Știrea zilei
ALARMĂ energetică! E.ON începe să refuze prelungirea contractelor, Agenția de Muncă rămâne fără furnizor de energie 

E.ON Energie România SA a comunicat Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) că la finele acestei luni expiră contractul de furnizare a energiei electrice și că nu dorește prelungirea înțelegerii. Instituția de la Botoșani a fost notificată oficial despre decizia companiei și este pusă într-o situație fără precedent. 

Notificare comunicată abia la 10 zile după data generării 

 


Cu toate că notificarea este datată pe 24 septembrie 2022, a fost comunicată AJOFM Botoșani abia pe 4 octombrie 2022.


Deci abia după 10 zile, E.ON Energie România SA a anunțat agenția botoșăneană că nu va încheia un alt contract și îi pune în vedere să facă demersurile necesare pentru a încheia un nou contract de furnizare a energiei electrice cu o altă companie. 


În condițiile comunicării cu întârziere a notificării, reprezentanții E.ON Energie au aruncat deja vina pentru posibilele pierderi exclusiv în sarcina AJOFM, arătând că unitatea botoșăneană este răspunzătoare de contractarea altui furnizor ”pentru evitarea pagubelor de care, în cazul producerii lor, rămâneți direct și solitar răspunzători”.


În final, s-a transmis un link de pe site-ul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) cu lista furnizorilor concurențiali și a celor de ultimă instanță.

 

Explicațiile E.ON


Reprezentanții E.ON Energie România SA susțin că adresa pe care au trimis-o reprezintă ”o dovadă de respect” și că situația energetică dificilă la nivel european era probabil deja cunoscută din mass media.


”Măsurile adoptate în acest an de către instituțiile abilitate, cu scopul de a rezolva unele probleme energetice, au generat un context care prezintă provocări semnificative pentru industria energetică. Lipsa ofertelor din partea producătorilor de energie electrică pentru perioada următoare duce la un deficit important al surselor de aprovizionare pentru furnizorii de energie. Efectul de presiune este cu atât mai mare în contextul noilor mecanisme privind activitatea de FUI. Toate aceste elemente coroborate ne pun în momentul de față în imposibilitatea de a încheia noi contracte de furnizare. Considerăm că transparentizarea acestei situații este o dovadă de respect față de clienții noștri si o recunoaștere a limitărilor cu care ne confruntăm, neputând garanta asigurarea surselor de energie necesare”, 


Notificare E.ON Energie România SA. 


Adresa menționată este semnată de Andrei Popescu și Gheorghe Teleagă, ale căror funcții nu sunt specificate.

 

Alte companii nu se înghesuie să furnizeze energie AJOFM  


În aceste condiții, în mai puțin de o lună, AJOFM Botoșani ar trebui să găsească un alt furnizor, lucru considerat aproape imposibil de șefa instituției. 


”I-am luat la rând, unii vor garanții, alții nu sunt interesați. În orice caz, nu vom reuși sa avem un contract încheiat la un preț normal până pe 30 octombrie. Și vom fi repartizați la un FUI. O sa plătim pe una-două luni la FUI cât am plătit în 12 luni pe un contract normal”, 


Anca Apăvăloaie, director executiv AJOFM Botoșani. 


FUI înseamnă Furnizor de Ultimă Instanță, companiile din FUI fiind obligate să furnizeze energie unei entități rămase fără contract, așa cum este cazul AJOFM. Doar că, după cum arată conducătoarea AJOFM, prețurile sunt incomparabil mai mari decât cele din interiorul unui contract. 


CEZ Vânzare SA, Enel Energie SA, Enel Energie Muntenia SA, E.ON Energie România SA și Electrica Furnizare SA sunt companiile din FUI. 

 

40.000 de lei 


a plătit cu aproximație AJOFM la energie în perioada septembrie 2021 – septembrie 2022, cu plafonare și cu preturile care au crescut pe parcurs 

 

Sistarea alimentării cu electricitate a AJOFM ar bloca întreaga activitate a instituției, care nu ar mai putea utiliza computerele. Mai mult, Punctul de Lucru Săveni este încălzit cu o centrală electrică fiindcă, în ciuda presiunilor vechi de atâția ani, nu s-a construit o magistrală de gaz până în acest oraș. 


Anca Apăvăloaie l-a contactat pe Gheorghe Teleagă și i-a cerut un termen rezonabil de încheiere a contractului pentru a putea găsi un alt furnizor în condiții financiare cât de cât suportabile, însă managerul de vânzări clienți business i-a comunicat că întreruperea colaborării este decizia companiei și ca atare i-a cerut să respecte instrucțiunile din notificare. 

 

UPDATE: AJOFM a transmis astăzi către E.ON Energie România faptul că nu este posibilă încetarea unilaterală a contractului la data de 30 octombrie deoarece conform condițiilor generale trebuiau să trimită notificarea cu minim 30 de zile înainte.

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Șefii de la centru anunță scenarii negre – CUM va fi iarna la Modern Calor, compania orașului care are nevoie de gaz pentru furnizarea căldurii
Criza energetică lovește și la „Mavromati”: Niciun furnizor NU s-a înscris la licitație


 

Bate vântul în cel mai modern internat școlar din județ, doar OPT copii cazați: Preferă să stea în sânul familiei
Respectivul liceu este considerat un etalon al învățământului din mediul rural având în vedere condițiile pe care le oferă elevilor și deopotrivă profesorilor. Unitatea dispune de clase moderne, laboratoare, cantină, internat, teren de sport și multe altele.
S-a făcut dreptate sub privirile unei mame de 96 de ani: Înalt ierarh și sobor impresionant de preoți la Monumentul dedicat foștilor deținuți politici din Botoșani – GALERIE FOTO
Cei care mai sunt în viață sunt astăzi bătrâni și bolnavi. Nu cer nimic. Au îndurat iadul pușcăriilor sau domiciliile forțate. Acolo li s-au născut copiii, acolo au învățat din nou să iubească, să rabde, să se roage. Poveștile lor sunt dureroase, sunt tulburătoare.
Întrebarea zilei: pe ce loc a terminat FC Botoșani sezonul? MIZA este de vreo 100.000 de euro
Ultima etapă a play-out – ului SuperLigii a produs o situație fără precedent de când se practică sistemul cu campionatul regulat urmat de turneele pentru desemnarea campioanei, respectiv a formațiilor retrogradate.
Un om de afaceri de calibru, o consilieră a prefectului, un director, un inspector și un fost viceprimar, pe LISTA PNL pentru a intra în Consiliul Județean
Plecarea din PNL a foștilor directori ai Spitalului Județean, Viorel Iliuță și Radu Malancea, va aduce doi noi aleși locali la rampă. Cei doi demisionari au renunțat și la mandatele de consilieri județeni, pe care oricum le-ar fi pierdut după părăsirea partidului.
Următoarele garaje care vor fi DEMOLATE în municipiul Botoșani, deținătorii au primit notificări de la Primărie – GALERIE FOTO
După cele peste 80 de garaje care au fost înlăturate din zona aflată în imediata apropiere a Colegiului Național Mihai Eminescu, urmează o nouă serie. De această este vorba despre 17 baterii.
ALARMĂ în zorii zilei la sediul Poliției: Razii în mai multe zone, minoritarii panicați „că li se fură copiii” – FOTOGALERIE
Apelul de prezență la Inspectoratul de Poliție Județean a fost dat la ora 6:00, în dimineața zilei de miercuri, 17 mai 2023.
Se cer salarii mai mari, orele de școală cu semnul întrebării! Sindicaliștii anunță că jumătate din profesorii botoșăneni nu mai intră la cursuri
Greva generală anunțată în sistemul educațional românesc va avea efecte și la Botoșani. Trei sferturi dintre profesorii botoșăneni au anunțat deja că de luni, 22 mai 2023, întrerup activitatea.
SINGURUL cuvânt care i-a salvat funcțiile unei șefe de la Botoșani, demisia aruncată la coșul de gunoi
Celebra ordonanță prin care au fost reduse o serie de cheltuieli bugetare și chiar posturi, deși în măsură mai mică, a tot suferit modificări până la forma finală. În primă fază s-a vorbit de interzicerea cumulului pensie – salariu.
Direcția de Drumuri a județului angajează cantonieri, candidații trebuie să aibă cunoștințe culinare și pasiune pentru... gătit: Mă pufnește și pe mine râsul
Anunțul a fost postat pe pagina instituției aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Botoșani, pe data de 8 mai 2023.
Spargere la o asociație de proprietari plină de VIP-uri, la câteva ore după o ședință cu scântei - FOTOGALERIE
Sediul Asociației de Proprietari nr. 2 din municipiul Botoșani, situat în zona ultracentrală a orașului, a fost spart la câteva ore după o discuție privind convocarea Adunării Generale și situația financiară.
Șefimea de la Botoșani „menținută” din pix pe posturi călduțe de Guvernul Ciucă – LISTA directorilor
„Ordonanța austerității” așa cum a ajuns să fie cunoscută a fost publicată în seara zilei de luni, 8 mai 2023. Limitarea cheltuielilor de către Guvernul Nicolae Ciucă s-a rezumat la o serie de interdicții de ordin financiar însă are și un rol de protecție asupra unor persoane cu funcții de conducere, obținute în cele mai multe dintre cazuri, pe criterii politice.
Președinte nou la FC Botoșani, reorganizare din temelii a clubului: Nu este un viitor așa de roz, dar nici nu-i catastrofalVIDEO
Schimbările profunde pe care Botoșăneanul le anunța la primul club de fotbal al județului s-au produs deja în mare parte. Cei patru acționari de la grupul ”Elsaco” au constituit o nouă companie, pe care se va transfera întreaga activitate din sezonul 2023-2024.
”Tenorii liberi”, stand-up comedy muzical la Filarmonică ”tamponat” de Cozmiță Lascarache care venise la o nuntă: Această fuziune între note și bancnote naște muzicaVIDEO & GALERIE FOTO
Premierele stagiunii aniversare a Filarmonicii ”George Enescu” au continuat vineri seară cu un spectacol cum nu s-a mai văzut la Botoșani și s-a văzut rareori prin România. De la început și până la sfârșit, muzica clasică a fost însoțită de umor și uneori, într-un ton ironic, de acorduri populare și chiar manele.
Centrul „invizibil” al orașului preluat de o tânără din sistem cu viziuni îndrăznețe! Soție de politician, noua șefă are propria carieră – VIDEO&FOTO
Este un centru care, deși deschis de un deceniu în municipiul Botoșani, a „strălucit” mai puțin în spațiul public prin activități dedicate beneficiarilor, de-a lungul anilor fiind mai degrabă motiv de ceartă între șefi.
Bonele sau femeile chemate la curățenie vor fi plătite cu vouchere, șefa de la ”Șomaj”: Pur și simplu are loc un raport de muncă care nu este oficializat – VIDEO
Familiile care apelează la bone fără a avea un raport de muncă sau se folosesc de anumite persoane pentru curățenia în locuințe vor fi obligate, mai mult indirect, să le remunereze sub forma unor vouchere sociale. Acestea ar urma să fie eliberate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani.
Primarul Gireadă se gândește să facă oraș din comuna Mihai Eminescu: Are mai mult asfalt decât municipiul Botoșani dacă pun cap la cap străzile asfaltate - VIDEO & GALERIE FOTO
Recensământul desfășurat anul trecut și ale cărui rezultate în detaliu au fost făcute publice în acest an plasează Mihai Eminescu pe primul loc în clasamentul comunelor din județul Botoșani în ceea ce privește populația.
Zero șanse ca drumul Botoșani – Târgu-Frumos să fie gata în termen: I-am văzut că progresau, după care au dispărut efectiv cu utilajele de pe drumVIDEO
Șansele ca investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos să se finalizeze în termenul prevăzut în contractul încheiat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu asocierea care a câștigat licitația sunt practic egale cu zero.
Meciurile liberale de la Municipiu s-au mutat la Județ: Liderul grupului PNL lăsat baltă de colegi la votul pentru MĂRIREA salariilor – VIDEO
Consilierii județeni s-au întâlnit joi, 27 aprilie 2023, în ședința ordinară aferentă lunii aprilie. Dezbateri au fost doar la proiectul de hotărâre care a vizat creșterea salariilor pentru unii angajați.
Tot la Cornișa, dar în altă parte: Se coace mutarea scenei pentru marile spectacole ale orașului
Construcția unei străzi cu dublu sens pentru accesul cu automobile și a unei pasarele pentru pietonii și bicicliștii care doresc să meargă la Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa sunt doar două dintre ideile lansate de primarul municipiului Botoșani după îngrămădeală creată weekendul precedent la complexul de la intrarea în oraș.
Sute de botoșăneni învățați să citească sau să socotească pentru a se putea angaja: Sunt persoane care nu știu să scrieVIDEO
Sunt sute de botoșăneni pentru care găsirea unui loc de muncă, oriunde, pare să frizeze absurdul. Însă, într-un efort susținut de încadrare totuși în câmpul muncii și a analfabeților și semianalfabeților, instituțiile statului încearcă inclusiv să-i învețe să scrie. Sau să citească. Ori să socotească sau să memoreze tabla înmulțirii.
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Marius Croitoru e în staff-ul tehnic la Botoșani, nu antrenor principal că nu poate, dar în partea asta de scouting, recunosc că are un ochi excepțional. Mihai Ciobanu e cu licență, rămâne în continuare el. Croitoru e ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9575 lei
USD
Dolarul SUA
4.6194 lei
CHF
Francul elveţian
5.1137 lei
GBP
Lira sterlină
5.7071 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3068 lei
XAU
Gramul de aur
290.0889 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2601 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3316 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0134 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3885 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
24.6 o C
Dorohoi
23.3 o C
Bucecea
23.9 o C
Darabani
22.9 o C
Saveni
23.8 o C
Ştefăneşti
21.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.