Top News
10 oameni dau din coate pentru funcția prefectului, de la Dora la Doru, eliminări la dosare sau postări pe FB

Spre finele anului trecut s-a vorbit despre schimbarea prefectului județului, Costică Macaleți și s-a dat astfel drumul la un șivoi de zvonuri cu privire atât la momentul în care ar urma să aibă loc modificarea cât și la potențialele persoane care ar putea să intre în biroul reprezentantului Executivului în teritoriu.

Bursă bogată a zvonurilor

Iar variantele sunt multiple și pleacă majoritatea mai ales din rândul oamenilor politici. Ultima lansată la bursa zvonurilor de la Botoșani ar fi fost trimisă o listă cu nu nici mai mult, nici mai puțin de 10 oameni care să fie verificați dacă îndeplinesc condițiile pentru preluarea funcției de prefect.
S-ar fi urmărit dacă respectivele persoane sunt parte în vreun dosar instrumentat de vreo instituție a statului, inclusiv membrii familiilor lor dar și dacă îndeplinesc condițiile, din punct de vedere legal. O parte dintre numele de pe listă ar fi fost tăiate, inclusiv pentru anumite postări pe rețele de socializare. Alții pentru dosare în care sunt anchetați.

10 pentru ... Prefectură

Iar cele 10 nume trimise ar fi fost:
•    Teodor Harabagiu – director executiv adjunct Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani
•    Cezar Huțanu – fost secretar general al Filialei Județene Forța Civică, lider al TNL
•    Narcis Drețcanu – director executiv adjunct Casa Județeană de Pensii (CJP) Botoșani
•    Minodora Vasiliu – director Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani
•    Doru Alupoaie – director adjunct Administrația Județeană a Finanțelor Publice Botoșani
•    Radu Țurcanu – director Administrația Județeană a Finanțelor Publice Botoșani
•    Dan Nechifor – director adjunct Direcția Regională a Finanțelor Publice Iași
•    Sorin Grindei – fost director la Cancelaria Prefectului în mandatul lui Cristian Roman
•    Dan Humelnicu – Avocat, fost senator PDL
•    Radu Humelnicu – directorul Direcției Județene de Sport și Tineret (DJST) Botoșani

Lista, o prostie!

Lista este infirmată categoric de liderii liberali de la nivel județean, însă pozițiile sunt diferite de la un politician la altul. Unii susțin că ”nimeni nu ne-a consultat în privința vreunei nominalizări, nu este exclus ca de la București să se numească un prefect fără să fim consultați”, în timp ce alții susțin că de fapt înlocuirea prefectului nu s-ar mai produce după ce, premierul tehnocrat Dacian Cioloș ar fi anunțat că va renunța la aceste modificări operate în fruntea prefecturilor.
Impresia generală este aceea însă că oamenilor din teritoriu li s-ar fi transmis ferm să nege că ar fi existat discuții sau propuneri privitoare la noul prefect care, teoretic ar trebui să fie un specialist care să fie susținut de Guvernul tehnocrat, fără legături politice.
Cert este faptul că din lista menționată, o singură persoană ar fi rămas în discuție pentru preluarea funcției apolitice și anume Dan Nechifor, care se află în prezent la Iași. Între timp, în toiul discuțiilor aprinse pe marginea subiectului, actualul prefect ar fi încercat să obțină postul de subprefect sau o funcție de inspector guvernamental în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), însă fără succes. În această situație, Costică Macaleți ar reveni la Agenția pentru Protecția Mediului.
CITEȘTE : Iubitul, avocatul și finanțistul în cursă pentru scaunul prefectului Costică Macaleți!

Companie botoșăneană, lovitură de proporții la Iași: face pe 7,5 milioane lei peste 1.000 de clase online în școli și licee
Primăria Municipiului Iași achiziționează sisteme digitale pentru crearea a 1.250 de centre de educație online pentru unitățile de învățământ preuniversitar ieșene.
Record de îmbolnăviri la Botoșani în ziua în care s-au făcut cele mai multe teste din pandemie
Județul Botoșani bifează astăzi cel mai mare număr de persoane nou depistate cu Covid. Potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore s-au descoperit nici mai mult, nici mai puțin de 161 noi cazuri.
Adolescentul de 14 ani care a înjunghiat un alt băiat, lăsat LIBER acasă
La schimbul de generații s-au pierdut încăierile între băieți care se soldau cel mult cu un ochi vânăt, genunchi juliți sau capete sparte. Adolescenții de astăzi au ajuns, la ani de liceu, să-și rezolve problemele specifice vârstei, cu... cuțitul.
Speranța pentru drumuri bune vine din... Toledo: O firmă spaniolă și două românești fac drumul de 80 de milioane de euro al județului
După trei ani de zile de când a fost semnat contractul de finanțare pentru drumul strategic din județul Botoșani și mai multe licitații anulate, în sfârșit, s-a parcurs și etapa de adjudecare a lucrărilor.
SINGURA școală din Botoșani care a rămas deschisă în pandemie
Da, există așa ceva la Botoșani. O școală care nu își desfășoară cursuri online, în timp ce zeci de mii de elevi din toate ciclurile de învățământ o fac.
Botoșăneancă infectată cu COVID, experiență dezumanizantă la Urgențe: Veți muri în spitalele astea nenorocite unde nu ai un veceu decent și un robinet cu apă curentăGALERIE FOTO
Panica botoșănenilor, atunci când află că sunt infectați cu COVID-19, se transformă în revoltă imediat ce iau contact cu realitatea din spitale.
Directori cu note de 9 și 10 la Botoșani, se pregătesc de un nou mandat sau...de plecare
Unii directori de instituții aflate în subordinea Consiliului Județean au fost evaluați întrucât sunt la final de mandat.
IMAGINI „din culise” de la ședința online a Consiliului Local Botoșani, de la consultări (in)existente, la vot prin telefon – VIDEO&FOTO
Prima ședință a noului Consiliu Local Botoșani mandatat în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020 a avut loc luni, de la ora 11:00. A fost o ședință extraordinară mai exact, cu două proiecte pe ordinea de zi, cu caracter de urgență.
Polițist lovit și cu uniforma distrusă, agresorul scăpat de închisoare a fost pus puțin la treabă
Cazurile în care polițiștii ajung să fie loviți de unii botoșăneni sunt destul de frecvente. De cele mai multe ori protagoniștii unor astfel de incidente sunt persoane aflate sub influența alcoolului.
Loading...
Rămas bun, Liliana Chira! Inspectorul școlar condus pe ultimul drum de profesori, inspectori și lideri politici – GALERIE FOTO
Inspectorul școlar Liliana Chira, profesor la Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiul Botoșani a fost condusă astăzi pe ultimul drum.
Echipă completă la Primăria Botoșani! Noii viceprimari vor primi atribuții... „de formă”, altceva va conta
De miercuri, 18 noiembrie 2020 Primăria Botoșani funcționează cu conducere completă, primar și viceprimari, în urma rezultatelor înregistrate la alegerile locale din septembrie 2020.
O nouă instituție înființată la Botoșani! Șeful caută sediu și va fi „stăpân” pe o parte din suprafața județului
S-a înființat de la data de 1 octombrie 2020 deși la nivel național este funcțională de aproximativ patru ani de zile.
Noul spital al orașului blocat într-un tunel despre care se știa de 3 ani, Comitetul de Urgență trimite adrese abia după 8 luni de pandemie - DOCUMENT
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) condus de prefectul Dan Nechifor în calitate de președinte a transmis o adresă către Compania Națională de Investiții (CNI) prin care a cerut lămuriri față de situația noului spital de boli paliative, construit în municipiu.
Maternitatea Botoșani iluminată în violet pentru cei mai firavi bebeluși: Pe unii îi purtăm în minte și în gând o viațăGALERIE FOTO
Pe 17 noiembrie este sărbătorită Ziua Mondială a Prematurului. Chiar dacă traversăm o perioadă grea, această zi a fost marcată la Botoșani și în acest an.
Loading...
Băut bine, un șofer a căzut cu BMW-ul într-un șanț de un metru, la ieșirea din oraș – GALERIE FOTO
Combinația condus - băuturi alcoolice a provocat încă un accident. S-a întâmplat în urmă cu câteva minute la intrarea în Curtești dinspre Botoșani.
”Mă grăbesc cât pot de tare” - Prefectura s-a pronunțat în cazul noilor viceprimari de Botoșani
Pe 13 noiembrie s-a împlinit deja o săptămână de când Consiliul Local a desemnat noii viceprimari ai Botoșanilor, însă municipiul continuă să nu aibă vreun deținător al funcției care să și-o exercite.
Scădere cu 30% a cazurilor de Covid la Botoșani într-o singură zi, dar avem și doi morți
Botoșaniul a scăzut în sfârșit sub o sută de cazuri zilnice de Covid, potrivit raportării zilnice trimise de Direcția de Sănătate Publică (DSP).
Directorul adjunct (a)politic a ajuns viceprimar de oraș: Nu am fost membru de partid niciodată până acum decât la PSD
Orașul Săveni are începând de vineri un nou viceprimar în persoana social-democratului Angel Călin, care a fost votat cu o largă majoritate în Consiliul Local.
Există și așa ceva: Avem un absolvent de doctorat care tocmai a devenit director la o instituție
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Botoșani are începând de astăzi un nou director adjunct după un concurs desfășurat la nivelul structurii centrale a instituției.
Blesteme și vorbe de ocară la vizita primarului în piață: Se deschide o hală, alta pe jumătate și se... înjură ”nazistul de la Cotroceni” – VIDEO & GALERIE FOTO
Primarul municipiului Botoșani a vizitat miercuri dimineață Piața Centrală. Edilul șef a fost pe rând în toate sectoarele pentru a discuta cu reprezentanții agenților economici afectați de măsurile guvernamentale de sistare a activității în spațiile închise.
Mai cetatean .Estin unul din cei 10 de pe lista si ti-e rusine acum, spui ca sunt aberatii de tip suburban.Toti v-a-ti facut de cacao .Capul in pamant ca strutul.
8 ianuarie 2016, 07:10
Aberatii de tip suburban!
7 ianuarie 2016, 20:57
@Maria - nu a existat nicio rascoala la Buc. Merkel a dat ordin si cei din serviciile interne s-au executat. Cui foloseste? Corporatiilor straine si unora din Buc cu grade mari.Cine va fi prefect? Uberraschung, adica surpriza.
7 ianuarie 2016, 15:45
Daca unul din cei 10 aflati pe lista( presupusa lista) ar fi numit prefect, se pune intrebarea daca Guvernul Ciolos este o falanga a PNL-ului sau este un guvern tehnocrat? Si atunci nu devine limpede implicarea directa a PNL in ,,marea rascoala" de la Bucuresti si motivul real al acesteia? Adica darimarea Guvernului Ponta ? Probabil acesta este motivul pentru care sefuletii PNL de la Botosani nu recunosc existenta listei.In plus, pe majoritarea ii cunosc si nici unul nu are capacitatea de a fi prefect. Nici Macaleti nu exceleaza, insa oricum ar ceva experienta.
7 ianuarie 2016, 08:34
astratex.ro
Sondaj
Cu cine votați la alegerile parlamentare?
Partidul Mișcarea Populară
Partidul Național Liberal
Partidul Pro România
Partidul Social Democrat
Uniunea Salvați România
Altul
Declaraţia zilei
„Am crezut că greul a fost în primăvară, însă virusul SARS-CoV-2 ne-a demonstrat că ne-am înșelat amarnic. A atacat mult mai agresiv în toamnă, iar spitalele noastre sunt acum supraaglomerate. Peste 1.200 de români se zbat ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8736 lei
USD
Dolarul SUA
4.0226 lei
CHF
Francul elveţian
4.5028 lei
GBP
Lira sterlină
5.3968 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8581 lei
XAU
Gramul de aur
237.9570 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2342 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3594 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9844 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1844 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6547 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.1 o C
Dorohoi
0.2 o C
Bucecea
-0.2 o C
Darabani
1.1 o C
Saveni
-0.1 o C
Ştefăneşti
3.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.