Blog
Alooo? Mr President? Edilul şef? Voi chiar cât de proşti ne credeţi?

sigla botosaneanul  Te uiţi la ceas, vezi că îţi arată 23:00, la TV tocmai încep jurnalele de ora 23:00, suni la robot îţi răspunde că e 23:00, te întâlneşti însă cu un lider politic şi-ţi spune că, de fapt, e dimineaţă, dar nu-ţi dai tu seama...
La ce s-a întâmplat în ultimele zile la Botoşani introducerea asta chiar nu mai pare o exagerare.
Nu era chiar 23:00, ci vreo zece şi jumătate seara, când m-a sunat acu’ câteva zile „Mister President” de la giudeţ să-mi povestească el care-i de fapt faza cu naşii veniţi să înhaţe o licitaţie de peste 3 milioane euro pe un drum taman în comuna natală a ăl mai marelui şef de la judeţ. El sărăcuţu’ nu ştia nimic. Pur şi simplu s-a trezit cu naşa în birou, a întrebat-o ce face pe la Botoşani şi ea i-a răspuns că, tocmai a participat la o licitaţie organizată de CJ. Tanti Nicoleta din Huşi, această veritabilă metropolă a nord-estului României, un Sillicon Valley de Vaslui, visase pesemne că la Bot’şeni are loc ditamai licitaţia şi a zis că n-ar fi rău să se prezinte şi să-i facă o surpriză finului. N-au vorbit deloc înainte, nu aranjaseră nimic-nimic, totul a fost o coincidenţă incredibilă, iar preşedintele chiar ar vrea să nu câştige firma năşeilor, numai că, ghinion frate, el nu mai poate să facă nimic, comisia o să decidă.
CITEŞTE ŞI:
Ruptură de 150 miliarde, Ţurcanu o termină cu naşii: De azi nu ne mai vizităm deloc
La câteva zile după tărăşenia asta, primăretele, care aşa cum mai spuneam pe aici, îl concurează în ridicol pe „mister president” până la Moş Crăciun, n-a putut rămâne fără replică. Aşa că, după ce am aflat noi că încă o rubedenie este gata-gata să se angajeze la Primărie, a dat drumul la penibilităţi. Nici el nu ştia săracu’ de concurs, nu poate să interzică nimănui participarea, în schimb, cum o dai, până la urmă numai prietenaşi, rubedenii, sponsori din campanie, rude de-ale angajaţilor lui tăticu’, numai ăştia câştigă concursurile. Dar el nu ştie nimic şi pace. Îl şi văd printre două plimbări între birourile Primăriei dând nas în nas cu Olaru, sau cu Herghelegiu, sau cu Goldenberg, sau cu Andreea, sau cu Ţebe, sau cu Nanu, remarcând stupefiat: „vai, da’ tu lucrezi aici? Dar de când? Nici nu ştiam”.
[[banner]]
Săracu’ Neamţ e şi în pană de idei. Ce vrem noi acum să aducă oameni din Iaşi sau Suceava? Parcă aducea specialist din Germania, adică pretenţiile sale treceau de fosta „Cortină de Fier”... Păi domn’ primar, dar de ce nu te plângi când vin  firmele alea din capitală care papă bani frumoşi din consultanţă ca să îţi spună ceea ce ştiai dinainte cu Banca Mondială? Sau de ce nu plângi când dai tot unei firme din capitală SummerFest pe doi chiori şi trei parale? Sau de ce nu te plângi când faci consultanţă la Cornişa tot cu o firmă din capitală, ca apoi să nu ţii cont de ea? Sau de ce nu te plângi că îţi tipăreşti afişele în capitală? Nu tu erai ăla cu „să lucreze firmele din Botoşani”?  Aaaa, ăştia sunt prietenii lu’ matale...? Mă scuzi atunci...
CITEŞTE ŞI:
Portariuc „elimină” din nou nepotismele din Primăria Botoşani: fiul consilierei, aproape angajat în instituţie - DOCUMENT
Ne cerem scuze şi fiindcă atunci când întrebăm de drumul Botoşani – Suceava ne răspundeţi că am făcut un fix dintr-asta şi sunt şi alte treburi importante. Când întrebăm de câini, nu toţi sunt iubitori de animale şi iar sunt alte probleme mai importante. Când întrebăm de fotbal, nu toată lumea-i microbistă şi sunt alte treburi mai importante. Iar când întrebăm de angajările din Primăria Botoşani şi promisiunea cu nepotismele, ni se răspunde că nu-i rudă cu el, iar că-i fiul consilierei deja nu se mai pune. Oricum, el cică îşi respectă promisiunea, adică nu-i nepotul lui. Păi trebuia dom’ne să treci clar în „Planul Portariuc pentru Botoşani” că te referi doar la nepoţii lu’ matale că n-o să fie angajaţi, aşa ca să fie clar pentru tot poporul prost care votează. De ce prost? Păi dacă aveţi impresia că există oameni care să creadă balivernele astea înseamnă că voi chiar ne credeţi proşti frate.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
Alegeri şi la organizaţia de curve

Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Visez, nu mă treziţi
Poporul român trăieşte un vis profund de vreo două săptămâni, de când a început campania electorală.Cică se taie 100 şi ceva de taxe şi, drept premiu, vor creşte salariile.
bravo,bravo dl jurnalist,poate ii era dator dnei nasa cu ceva,ca la ce aventuri a avut si cu fina sa,nu ar fi exclus sa mai aiba aventuri si cu nasa
1 noiembrie 2013, 22:14
bravo,bravo dl jurnalist,poate ii era dator dnei nasa cu ceva,ca la ce aventuri a avut si cu fina sa,nu ar fi exclus sa mai aiba aventuri si cu nasa
1 noiembrie 2013, 22:14
In sfarsit cineva care spune lucrurilor pe nume. Din pacate, presa este subscrisa acolitilor de la putere si oamenii de rand nu mai au posibilitatea sa vada ce se intampla cu adevarat. Felicitari pentru acest articol!
1 noiembrie 2013, 13:00
Bine punctat!
1 noiembrie 2013, 09:53
domnule botosanean, intr-un editorial nu trebuie sa ceri parerea celor despre care scrii. este strict punctul tau de vedere, ca jurnalist. de vrei, iti dau sute de exemple din jurnalul national, caci observ ca esti pesedist. sute de editoriale. asa ca, incearca sa te abtii, nu de alta, dar sa nu contaminezi si pe altii cu prostia ta.
1 noiembrie 2013, 08:41
Articol tendentios plin de neadevaruri.Este scris la comanda?Pacat ca orice frustrat in ziua de azi poate sa dea glas propriilor minciuni intr-un mediu public!Unde este parerea celor despre care scrieti?Sau nu conteaza.Voi detineti adevarul si puteti arunca cu noroi oricand ascunsi in fata tastaturii.
1 noiembrie 2013, 08:19
Felicitari,aveti perfecta dreptate.Sa mergeti pe drumul Baisa -Corni si Tudora -Joldesti sa vedeti lucrare marca bordianu de la Husi. ....ciobaneala in toate sensurile cuvantului.
1 noiembrie 2013, 06:57
Bravo, nota 10. Poate esti interesat de o colaborare gratuita, in acelasi spirit...
31 octombrie 2013, 22:47
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
15 noiembrie 2019
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.