lei
XAU
Gramul de aur
271.1673 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2417 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2044 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1935 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4860 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6629 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.2 o C
Dorohoi
0.1 o C
Bucecea
0.1 o C
Darabani
-0.4 o C
Saveni
0.4 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.