Știrea zilei
A murit Sorina, fetița cu un cățel alb, din Dorohoi: Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva - FOTOGALERIE

Sorina, fetiţa cu un căţel alb, s-a stins după mulți ani de suferință. Copila din Dorohoi i-a impresionat pe toți cei care au cunoscut-o, iar asistenta de la spitalul din București a transmis un mesaj tulburător prin care, spune ea, vrea să ajungă la inima oamenilor care lucrează în sistemul sanitar.

De ce ne mor copiii, ne întrebăm de fiecare dată când auzim că s-a mai ridicat la cer un înger. Şi câtă suferinţă în sufletul unui părinte care îşi vede pruncul plecând câte puţin în fiecare zi!

 

Sorina a trăit ca un mucenic şi a murit ca un înger. Fetiţa cu un căţel alb, care voia să devină doctoriţă. Avea o parafă şi caiete cu programări. Era un copil care îți dădea şi ultimul "dumicat" de pâine, spun cei care au cunoscut-o. Îi încuraja pe toţi: "Nu mai fiţi triști, totul o să fie bine, zâmbiţi"!

 

Copil iubit şi care mai presus de orice iubea. Între durere şi lupta pentru fiecare zi, Sorina aşeza cărări de zâmbete.

 

Fetiţa din Dorohoi a plecat la Cer şi abia acum, după ani şi ani de suferinţă, oamenii din toată ţara află despre ea. Într-un spital din Bucureşti, a alinat ea însăşi plânsul altor copii.

 

”Prima dată când am văzut-o pe Sorina era ajutor de asistentă şefă. Stătea pe un scăunel mic, rotund, lângă măsuţa de la intrarea în Secţia de Neurologie Pediatrică de la Spitalul ”Victor Gomoiu” din Bucureşti. Era exact ca un spiriduş. Ţopăia literalmente. De pe scaun la uşa secţiei care se deschide cu cartelă de acces. La primul ţâr, sărea de pe scaun: mă duc eu să deschid, doamna Adina!”, povestea în urmă cu doi ani Ana-Maria Cătănuş, voluntar Neurocare.

 

Medicii de secţie îi făcuseră cadou o parafă. Întreg personalul, de la infirmiere la medici şi asistente, era impresionat de copila din Dorohoi foarte inteligentă şi de o profunzime surprinzătoare.

 

Fusese diagnosticată cu monucleoză infecţioasă, o suferinţă caracterizată prin faptul că măduva osoasă nu permite o imunitate competentă, astfel că viaţa Sorinei a fost altfel decât a celor mai mulți copii de vârsta ei. Spitalizări dese, tratamente şi intervenţiidureroase, solicitante, epuizante, povesteşte Ana-Maria Cătănuş.

 

Avea un căţel alb, pe nume Lucy, părticică esenţială a universului ei.

 

Marţi, 30 iulie 2019, Sorina s-a stins. Adina Istrate, asistentă medicală la Spitalul de Copii ”Victor Gomoiu” din Bucureşti, a scris un emoţionant mesaj la plecarea fetiţei alături de care a petrecut mulţi ani în saloanele spitalului:

 

”Sori, nu pot să te mai îmbrățișez, pot doar să mai fac un mic gest pentru tine și Mami. Cu aceste rânduri îmi doresc să ating niște inimi, inimi care bat în pieptul unor oameni ce lucrează ca și mine în sistemul sanitar.

 

Dragii mei colegi, de aici și de pretutindeni, vă rog amintiți-vă în fiecare zi care e menirea voastră pe acest pământ, amintiți-vă că meseria pe care NE-AM ALES-O este una de vocație, una în care EMPATIA fată de cel aflat în suferintă ar trebui să se manifeste prin fiecare gest. 

 

Știu că există reguli și protocoale pe care trebuie să le respectăm, dar mai știu și faptul că atunci când vezi o mamă care aşteaptă cu sufletul la gură să-și vadă copilul aflat într-o secție de ATI, care asteaptă un cuvânt, un zâmbet și poate puţină bunătate din partea unor oameni aflați în spatele unor uși închise nu costă absolut nimic... poate doar puţină bunăvoinţă, compasiune și un pic de suflet.

 

Faptul că o mamă are decenţă să nu riposteze sau să pună intrebări în condițiile în care copilul e într-o stare foarte gravă, nu ne face pe noi, asistenți/e, infirmieri/e, doctori stăpânii destinuluiei și ai copilului ei...

 

Sori era un copil minunat, Sori înțelegea cel mai bine dintre toți copiii care veneau la spital cum e bine să se poarte doamna asistentă, doctor... ar fi putut să facă această meserie cu foarte mult devotement și implicare...

 

Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva, îmi doresc că mama Sorinei să povestească într-o zi, când va putea, îmi doresc asta pentru a schimba ceva...

 

Sori.... îți Mulțumesc că din când în când am putut să fiu bună datorită ție, îți Mulțumesc că ai trecut prin viața mea și ai făcut-o mai frumoasă, îți Mulțumesc pentru îmbrăţişările tale sincere de copil bun...

 

Mami (Ionela Agavriloaiei), ție nu știu ce să-ți spun, pot doar să le povestesc oamenilor cât ai luptat pentru Sorina, dincolo de puterile unui om , câtă decenţă în durerea asta surdă și neînchipuit de sfâșietoare a existat în tot ceea ce ai trăit în ultimele zile de viață ale copilului tău.

 

Pe voi, dragi colegi, vreau să vă rog să nu uitați că înainte de orice și indiferent de pregătirea pe care o avem, suntem și trebuie să rămânem OAMENI.

 

Drum lin în lumină, SORINA!”

 

Dumnezeu să o odihnească în pace pe Sorina. Sincere condoleanțe familiei îndurerate!

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Pandemie și caniculă! Botoșăneni din municipiu cu un fir de apă, sau DELOC, de o lună jumătate: Nu avem apă să spălăm copiii VIDEO
Municipiul reședință de județ, anul 2020, în prag de alegeri electorale. Mai mulți locuitori ai capitalei județului se plâng de faptul că imediat se fac două luni de zile de când lor le lipsește apa. Lichidul fără de care un trai civilizat nu poate fi dus.
Ruptă de beată și fără permis, o tânără a spart cu mașina o casă după care și-a lăsat baltă amorezul în automobil – FOTOGALERIE
Un accident cu o poveste cum raa se poate întâlni a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă în mediul rural. Mai exact în comuna Răuseni, acolo unde un autovehicul a... spart o casă.
Drama miilor de copii din Botoșani: Părinții „blocați” peste hotare, cei mici singuri pe pandemie
Pandemia de COVID a afectat toate categoriile de persoane într-o mai mică sau mare măsură. Inclusiv copiii care nu înțeleg prea mult ceea ce se întâmplă în jurul lor au de suferit. O situația mai specială este cea a copiilor care au părinții plecați în străinătate.
S-a deschis noul Kaufland: Zeci de botoșăneni au stat la coadă pentru promoțiile speciale -  FOTO & VIDEO
În urmă cu puține minute cel de-al doilea hypermarket Kaufland s-a deschis oficial. Zeci de botoșăneni au venit de la ora 7:00 pentru a-și face cumpărăturile, a vedea magazinul, dar și pentru a profita de reduceri.
Trei de la municipiu, doi directori de spitale, o avocată prin alianță și oameni din toate zonele județului – LISTA PNL pentru CJ
Marți seară, pe lângă lista de candidați la Consiliul Local, Biroul Politic Județean al PNL Botoșani a aprobat-o și pe cea pentru Consiliul Județean.
Mai există așa ceva: Un director la stat a renunțat la o leafă de peste 3.000 de euro ca să meargă în privat
Într-o perioadă în care locurile de muncă scoase la concurs de instituții adună uneori și peste zece candidați pentru un singur post, există cel puțin un caz în care un bugetar, care pe deasupra mai ocupa și funcția de director, a demisionat pentru a se angaja în privat.
Peste 30.000 de euro încasați de spital din testele la cerere, zeci de botoșăneni depistați cu COVID înainte de a pleca în concediu
Începând cu data de 16 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati au început să se facă teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșănenii și purtatul măștii: Unii pe față, alții pe mână, polițiștii (încă) mai așteaptă cu amenzile – GALERIE FOTO
În mare parte, botoșănenii par să se supună hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani.
Apă fără presiune de o lună: În plină pandemie și pe caniculă mai mulți oameni din centru se spală la lighean
De aproape o lună mai mulți cetățeni care locuiesc în Centrul Vechi trăiesc un veritabil coșmar când vine vorba de apa curentă. Pe temperaturi caniculare oamenii nu își pot utiliza centralele pentru apă caldă și nici mașinile de spălat. Iar motivul este lipsa presiunii apei.
Loading...
Lupta cu pandemia de COVID: Cadre medicale nevoite să stea și 12 ore în combinezoane, unele au leșinat – FOTOGALERIE
Sistemul medical românesc cu greu face față unui număr foarte mare de cazuri de COVID-19, iar asta o spun și specialiștii. Cadrele medicale sunt din ce în ce mai epuizate, iar unele au fost luate chiar și cu ambulanța.
Zeci de avocați din Baroul Botoșani intrați în șomaj, 4.000 de lei lunar de la stat
Probabil că nu există domeniu de activitate în România care să nu fi fost afectat de pandemie. Răspândirea coronavirusului a modificat substanțial și activitatea instanțelor, iar unii avocați, nu tocmai puțini la număr, aproape că au rămas fără venituri curente.
Botoșani 2020: drum din ”capitala județului” reparat cu tractorul cu lamă ca la deszăpezire – VIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce poate părea de neimaginat pentru locuitorii altor municipii reședință, dar chiar și pentru botoșănenii care locuiesc în zona centrală a urbei, este însă o realitate pentru zeci de oameni care stau la capătul orașului. Iar realitatea este cât se poate de crudă.  
A picat varianta McDonald’s: Se pregătește mutarea unui magazin în fostul Lidl - FOTOGALERIE
Încă de anul trecut în municipiul reședință de județ circula o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s, într-un spațiu în care funcționa atunci supermarketul Lidl. Se pare însă totul a rămas doar la stadiu de zvon, iar această  investiție nu se va concretiza. Cel puțin nu în spațiul amintit.
Tineri cu care ne mândrim! Băiat din Botoșani, al doilea promovat pe țară la Academia Forțelor Terestre, a învățat singur în pandemie - FOTOGALERIE
„Dacă mi-ar fi spus cineva acum un an că eu voi da admitere doar pe 3 locuri în toată țara, nu aș fi crezut niciodată, dar mi-am demonstrat, în fiecare seară de învățat, fiecare dimineață de alergat, că sunt tot mai aproape de propriul ideal. Prin muncă, suportul familiei și ajutorul lui Dumnezeu am reușit. Sper ca prin acest lucru am demonstrat faptul că indiferent de unde provii, de statutul tău social, poți să reușești tot ce ți-ai propus, important este să țintești cât mai sus și să muncești cât mai mult”.
Loading...
Al doilea hipermarket Kaufland este aproape gata, se știe data deschiderii – GALERIE FOTO
Dacă pentru orice autoritate a statului încadrarea în termenul contractual pentru realizarea unei investiții a devenit o raritate, în privat ritmul construcțiilor este incomparabil. Iar ultima dovadă este ceea ce se întâmplă cu al doilea hipermarket Kaufland din Botoșani.
Panică printre clienții unui magazin: tânăra din casă depistată cu Covid-19, membrii familiei își văd în continuare de vânzări
O îmbolnăvire cu Covid-19 a unei femei dintr-un sat botoșănean, venită după două morți ale poate celor mai cunoscuți oameni ai comunei, a provocat spaimă în satul Buzeni, din comuna Bălușeni.
Încă un candidat schimbat la Primăria Botoșani, se pregătește o prezentare surpriză
În mai puțin de două săptămâni numărăm deja al treilea partid parlamentar care își schimbă candidatul la Primăria Botoșani. După Alianța Liberalilor și Democraților și Pro România, a sosit și rândul Partidului Mișcarea Populară să recurgă la o asemenea manevră.
Cornișa, între pandemie și oportuniști! Încă o vară fără restaurante, un singur afacerist a dat drumul la lucrări, deschiderea în… 2021!
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa continuă să aibă parte de ghinionul de la naștere. Un proiect extrem de complex care a fost finalizat cu mult peste termenul inițial. Un parc de agrement unic în Moldova ce nu poate lăsa în urmă seria semieșecurilor.
Legea carantinării intră ASTĂZI în vigoare! Internări cu Poliția pentru botoșănenii care refuză, DSP-ul se pregătește pentru valul 2
Amânată în Parlament în două rânduri, Legea nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost publicată în Monitorul Oficial cu numărul 634 și își produce efectele începând de astăzi, 21 iulie 2020.
Când sistemul te vrea (mai) sănătos: Copilul diagnosticat cu ”boala micilor genii”, pe care statul îl pedepsește pentru că se străduiește prea mult – FOTO & VIDEO
Aproape necunoscut, diagnosticul stârnește în societatea românească reacții bizare uneori, agresive alteori. Iar prin atitudine, prin reacție, prin respingere sau neimplicare, societatea se păstrează deseori pe o treaptă superioară față de acești copii care duc pe umeri crucea grea a unei boli incurabile.
Pentru multi nu are nici o relevanta. Ei ( medicii) se uita in continuare, cu coada ochiului, daca scoti plicul din buzunar.
2 august 2019, 11:29
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
După zece luni în care am derulat proiecte umanitare, perioadă în care am găsit foarte mulţi botoşăneni care trăiesc în condiţii greu de imaginat, sărăcia, foamea, frigul, problemele de sănătate fiind coordonatele vieţii ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8358 lei
USD
Dolarul SUA
4.1020 lei
CHF
Francul elveţian
4.4986 lei
GBP
Lira sterlină
5.3603 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8431 lei
XAU
Gramul de aur
256.1622 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2444 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3966 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9293 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0954 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.