Consiliul Judeţean nu este singura instituţie din Botoşani afectată de blocarea plăţilor pe axa 2 a Programului Operaţional Regional - Îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport. Lucrările la centura municipiului reşedinţă sunt executate exact pe aceeşi linie de finanţare. Ele sunt împărţite pe trei tronsoane, iar pentru unul dintre acestea tocmai s-a organizat licitaţie şi trebuie făcută adjudecarea.
Este vorba de cel delimitat de străzile Petru Rareş – Împărat Traian – Uzinei, unde nu s-au executat decât aproximativ 14% din lucrări deoarece firma care a câştigat iniţial licitaţia, ALDP Iaşi, a intrat în faliment şi a renunţat la contract. Pe celelalte două tronsoane, zona Lebăda şi zona industrial, investiţia este mai avansată. În primul caz lucrările sunt realizate în proporţie de 90%, iar în cel de al doilea trec de 70%. Reprezentanţii Primăriei cred însă că decizia luată de Comisia Europeană de blocare a plăţilor nu va afecta direct modernizarea şoselei de centură.
“Suspendarea înseamnă că două luni de zile Comisia Europeană nu mai face plăţi la minister, la autoritatea de management. Acum sunt bani. Noi ca autorităţi contractante, plăţile putem să le facem pentru că regula este bine cunoscută: plăteşti şi apoi mergi şi îţi recuperezi banii”, a afirmat
Adriana Zăiceanu, city manager. Aceasta a mai arătat că pe lotul din zona industrială oricum nu se puteau finaliza lucrările deoarece până la 31 august trebuie mai întâi SC Nova Apaserv SA şi SC Hidroconstrucţia SA să ter mine operaţiunile la reţeaua de apă şi canalizare din acea parte a oraşului. Luni, Comisia Europeană a decis să sisteze plăţilor pe axa 2 din POR -
Îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport din cauza neregulilor în derularea finanţărilor la Consiliul Judeţean Teleorman condus de secretarul general al PSD Liviu Dragnea şi la CJ-urile Buzău şi Ilfov. Proiectul de modernizare a centurii municipiului Botoşani se ridică la circa 11 milioane de euro.