Sucevenii vor continua probabil să aducă gunoiul la Botoşani în ciuda problemelor pe care municipalitatea le reclamă cu închiderea gropii de gunoi. Principalul subiect dezbătut marţi de primarii celor două municipii l-a constituit tocmai continuarea aducerii deşeurilor din judeţ vecin şi după data de 16 iulie, în care se închide groapa de gunoi de la Botoşani.
Ovidiu Portariuc tocmai efectuează joi o vizită la Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP) pentru obţinerea autorizaţiei de amenajare a unei rampe temporare lângă cea actuală de la Rediu. Cu o zi înainte acesta a dat de înţeles că, dacă va obţine avizul necesar, va permite probabil autorităţilor din judeţul vecin să aducă în continuare gunoiul la Botoşani.
„E o discuţie foarte delicată, e o problemă nu doar a Botoşaniului, cât şi a Sucevei având în vedere parteneriatul pe care vrem să îl creăm cu ei. Trebuie să gestionăm foarte atent situaţia şi cu diplomaţie. E vorba de o problemă a unei comunităţi vecină cu Botoşaniul, la aproape 30 de kilometri, cu care vrem să desfăşurăm proiecte comune în viitor. Trebuie să găsim soluţii de colaborare şi de rezolvare”, a afirmat
Ovidiu Portariuc.
CITEŞTE ŞI:
Groapă paranormală de gunoi, foştii zic că-i rezolvată, actualii zic că nu-i
El a făcut referire la parcul regional de turism Cornişa, pentru care a demarat discuţii cu autorităţile sucevene privind perfectarea unui parteneriat prin care turiştii care vin să viziteze mănăstirile şi celelalte obiective din Suceava să fie direcţionaţi şi spre zona de agrement de la Botoşani. Nu doar municipiul Suceava, ci şi alte şase-şapte localităţi, printre care Dumbrăveni şi Salcea, aduc din 2010 gunoiul la Botoşani, SC Urban Serv SA încasând bani pentru asta. Ca şi Consiliul Judeţean Botoşani, şi CJ Suceava are în derulare o investiţie europeană de amenajare a unei noi gropi de gunoi, numai că şi acolo lucrările sunt în întârziere.
CITEŞTE ŞI:
Noul primar face „apocaliptic” parcul Cornişa cu condiţii sucevene