Știrea zilei
Nu avem drumuri dar pregătim centuri cu stații pline de restaurante și spații de cazare, jos, la Dedeman

Visăm, visăm și când deschidem ochii, continuăm să visăm. Am visat la parcul Cornișa sau la pasarela care lega acest obiectiv de celălalt loc de agrement promis pe versantul opus. Trenuri de mare viteză, autobuze electrice prin oraș sau un stadion scos ca din revistă.

Bifăm un nou capitol și trecem la o altă investiție prezentată la Prefectură înainte de Crăciun. Membrii Comisiei de Dialog Social, sindicaliști și directori, s-au întrunit și aproape că nu s-au putut pune de acord dacă să se întâlnească sau nu cu noii parlamentari în ianuarie 2017, pentru a le transmite problemele județului.

 

Le cunosc, au răspuns unii.

 

Cea mai stringentă problemă ar fi încă drumul Botoșani – Tg. Frumos.

Ca să-i liniștească întrucâtva, directorul Zonei Metropolitane (ZM), Florin Egner, aflat și el la masă, a dat asigurări că, dacă nu se vor concretiza demersurile cu acest drum spre Iași, vom avea măcar o centură ocolitoare, care ar trece prin Curtești și municipiul Botoșani.

 

Proiectul inclus în strategia de dezvoltare a ZM vizează realizarea unei căi de transport rutier de centură pe drumul european Iași – Botoșani, continuând cu drumul Botoșani- Suceava cu ocolire a municipiului prin zona Lebăda, zona unității militare Petru Rareș, ieșirea fiind spre Dedeman.

 

Lungimea variantei de ocolire ar fi de aproximativ 6 kilometri, cu circulație pe patru benzi, fiind vizate a fi construite 2 alveole pentru parcare mijloace de transport de trafic greu, în suprafață de 12.000 mp.

 

”Șoseaua de centură care vine de la Iași spre Suceava trece pe strada Maior Ignat, pe ocolitor sud sunt niște străzi care sunt improprii pentru transportul greu. O parte intră pe Bulevard, unde este o încărcătură exagerată și iese spre Sucevei”,
Florin Egner, director Zona Metropolitană


Proiectul ar urma să fie depus în Programul Operațional Regional axa prioritară 1, sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor poli de creștere din domeniul de intervenție, cu o valoare totală de 2,5 milioane de euro și o durată de realizare de 3 ani de zile.

 

”Noi avem banii pentru studiul de fezabilitate, am avut de anul trecut. Noi vom face studiul de impact, studiu de fezabilitate, proiect tehnic și proiectul propriu-zis”
Florin Egner, director Zona Metropolitană

 

Suma alocată și disponibilă este de aproximativ 300.000 de lei, bani ce vor fi cheltuiți anul acesta pe studii.

 

”Dacă vor veni utilaje grele dinspre Iași către Suceava ne-am gândit și la posibilitatea de a avea un spațiu de parcare aici, un spațiu care se va chema stație termodală. Deci un spațiu, în zona vis a vis de Dedeman, unde are Primăria Curtești o anumită suprafață de teren și să mai completăm cu altă suprafață care este în domeniul privat și care ar putea fi cumpărată”,
Florin Egner, director Zona Metropolitană

 

Șoseaua de centură este vizată să realizeze legătura cu Parcul de Agrement Cornișa unde ar urma să fie o avalanșă de persoane.

 

”Noi mai avem două obiective în zonă, unul este parcul Cornișa. Pot veni la Cornișa oameni din Iași, Tg. Frumos, Flămânzi, o să parcheze poate unii dintre ei, aici jos, în starea termodală. Noi am vrea să legăm lucrul acesta, ajută la dezvoltarea economică a comunei Curtești, are niște consecințe evidente”
Florin Egner, director Zona Metropolitană

 

Din Zona Metropolitană fac parte comunele: Bălușeni – Botoșani – Bucecea – Curtești – Mihai Eminescu – Răchiţi – Roma – Stăuceni – Vlădeni.

De la înființare și până în prezent, cu excepția prezentării unor proiecte de acest gen care au rămas pe hârtie, această structură nu prea și-a dovedit utilitatea.

Loading...
Sucevenii fac şosea de centură către Botoşani

 

De poveste: Oameni fără apă zile la rând, muncitorii veniţi să rezolve avaria s-ar fi bătut între ei – VIDEO & FOTOGALERIE

A fost chin cu apa în cartierul Bucovina, atât în week-end, cât şi la începutul acestei săptămâni. O conductă de oţel cu diametrul de 200 mm a cedat succesiv în mai multe rânduri, exasperând locatarii din zonă.

Răscoală la romi, etnicii și-au dat jos lidera și amenință Bucureștiul că se rup de partid: Oamenii vor să schimbe de la A la Z Partida Romilor - GALERIE FOTO

Mai mulți membri reprezentativi ai etniei s-au strâns marți după-amiază la Partida Romilor într-o nouă tentativă de a schimba conducerea filialei Botoșani. Ei au reclamat lipsa de implicare a președintelui Loredana Lascarache, astfel că și-au desemnat alți lideri.

Cel mai scump divorţ plătit din banii botoşănenilor, 175.000 de lei ca să scape de executarea silită a fostei soţii - DOCUMENT

„Se aprobă angajarea sumei de 175,00 mii lei din fondul de rezervă constituit la nivelul bugetului propriu judeţean pe anul 2017, conform anexelor 1 – 3 , care fac parte integrantă din această hotărâre”.

Primărița din „comuna bogată” a anunțat că părăsește Zona Metropolitană Botoșani, Flutur: Și eu sunt supărat!

După cinci ani de zile de când nu s-a întâmplat mare lucru, în sensul obiectivelor noi de investiții care să ajute la dezvoltarea comunităților care se află incluse în Zona Metropolitană Botoșani, apar primele discuții de abandon.

Restaurant de 1 milion de euro la Botoşani

Un restaurant de la Botoşani a reuşit să treacă graniţa unui milion de euro cifră de afaceri într-un an de zile. Asta reiese din Topul Judeţean al Firmelor întocmit de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) pentru 2016 şi făcut public în toamna ce tocmai s-a încheiat.

Jigniri fără precedent la adresa ”Fetelor din Botoșani” și a întregului județ: Să furi vreun c... din ăla; cazurile de viol sunt mai dese ca sfinții din calendarul creștin ortodox

“Hai la Botoşani”, melodia care se bucur de un succes fulminant, a devenit ţinta ironiilor unui site care susţine că se ocupă în principal de “reportaje originale și documentare despre tot ce se petrece-n jurul lumii”.

Două colege de clasă de la Colegiul AT Laurian au născut: Hai să facem o creşă pe lângă liceu

Una dintre cele mai prestigioase unităţi de învăţământ din Botoşani se confruntă cu o situaţie mai rar întâlnită. O elevă din clasa a XI – a de la Colegiul Naţional AT Laurian a devenit mamă.

A murit o profesoară iubită de la Botoșani! Două orfane rămase fără mamă vor să-și continue studiile– GALERIE FOTO

Sfântul Nicolae în acest an a ocolit familia unui cadru didactic ce s-a stins în week-end și a plecat pe ultimul său drum, printre fulgi de nea, în ziua de luni, 5 decembrie a anului 2017. Irina Arcire a fost profesor de biologie și a murit la doar 44 de ani, după o lungă luptă cu o boală ce iartă arareori.

SCANDAL la o școală din Botoșani, directoarea pasează orele la bibliotecară, uneori ar mai bate și copiii: Îi jignește, îi umilește…

O nouă situație tensionată este înregistrată într-o unitate de învățământ. Și, dacă cele sesizate de mai mulți părinți se adeveresc, există cumva o explicație pentru numărul însemnat de elevi nepregătiți la examenele naționale. Pentru că pare-se că vina nu le aparține doar lor.

Fermierii au chefuit românește: un sac gol și un... bețiv pentru șefime, ”Fetele” și ciobănașii pentru agricultori - VIDEO & GALERIE FOTO

Oamenii pământului au avut parte sâmbătă seară de propria petrecere. Peste 200 de zootehniști și legumicultori s-au strâns la restaurantul unui hotel de la marginea orașului unde, după un an de muncă, s-au mai și distrat.

Puțini, dar buni! Botoșănenii bogați nu s-au îngrămădit la concertul caritabil, apel de suflet de la artiști: Niște familii au nevoie mai mult ca oricând să le fim aproapeFOTO&VIDEO

Concert cu dublă semnificație organizat la ceasul serii de 1 Decembrie la Casa Sindicatelor Nicolae Iorga de către Filarmonica de Stat Botoșani, cu implicarea municipalității.

La mulţi ani, Botoşani! Ziua Naţională a României marcată cu steaguri, cocarde, straie populare şi o mare surpriză – GALERIE FOTO & VIDEO

Botoşani a îmbrăcat straie de sărbătoare de Ziua naţională a tuturor românilor.

Scandal monstru în club la 1 noaptea: mascații au dat peste senatorul Șoptică și alți șefi ai PNL, plângeri la ministrul Internelor

Un scandal uriaș a izbucnit în lumea politică și nu numai după o acțiune a Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS) al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor într-un club de Oradea plin de parlamentari liberali. Printre aceștia se afla și senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, care a avut ghinionul de a-și fi uitat actele în cameră.

De unde i-aţi scos frate? „Fantoma” cântă la trompetă, omul de zăpadă-i păzit de un chimist, Moş Crăciun a îngălbenit săracu’ – GALERIE FOTO parcul de sărbători

Orăşelul Copiilor pare să se fi transformat într-un sat al figurilor triste. Pe lângă faptul că Parcul Mihai Eminescu este tot mai golaş de la un sezon rece la altul, puţinele elemente care îl mai ornează par mai degrabă cuprinse dintr-un horror.

Oare îi oprește cineva?! Picturile din Biserica unicat în Europa distruse cu ciocanul la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

De cât timp are nevoie o persoană pentru a distruge ceva?

Atac cu un cuțit la o biserică, un alt tânăr ar fi fost strâns de gât

Eveniment reprobabile au avut loc sâmbătă seară la un lăcaș de cult. Un cetățean ar fi folosit un cuțit, iar altul ar fi fost strâns de gât.

Carla's Dreams a înnebunit lumea la miezul nopții: unele pe mese, altul... prea verde la față - Noi suntem treji azi, așa că azi e diferit - VIDEO & GALERIE FOTO

La 13 luni de la primul concert la Botoșani, cei cinci băieți din Basarabia care de doi ani sparg toate topurile muzicale din România au revenit în nordul Moldovei. Au făcut-o în același loc și cu același succes.

Umilință sau idee extraordinară? Ce a făcut un celebru realizator Pro TV cu tricoul ”Fetelor de la Botoșani”: Primul este, bănuiesc, destul de cunoscut, cred că și pe bancnota aia de 500 de lei - VIDEO

Fetele de la Botoșani își continuă periplul pe la televiziunile centrale. Dacă săptămâna trecută au fost invitate ”La Măruță”, joi au mers din nou la Pro TV. De această dată însă la emisiunea Vorbește lumea.

O frumusețe de botoșăneancă a pus autoritățile din Spania pe jar, a plecat după un telefon și a dispărut - FOTOGALERIE

O tânără de 29 de ani originară din municipiul Dorohoi și plecată la muncă în Spania și-a pus pe jar rudele, prietenii și colegii. Ieșită duminică din casă, ea nu a mai dat nici un semn de viață de cinci zile.

Actorul care a jucat cu Nicole Kidman, Bruce Willis, Brad Pitt, Tom Cruise, dat pe spate de oraşul nostru: Nu poţi să nu vii într-un oraş ca Botoşaniul, n-ai cumVIDEO

Într-un judeţ în care Primăria tipăreşte calendare cu fotografii din alte oraşe numai din Botoşani nu, iar Consiliul Judeţean promovează aceste meleaguri printr-un chioşc mai mereu închis şi cu spatele la pietonal, reclamă adevărată au ajuns să ne facă artiştii. Şi nici nu este obligatoriu să fie din această zonă a ţării.

Prostimea voteaza de firecare data degeaba cu ciuma rosie! Noi astia din zona asta suntem niste mici omidutze pentru gasca penala a lui Dragnea !
11 februarie 2017, 15:15
mare dreptate are Oraseanul din Deal , Egner asta numai minciuni si promisiuni, tipic PSD.....
5 februarie 2017, 08:38
Rapanosul asta de Egner, informator dovedit al securitatii dar pe chestia asta avansat de PSD, sub semnatura anemicului primar Portariuc, pe un post caldut, la Zona Metropolitana, nici nu ar trebui sa deschida gura in public. Cand pensionarii botoseneni l-au facut pe asta Primar in municipiu, el cu manuta lui i-a dat lui Patriciu autorizatia de construire a statiei peco Rompetrol de pe Soseaua Iasului. Statia este construita taman in drum si face imposibila, pe veci, largirea normala, pentru trafic fluent si nepoluant a Soselei Iasului, asa cum se numeste portiunea de iesire spre Iasi a Caii Nationale. Daca va uitati, toate constructiile de pe mana dreapta, cum pornesti de la Rompetrol si pana la iesire, la Luk Oil, sunt construite la 13 m de axul virtual al unui drum de doua benzi pe sens. Asta pentru a se prezerva teren pentru o eventuala (si atat de normala) largire a Caii Nationale, largire care sa continue tronsonul de drum deja largit in 1986, dintre Complex Orhideea si statia peco Rompetrol. Tronsonul s-a largit atunci cand s-a construit Stejari-i. Acum la Rompetrol vand benzina cazahilor niste negustori chinezi iar noi botosenenii ne inghesuim pe un drum stramt si inghitim noxe la greu. Imi inchipui ce porcarie va face aiuritul asta, acum, la Dedeman, caci acolo marea lui centura ocolitoare nu are unde se intepa in E28, caci Primaria Curtesti (dl Vitel - tot PSD) tot membra de vaza a Zonei metropolitane, a dat terenul sa se construiasca catamai hangarul pentru PKW Vulcanizare auto. Si pentru ca nu era destul, au lotizat restul terenului stabil pentru case. Pe unde va trage Egner centura? Peste case, peste vulcanizare? Peste umplutura carata de smecheri? Se rupe centura la primul an ploios... Din ce bani se vor face atatea exproprieri? Din banii oamenilor activi, cati or mai fi ramas si dintr-astia prin Botosani. Cate matanii vor bate pentru "sanatatea" lui Egner, cei calcati in picioare? Raspuns: tot atatea cate injuraturi trag cei ce au treaba la Spitalul judetean si n-au unde-si parca masina, ca parcarea este prea mica! Asta pentru ca terenul necesar unei parcari dimensionate la o policlinica si un spital, teren care era acolo, mare si gratuit, s-a dat! Ca sa se tranteasca acolo catamai biserica. Asa ca, dragi pensionari, votati-va prostii in frunte! Ei va vor face viata exact cum este prostia lor: dureroasa. Cam pentru 100 de ani. Cam atat este durata de viata utila a unei constructii.
8 ianuarie 2017, 14:20
Minciuni,minciuni si alte minciuni :))
8 ianuarie 2017, 11:23
Sondaj
Se impune organizarea unui miting împotriva ”Statului paralel și ilegitim”?
Da, fiindcă există un ”stat paralel și ilegitim”, altul deci decât cel ales de popor
Nu, pentru că nu există un ”stat paralel și ilegitim”
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În legătură cu transportul cu maxi-taxi consumatorii cred că ar trebui introduce microbuze ceva mai mari sau chiar autobuze pentru că am văzut că fluxul de călători crește. Nu toate au bare de susține adecvate, de multe ori te ...
Curs valutar
15 decembrie 2017
EUR
Euro
4.6346 lei
USD
Dolarul SUA
3.9285 lei
CHF
Francul elveţian
3.9729 lei
GBP
Lira sterlină
5.2711 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5016 lei
XAU
Gramul de aur
158.8245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2275 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4767 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0149 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1804 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6226 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.1 o C
Dorohoi
-1 o C
Bucecea
0.1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-1 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.