Şefii de instituţii cu atribuţii în situaţile de urgenţă au fost convocaţi joi după-amiază la o videoconferinţă de către premierul Emil Boc. Tema a reprezentat-o fenomenele meterologice. Cum ne aflăm încă sub cod portacaliu de ger şi tocmai s-a emis un altul galben de viscol şi ninsoare, oficialii Guvernului au vrut să se asigure că autorităţile centrale şi locale sunt pregătite să intervină.
Prefecţii au fost ţinta mai multor critici ale membrilor Executivului. Astfel, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Anca Boagiu le-a pus în vedere că nu ei sunt cei care decid ce drumuri care varsă traficul în autostrăzi şi drumurile naţionale se închid sau se deschid, iar ministrul Administraţiei şi Internelor i-a criticat pentru atitudinea pe care unii dintre ei o au la adresa Poliţiei. „
Nu cred că este normal să ieşiţi în spaţiul public şi să spuneţi că nu şi-au făcut datoria”, a afirmat
Traian Igaş, care a adăugat că reprezentanţii Guvernului în judeţe sunt cei care trebuie să coordoneze acţiunile Poliţiei, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
„Mulţumirile, masa şi dansul după ce trec viscolul, zăpadă şi gerul”
La final
premierul a pus în vedere oficialităţilor locale
„să nu ne trezim că avem probleme cu căldura” şi a încheiat ameninţător:
„să nu aud că spuneţi: am fost luaţi prin suprindere. Să nu adus fraza asta! Exclus acest lucru”. Unul dintre şefii din teritoriu a vrut să îi mulţumeacă primului ministru pentru că l-ar fi ajutat într-o anumită problemă, dar a fost repezit de
Emil Boc:„mulţumirile, masa şi dansul după ce trec viscolul, zăpadă şi gerul”. Conform informaţiile meteo prezentate, începând de vineri şi până pe 7 februarie vremea va reveni la cote mai normale, se va răci din nou până pe 12, pentru ca începând cu 13 februarie să intre într-un proces general de încălzire.
CITEŞTE ŞI:
Groaznic de frig, Botoşani locul 4 din ţară la ger