Știrea zilei
Afaceri faine cu sedii de partid în Centrul Istoric renovat – DOCUMENT
Două dintre partidele din arcul guvernamental sunt pe cale să capete spaţii renovate în Centrul Istoric al municipiului Botoşani fără să fi cheltuit vreun leu pentru modernizarea acestora. Primăria şi Consiliul Local pregătesc acordarea unor locaţii în acea zonă a oraşului Partidului Naţional Liberal şi Partidului Conservator, deşi ambele au sedii primite de la aceleaşi instituţii, prima formaţiune în strada Teatrului, iar a doua în incubatorul de afaceri.

sedii de partid in Centrul Istoric Botosani

Proiectul pentru cedarea spaţiilor către PNL şi PC au dispărut de pe ordinea de zi

Înainte de demararea reabilitării Centrului Vechi organizaţia municipală a PNL deţinea un spaţiu la parterul unei clădiri din Piaţa 1 Decembrie 1918, însă în care de ani buni nu îşi mai desfăşura nici o activitate. De asemenea, PC avea la rândul său un sediu în apropiere, unde cel puţin activităţile publice lipseau aproape cu desăvârşire. După ce Primăria Botoşani a renovat însă clădirile din zonă, partidele au redevenit brusc interesate de locaţiile respective. Astfel, iniţial, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local care a avut loc pe 29 noiembrie exista şi un proiect de hotărâre privind cedarea a două imobile către PNL şi PC. „Proiect de hotărâre privind repartizarea unor spaţii către Partidul Naţional Liberal şi către Partidul Conservator”, era punctul 22 pe ordinea iniţială de zi a şedinţei Consiliului Local Botoşani. Punctul respectiv a dispărut însă în şedinţa propriu zisă, numărul 22 fiind preluat de un proiect de hotărâre privind transmiterea în folosinţă gratuită a Asociaţiei Române pentru Reciclare – ROREC a unui teren aflat în proprietatea municipiului Botoşani.

Un motiv oficial al amănârii proiectului nu prea există

Motivul pentru care cedarea respectivelor spaţii a dispărut de pe ordinea de zi a CL nu este foarte clar. „Am înţeles că au apărut nişte probleme cu utilităţile”, ne-a spus viceprimarul Cosmin Andrei. Nici unul dintre liderii PNL nu ştie, cel puţin oficial, prea multe despre această problemă. „Era la Consiliul Municipal, nu la noi, la Consiliul Judeţean, nu ştiu… Ştiu că era vorba de un sediu, cel vechi care a fost, dar nu mai ştiu, chiar sincer nu ştiu”, ne-a spus Gheorghe Sorescu, vicepreşedinte Consiliul Judeţean şi PNL Botoşani.

7 milioane euro cheltuite cu renovarea Centrului Istoric

Neoficial motivul retragerii proiectului în cauză este unul sută la sută politic. Edilii ar fi dorit să evite încă un scandal cu Opoziţia în plină campanie electorală ţinând cont că ambele partide beneficiare sunt de la Putere şi de faptul că pentru o sumedenie de alte persoane, cu precădere fizice, care au avut spaţii închiriate în Centrul Istoric şi le-au părăsit pentru renovare, nu a mai fost valabilă regula cu reîntoarcerea în vechie locaţii. Astfel, după alegerile parlamentare PNL şi PC ar urma să primească din nou sediile în cauză. Centrul Istoric a fost renovat de municipalitatea botoşăneană cu fonduri europene, valoarea lucrărilor ridicându-se la circa 7 milioane de euro.

Ordinea iniţială de zi a şedinţei Consiliului Local


ordinea de zi initiala a sedintei CL cu repartizarea sediilor de partid la PNL si PC Botosani

Ordinea finală de zi a şedinţei Consiliului Local Botoşani

ordinea de zi finala a sedineti CL Botosani
CITEŞTE ŞI:
 Locuinţele renovate în Centrul Vechi date la zeci de angajaţi de la municipiu–DOCUMENT
VEZI ŞI:
 Şefii Primăriei au inspectat locuinţele din Centrul Vechi – FOTOGALERIE
RĂSPUNS în bătaie de joc de la Administrația Bazinală, pensionarul Mețler cu „protecție” și după ce ”l-a luat... apa”
Scandalul izbucnit în cadrul Agenției Naționale a Apelor Române (ANAR) cu privire la o serie de angajări revoltătoare ale unor persoane incompetente sau cu grade de rudenie la nivel înalt, continuă să ridice o mulțime de semne de întrebare.
MODIFICĂRI în Botoșani: Poliția poate ridica mașinile din parcările concesionate, familiile cu mai multe locuri de parcare rămân doar cu UNUL singur
În sala Mihai Eminescu a avut loc luni o dezbatere publică pe marginea regulamentului de gestionare al parcărilor din municipiu.
Audit la ”TBC”: Pază de la Suceava & mașină de spălat din Italia recepționată înainte să ajungă la Botoșani - DOCUMENT
Noul manager de la Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea municipalității botoșănene a preluat conducerea unității medicale de la începutul acestei luni și susține că a găsit lucruri făcute sub sau la limita legalității. În completarea celor afirmate, are ca instrument justificativ un raport de audit pentru activitatea din anul 2020.
Primul muzeu multimedia de la Botoșani, amenajat sub pământ – IMAGINI spectaculoase despre cum va arăta – VIDEO & FOTO
Este posibil grație unui proiect cu finanțare europeană implementat alături de parteneri din Ucraina. Inițiativa aparține Primăriei municipiului Botoșani, prin serviciul de programe europene din cadrul instituției, care a atras finanțarea.
Fetițe gemene în vârstă de patru ani adoptate de o familie din Botoșani
Mai multe familii din Botoșani s-au întregit și au primit o undă de speranță chiar și pe timp de pandemie. Au reușit să adopte copii aflați în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
S-au supărat eroii în halate albe, guvernanții le-au promis mai mulți bani decât primesc deja și i-au „păcălit”, pacienții le mor în spitale, dar asta contează mai puțin
Prima ședință reunită după nefastul an pandemic 2020 la Prefectura Botoșani le-a fost cumva dedicată salariaților din sistemul sanitar botoșănean. Cunoscuta Comisie de Dialog Social (CDS) care în vremurile de normalitate se întrunea trimestrial și în cadrul căreia erau dezbătute tot felul de probleme întâmpinate de bugetari. Pentru că privații nu beneficiază de atât de multe drepturi precum cei din sistemul public.
”Gentlemen's agreement” la Nova Apaserv! Directorul „providențial” al liberalilor a deblocat într-o săptămână conturile societății
Ținta propusă în primele zile de la preluarea conducerii societății Nova Apaserv a fost deblocarea conturilor și efectuarea plăților restante urgente. Compania risca să fie deconectată de la electricitate și astfel nu mai putea furniza servicii către populație. Aceasta în condițiile în care salariații sunt neplătiți de deja două luni.
De manual: Cum ajungi șefă de centru la un concurs închis doritorilor din afara instituției - DOCUMENT
Persoana care ocupă temporar funcția de șef al Centrului Social de Urgență (CSU) din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) se află în situația favorabilă de a se definitiva pe funcție.
Trei oameni de afaceri, o fostă primăriță și un subsecretar de stat - pentru subprefect la PNL – LISTA
Dacă pentru funcția de prefect lucrurile s-au tranșat relativ repede în PNL Botoșani după ce organizația județeană a obținut postul în cadrul coaliției, oarecum paradoxal, pentru subprefect lucrurile par mai complicate. Sau cel puțin sunt mai mulți doritori.  
Loading...
Concertul de Ziua Îndrăgostiților pe scena Filarmonicii din Botoșani: Bravo!!!, au strigat domnii / Cam mult, au șoptit doamnele - GALERIE FOTO&VIDEO
Spectacol mai puțin obișnuit, sâmbătă seara, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani.
Un medic botoșănean efectuează operații revoluționare în Belgia cu o cască de realitate augmentată dezvoltată de Microsoft și NASA – GALERIE FOTO
”Nimeni nu-i profet în țara lui” este un proverb cu aplicabilitate tot mai dureroasă în România. Și se resimte și mai pregnant în Botoșani, județ părăsit de zeci de mii de oameni plecați să-și găsească un rost în străinătate. Din nefericire, pierdem astfel tot mai multe minți luminate, oameni care dacă ar fi rămas pe aceste meleaguri poate că ar fi reușit să urnească lucrurile și în acest colț uitat de lume.   
Plecări și demisii pe capete la Modern Calor, avem director interimar
Compania de termoficare a orașului se află în plin proces de reorganizare a echipei de management după ce nu mai puțin de trei dintre cei șapte șefi au părăsit unitatea.
AFACERILE macabre cu bunurile statului, înfloritoare la Botoșani, locurile care se vând abuziv cu mii de euro
Botoșăneanul semnala fenomenul în urmă cu patru ani de zile, iar de atunci aproape că nu s-a schimbat nimic. Site-urile de vânzări sunt pline de anunțuri prin care se scot la vânzare locuri de înhumare din cimitirele statului.
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
Propulsarea unui director liberal la conducerea SC Nova Apaserv SA în condițiile în care acționar majoritar al societății este Consiliul Județean, instituție cu președinte, vicepreședinte și administrator public de la PSD, a fost posibilă datorită unui plan pus la cale de PNL la care s-au raliat Pro România și ALDE.
Loading...
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă NU au demisionat! Pur și simplu au fost anunțați să NU mai vină la serviciu – DOCUMENT
După publicarea articolului referitor la plecarea a doi angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani, unul dintre cei care s-au trezit cu contractul de muncă încetat a dorit să clarifice public modul în care s-a realizat încheierea relațiilor de muncă.
Viteji și vocali doar pe Facebook! Oficial, majoritatea pacienților care au fost internați la Mavromati NU au dat șpagă sau NU au cumpărat medicamente
Peste 2.000 de pacienți sunt internați lunar la Spitalul Județean Mavromati. Puțini sunt însă cei care își exprimă oficial opinia cu privire la serviciile oferite de către cea mai mare unitate medicală din județ.
Omul lui Țurcanu de la ALDE a preluat Partidul AUR la Botoșani: Ne-am strâns mâna
O mișcare surprinzătoare pe scena politică botoșăneană a avut loc la mijlocul acestei săptămâni. Conducerea națională a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a desemnat un nou președinte al organizației județene. Și nu este vorba despre independentul care discutase pe această temă cu liderii de la București, ci de membrul altui partid.
Costel Șoptică și-a luat înapoi prefectul și un subprefect! Vot și jocuri de culise pentru posturile din Prefectură
PNL a obținut trei posturi de conducere în Prefectură, a pierdut unul și intră în marea bătălie pentru alegerea persoanelor care le vor ocupa, în cazul a cel puțin două dintre ele. Vineri, 5 februarie 2021 membrii Biroului Politic Județean (BPJ) din cadrul PNL Botoșani vor vota pentru susținerea politică a prefectului, fie el același sau altul.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă au renunțat la posturi după scandalul care se lasă cu un proces colectiv
Acțiunea fără precedent a oamenilor străzii de la Botoșani care și-au arătat intenția de a deschide un proces colectiv împotriva Direcției de Asistență Socială (DAS) a municipalității botoșănene s-a soldat cu ieșirea din sistem a doi angajați care au fost implicați direct în furnizarea meselor pe timpul carantinei.
SURSE: Fost candidat la locale și parlamentare aproape să ocupe o funcție care a avut un singur deținător în istoria județului
Un social democrat specializat pe fonduri europene ar urma să preia funcția de administrator public al Consiliului Județean.
Pt Gabi:Întreabă șefii PDL ce au făcut cu 7 mil euro in Centrul Vechi.Din pacate nu au fost cheltuiți cu cap acești bani.E nevoie de reabilitarea zonei in totalitate.Bafta!
4 decembrie 2012, 21:52
Numai prostii fac USL-istii ,mai ceva decat cei de la PDL.La alegeri aveti in liste multi cu dosare penale de la USL si in cazul acesta va fi jale dupa alegeri.Ce s-a facut cu 7 milioane de euro??????........nici reparatiile exterioare nu le-ati facut cum trebuie cu banii astia care daca erau pe mana altora ......se putea face centrul din nou.,,Buna tara, rea croialaMama ei de randuiala.Aia hoti, astia hoti,Mama lor la toti".
4 decembrie 2012, 14:54
Personal cred că dacă au avut spaţii acolo înainte ar trebui să le primească înapoi. Dar mai cred şi că acelaşi lucru ar trebui să se întâmple şi cu celelalte firme care au avut spaţii în zonă.
4 decembrie 2012, 11:21
Am auzit ca se renoveaza o aripa la Penitenciar pentru "sediul"PDL.Nu se pot urgenta lucrarile?Sunt cativa PDL-isti nerabdatori sa schimbe sediul.
4 decembrie 2012, 10:00
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Le-am și spus (n.r reprezentanților Spitalului Județean Mavromati), numai la Penitenciar se interzice folosirea telefoanelor. Este un drept constituțional și le-am atras atenția vizavi de acest lucru”Dan Nechifor, prefect ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8747 lei
USD
Dolarul SUA
4.0535 lei
CHF
Francul elveţian
4.4161 lei
GBP
Lira sterlină
5.6329 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7924 lei
XAU
Gramul de aur
225.4539 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2316 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3414 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1571 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2041 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6555 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.3 o C
Dorohoi
1.3 o C
Bucecea
1.4 o C
Darabani
1.1 o C
Saveni
1.3 o C
Ştefăneşti
4.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.