Știrea zilei
Ziua Națională în ”Patria Cuțitarilor” – primarul a dezvelit Lupoaica cu Remus și Romulus: Mi-a plăcut GALERIE FOTO

Dacă unii primari au ridicat troițe, iar cel de la Avrămeni o replică a turnului Eiffel din Paris, șeful administrației locale de la comuna Vorniceni a hotărât să amplaseze în centrul localității Lupa Capitolină cu Remus și Romulus. A făcut-o chiar în primul său an de mandat, când a dezvelit statuita în cinstea Zilei Naționale a României.

Ansamblul a fost montat chiar în curtea Primăriei Vorniceni, localitate recunoscută pentru gradul ridicat de infracționalitate, care nu are nici o legătură cu legenda înființării metropolei italiene Roma de către doi bărbați ce au fost crescuți de o lupoaică. Singurul lucru care a contat cu adevărat în construirea și amplasarea statuii a fost acela că i-a plăcut mult primarului. Toader Leampăr se afla într-o călătorie prin țară și undeva prin județul Bistrița-Năsăud a văzut Lupa Capitolină și a hotărât să facă și el una pentru comuna pe care o conduce. Așa că s-a interesat până ce a dat de o fimă din Zalău care execută o asemenea lucrare.

Toader Leampar primar Vorniceni
”Ideea am văzut-o la o altă primărie și mi-a plăcut. Am luat legătura cu Primăria în care am văzut asta și m-au îndrumat. E dintr-un aliaj, material din porțelan și încă mai nu știu ce”,


Toader Leampăr, primar Vorniceni.


Soclul are și o inscripție în limba latină sau mai bine spus avea fiindcă la patru ani de la data la care a fost dezvelită s-a șters în mare parte. A rămas în schimb mesajul în limba română: ”ridicat la data de 01.12.2012 de către Consiliul Local al comunei Vorniceni în frunte cu dl primar Leampăr Toader”.


6.000 de lei a costat statuia cu tot cu soclu, potrivit primarului.


La două comune de Vorniceni ființează comuna botoșăneană care poartă chiar denumirea Cetății Eterne, însă primarii de aici nu s-au gândit vreodată că ar fi cazul să își monteze lupoaica în fața Primăriei.


Simbolul întemeietorilor Romei a devenit însă unul preferat de primari din mai toate colțurile României, statuia fiind amplasată de la Târgu-Mureș la Galați și de la Turda la Toplița.

 

FAZA ZILEI: Un botoşănean şi-a pus Statuia Libertăţii în faţa blocului – FOTOGALERIE
Bustul lui Antonescu dezvelit în curtea casei unui fost director PDL –VIDEO&GALERIE FOTO

 

Loading...
Semnificativ pentru Vorniceni ar fi trebuit sa fie o statuie cu o sticla de tuica plus doua cutite,asa poate fi simbolizata comuna batausilor
1 decembrie 2016, 06:46
Lupoaica are mai multe ugere și reprezintă un lait-motiv pt cei care votează un anumit partid care promovează acordarea de ajutoare sociale trântorilor.
30 noiembrie 2016, 17:21
DE ce ia placul lupoaica si nu un zimbru ???
30 noiembrie 2016, 09:24
Loading...
Sondaj
Când va fi inaugurat Parcul de Agrement Cornișa?
2018
2019
În apropierea viitoarelor alegeri locale
Niciodată
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Este un nivel de avarie care implică oprirea obligatorie generală pentru că riscăm să intre aerul pe coloană. În momentul în care intră aerul pe coloanele de aducţiune este o chestiune mai gravă decât o oprire generală de ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.5975 lei
USD
Dolarul SUA
3.8945 lei
CHF
Francul elveţian
3.9646 lei
GBP
Lira sterlină
5.1203 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4365 lei
XAU
Gramul de aur
160.3963 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2242 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4922 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0552 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1140 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1788 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6176 lei
Vremea
astăzi
Botosani
26.4 o C
Dorohoi
20 o C
Bucecea
26.4 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
20 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.