Videoconferinţa convocată de premierul Emil Boc a durat aproximativ o oră, iar ameninţările din final ale şefului Guvernului au continuat cu altele, mai voalate, ale primului său reprezentant în judeţ. „Cred că nu suferă nimeni de daltonism”, şi-a început prefectul intervenţia, făcând aluzie la codurile de culori ale avertizărilor meteo, din care cel mai periculos este cel roşu.
Cristian Roman a vrut să se intereseze de situaţia furnizării gazelor, însă nici un reprezentant al E.ON Gaz nu se afla în sala de şedinţe.
„La Gaz nu răspunde”, a motivat absenţa
col.Radu Anton, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, iar
prefectul a replicat:
„asta este singura problemă”. El a subliniat că pentru prima dată după revoluţie Botoşani nu are probleme cu gazul în perioada friguroasă, subliniind că acest lucru se întâmplă întrucât „o parte din cei de faţă” s-au implicat în construcţia celei de a două conducte de transport, dar şi pentru că „acest Guvern a făcut ceea ce nu au făcut alte guverne”, adică nu a tăiat cota Botoşaniului pentru a asigura presiunea necesară în Bucureşti.
Şefi de unităţi la raport
„Întâmplător într-o anumită perioadă lucram în Bucureşti şi ştiu bine cum se judeca vis-a-vis de judeţul nostru”, a afirmat
Cristian Roman. El a cerut apoi şefilor de la Secţia Drumuri Naţionale, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, SC Modern Calor SA, SC Nova Apaserv SA, Inspectoratul de Poliţie Judeţean să ia cuvântul şi să spună cu ce probleme se confruntă şi dacă au propuneri din perspectiva situaţiei meteo pe care o traversăm. Prefectul a solicitat să se continue acţiunea de strângere de pe străzi a oamenilor fără locuinţă, menţionând că spitalele, unităţile medico-sociale şi centrele sociale au pus la dispoziţie aproximativ 200 de locuri pentru adăpostirea acestor botoşăneni, din care s-au ocupat doar aproape jumătate.
CITEŞTE ŞI:
Videoconferinţă cu ameninţări : Să nu aud că aţi fost luaţi prin surprindere