Odată contactat acest virus de către pacienți, pericolul nu dispare complet. Nici de reinfectare și nici de transmitere comunitară a acestei boli.
Ne arată acest lucru numărul de cazuri de la Botoșani unde virusul a revenit, după ce persoanele au fost declarate vindecate.
„Avem trei recăderi și patru reinfectați care au fost. Recăderile înseamnă că sunt pozitivi, devin negativi în timpul spitalizării și redevin pozitivi, cu simptome. Reinfectați sunt acei pacienți care sunt declarați vindecați și după o perioadă de timp, la două, trei luni de zile, fac din nou boala”,
Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani
Explicații medicale există. Iar reactivarea coronavirusului în organism diferă de la o persoană la alta. Cert este faptul că, persoanele care redevin pozitive pot transmite virusul mai departe și la cei cu care intră în contact. Este și cazul celor 118 botoșăneni asimptomatici care au fost externați după 10 zile de spitalizare, conform ordinului ministrului sănătății 1.137.
„Este posibil ca virusul să se reactiveze, este posibil să nu fie inactivat complet, depinde de organism. Având în vedere că apar aceste cazuri de reinfectări, este destul de riscant când trimiți la domiciliu, dar…acum și pacientul trebuie să fie responsabil și să stea cuminte acasă. Dacă se reinfectează și virusul este activ pot fi contagioși, până la urmă această boală este contagioasă”,
Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani
La acest moment, la Botoșani avem înregistrate 1.053 de cazuri pozitive cu 770 de pacienți vindecați și 78 decese.
DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:
Un botoșănean internat la ATI are nevoie de sânge: Cineva poate face o faptă bună
Oana Sava
Nov 01, 2024
Postul „blestemat” de la spital: Al doilea concurs RATAT după ce candidații au luat 1 și 2
Oana Sava
Nov 01, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024
Prefectul Dan Nechifor, muncă de convingere cu propriii copii: Nu am reușit – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 01, 2024