Top News
Fără precedent: Şeful Educaţiei botoşănene ameninţă directorii și profesorii cu „organele de stat abilitate”: Denunțul și pușcăria DOCUMENT

Ministerul Educației Naţionale (MEN) a trimis inspectoratelor școlare o notă prin care le anunță că este interzisă utilizarea de auxiliare neaprobate de minister și că în caz contrar vor fi sesizate "organele abilitate".

Folosești un ”auxiliar” neaprobat de minister, ești dat pe mâna ”organelor”

A doua zi după ce secretarul de stat Adriana Bucur a semnat respectiva adresă, Gabriel Hârtie, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), a retrimis-o în şcoli, păstrând inclusiv ameninţările ministeriale.  
Practic, MEN şi apoi IŞJ anunță că este interzisă utilizarea de auxiliare școlare neaprobate de minister, iar în cazul în care nu este respectată această obligație atunci MEN „își rezervă dreptul de a sesiză organele de stat abilitate”.  
În documentul respectiv se precizează că articolul 69 alineatul 1 din Legea Educației Naționale 1/2011 stipulează că în cadrul unităților de învățământ preuniversitar se folosesc numai manuale școlare și auxiliare care sunt aprobate de către Ministerul Educației Naționale.

Ca să fie clar: este interzisă utilizarea de auxiliare școlare neaprobate de Ministerul Educației

De asemenea, în documentul transmis IŞJ se menționează că ministrul Educației Naționale „a aprobat prin Ordinul numărul 4576 din 9 august 2017 constituirea unei Comisii care a elaborat Metodologia-cadru privind asigurarea omologării utilizării mijloacelor de învățământ în învățământul preuniversitar, respectiv Metodologia-cadru privind reglementarea utilizării auxiliarelor didactice în unitățile de învățământ preuniversitar, totodată, prin același document fiind abrogat Ordinul ministrului Educației și Cercetării numărul 4916/ 2002 pentru aprobarea Metodologiei de avizare a mijloacelor de învățământ”.


MEN le transmite inspectoratelor școlare că, în aceste condiții, este interzisă utilizarea de auxiliare școlare neaprobate de către minister.


„Până la adoptarea procedurilor legale pentru acreditarea/autorizarea auxiliarelor școlare în unitățile de învățământ preuniversitar, este interzisă utilizarea de auxiliare școlare neaprobate de Ministerul Educației Naționale. Precizăm că în cazul în care nu va fi respectată această obligație, Ministerul Educației Naționale își rezervă dreptul de a sesiză organele de stat abilitate în legătură cu încălcarea cu vinovăție a prevederilor articolului 69 alineatul 1 din Legea Educației Naționale numărul 1/2011 cu modificările și completările ulterioare”, se mai arată în notă transmisă de MEN.

”Pot să le prezint elevilor romanul «Ferma animalelor»?”


Amenințările fățișe, fără precedent la adresa cadrelor didactice, au provocat deja un val de proteste. Printre cei care au luat atitudine se află și un fost inspector școlar general adjunct.


”Ne amenință cu denunțul și pușcăria! Reproduc adresa de la ISJ, dar ISJ e doar mesagerul, nu e vina sa pentru inepțiile lui Genunche! Ministerul invocă art. 69, alin. (1) din Legea Educației Naționale 1/2011. Dar iată ce spune și alin. (5): (5) Auxiliarele curriculare sunt constituite din ghiduri metodologice care, prin conținut, sunt în conformitate cu prevederile legale în vigoare și pe care cadrele didactice le pot selecta și utiliza la clasă, în baza libertății inițiativei profesionale, în scopul îmbunătățirii calității procesului educațional. Bre Genunche, eu dacă am un film de prezentate elevilor mei, dar voi nu l-ați autorizat, înseamnă că nu-l pot prezenta elevilor? Pot să le prezint elevilor romanul «Ferma animalelor»? E un auxiliar neautorizat de voi!”,


Daniel Botezatu, profesor la CN Mihai Eminescu.


Deși ”nota” a fost trimisă de MEN către IȘJ în chiar prima zi de școală, în mesajul transmis de ministrul Educației, Liviu Pop, la festivitățile de deschidere a noului an școlar și citit de inspectoratul școlar general, nu se face vreo referire la manualele auxiliare. Nici Gabriel Hârtie, în discursul său, nu a făcut-o.

 

loading...
O parte dintre elevi nu vor avea manuale, în primele două luni ale anului şcolar: CARE sunt motivele
Școala din căminul cultural, grădinița din dormitor, toaleta ”accesul interzis” - adevărata față a învățământului botoșănean

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
SCANDALOS: Femeie leşinată în casă într-un incendiu, autospeciala pompierilor blocată de maşinile parcate aiurea în zona zero a oraşului – FOTOGALERIE

Întâmplări incredibile au avut loc vineri seară în zona ultracentrală a municipiului Botoşani, acolo unde pompierii au reuşit cu mare dificultate şi întârziere să ajungă la un incendiu.

DEMENŢIAL! Unui şofer i s-a furat a doua oară antena în aceeaşi parcare după ce prima oară a filmat hoţul şi-a dat imaginile Poliţiei

Automobilul unui botoşănean pare să fi intrat serios în atenţia unui hoţ din Botoşani. Sau poate a doi fiindcă nu este clar cine-i autorul.

Proiect special la Judeţ, şefii Consiliului au muncit atât de mult pentru botoşăneni în 2017 încât la anul vor avea vacanţă mai mare – DOCUMENT

Titlul nu reprezintă vreo exagerare, ci este rezultatul unui proiect de hotărâre pe care plenul Consiliului Judeţean îl va dezbate la şedinţa ordinară care va avea loc pe 21 decembrie.

STUPEFIANT! Un fost parlamentar, o ex-directoare şefă la femei, 3 primari şi alţi aleşi locali scapă de ANI prin comisia celebrului “Altă întrebare” - LISTA

Proiectul celebrului Florin Iordache de la PSD zis “Altă întrebare” de modificare a legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) ar putea avea efecte devastatoare asupra activităţii instituţiei, avertizează agenţia într-un răspuns pentru România Curată.

ȘOCANT: Elev ”luat pe sus” de șoferul unei ambulanțe fiindcă a îndrăznit să-l cheme la un om care spunea că moare: Haide uăăăăi, urcă aici

S-a întâmplat vineri seară în al doilea municipiu al județului Botoșani, acolo unde un elev a chemat salvarea pentru un suferind care îi spunea că va înceta din viață.  

TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI: Studenta sfârtecată într-un accident lângă universitate a murit

Studenta de 22 de ani care a fost accidentată de o mașină chiar în fața facultății a încetat din viață. Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a făcut public astăzi că tânăra Cerasela Tatarciuc a pierdut lupta pentrru viață.

Supliment bugetar de 10.000 de lei pentru împrejmuirea Primăriei cu un gard: Unitatea nu era în siguranţăDOCUMENT

Consiliul Judeţean Botoşani a modificat repartizarea fondurilor alocate la începutul anului către o primărie din judeţ din cauza unui… gard. Şi a făcut-o la solicitarea expresă a administraţiei publice de acolo.

IMAGINI ŞOCANTE: Un copil îşi duce mama beată cu o roabă: Las-o aşa că stă bine VIDEO

Scene uluitoare au putut fi văzute săptămâna aceasta într-o comună din judeţul Botoşani. O femeie s-a îmbătat atât de tare încât nu s-a mai putut ţine pe picioare şi a avut nevoie de ajutor ca să meargă acasă.

Îşi bat joc de noi! Sume infime pentru drumuri, în Ilfov se dă de 22 de ori mai mult, primim cei mai puţini bani din toată ţara

Bătaia de joc la adresa botoşănenilor şi moldovenilor cu privire la infrastructură va continua şi în 2018. Regiunea Nord-Est, din care face parte şi Botoşani, va beneficia de cele mai mici fonduri din bugetul Ministerului Transporturilor. La Ilfov, de exemplu, se vor aloca de peste 20 de ori mai mulţi bani.

loading...
Întâiul premiu după 38 de ani primit într-o gală cu lacrimi și suspine: Câte puțin din tăria stâncilor, din zbuciumul mării și din curajul vulturilor - VIDEO & GALERIE FOTO

Cu lacrimi și cu suspine a fost evocată și în acest an cea care a fost Angelica Gherman. Gala care îi este închinată a ajuns la a V - a ediție, iar colegii de la Școala Gimnazială nr. 13 s-au adunat în centrul multifuncțional ce îi poartă numele într-o nouă aducere aminte.

Gardian de la spital umplut de sânge de ruda unui pacient, autorităţile caută agresorul – VIDEO

Conflict violent la intrarea în Spitalul din Botoșani, unde un gardian a fost lovit de ruda unui pacient. Paznicul nu i-a permis agresorului să intre într-o secție a spitalului în afara orelor de vizită.

Proiectul de 32 de milioane de euro de la Primărie, tot mai aproape! Dispar tramvaiele

După trei ani de zile de la deschiderea actualului exercițiu financiar, în sfârșit proiectele depuse pentru atragerea de noi fonduri europene sunt pe cale să devină realitate.

Moment EMOȚIONANT în Centrul Istoric – Imnul Național al României interpretat într-un mod unic la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

A fost poate unul dintre cele mai emționante momente ale zilei în care sunt sărbătoriții toți românii și botoșănenii deopotrivă.

Scene dureroase în “capătul lui 1”, mamă şi copil cu autism umiliţi la uşa unui tramvai: Afară!

Scene reprobabile pentru un oraş ce se doreşte a fi european au avut loc marţi spre seară la intersecţia străzii Primăverii cu bulevardul George Enescu. Acolo, angajaţii companiei de transport a municipalităţii au blocat accesul în tramvai al unui copil bolnav de autism (sindromul Asperger) şi a mamei acestuia.

loading...
Ce-i cu băiatul ăsta? Un tânăr ajuns director şi-a scos angajaţii la lucru la 4 dimineaţa – GALERIE FOTO

Prima noapte cu ninsoare de la Botoşani, deşi redusă cantitativ, l-a băgat în priză pe noul director adjunct de la societatea de salubrizare a municipalităţii. Şi, mai departe, pe cei din subordinea sa.

Tricolorul compus din sute de luminiţe, a răsunat centrul oraşului la “Deşteaptă-te, române” – FOTOGALERIE

Ziua Naţionale a României a fost sărbătorită în avans de Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Asemeni anilor precedenţi şi de această dată prestigioasa unitate de învăţământ a organizat o acţiune deosebită.

Mascații au descins în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

Acțiuni de amploare în mai multe zone ale municipiului Botoșani desfășurate de DIICOT.

Cântăreață din Botoșani alături de Stela Popescu în ultimele clipe din viața publică: Cumplit... Nu există cuvinte... - VIDEO & FOTOGALERIE

Ultima apariţie publică a Stelei Popescu a avut loc, marţi, la Gala Femeilor de succes, unde artista a primit un premiu. Spectacolul a fost prezentat de botoșăneanca Francisca Dulceanu.

Regina bobocilor din liceele botoșănene aleasă în ropote de aplauze – GALERIE FOTO

În această seară  Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit finala Festivalului-Concurs Miss și Mister Boboc 2017.

vivacredit.ro
Acuze de trafic de carne vie în PSD Botoşani, un consilier local pe picior de plecare a răbufnit: Neruşinaţilor, interlopilor

Scandalul declanşat de alegerile parţiale care au avut loc pe 5 noiembrie continuă şi după învestirea noului primar de la Nicşeni.

Rad cu lacrimi!Dacă prostia ar durea...
15 septembrie 2017, 15:13
Felicitari ISJ-ului pt pozitie, poate ca in aceste conditii se va termina o data si pt totdeauna acea fuga continua a unor cadre didactice catre edituri pt achizitia de manuale auxiliare doar in interesul de a primi un comision.Parintii s-au saturat sa accepte plata unor astfel de manuale care difera de la o clasa la alta din aceiasi scoala ceea ce nu este normal. De ce se mai cheltuie bani cu manualele obisnuite daca nu toata lumea invata dupa aceste manuale ?
14 septembrie 2017, 16:48
Rad cu lacrimi!Dacă prostia ar durea...
14 septembrie 2017, 16:31
Daaaa, vrei invatamant de calitate cu manuale vechi ( la matematica gimnaziu) in care nu ai exercitii nici macar pentru exemple , iar acum nu ai voie decat culegeri impuse de minister! O sa fie rezultate! Sau poate folosim manualul de sport!
14 septembrie 2017, 13:28
Tare sunt curios cum se implica noul sef al institutiei, in corectarea abuzurilor facute de directori de scoli, care impart orele in stanga si in dreapta oricaror necalificati, intrati pe nu stiu ce usa in cadrul institutiilor de invatamant (de fapt se stie usa-pila la Inspectorat). Impartirea orelor nu are in prim plan interesul elevului ci interesul "suplinitorului". Se stie oare la inspectorat cati profesori calificati cu cateva ore raspndite la diferite scoli sunt agasati de directori? Le sunt impartite orele astefl incat sa le fie imposibilia deplasarea intre unitati....si cate si mai cate (nu mai vorbim de limbajul de balta folosit cu noii veniti).
14 septembrie 2017, 11:46
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Se califică FC Botoșani în play-off?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„A fost un simulacru de gală și nu vorbesc în numele subprefectului Daniela Lozneanu, ci în numele omului Daniela Lozneanu, care a participat la o activitate și care spera să se transpună într-o altă lume, a metaforei. Am fost ...
astratex.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6573 lei
USD
Dolarul SUA
3.8067 lei
CHF
Francul elveţian
3.9531 lei
GBP
Lira sterlină
5.2524 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4395 lei
XAU
Gramul de aur
163.7883 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2245 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5068 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0379 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0601 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1830 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6253 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1 o C
Dorohoi
-1 o C
Bucecea
-1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-1 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.