Știrea zilei
Infern cu cocoașe pentru șoferii care trec pe strada Marchian - VIDEO & GALERIE FOTO

Montarea limitatoarelor de viteză pe Marchian, la trecerea de pietoni de la intrarea în curtea Spitalului Județean, a blocat aproape complet o stradă care și așa suferea din cauza dopurilor rutiere care se creează zilnic.

Cocoașele de pe Marchian reușesc să blocheze circulația pe încă două străzi

În condițiile în care înainte de amplasarea acestora, la orele de vârf se circula bară la bară, după ce acestea au fost dispuse artera a devenit un coșmar în toată regula pentru conducătorii auto. Astfel, de pe la 7:30 până spre 17:00 s-a ajuns ca pe fiecare sens de mers, înainte de respectiva trecere de pietoni, mașinile să se deplaseze cu o mulțime de opriri, banda fiind plină până în cele două intersecții, de la Casa Sindicatelor, respectiv Casa Tineretului. Ba mai mult, montarea acelor cocoașe provoacă la orele de vârf până și blocarea unor segmente din bulevardul Mihai Eminescu și Cuza Vodă din cauza șoferilor care vor să intre pe Marchian și pur simplu nu au loc unde să vireze.

Care statistici?

Decizia de montare a respectivelor limitatoare a fost luată de Comisia de Sistematizare a Circulației, la propunerea expresă a Serviciului Poliției Rutiere. Reprezentanții acestuia au motivat că trebuie amplasate acele cocoașe pentru a proteja pietonii fiindcă sunt accidente frecvente în zonă. Polițiștii nu au prezentat însă nici o statistică din care să reiasă că în acea zonă au loc des evenimente rutiere.
Și chiar dacă ar fi prezentat, statisticile Poliției au devenit cât se poate de discutabile ținând cont de ceea ce s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni la Spitalul Județean, unde sute de oameni din Centrul Vechi au făcut un scandal monstru timp de două zile, iar Inspectoratul de Poliție Județean, Jandarmeria și Poliția Locală nu au aplicat nici măcar o singură amendă, ceea ce înseamnă că, oficial, acolo nu a fost nici un scandal.


”Traficul este anevoios mai anevoios la început, dar am văzut că ușor-ușor se corectează. Putem reveni asupra deciziei dacă nu este oportună. În acest moment mai așteptăm, în proxima ședință vom pune acest subiect în discuție”,


Cosmin Andrei, președinte Comisia de Sistematizare a Circulației.

Plângeri ignorate

Comisia de sistematizare rutieră s-a întrunit vineri și a ignorat sumedenia de plângeri, hotărând menţinerea limitatoarelor de la spital.


”Vom vedea după 11 septembrie ce va fi. Personal anticipez un blocaj major în anumite perioade din timpul zilei, care va determina regândirea măsurii. Sper să nu ajungem la situaţia tragică în care să avem pierderi de vieţi omenești pentru că salvarea nu a reușit să plece la o urgenţă sau să intre la UPU. Soluții alternative pentru vitezomanii de noapte erau, luându-se în calcul inclusiv posibilitatea de montare a unui radar fix”,


Marius Oroșanu, consilier local.


Acesta a făcut o interpelare în ședința Consiliului Local Botoșani din 31 august, în care a cerut regândirea măsurii, lucru care însă nu s-a întâmplat. El a precizat că nu locuiește în zonă, nu circulă pe acolo la și de la serviciu, trece foarte rar pe Marchian, deci nu are un interes personal, însă ”asta nu mă împiedică să mă gândesc la posibile consecințe pentru alții”.


Primăria Botoșani a mai montat limitatoare de viteză într-unul din mandatele de viceprimar ale lui Florin Ghiorghiță, însă a renunțat rapid după ce, la fel ca acum, circulația s-a blocat pe Marchian.

 

Deșteptul care a pus limitatoare pe Marchian „blestemat” de șoferi
”Cocoașe” pentru limitarea vitezei pe unele străzi din Botoșani

 

DESCARCĂ GRATUIT APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Loading...
loading...
Pe strada Puskin s-au montat aiurea si fara rost
6 septembrie 2017, 19:01
Inlocuiti politia locala sau rutiera cu aceste limitatoare ?
6 septembrie 2017, 18:57
Lulu, intelegi ce vrei tu !!! Cu asta am incheiat !
6 septembrie 2017, 15:48
nu de mult la Botosani s-au ridicat masini parcate neregulamentar iar cineva a si pierdut capital politic pt acest lucru, acum cred ca cineva va pierde politic pt indarjirea cu care se insista pt aceste cocoase
6 septembrie 2017, 15:31
Pt a nu exista cetateni si soferi descriminati in BT recomand comisiei din cadrul primariei sa ia decizia montarii acestor"cocoase" la fiecare trecere de pietoni si la fiecare indicator "stop"
6 septembrie 2017, 15:26
credam ca aceste limitatoare au scopul reducerii vitezei si nu sunt montate pt ca toti soferii sa observe si sa respecte indicatorul stop, cine nu respecta acest indicator sa i se ridice permisul iar montarea limitatoarelor sa se faca sisau pe artera pe care se circula cu viteza, parerea mea
6 septembrie 2017, 15:16
pt CEL DIN ZONA: mi-am dat seama cu siguranta ca stii ce vorbesti dar in schimb nu si ce scrii, eu ma uit la ce scrii deocamdata. Ai si tu dreptate, dar in acest sens trebuie sa inteleg ca: o sa fie permanent un radar pe P.Rares iar pe toate celelalte strazi care dau in P. Rares : Pod de Piatra, iuliu Maniu, Alex cel Bun, Furtunii, Ion Creanga ,etc va tb sa se monteze cocoase chiar daca si pe acestea exista indicatorul STOP, sau la orice indicator STOP se vor monta si cocoase, fara numar, astfel o sa apara Botosani in presa nationala - orasul cu cocoase pt ca soferii nu respecta indicatorul STOP. Bravo !!!!!altfel spus un radar pe fiecare strada cu prioritate si cocoase pt cei care au STOP. Mda
6 septembrie 2017, 15:09
Se circula greu si cu si fara limitatoare. Mai ales cei ce nu au timp sa stea la trecerea de pietoni si acei pietoni care cred ca se poate trece oricand si oricum. Cuvantul de ordine pentru toata lumea e rabdare si toleranta.
6 septembrie 2017, 13:57
Am permis de vreo 30 de ani si stau in zona aia de vreo 48 ! Eu nu m-am bazat niciodata pe acele oglinzi, ca doar nu ma uitam in oglinda sa vad daca vine ceva din partea cealalta ! Respectam pur si simplu regulile de circulatie . Accidentele au fost acolo doar in ultimii ani, datorita NERESPECTARII semnului STOP, si nu din cauza ( vitezei ! ) masinilor de pe Petru Rares . Vad destul de des Radarul pe Petru Rares ( imediat dupa intersectia cu Alexandru cel Bun, pe trotuarul din stanga, spre IC Bratianu ), si circul mai tot timpul pe-acolo, asa ca exista ac de cojocul vitezomanilor . La fel de periculoase sunt toate intersectarile cu Petru Rares : cu strazile Pod de Piatra, Maramures, Armeana, Puskin, Iuliu Maniu, Alexandru cel Bun . Periculoase doar din cauza i.m.b.e.c.i.l.i.l.o.r care nu opresc la STOP . Stiu foarte bine ce vorbesc .
6 septembrie 2017, 12:37
mai oameni buni, Marchian este cea mai circulata, aglomerata strada "transversala" a orasului, iar o comisie de oameni intelepti in loc sa fluidizeze traficul nu face altceva decat sa ingreuneze traficul, pai in ce tara traim totusi ?
6 septembrie 2017, 11:18
Roci, ia spune tu repede ce termen de comparatie ai, cati morti si cati raniti din cauza neacordarii de prioritate la trecere aia de pietoni. Politia nu ne zice nimic, lumineaza-ne tu, ca poate e o masura salvatoare de jde vieti si nu ne dam noi seama, deosebit de prosti fiind. Intre timp, coloanele de masini oprite din cauza cacaturilor alora sunt pana la Hotel Rapsodia (Directia Muncii uneori), Casa Cartii, Bulevard si Maternitate. Fluidizarea traficului my ass.
6 septembrie 2017, 10:22
Utilitatea sau inutilitatea acestor "cocoase" se poate determina abia dupa o perioada de proba de cel putin 6 luni de zile, "unitatea" de comparatie fiind doar numarul de accidente la respectivele treceri de pietoni raportate la o perioada anterioara montarii acestor "cocoase".Altfel, vorbim discutii asa cum facem de mai bine de 27 de ani.
6 septembrie 2017, 10:06
Hai pariu ca se vor demonta cocoasele ? Daca nu , cel tarziu la prima ninsoare ,utilajele Urban Serv la deszapezire vor actiona in consecinta
6 septembrie 2017, 09:50
pt cel din zona: indiferent cate indicatoare de stop si limitatoare de viteza s-ar monta pe Puskin, in intersectia respectiva tot vor fi accidente atat timp cat cei de pe P. Rares chiar daca au prioritate vor circula cu viteza mare si nu vor putea fi vazuti DIN TIMP SI DE LA DISTANTA de catre cei care intra in intersectie de pe Puskin.(Acolo este o problema veche de vizibilitate, nu de acordare a prioritatii,cu mici exceptii. Multi ani au existat niste OGLINZI) Subliniez inca o data faptul ca o mare problema in respectiva intersectie este si faptul in intre anumite ore foarte multe masini ce asteapta sa intre la spalatorie parcheaza in interiorul intersectiei chiar si pe trecerile de pietoni sau in dreptul linie dublu continuu.Alta intrebare:Urmeaza ca,comisia cu cocoase pe creier sa monteze cocoase in toate intersectiile in care nu se acorda prioritate chiar daca exista semnul STOP ???Iar daca tot esti din zona te avertizez ca atunci cand va ploua cel mai probabil din cauza profilului si a baltilor vesnice din zona respectiva limitatoarele sa nu fie vizibile iar soferii cu masinile distruse se vor indrepta in instanta impotriva comisiei cu cocoase pe creier
6 septembrie 2017, 09:41
Ambitii prostesti a unor oameni frustati. Salvarile cu pacienti si care tb sa ajunga cat mai repede la Urgente inoata printre coloanele de masini blocate in trafic si care pasesc precum melcul limitatoarele recent montate.
6 septembrie 2017, 09:20
Lulu, tu gandesti inainte de a vorbi ???!!! Mai citeste o data ( de doua ori, de trei ori , s.a.m.d. ) si vezi daca e normal ce-ai scris tu ! Accidentele de acolo sunt pentru ca cei de pe Puskin NU OPRESC la STOP ! Asa ca ii tempereaza pe do.bi.to.cii care nu respecta semnele de circulatie ! Cei de pe Petru Rares au PRIORITATE . De ce sa-i opresti din drum ???!!!
6 septembrie 2017, 09:16
Cata intelepciune din partea unora, in loc sa se ia masuri cu masinile parcate, garate, abandonate pe prima banda de mers, s-au montat limitatoare pe singura banda aglomerata pe care se mai circula. Inseamna ca se da liber ca pe toate strazile din oras sa se parcheze pe prima banda, iar daca se va circula greu pe a doua banda se vor monta limitatoare pe aceastea, incat soferii sa nu mai comenteze
6 septembrie 2017, 09:09
"unde dai si unde crapa", asa s-a procedat in intersectia de la scoala nr.1, in loc sa se monteze cocoasele pe strada Petru Rares , strada pe care se circula cu viteza mare, s-au montat pe str. Puskin unde exista si indicatorul STOP iar cei care circula pe acesta strada au trecere de pietoni, cocoase, indicator STOP iar, in sfarsit cand reusesc sa intre in intersectie(intersectie fara vizibilitate si din cauza unei spalatorii cu multe masini in stationare) vine Dorel cu viteza de pe P. Rares (acestia nu au restrictii) si face aCCIDENT.Concluzia: comisia si-a facut datoria si a hotarat montarea cocoaselor.Intrebarea mea este: nu cumva cei din comisie au cocoase pe creier ???
6 septembrie 2017, 09:02
Foaie verde băț, nu ai treabă făț.
6 septembrie 2017, 08:56
unii (in general cei lipsiti de experienta) iau decizii din birou, fara a se deplasa la fata locului, iar rezultatele sunt cele pe care le constatam cu totii
6 septembrie 2017, 08:53
Loading...
Sondaj
Cine se face vinovat de explozia din strada Primăverii?
Proprietarul apartamentului
Furnizorul de gaz
Autoritățile
Firma care lucra în bloc la instalație
Altcineva
Declaraţia zilei
”Eu știu că inclusiv presa locală a redat corect această situație de fapt, au apreciat că nu un număr cât mai mare de sancțiuni ar fi liniștit scandalurile existente între cele două familii. Nu cred că asta se dorește în ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.5990 lei
USD
Dolarul SUA
3.8373 lei
CHF
Francul elveţian
3.9823 lei
GBP
Lira sterlină
5.1814 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4371 lei
XAU
Gramul de aur
161.4201 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2181 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4858 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0690 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1272 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1761 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6180 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10 o C
Dorohoi
10 o C
Bucecea
10 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
10 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.