Știrea zilei
Infern cu cocoașe pentru șoferii care trec pe strada Marchian - VIDEO & GALERIE FOTO

Montarea limitatoarelor de viteză pe Marchian, la trecerea de pietoni de la intrarea în curtea Spitalului Județean, a blocat aproape complet o stradă care și așa suferea din cauza dopurilor rutiere care se creează zilnic.

Cocoașele de pe Marchian reușesc să blocheze circulația pe încă două străzi

În condițiile în care înainte de amplasarea acestora, la orele de vârf se circula bară la bară, după ce acestea au fost dispuse artera a devenit un coșmar în toată regula pentru conducătorii auto. Astfel, de pe la 7:30 până spre 17:00 s-a ajuns ca pe fiecare sens de mers, înainte de respectiva trecere de pietoni, mașinile să se deplaseze cu o mulțime de opriri, banda fiind plină până în cele două intersecții, de la Casa Sindicatelor, respectiv Casa Tineretului. Ba mai mult, montarea acelor cocoașe provoacă la orele de vârf până și blocarea unor segmente din bulevardul Mihai Eminescu și Cuza Vodă din cauza șoferilor care vor să intre pe Marchian și pur simplu nu au loc unde să vireze.

Care statistici?

Decizia de montare a respectivelor limitatoare a fost luată de Comisia de Sistematizare a Circulației, la propunerea expresă a Serviciului Poliției Rutiere. Reprezentanții acestuia au motivat că trebuie amplasate acele cocoașe pentru a proteja pietonii fiindcă sunt accidente frecvente în zonă. Polițiștii nu au prezentat însă nici o statistică din care să reiasă că în acea zonă au loc des evenimente rutiere.
Și chiar dacă ar fi prezentat, statisticile Poliției au devenit cât se poate de discutabile ținând cont de ceea ce s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni la Spitalul Județean, unde sute de oameni din Centrul Vechi au făcut un scandal monstru timp de două zile, iar Inspectoratul de Poliție Județean, Jandarmeria și Poliția Locală nu au aplicat nici măcar o singură amendă, ceea ce înseamnă că, oficial, acolo nu a fost nici un scandal.


”Traficul este anevoios mai anevoios la început, dar am văzut că ușor-ușor se corectează. Putem reveni asupra deciziei dacă nu este oportună. În acest moment mai așteptăm, în proxima ședință vom pune acest subiect în discuție”,


Cosmin Andrei, președinte Comisia de Sistematizare a Circulației.

Plângeri ignorate

Comisia de sistematizare rutieră s-a întrunit vineri și a ignorat sumedenia de plângeri, hotărând menţinerea limitatoarelor de la spital.


”Vom vedea după 11 septembrie ce va fi. Personal anticipez un blocaj major în anumite perioade din timpul zilei, care va determina regândirea măsurii. Sper să nu ajungem la situaţia tragică în care să avem pierderi de vieţi omenești pentru că salvarea nu a reușit să plece la o urgenţă sau să intre la UPU. Soluții alternative pentru vitezomanii de noapte erau, luându-se în calcul inclusiv posibilitatea de montare a unui radar fix”,


Marius Oroșanu, consilier local.


Acesta a făcut o interpelare în ședința Consiliului Local Botoșani din 31 august, în care a cerut regândirea măsurii, lucru care însă nu s-a întâmplat. El a precizat că nu locuiește în zonă, nu circulă pe acolo la și de la serviciu, trece foarte rar pe Marchian, deci nu are un interes personal, însă ”asta nu mă împiedică să mă gândesc la posibile consecințe pentru alții”.


Primăria Botoșani a mai montat limitatoare de viteză într-unul din mandatele de viceprimar ale lui Florin Ghiorghiță, însă a renunțat rapid după ce, la fel ca acum, circulația s-a blocat pe Marchian.

 

Loading...
Deșteptul care a pus limitatoare pe Marchian „blestemat” de șoferi
”Cocoașe” pentru limitarea vitezei pe unele străzi din Botoșani

 

DESCARCĂ GRATUIT APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Hai că nu-i chiar rău peste tot: Primele doamne ale judeţului, în topul afacerilor cu hoteluri; aproape un milion de euro într-un an

Uite că nu merge chiar totul prost în judeţul acesta! Mai există şi afaceri din care se fac bani. Cum ar fi hotelurile… administrate de soţiile unor politicieni.

O nouă LOVITURĂ pentru Cornișa, oamenii cheie din proiect scoși pe tușă

Proiectul privitor la parcul de agrement Cornișa pare să fie în continuare o poveste nefericită fără final. Botoșănenii exaltați la începuturi de ideea unei astfel de investiții la Botoșani au intrat într-o hibernare îndoielnică privitoare la șansele de reușită ale acestui parc.

După 13 ANI de zile, prima adopție internațională care a avut loc la Botoșani

Anul 2004 a fost cel în care, din varii motive, au fost stopate adopțiile internaționale în țara noastră și implicit la Botoșani. În acel an au fost finalizate exclusiv acele adopții care se aflau pe rolul instanțelor de judecată.

“Suleymanul fructelor” şi-a bătut joc de Fisc, insolvenţă cu datorii de aproape 6 milioane de lei

Ceea ce probabil că nici un român nu ar îndrăzni să facă într-un stat precum Turcia, şi-a permis însă să pună în practică un cetăţean turc la Botoşani, Suceava şi Iaşi. A făcut, cel puţin oficial, afaceri cu legume şi fructe şi a lăsat datorii de 5,9 milioane de lei.

Deputat din Botoșani, intervenție la un ministru cu fata moartă în cursa ilegală de mașini

Un parlamentar botoșănean vine în sprijinul familiei Dănăilă din Darabani ai cărei copii au fost implicați anul trecut într-un accident rutier. Fiica lor Anda a decedat, iar Șerban a rămas cu sechele pe viață.

UNICAT după revoluţie! Biletele pentru spectacolul de Crăciun cu două super voci româneşti s-au terminat cu două luni înainte - VIDEO & FOTOGALERIE

Este probabil pentru prima oară după revoluţie când organizatorii unui spectacol dedicat sărbătorilor de iarnă reuşesc să vândă toate biletele încă de pe la jumătatea lunii octombrie.

Poate cel mai hulit afacerist botoşănean a ajuns la „sapă de lemn”: Executorii i-au scos casa la vânzare, firma e în faliment

Au trecut vremurile în care mai toţi şoferii din Botoşani îi ştiau de frică. Fiindcă sute sau poate chiar mii au fost nevoiţi să scoată bani din buzunar. Acum lucrurile s-au inversat şi el este cel care trebuie să plătească. Şi nu puţin.  

Poveste de dragoste terminată tragic: fosta soție a refuzat să cheltuiască bani ca să-și repatrieze ex-partenerul de viață mort în străinătate

Patru botoșăneni și-au pierdut viețile în cursul acestui an în alte țări. Printre ei, un bărbat care a săvârșit fapte grave pe teritoriul altui stat și care a fost încarcerat acolo.

Cea mai frumoasă voleibalistă din România are 17 ani și este din Botoșani – FOTOGALERIE

Este extrem de dificil să faci un top al celor mai frumoase voleibaliste din România, în condiţiile în care sportul cu mingea la fileu este plin de fete sexi şi atrăgătoare.

Loading...
Toamna se numără bobocii: LaLa Land, lacrimi și multe strigăte pentru bobocii de la Eminescu: VIDEO & GALERIE FOTO

Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit sâmbătă seară Balul Bobocilor al Colegiului Național „Mihai Eminescu”.

Un celebru brand internaţional de articole sportive refuzat de Uvertura Mall într-o afacere care trece graniţa Botoşanilor

Mall-ul botoşănean a pierdut unul dintre cei mai mari retaileri de articole sportive în urma diferendelor dintre societatea care îl administrează şi administratorul judiciar. Cel puţin asta reiese dintr-un punct de vedere publicat de SC Uvertura City Mall SRL în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă (BPI).

Doi botoşăneni au făcut cursa vieţii pe două roţi prin zone de conflict: au dormit pe un pod păzit cu mitraliere, au riscat arestul şi au avut parte de-o explozie în miez de noapte – GALERIE FOTO

Au dormit pe poduri, pe câmpuri, prin pensiuni, au traversat zone de conflict, s-au ales cu ameninţări şi oameni înarmaţi prin apropiere, dar nu au renunţat şi nici nu s-au gândit măcar un moment să o facă. Fiindcă a fost cursa vieţii lor.

Militarii, câți au mai rămas ei, sărbătoriți în centrul orașului cu tot felul de șefi și obișnuita defilare: Oameni buni, să trăiți!GALERIE FOTO & VIDEO

An de an ziua de 25 octombrie este dedicată Armatei Române. Și ostașilor care au murit pentru libertatea de care ne bucurăm noi astăzi. Pe 25 octombrie 1944, ultimele ținuturi aflate sub ocupație străină deveneau libere, istoria aducându-ne aminte de celebra bătălie de la Carei.

FENOMENAL: Botoşănenii au consumat trei zile apă dintr-o groapă: Nici nu ştiu ce adâncime are

Săptămâna trecută, în ziua în care peste 100.000 de oameni au rămas fără apă, primul reprezentant al Guvernului în Botoşani l-a convocat la o şedinţă fulger pe şeful societăţii de apă şi canalizare.

Cea mai tare secretară de partid, într-un an a învârtit 56 de milioane de euro

Topul Judeţean al Firmelor întocmit de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) consfinţeşte revenirea industriei confecţiilor în prim planul economiei botoşănene.

Geantă plină cu acte, carduri bancare și bani FURATĂ din sediul păzit al Primăriei Botoșani

Situație mai puțin obișnuită în sediul central al Primăriei municipiului reședință de județ. O funcționară a fost prădată de bunurile personale, în timpul programului de lucru.

Balul marilor afaceriști s-a spart rapid la o țigară, în lux și opulență - VIDEO & GALERIE FOTO

Începută cu un moment de reculegere în memoria fostului președinte Dorin Floareș, festivitatea de premiere a celor mai performante companii botoșănene în 2016 a continuat la fel de sobru.

104.853 de lei pe lună, Mihai Țurcanu - cel mai bine plătit bugetar din istoria județului

Uitaţi-i pe şoferii de la Consiliul Judeţean cu salarii de peste 3.000 de lei. Uitaţi-i şi pe şefii CJ care primesc peste 10.000 de lei. Uitaţi şi de parlamentarii cu lefuri care trec de 13.000 de lei.

Fostul prim-procuror de la Botoșani, actor principal în bătălia uriașă pe DNA: Această procedură nu am întâlnit-o în 19 ani de magistratură

Un procuror care a lucrat timp de nouă ani la Botoșani este actor principal în bătălia care se dă de câteva săptămâni în Justiție pe seama Direcției Naționale Anticorupție.

3.054 de lei un şofer, peste 3.000 de lei și un electrician – NOILE SALARII de la Consiliul Judeţean

Consiliul Judeţean Botoşani a făcut publice salariile de bază pentru funcţionarii şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale „Administraţie” din aparatul propriu de specialitate.

Pe strada Puskin s-au montat aiurea si fara rost
6 septembrie 2017, 19:01
Inlocuiti politia locala sau rutiera cu aceste limitatoare ?
6 septembrie 2017, 18:57
Lulu, intelegi ce vrei tu !!! Cu asta am incheiat !
6 septembrie 2017, 15:48
nu de mult la Botosani s-au ridicat masini parcate neregulamentar iar cineva a si pierdut capital politic pt acest lucru, acum cred ca cineva va pierde politic pt indarjirea cu care se insista pt aceste cocoase
6 septembrie 2017, 15:31
Pt a nu exista cetateni si soferi descriminati in BT recomand comisiei din cadrul primariei sa ia decizia montarii acestor"cocoase" la fiecare trecere de pietoni si la fiecare indicator "stop"
6 septembrie 2017, 15:26
credam ca aceste limitatoare au scopul reducerii vitezei si nu sunt montate pt ca toti soferii sa observe si sa respecte indicatorul stop, cine nu respecta acest indicator sa i se ridice permisul iar montarea limitatoarelor sa se faca sisau pe artera pe care se circula cu viteza, parerea mea
6 septembrie 2017, 15:16
pt CEL DIN ZONA: mi-am dat seama cu siguranta ca stii ce vorbesti dar in schimb nu si ce scrii, eu ma uit la ce scrii deocamdata. Ai si tu dreptate, dar in acest sens trebuie sa inteleg ca: o sa fie permanent un radar pe P.Rares iar pe toate celelalte strazi care dau in P. Rares : Pod de Piatra, iuliu Maniu, Alex cel Bun, Furtunii, Ion Creanga ,etc va tb sa se monteze cocoase chiar daca si pe acestea exista indicatorul STOP, sau la orice indicator STOP se vor monta si cocoase, fara numar, astfel o sa apara Botosani in presa nationala - orasul cu cocoase pt ca soferii nu respecta indicatorul STOP. Bravo !!!!!altfel spus un radar pe fiecare strada cu prioritate si cocoase pt cei care au STOP. Mda
6 septembrie 2017, 15:09
Se circula greu si cu si fara limitatoare. Mai ales cei ce nu au timp sa stea la trecerea de pietoni si acei pietoni care cred ca se poate trece oricand si oricum. Cuvantul de ordine pentru toata lumea e rabdare si toleranta.
6 septembrie 2017, 13:57
Am permis de vreo 30 de ani si stau in zona aia de vreo 48 ! Eu nu m-am bazat niciodata pe acele oglinzi, ca doar nu ma uitam in oglinda sa vad daca vine ceva din partea cealalta ! Respectam pur si simplu regulile de circulatie . Accidentele au fost acolo doar in ultimii ani, datorita NERESPECTARII semnului STOP, si nu din cauza ( vitezei ! ) masinilor de pe Petru Rares . Vad destul de des Radarul pe Petru Rares ( imediat dupa intersectia cu Alexandru cel Bun, pe trotuarul din stanga, spre IC Bratianu ), si circul mai tot timpul pe-acolo, asa ca exista ac de cojocul vitezomanilor . La fel de periculoase sunt toate intersectarile cu Petru Rares : cu strazile Pod de Piatra, Maramures, Armeana, Puskin, Iuliu Maniu, Alexandru cel Bun . Periculoase doar din cauza i.m.b.e.c.i.l.i.l.o.r care nu opresc la STOP . Stiu foarte bine ce vorbesc .
6 septembrie 2017, 12:37
mai oameni buni, Marchian este cea mai circulata, aglomerata strada "transversala" a orasului, iar o comisie de oameni intelepti in loc sa fluidizeze traficul nu face altceva decat sa ingreuneze traficul, pai in ce tara traim totusi ?
6 septembrie 2017, 11:18
Roci, ia spune tu repede ce termen de comparatie ai, cati morti si cati raniti din cauza neacordarii de prioritate la trecere aia de pietoni. Politia nu ne zice nimic, lumineaza-ne tu, ca poate e o masura salvatoare de jde vieti si nu ne dam noi seama, deosebit de prosti fiind. Intre timp, coloanele de masini oprite din cauza cacaturilor alora sunt pana la Hotel Rapsodia (Directia Muncii uneori), Casa Cartii, Bulevard si Maternitate. Fluidizarea traficului my ass.
6 septembrie 2017, 10:22
Utilitatea sau inutilitatea acestor "cocoase" se poate determina abia dupa o perioada de proba de cel putin 6 luni de zile, "unitatea" de comparatie fiind doar numarul de accidente la respectivele treceri de pietoni raportate la o perioada anterioara montarii acestor "cocoase".Altfel, vorbim discutii asa cum facem de mai bine de 27 de ani.
6 septembrie 2017, 10:06
Hai pariu ca se vor demonta cocoasele ? Daca nu , cel tarziu la prima ninsoare ,utilajele Urban Serv la deszapezire vor actiona in consecinta
6 septembrie 2017, 09:50
pt cel din zona: indiferent cate indicatoare de stop si limitatoare de viteza s-ar monta pe Puskin, in intersectia respectiva tot vor fi accidente atat timp cat cei de pe P. Rares chiar daca au prioritate vor circula cu viteza mare si nu vor putea fi vazuti DIN TIMP SI DE LA DISTANTA de catre cei care intra in intersectie de pe Puskin.(Acolo este o problema veche de vizibilitate, nu de acordare a prioritatii,cu mici exceptii. Multi ani au existat niste OGLINZI) Subliniez inca o data faptul ca o mare problema in respectiva intersectie este si faptul in intre anumite ore foarte multe masini ce asteapta sa intre la spalatorie parcheaza in interiorul intersectiei chiar si pe trecerile de pietoni sau in dreptul linie dublu continuu.Alta intrebare:Urmeaza ca,comisia cu cocoase pe creier sa monteze cocoase in toate intersectiile in care nu se acorda prioritate chiar daca exista semnul STOP ???Iar daca tot esti din zona te avertizez ca atunci cand va ploua cel mai probabil din cauza profilului si a baltilor vesnice din zona respectiva limitatoarele sa nu fie vizibile iar soferii cu masinile distruse se vor indrepta in instanta impotriva comisiei cu cocoase pe creier
6 septembrie 2017, 09:41
Ambitii prostesti a unor oameni frustati. Salvarile cu pacienti si care tb sa ajunga cat mai repede la Urgente inoata printre coloanele de masini blocate in trafic si care pasesc precum melcul limitatoarele recent montate.
6 septembrie 2017, 09:20
Lulu, tu gandesti inainte de a vorbi ???!!! Mai citeste o data ( de doua ori, de trei ori , s.a.m.d. ) si vezi daca e normal ce-ai scris tu ! Accidentele de acolo sunt pentru ca cei de pe Puskin NU OPRESC la STOP ! Asa ca ii tempereaza pe do.bi.to.cii care nu respecta semnele de circulatie ! Cei de pe Petru Rares au PRIORITATE . De ce sa-i opresti din drum ???!!!
6 septembrie 2017, 09:16
Cata intelepciune din partea unora, in loc sa se ia masuri cu masinile parcate, garate, abandonate pe prima banda de mers, s-au montat limitatoare pe singura banda aglomerata pe care se mai circula. Inseamna ca se da liber ca pe toate strazile din oras sa se parcheze pe prima banda, iar daca se va circula greu pe a doua banda se vor monta limitatoare pe aceastea, incat soferii sa nu mai comenteze
6 septembrie 2017, 09:09
"unde dai si unde crapa", asa s-a procedat in intersectia de la scoala nr.1, in loc sa se monteze cocoasele pe strada Petru Rares , strada pe care se circula cu viteza mare, s-au montat pe str. Puskin unde exista si indicatorul STOP iar cei care circula pe acesta strada au trecere de pietoni, cocoase, indicator STOP iar, in sfarsit cand reusesc sa intre in intersectie(intersectie fara vizibilitate si din cauza unei spalatorii cu multe masini in stationare) vine Dorel cu viteza de pe P. Rares (acestia nu au restrictii) si face aCCIDENT.Concluzia: comisia si-a facut datoria si a hotarat montarea cocoaselor.Intrebarea mea este: nu cumva cei din comisie au cocoase pe creier ???
6 septembrie 2017, 09:02
Foaie verde băț, nu ai treabă făț.
6 septembrie 2017, 08:56
unii (in general cei lipsiti de experienta) iau decizii din birou, fara a se deplasa la fata locului, iar rezultatele sunt cele pe care le constatam cu totii
6 septembrie 2017, 08:53
Loading...
Sondaj
Credeți că ”revoluția fiscală” a Guvernului va aduce lucruri bune pentru Botoșani și România?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”Din cele patru locuri unde au fost înscriși câte doi o persoană a fost absentă, o persoană a fost descalificată pentru că are garaj. Într-un caz două doamne licitat până la 440 lei pe loc în zona Calea Națională nr 7 ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6400 lei
USD
Dolarul SUA
3.9322 lei
CHF
Francul elveţian
3.9662 lei
GBP
Lira sterlină
5.2076 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4928 lei
XAU
Gramul de aur
162.2804 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2236 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4878 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9665 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0837 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6235 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.