Top News
”Îndrăgostitul”, ”Măturătorul”, ”Curajosul”, ”Șoferul”, ”Omul negru” & ”Omul care s-a spălat pe mâini” – colecție de ciudățenii pentru Primăria Botoșani

Sloganul este chintesența unei campanii electorale. Practic, întreaga strategie de campanie începe și se termină cu acest mesaj care ar trebui să fie scurt. ”Forward”-ul lui Barack Obama pentru al doilea mandat de președinte al SUA ori ”România lucrului bine făcut” a lui Klaus Iohannis, au tot felul de... corespondente ciudate la Botoșani.

La UNPR Primăria o câștigă... România

Singura femeie care aspiră la funcția de primar al municipiului Botoșani are un slogan cu parfum... național, dar nu naționalist. ”România câștigă Primăria” este mesajul de campanie propus de Tereza Nica. Afișul acesteia sugerează Drapelul Național, pretendenta UNPR-ului având sacou albastru, amintitul mesaj este scris pe un fundal galben, în timp ce numele său apare pe roșu. Alături de slogan regăsim și un îndemn: ”La Primărie și Consiliu votează candidații UNPR”.

”Made in Urban Serv”

Cel mai tânăr aspirant la funcția de primar are un slogan importat parcă de la societatea de salubrizare la care activează ca inginer. Andrei Ciubotaru de la Partidul România Unită, o formațiune naționalistă anunță: ”Măturăm tot... corupție, hoție, birocrație”.

Portariuc curăță tot

După actualul edil șef, candidatul PRU nu prea ar mai avea însă ce să măture, sloganul electoral al lui Ovidiu Portariuc fiind ”O Primărie curată, un oraș curat”. Practic, în jurul acestui mesaj se învârte o bună parte a campaniei duse de pretendentul PSD la Primăria Botoșani, care încearcă să pună în balanță numărul de dosare penale pe care le-ar avea la DNA principalul său competitor, în comparație cu faptul că el nu face obiectul vreunei anchete derulate de procurorii anticoruipție. Ovidiu Portariuc mai are un slogan, ”Continuăm împreună”, cu un ”palmares” nu prea fericit întrucât a fost cel cu care în 2004 Florin Egner, candidat social-democrat, a pierdut Primăria Botoșani.

Fac faptele diferența?

Și fiindcă veni vorba de Cătălin Flutur, acesta își bazează la rândul său întreaga strategie tot pe o... consecință a sloganului. ”Faptele fac diferența” este mesajul aspirantului PNL la Primăria Botoșani, care încă din precampanie și-a prezentat realizările din cele două mandate și în același timp a încercat să evidențieze lipsa de realizări a primarului în funcție.

Botoșaniul este pus pe roți

Mihai Țâbuleac promite că ”punem Botoșaniul în mișcare”, tot așa cum în mai fiecare localitate, candidatul Partidului Mișcării Populare face același lucru. Aceasta deoarece sloganul este unul național, la care se schimbă doar localitatea care este pusă în mișcare.

Vă votați pe voi înșivă

Aspirantul Partidului România Mare, un debutant în politică, încearcă să convingă alegătorii că, dacă îl votează pe el, doar ai sunt cei avantajați. ”Dacă eu înving, voi câștigați”, este sloganul lui Daniel Doctorescu. Acesta pare tocmai pregătit de treabă deoarece, în timp ce majoritatea candidaților și-au făcut poze la cravată și costum, el apare într-o cămașă în dungi.

Voi ce sunteți?

Și mai degajat este însă unul dintre candidații independenți la Primăria Botoșani, Viorel Coman, care vine cu haina ținută pe umăr. El are probabil cel mai lung slogan electoral: ”Voi respecta cetățenii cu onoare și credință. Curajul este crezul meu”.
De altfel, sloganurile lungi par apanajul independenților. Marius Buliga, actual viceprimar care vizează un mandat de consilier local, îndeamnă: ”Alege ceea ce ești”. După care vine un mesaj de susținere a celui principal: ”votează un independent în Consiliul Local al municipiului Botoșani”.

Viața roz vine din Parcul Tineretului

”Prințul din Parcul Tineretului” și-a construit un slogan de campanie specific cartierului din care provine. Mesajul inițial al lui Florin Zberea, ”votează un om negru pentru un viitor roz”, a devenit ulterior ”Votează un om negru pentru o viață mai bună”.
Aspirantul ALDE la fotoliul de primar ne arată mâinile și ne anunță că a intrat în cursă ”Cu mâinile curate pentru Botoșani”.

Când ești îndrăgostit. De Botoșani

Ionuț Mertic, un alt personaj despre care nu s-a auzit în politica botoșăneană până în preajma campaniei, anunță că ”Aducem schimbarea”. Și asta nu este tot. ”Bun pentru Botoșani” este al doilea slogan electoral al candidatului Partidului Național Democrat, la care se adaugă și un al treilea, de suflet: ”Cu dragoste pentru Botoșani”.

A intrat în campanie și Seniorul

Independentul Paul Onișia are un reproș general: ”ați uitat de oameni”, în timp ce țărăniștii au ieșit în campanie cu bunul cel mai de preț... Corneliu Coposu, care apare pe afișele partidului alături de mesajul: ”Votați candidații PNȚCD, partidul lui Corneliu Coposu, votați poziția 11 pe buletinul de vot pentru Consiliul Local”. Dar sloganul lui Corneliu Furtună și a celorlalți țărăniști este însă altul: ”Fără perseverență, corectitudine, echilibru, viața botoșănenilor nu va fi niciodată mai bună”.


La asemenea sloganuri electorale viața botoșănenilor va fi oare mai bună după alegerile din 5 iunie?

 

CITEȘTE ȘI:

”Semianalfabetul”, juristul care a lucrat ca ospătar, independentul de pe lista partidului – ei vor să conducă de capul lor peste 100.000 de oameni

 

Primul bărbat din Botoșani make-up artist: Trebuie să mă ocup personal de fiecare detaliu
Cu peste un deceniu de experiență în arta make-up-ului și peste 45 de cursuri de formare, Ramona Ursu vine pe piața Botoșaniului încă din anul 2006 cu prima Academie de Make-up acreditată din oraș. A început cu predarea cursurilor de cosmetician, în urma cărora cererea a fost atât de mare încât a obținut acreditarea și pentru cursurile de machiaj.
Lansare INEDITĂ a unui proiect european la Botoșani! Zeci de persoane împreună dar la distanță, pentru un program cu gândire didactică ALTFELVIDEO&FOTO
Miercuri, pe data de 24 iunie 2020, a avut loc lansarea proiectului cu finanțare europeană: ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Mașini scumpe înmatriculate la Botoșani chiar și pe pandemie – TOPUL mărcilor preferate de botoșăneni
Chiar și pe pandemie au fost botoșăneni care și-au achiziționat mașini, fie ele mai scumpe, sau mai ieftine.
Județul cu trei sfinți în calendar și o salbă de genii: ”Știți că, chiar născuți aici, noi nu cunoaștem Botoșaniul?”
Puțină lume știe că Botoșaniul are, în calendarul ortodox, trei sfinți. Lor li se adaugă marii duhovnici care s-au nevoit în mănăstirile din România sau de la Muntele Athos, dar și personalitățile cu care botoșănenii se mândresc, de la Eminescu la Iorga, Enescu, Luchian.
Stradă crăpată de furtună, se închide CIRCULAȚIA pentru că nu mai prezintă siguranță – VIDEO & FOTOGALERIE
La aproximativ două ore de la furtuna deosebit de violentă înregistrată la Botoșani, municipalitatea a hotărât să închidă un sector dintr-o stradă de la capătul orașului.
O consilieră cere polițiști locali în civil pe străzile orașului: Oricâtă pândă am face noi în municipiul Botoșani, nu o să reușim
În ședința ordinară de Consiliu Local de vineri, 19 iunie 2020 a fost lansat un apel public către Poliția Locală și societatea Urban Serv.
Șef de la Botoșani TRIMIS la Suceava să conducă o instituție publică după ce omologul de acolo s-a îmbolnăvit subit
În contextul comandamentului de o lună de zile organizat la București de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției de la Suceava a fost preluată de un botoșănean.
Coșmar pe drumul de un milion de euro al orașului: Ce să ne facem noi dacă plouă, să ne batem cu Cel de Sus? VIDEO & GALERIE FOTO
În ultima zi a lunii octombrie 2019 au demarat lucrările la un drum al municipiului desprins parcă dintr-un sat uitat de lume de prin județ. Primăria Botoșani a obținut finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) în cadrul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea Drumului Tătarilor.
DE ASTĂZI: Botoșănenii se pot testa la cerere – CÂT costă un test pentru COVID la Mavromati
La Spitalul Județean Mavromati se fac începând de marți, 16 iunie 2020, și teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
inpuff.ro
Loading...
Botoșăneancă cu COVID moartă la Mavromati, familia nu a fost anunțată: Nu știu ce i s-a administrat că deja a doua zi era foarte slăbită
O botoșăneancă infectată cu COVID s-a stins din viață sâmbătă, 13 iunie 2020, iar familia susține că nu a fost anunțată de deces.
Botoșani a pierdut o doamnă! Minodora Vasiliu va trăi în amintirea tuturor, mare de durere în ziua de rămas bun – GALERIE FOTO & VIDEO
Minodora Vasiliu a fost o doamnă. În adevăratul sens al cuvântului. O femeie care știa să îmbine natural eleganța cu finețea. Frumoasă dar și inteligentă, Minodora Vasiliu a fost un profesionist desăvârșit și a rămas la Botoșani pe lista celor mai longevivi directori de instituție.
ACUZAȚII extrem de grave la adresa spitalului, paznic cu țigara în gură, asistente acuzate de aroganță: Vă sunăm noi când moare
Decesul cu numărul 1.361 îi va fi atribuit tot unui botoșănean care a murit joi, 11 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati, după ce a fost depistat cu COVID-19. Familia susține că ruda lor, respectivul bărbatul de 59 de ani ar fi fost tratat necorespunzător în spital. Rudele au avut de asemenea episoade neplăcute și cu personalul de la pază.
ASTĂZI: Minodora Vasiliu își ia bun rămas de la oameni și oamenii de la ea – GALERIE FOTO
Medicul Minodora Vasiliu, director al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) va fi condusă astăzi, 13 iunie 2020, pe ultimul ei drum.
COVID-ul pătrunde și în DSPSA-ul Primăriei, un angajat a fost infectat, colegii lui trimiși la izolare
Răsfirate prin tot felul de locuri sau instituții, cazurile de infectare cu virusul SARS-COV-2 continuă să facă parte din cotidianul botoșănean.
Loading...
”Istoria se repetă” - coincidența fatală din viața Minodorei Vasiliu
Sicriul fostei directoare de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a fost depus la casa mortuară a Bisericii Vovidenia, acolo unde joi la amiază se aflau deja mai multe rude și cunoștințe.
Femeie în stare gravă după ce s-a dat peste cap cu un Renault, pompierii se muncesc să o scoată din mașină – FOTOGALERIE
După accidentul cu BMW-ul, un alt eveniment rutier a avut loc astăzi în județul Botoșani. De această dată nu în municipiul reședință, ci la Copălău.
Aproape 100 de pacienți cu COVID internați la Mavromati, spitalul va fi redeschis în sfârșit pentru toți botoșănenii
După luni bune în care au fost internați doar pacienți COVID, Spitalul Mavromati se pregătește să trateze și bolnavii cu alte afecțiuni.
Drumul mănăstirilor: Un potențial turistic pe care Botoșanii îl ignoră - GALERIE FOTO
Vorbe multe, fapte puține. Așa ar putea fi rezumată inițiativa administrației botoșănene care, de câteva ori în trei decenii, a purces la proiecte ambițioase menite să trezească la viață turismul în nordul Moldovei. Însă totul s-a împotmolit în hârtii...
Omul din Nord în vremea pandemiei: ”Carantina mi-a arătat că eram de dinainte norocos, duceam și duc viața pe care mi-o doream” - FOTO & VIDEO
Un spirit întreprinzător, îmbinat cu o ingeniozitate și o dibăcie culturală rar întâlnite la noi. Un profesionist care trece dincolo de rigorile instituționale tocmai pentru a schimba mentalități, pentru a așeza pe cărările bătătorite, aparent fără ieșire, soluții noi și idei neîntâlnite încă.
Sticlele în aer!!! Încă un film din decapotabila Audi care a produs accidentul din bulevard – VIDEO
Transmisia în direct pe Facebook a accidentului care a avut loc luni seară pe bulevardul Mihai Eminescu a fost făcută de un tânăr care stătea în față, lângă scaunul șoferului recalcitrant.
Cei cu mai multi de doi neuroni vor aprecia sloganul-manifest al domnului Onisa care a pus degetul pe rana prin "Ati uitat de OAMENI!" Nimeni n-a venit cu nimic nou, aceleasi clisee lipsite de esenta si promisiuni de 26 de ani! Au facut de toate politicienii nostri, dar au uitat de oameni! Cei care si-acum se scalda intr-o sărăcie cruntă si părăsesc orasul asta nenorocit..Deci, cred eu ca sloganul este un strigat la adresa întregii scene politice care n-a adus nimic bun intr-un sfert de secol de democratie!
22 mai 2016, 18:28
Batalia cea mare e intre Flutur si Portariuc, va iesi unul dintre cei doi si cu Portariuc la conducerea orasului nu prea ne vad bine in viitor. Nu a finalizat niciun proiect din cele lasate de Flutur, nici macar unul in 4 ani...4 ani!!! Halal primar. Trebuie sa fim batuti in cap sa votam un om care promite mai mult decat poate face, un mincinos...Unde sunt alea 5000 de locuri de munca despre care a vorbit? Cred ca le-a visat...viseaza tare frumos.
22 mai 2016, 11:57
Flutur are cel mai tare slogan. Omul asta chiar a facut ceva pentru Botosani. Centrul vechi, a modernizat parcurile (de ex, parcul de langa primarie), a fost initiatorul proiectului Cornisa(care nu ii apartile lui Portariuc, ci lui Flutur), a atras cele mai multe fonduri europene pt Botosani (a fost si premiat pt asta), a refacut strazi si a imbunatatit iluminatul stradal (uitati-va si ce frumoasa e iesirea BT-IASI; Portariuc face economie la lumina...cand e lumina pe o strada, cand pe alta), a pornit reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu (iar Portariuc nu a reusit sa finalizeze lucrarea in termen si a pierdut Fondurile europene...asta inseamna ca trebuie noi, cetatenii, sa achitam datoriile pe care Portariuc le face), etc. Portariuc, insa, se lauda cu Cornisa (proiectul lui Flutur) si cu 3 locuri de joaca (dintre care doua sunt la Cornisa- parc care nu e finalizat...)...
22 mai 2016, 11:46
Nu o sa am ce corupți sa matur.Pai dacă PSD și PNL vor fi inexistenți, o sa ne putem concentra asupra cetățenilor și a administrației orașului.
22 mai 2016, 08:58
ANETA GIREADA este incompatibila cu functia de PRIMAR . Legea 161/2003 art 87. NU poate detine concomitent functia de primar si angajat cu contract individual de muncaPa Aneta Pa!
21 mai 2016, 18:19
Cele mai slabe sunt ale lui Portariuc (Continuam impreuna) si al Terezei Nica (Romania castiga primaria). Cele mai bune sunt ale lui Flutur (Faptele fac diferenta) si al lui Marius Buliga.
21 mai 2016, 16:16
Pe 5 iunie minciuna va pleca din primarie , desigur la brat cu Portariuc si psd! Asta care a facut trei parcuri si doar unul si cel care isi minte electoratul spunandu- le batranilor ca daca vine pnl le ia gratuitatea pe transportul in comun! Pai transportul e gratuit de pe vremea lui flutur si asa ramane ! Pe. 5 iunie out minciuna psd si mincinosul de portariuc!
21 mai 2016, 14:48
Cel mai bun slogan este al lui Catalin Flutur, pentru ca exprima adevarul! Intr-adevar FAPTELE FAC DIFERENTA!!! Daca ne uitam in jurul nostru constatam ca este singurul PRIMAR dupa care s-a vazut cu-adevarat ceva in Botosani! FLUTUR PRIMAR!!!
21 mai 2016, 14:13
Sloganul lui portariuc e cel mai prost cu putința. E împotriva lui. O primărie curată nu poate fi decât fără mincinosul Pinocchio alias portariuc si evident fără distribuitorul de etnobotanice Cosmin Andrei.
21 mai 2016, 13:56
dar pe BORALA ala din parcul tineretului cine il voteaza
21 mai 2016, 13:55
pe 5 iunie maturam cu Portariuc si facem orasul mai curat
21 mai 2016, 13:55
oamenii nu se vor lua dupa sloganuri si vor vota omul! vor vota omul priceput, profesionit si asupra caruia nu planea suspiciuni de ilegalitati! Asadar Ovidiu Portariuc este cel pe care il voi sustine!
21 mai 2016, 13:41
Cel mai bun slogan este al domnului Ovidiu Portariuc .
21 mai 2016, 12:10
Aveti cel mai potrivit slogan,pentru noi ,,O primarie curata ,, inseamna ,,O primarie fara Flutur" .Da-ti afara toti coruptii,nu avem nevoie de :Flutur,Alexa,ion Diaconu,de fapt ce cauta in politica?avem nevoie de oameni curati !!!
21 mai 2016, 11:44
Sloganul lui Flutur trebuia sa fie "Votati-ma, Ardiles garanteaza"
21 mai 2016, 11:25
Ma amuza teribil sloganul lui Flutur...nu din cauza ca sloganul in sine e prost formulat sau fara noima, pur si simplu nu i se potriveste lui Flutur, care prin acest slogan face referire la "marile" sale realizari din timpul celor 2 mandate. Singurele realizare sunt dosarele in care este cercetat si datoriile in care a ingropat orasul. Si inca un slogan care imi atrage atentia, cu exceptia celui pe care il are Zberea, e a lui Tereza Nica. Romania castiga primaria...numai mie imi aduce aminte de comunism, cu iz de propagandism. Fereasca Dumnezeu sa iasa primar aceasta doamna.
21 mai 2016, 11:05
Sloganul lui Portariuc e cam cel mai cuprinzator. Omul asta chiar a facut un oras mai curat, si inainte sa imi sara toti PNL-istii si haterii in cap, asta nu am spus-o eu, asta au spus-o multi prieteni de-ai mei si cetateni ai orasului cu care mai intram in vorba.
21 mai 2016, 11:00
Daca e s-o lom dupa slogan-uri, cel mai "bun" e a lui Zberea Florin (Carai) "voteaza un negru pentru un vitor roz". sau a lui Viorel Coman ”Voi respecta cetățenii cu onoare și credință. Curajul este crezul meu”.
21 mai 2016, 10:38
zenda.ro
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Faceți-l așa cum e că, dacă se ajunge la exproprieri, nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăsta. Faceți-l așa și după aceea vedem noi și cu a treia bandă”,Cristian Achiței, deputat, despre drumul ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8319 lei
USD
Dolarul SUA
4.2813 lei
CHF
Francul elveţian
4.5376 lei
GBP
Lira sterlină
5.3578 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9852 lei
XAU
Gramul de aur
243.8935 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2510 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3722 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9652 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1489 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1816 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6485 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.