Top News
”Îndrăgostitul”, ”Măturătorul”, ”Curajosul”, ”Șoferul”, ”Omul negru” & ”Omul care s-a spălat pe mâini” – colecție de ciudățenii pentru Primăria Botoșani

Sloganul este chintesența unei campanii electorale. Practic, întreaga strategie de campanie începe și se termină cu acest mesaj care ar trebui să fie scurt. ”Forward”-ul lui Barack Obama pentru al doilea mandat de președinte al SUA ori ”România lucrului bine făcut” a lui Klaus Iohannis, au tot felul de... corespondente ciudate la Botoșani.

La UNPR Primăria o câștigă... România

Singura femeie care aspiră la funcția de primar al municipiului Botoșani are un slogan cu parfum... național, dar nu naționalist. ”România câștigă Primăria” este mesajul de campanie propus de Tereza Nica. Afișul acesteia sugerează Drapelul Național, pretendenta UNPR-ului având sacou albastru, amintitul mesaj este scris pe un fundal galben, în timp ce numele său apare pe roșu. Alături de slogan regăsim și un îndemn: ”La Primărie și Consiliu votează candidații UNPR”.

”Made in Urban Serv”

Cel mai tânăr aspirant la funcția de primar are un slogan importat parcă de la societatea de salubrizare la care activează ca inginer. Andrei Ciubotaru de la Partidul România Unită, o formațiune naționalistă anunță: ”Măturăm tot... corupție, hoție, birocrație”.

Portariuc curăță tot

După actualul edil șef, candidatul PRU nu prea ar mai avea însă ce să măture, sloganul electoral al lui Ovidiu Portariuc fiind ”O Primărie curată, un oraș curat”. Practic, în jurul acestui mesaj se învârte o bună parte a campaniei duse de pretendentul PSD la Primăria Botoșani, care încearcă să pună în balanță numărul de dosare penale pe care le-ar avea la DNA principalul său competitor, în comparație cu faptul că el nu face obiectul vreunei anchete derulate de procurorii anticoruipție. Ovidiu Portariuc mai are un slogan, ”Continuăm împreună”, cu un ”palmares” nu prea fericit întrucât a fost cel cu care în 2004 Florin Egner, candidat social-democrat, a pierdut Primăria Botoșani.

Fac faptele diferența?

Și fiindcă veni vorba de Cătălin Flutur, acesta își bazează la rândul său întreaga strategie tot pe o... consecință a sloganului. ”Faptele fac diferența” este mesajul aspirantului PNL la Primăria Botoșani, care încă din precampanie și-a prezentat realizările din cele două mandate și în același timp a încercat să evidențieze lipsa de realizări a primarului în funcție.

Botoșaniul este pus pe roți

Mihai Țâbuleac promite că ”punem Botoșaniul în mișcare”, tot așa cum în mai fiecare localitate, candidatul Partidului Mișcării Populare face același lucru. Aceasta deoarece sloganul este unul național, la care se schimbă doar localitatea care este pusă în mișcare.

Vă votați pe voi înșivă

Aspirantul Partidului România Mare, un debutant în politică, încearcă să convingă alegătorii că, dacă îl votează pe el, doar ai sunt cei avantajați. ”Dacă eu înving, voi câștigați”, este sloganul lui Daniel Doctorescu. Acesta pare tocmai pregătit de treabă deoarece, în timp ce majoritatea candidaților și-au făcut poze la cravată și costum, el apare într-o cămașă în dungi.

Voi ce sunteți?

Și mai degajat este însă unul dintre candidații independenți la Primăria Botoșani, Viorel Coman, care vine cu haina ținută pe umăr. El are probabil cel mai lung slogan electoral: ”Voi respecta cetățenii cu onoare și credință. Curajul este crezul meu”.
De altfel, sloganurile lungi par apanajul independenților. Marius Buliga, actual viceprimar care vizează un mandat de consilier local, îndeamnă: ”Alege ceea ce ești”. După care vine un mesaj de susținere a celui principal: ”votează un independent în Consiliul Local al municipiului Botoșani”.

Viața roz vine din Parcul Tineretului

”Prințul din Parcul Tineretului” și-a construit un slogan de campanie specific cartierului din care provine. Mesajul inițial al lui Florin Zberea, ”votează un om negru pentru un viitor roz”, a devenit ulterior ”Votează un om negru pentru o viață mai bună”.
Aspirantul ALDE la fotoliul de primar ne arată mâinile și ne anunță că a intrat în cursă ”Cu mâinile curate pentru Botoșani”.

Când ești îndrăgostit. De Botoșani

Ionuț Mertic, un alt personaj despre care nu s-a auzit în politica botoșăneană până în preajma campaniei, anunță că ”Aducem schimbarea”. Și asta nu este tot. ”Bun pentru Botoșani” este al doilea slogan electoral al candidatului Partidului Național Democrat, la care se adaugă și un al treilea, de suflet: ”Cu dragoste pentru Botoșani”.

A intrat în campanie și Seniorul

Independentul Paul Onișia are un reproș general: ”ați uitat de oameni”, în timp ce țărăniștii au ieșit în campanie cu bunul cel mai de preț... Corneliu Coposu, care apare pe afișele partidului alături de mesajul: ”Votați candidații PNȚCD, partidul lui Corneliu Coposu, votați poziția 11 pe buletinul de vot pentru Consiliul Local”. Dar sloganul lui Corneliu Furtună și a celorlalți țărăniști este însă altul: ”Fără perseverență, corectitudine, echilibru, viața botoșănenilor nu va fi niciodată mai bună”.


La asemenea sloganuri electorale viața botoșănenilor va fi oare mai bună după alegerile din 5 iunie?

 

CITEȘTE ȘI:

”Semianalfabetul”, juristul care a lucrat ca ospătar, independentul de pe lista partidului – ei vor să conducă de capul lor peste 100.000 de oameni

 

O bătrână din Botoșani stă în mizerie și cu șobolani în apartament: Ferească Dumnezeu o mușcă de față prin somn nu pot să …– GALERIE FOTO & VIDEO
Maria Diaconu are 92 de ani și locuiește într-un apartament situat la parterul unui bloc din spatele Cinematografului Unirea. Stă într-o mizerie de nedescris și are în casă inclusiv șobolani.
Un concert-lecție pe scena Filarmonicii: Mozart este cel mai aristocratic, cel mai nobil, și mai ales cel mai plin de har dumnezeiesc din istoria muzicii – FOTO&VIDEO
Un pianist în fața căruia publicul și-a ținut răsuflarea pentru ca la final să răbufnească în ropote de aplauze, un dirijor care, înainte de a-și folosi bagheta, și-a dezvăluit sufletul de artist. Și peste toate spiritul unui Mozart uriaș, compozitorul pe care, în peste 200 de ani de eternitate, nu a reușit nimeni să îl egaleze.
Viorel Ilișoi a revenit în orașul în care a început ”Strălucitor”, Irina Munteanu a lăsat să circule prin Botoșani ”Prizonierul” - VIDEO & GALERIE FOTO
Doi autori botoșăneni, fiecare dintre ei având în spate o viață de jurnalist care de la o vreme se așază în pagini de carte.
Mărturisirea celui de-al treilea om din stat, venit cu mașina pe drumul de la Târgu-Frumos: Mai ațipeam un pic, mă mai zguduia... FOTOGALERIE
Venit în județ pentru a i se prezenta stadiul proiectelor de modernizare a drumurilor Botoșani – Târgu Frumos și Botoșani – Ștefănești, președintele Camerei Deputaților a fost întrebat de reporterul Botoșăneanul dacă s-a deplasat cu avionul sau cu automobilul în nordul Moldovei?
Se caută director la instituția unde foștii șefi erau campioni la concedii medicale
Un nou concurs va avea loc în luna iulie la București pentru ocuparea unui post de director la o instituție publică din Botoșani.
Eroii cinstiți în ploaie la cimitir: CJ-ul a luat fața Prefecturii la coroane, AUR a venit de două ori, iar defilarea a... plecat la Mălina și prin Afganistan – VIDEO & GALERIE FOTO
După ce anul trecut manifestările prilejuite de Înălțarea Domnului au fost interzise în cimitire din cauza situației sanitare, în 2021 evenimentul religios desfășurat la ”Pacea” a fost afectat de ploaie.
Se cere ANULAREA concursului pentru șefia „TBC”, contestație depusă de candidata respinsă
Cristina Bahrin a depus contestație joi, la ora 9:00, solicitând anularea concursului pentru șefia Spitalul de Pneumoftiziologie.
Se mută „Urgențele”, muncitorii continuă lucrările: Avem termen să eliberăm - FOTOGALERIE
Lucrările de modernizare a Unității de Primiri Urgențe (UPU) sunt în grafic, motiv pentru care în aceste zile reprezentanții Spitalului Județean Mavromati pregătesc predarea totală a amplasamentului.
PSD și-a pus în sfârșit director la ”Apă”, a fost votat la propunerea unui patron de restaurant
Ceea ce Botoșăneanul anticipa sâmbătă, s-a întâmplat în cursul zilei de miercuri. Întrunit în ședință, consiliul de administrație al SC Nova Apaserv SA a schimbat directorul general.
Loading...
Polițiștii de la ”Circulație” eliberați nu au voie să se apropie unul de celălalt, dar vor fi supravegheați de propriii colegi
Cei opt polițiști care au fost eliberați astăzi, fiind plasați sub control judiciar, vor trebui să respecte mai multe măsuri stabilite de judecători.
Lovitură de teatru: Toți polițiștii de la Serviciul Rutier arestați la cererea DNA au fost eliberați
După două zile de deliberări, Curtea de Apel Suceava a dat astăzi o sentință favorabilă polițiștilor de la Serviciul Rutier care au fost arestați săptămâna trecută la cererea Direcției Naționale Anticorupție.
S-a stricat ”muzica” la Filarmonică: Directorul aproape să rămână fără funcție, se pregătește un interimar
Directorul Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani este foarte aproape să își piardă postul. Mihai Sârbu a obținut la evaluarea activității o notă care nu îi mai permite să își ducă mandatul până la capăt.  
Baloane înălțate la Botoșani pentru micuții pierduți, medic: Să-i spun unui părinte că al lui copil a murit este cel mai greu lucruGALERIE FOTO & VIDEO
Copilaşii care au părăsit braţele părinţilor prea devreme sau care nici nu au văzut lumina zilei au fost comemoraţi duminică, 6 iunie 2021, în fața Secției de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean Mavromati.
Primul muzeu al lipovenilor din România care intră în circuitul național, evenimentul a reunit zeci de oameni / Explozie de bucurie cu Katiușa și Kalinka la Botoșani – GALERIE FOTO&VIDEO
Sunt pata de culoare a orașului, cu o istorie dureroasă pe care astăzi ne-o povestesc fără patimă. Îi cunoaștem ca pe cei mai destoinici grădinari, buni meșteșugari, dar și drept păstrători ai unei culturi pe cât de vechi, pe atât de valoroase.
Loading...
Centru pentru vârstnici cu saună, jacuzzi și sală de fitness, inaugurat la Ștefănești în prezența ministrului Muncii – VIDEO & GALERIE FOTO
Poate cel mai modern centru de stat destinat pensionarilor și-a deschis porțile sâmbătă pe strada Smârdan 5 din Ștefănești. Primăria orașului de pe malul Prutului a tăiat panglica inaugurală a unui proiect Regio în valoare de 3,1 milioane de lei.
Doi bărbați reținuți pentru exploatarea unor tinere: S-au ridicat săbii, securi și macete - FOTO & VIDEO
Au fost efectuate trei percheziții domiciliare.
Decizie de la Suceava: Opt polițiști de la Serviciul Rutier au fost arestați preventiv
Procurorii au dispus miercuri reținerea mai multor suspecți, iar joi au fost formulate mai multe mandate de arestare preventivă.
”Fabrica de mame” se apropie de mileniul 3: Aparatură modernă adusă la Maternitatea Botoșani după ani de așteptări, medic: Din păcate, celelalte județe aveau deja GALERIE FOTO
Ambulatoriul de la Maternitatea Botoșani are începând de luna aceasta un laborator de analize performant. Lucrările de modernizare au fost finalizate, motiv pentru care s-a primit și aparatură nouă.
Un ofițer și nouă agenți de la Poliția Rutieră, reținuți de DNA: de la luare de mită la uz de fals
Nu mai puțin de 11 persoane au fost reținute pentru 24 de ore în urma perchezițiilor care au avut loc miercuri, 2 iunie 2021.
Când oamenii buni împart bucurie: Petrecere ca-n povești pentru zeci de copii necăjiți din Botoșani - Cel mai frumos este să-i vezi zâmbind GALERIE FOTO & VIDEO
Mai mulți copii necăjiți din Botoșani nu vor uita prea curând ziua de 1 iunie 2021. Iar asta deoarece, pentru prima dată, au luat parte la o petrecere organizată doar pentru ei, într-o zi specială. Nu ar fi fost însă posibilă dacă oamenii cu suflet mare nu ar fi donat bani, jucării, dulciuri, dar și o mulțime de alte lucruri.
Cei cu mai multi de doi neuroni vor aprecia sloganul-manifest al domnului Onisa care a pus degetul pe rana prin "Ati uitat de OAMENI!" Nimeni n-a venit cu nimic nou, aceleasi clisee lipsite de esenta si promisiuni de 26 de ani! Au facut de toate politicienii nostri, dar au uitat de oameni! Cei care si-acum se scalda intr-o sărăcie cruntă si părăsesc orasul asta nenorocit..Deci, cred eu ca sloganul este un strigat la adresa întregii scene politice care n-a adus nimic bun intr-un sfert de secol de democratie!
22 mai 2016, 18:28
Batalia cea mare e intre Flutur si Portariuc, va iesi unul dintre cei doi si cu Portariuc la conducerea orasului nu prea ne vad bine in viitor. Nu a finalizat niciun proiect din cele lasate de Flutur, nici macar unul in 4 ani...4 ani!!! Halal primar. Trebuie sa fim batuti in cap sa votam un om care promite mai mult decat poate face, un mincinos...Unde sunt alea 5000 de locuri de munca despre care a vorbit? Cred ca le-a visat...viseaza tare frumos.
22 mai 2016, 11:57
Flutur are cel mai tare slogan. Omul asta chiar a facut ceva pentru Botosani. Centrul vechi, a modernizat parcurile (de ex, parcul de langa primarie), a fost initiatorul proiectului Cornisa(care nu ii apartile lui Portariuc, ci lui Flutur), a atras cele mai multe fonduri europene pt Botosani (a fost si premiat pt asta), a refacut strazi si a imbunatatit iluminatul stradal (uitati-va si ce frumoasa e iesirea BT-IASI; Portariuc face economie la lumina...cand e lumina pe o strada, cand pe alta), a pornit reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu (iar Portariuc nu a reusit sa finalizeze lucrarea in termen si a pierdut Fondurile europene...asta inseamna ca trebuie noi, cetatenii, sa achitam datoriile pe care Portariuc le face), etc. Portariuc, insa, se lauda cu Cornisa (proiectul lui Flutur) si cu 3 locuri de joaca (dintre care doua sunt la Cornisa- parc care nu e finalizat...)...
22 mai 2016, 11:46
Nu o sa am ce corupți sa matur.Pai dacă PSD și PNL vor fi inexistenți, o sa ne putem concentra asupra cetățenilor și a administrației orașului.
22 mai 2016, 08:58
ANETA GIREADA este incompatibila cu functia de PRIMAR . Legea 161/2003 art 87. NU poate detine concomitent functia de primar si angajat cu contract individual de muncaPa Aneta Pa!
21 mai 2016, 18:19
Cele mai slabe sunt ale lui Portariuc (Continuam impreuna) si al Terezei Nica (Romania castiga primaria). Cele mai bune sunt ale lui Flutur (Faptele fac diferenta) si al lui Marius Buliga.
21 mai 2016, 16:16
Pe 5 iunie minciuna va pleca din primarie , desigur la brat cu Portariuc si psd! Asta care a facut trei parcuri si doar unul si cel care isi minte electoratul spunandu- le batranilor ca daca vine pnl le ia gratuitatea pe transportul in comun! Pai transportul e gratuit de pe vremea lui flutur si asa ramane ! Pe. 5 iunie out minciuna psd si mincinosul de portariuc!
21 mai 2016, 14:48
Cel mai bun slogan este al lui Catalin Flutur, pentru ca exprima adevarul! Intr-adevar FAPTELE FAC DIFERENTA!!! Daca ne uitam in jurul nostru constatam ca este singurul PRIMAR dupa care s-a vazut cu-adevarat ceva in Botosani! FLUTUR PRIMAR!!!
21 mai 2016, 14:13
Sloganul lui portariuc e cel mai prost cu putința. E împotriva lui. O primărie curată nu poate fi decât fără mincinosul Pinocchio alias portariuc si evident fără distribuitorul de etnobotanice Cosmin Andrei.
21 mai 2016, 13:56
dar pe BORALA ala din parcul tineretului cine il voteaza
21 mai 2016, 13:55
pe 5 iunie maturam cu Portariuc si facem orasul mai curat
21 mai 2016, 13:55
oamenii nu se vor lua dupa sloganuri si vor vota omul! vor vota omul priceput, profesionit si asupra caruia nu planea suspiciuni de ilegalitati! Asadar Ovidiu Portariuc este cel pe care il voi sustine!
21 mai 2016, 13:41
Cel mai bun slogan este al domnului Ovidiu Portariuc .
21 mai 2016, 12:10
Aveti cel mai potrivit slogan,pentru noi ,,O primarie curata ,, inseamna ,,O primarie fara Flutur" .Da-ti afara toti coruptii,nu avem nevoie de :Flutur,Alexa,ion Diaconu,de fapt ce cauta in politica?avem nevoie de oameni curati !!!
21 mai 2016, 11:44
Sloganul lui Flutur trebuia sa fie "Votati-ma, Ardiles garanteaza"
21 mai 2016, 11:25
Ma amuza teribil sloganul lui Flutur...nu din cauza ca sloganul in sine e prost formulat sau fara noima, pur si simplu nu i se potriveste lui Flutur, care prin acest slogan face referire la "marile" sale realizari din timpul celor 2 mandate. Singurele realizare sunt dosarele in care este cercetat si datoriile in care a ingropat orasul. Si inca un slogan care imi atrage atentia, cu exceptia celui pe care il are Zberea, e a lui Tereza Nica. Romania castiga primaria...numai mie imi aduce aminte de comunism, cu iz de propagandism. Fereasca Dumnezeu sa iasa primar aceasta doamna.
21 mai 2016, 11:05
Sloganul lui Portariuc e cam cel mai cuprinzator. Omul asta chiar a facut un oras mai curat, si inainte sa imi sara toti PNL-istii si haterii in cap, asta nu am spus-o eu, asta au spus-o multi prieteni de-ai mei si cetateni ai orasului cu care mai intram in vorba.
21 mai 2016, 11:00
Daca e s-o lom dupa slogan-uri, cel mai "bun" e a lui Zberea Florin (Carai) "voteaza un negru pentru un vitor roz". sau a lui Viorel Coman ”Voi respecta cetățenii cu onoare și credință. Curajul este crezul meu”.
21 mai 2016, 10:38
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Am fost învăţat de mic în familie: când am posibilitatea să ajut pe cineva, să ajut. Dacă nu pot să ajut, să nu încurc, să îmi văd de ale mele. Chiar şi părintele Arsenie Papacioc spunea vorba asta: Dacă nu poţi să ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9250 lei
USD
Dolarul SUA
4.1340 lei
CHF
Francul elveţian
4.4992 lei
GBP
Lira sterlină
5.7441 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7521 lei
XAU
Gramul de aur
238.2808 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2321 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3889 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1162 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3425 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1931 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6623 lei
Vremea
astăzi
Botosani
19.3 o C
Dorohoi
18.4 o C
Bucecea
18.6 o C
Darabani
18.0 o C
Saveni
19.0 o C
Ştefăneşti
13.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.