Știrea zilei
Bărbat OMORÂT în urmă cu 5 ani, călăii lui trăiesc liberi! A început „judecata de apoi”, un șefuleț de la Poliție a fost deja amendat

Pe 5 martie 2013 un botoșănean greu încercat de viață și de soarta căruia nu le mai păsa decât puțin unor persoane era omorât într-un mod de o violență rară.

Bătut până la ultima suflare

 

 

„Șosetele încă erau acolo, era dezbrăcat, l-au dezbrăcat de la jumătate și l-au lăsat acolo pe omăt. Era umărul așa băgat înăuntru, un picior, când l-a adus, era așa ținut numai de piele, osul era ieșit așa prin piele. Și ochiul era scos. Era fărmat, dom’le”,

 

Așa a arătat Mihai Pădurariu (foto jos) în ultimele două ore de viață, conform spuselor fratelui lui.

 

 

Mihai Pădurariu trăia în comuna Albești, județul Botoșani și ajunsese o epavă în urma divorțului de soție.

 

A fost omorât în 2013 și după trei ani de zil, rudele au apelat la presă, nedumerite și revoltate deopotrivă, că nimeni nu este totuși tras la răspundere.

 

Procesul a început la începutul acestui an, când procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe Neculai Andrici și Constantin Prisacariu pentru infracțiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte (art.195 NCP), cei care l-ar fi omorât în bătaie, în colțul unei grădini.

 

 

Amendă pentru șeful Poliției Albești

 

În proces au fost citați Costel Ababei, Mihai Huţanu şi Vasile Păduraru (fratele victimei). La primul termen nu s-au prezentat astfel că instanța a solicitat mandat de aducere.

 

„Instanța va dispune emiterea unei adrese către Postul de Poliţie al Comunei Albeşti, cu solicitarea de a pune în executare mandatele de aducere emise pe numele martorilor şi a asigura prezenţa în instanţă a acestora la termenul ce se va stabili, cu menţiunea că în caz de neexecutare a acestei îndatoriri se vor lua măsuri de sancţionare, conform legii”,

Se consemna în sala de judecată la unul din termene.

 

Cum martorii nu au ajuns nici la următorul termen, instanța a dispus aplicarea unei amenzi în cuantum de 500 de lei pentru șeful Postului de Poliție Albești.

 

Martorii au ajuns la audieri marți, 13 noiembrie 2018. În sala de judecată se aflau și Neculai Andrici și Constantin Prisacariu. Un individ mai tânăr ca vârstă și al doilea, cu capul albit de ani.

 

”Mi-a spus că Mihai este mort în grădină la Agachi”

 

La unul dintre cei citați, Mihai Huțanu mai exact, a muncit Mihai Pădurariu ultimele trei zile din viața lui. Și de acasă de la el a plecat în noaptea în care a fost omorât. Îi lucrase prin grădină la curățarea unor copaci. Într-una din seri i-a cerut voie să doarmă în casa lui. Îi era frică să meargă acasă, de fratele lui, Aurel.

 

Tocmai acesta din urmă i-a dat vestea morții.

 

„A doua zi dimineață, pe la 6:30 – 7:00 a venit fratele lui, Aurel și mi-a spus că Mihai este mort în grădină la Agachi. Eu i-am spus că de la mine a plecat sănătos”

 

La țară, agricultura și animalele sunt pe primul loc. După ce-a dat de mâncare la orătănii, omul a pornit la drum să vadă mortul. Nu a apucat să observe prea bine, trupul fiind acoperit deja cu o pătură. Martorul a accentuat însă episoadele de violență dintre frați și a povestit în fața instanței că lumea vorbea prin sat că Mihai a fost omorât de fratele lui Aurel și nu de cei doi trimiși în judecată. Ulterior, aceeași lume din sat dădea vina pe Neculai Andrici și Constantin Prisacariu.

 

Nimeni însă nu a văzut bătaia.

 

O întrebare fără răspuns

 

La audieri a ajuns și Vasile Pădurariu, unul dintre frații bărbatului omorât. A fost unul dintre martorii cu care comunicarea se face anevoios. Instanța a fost nevoită să repete întrebările pentru a obține un răspuns cât de cât coerent din partea acestuia.

 

Nu a știut să răspundă la probabil cea mai importantă dintre întrebările care i-au fost adresate: Mihai Pădurariu a fost găsit în respectiva grădină aproape mutilat din cauza loviturilor primite. A mai trăit două ore.

 

În acest interval de 120 de minute, de ce nimeni nu a sunat la salvare sau la Poliție?

 

POVESTEA PE LARG ÎN LINKUL DE MAI JOS:

 

loading...
Cum ucizi un om în bătaie și scapi cu tentativă de omor: Era fărmat, un picior era ținut de piele, avea un ochi scosGALERIE FOTO & VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Municipalitatea începe RIDICAREA mașinilor, amenzile merg și până la 2.000 de lei
Municipalitatea botoșăneană, prin societatea Eltrans, va începe activitatea de ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar sau abandonate pe domeniul public.
Lovitură de teatru de la prefect, organigrama de la Urban Serv care executa un director şi un vice trebuie REVOCATĂ
Noua organigramă a societăţii de salubrizare a oraşului a fost întoarsă de Prefectură. Instituţia a solicitat Consiliului Local revocarea hotărârii prin care au fost mandataţi doi consilieri să o voteze în Adunarea Generală a Acţionarilor.
Turism în bătaie de joc pentru botoșăneni și nu numai? Băile Felix și Antalya, aceleași prețuri pentru sărbători, serviciile diferă de la cer la pământ
România pierde anual zeci de milioane de euro pentru că nu știe să-și vândă frumusețile naturale. În stațiunile balneoclimaterice nu s-a mai investit din perioada comunistă, iar litoralul a rămas și el, în mare parte, ancorat în trecut, de la plaje la condițiile hoteliere.
Cel mai longeviv director a primit un mare șut de la partidul pe care „l-a slujit” aproape două decenii
Membru în PSD de 18 ani de zile, cel mai longeviv director de la Botoșani a fost scos pe ușa din dos din birou, cu patru luni înainte de pensionare. A condus o unitate a statului timp de 21 de ani, perioadă în care a rămas fidel partidului, fără crâcnire.
Petrecerea anului la un sfert de veac de vodcă la Vorona: robot, confetti, Buzdugan, lacrimi şi noua Voronskaya – VIDEO & GALERIE FOTO
Povestea vodcii plecată din Vorona pentru a cuceri România a împlinit un sfert de veac. Iar oamenii care au făcut din „Voronskaya” unul dintre puţinele branduri botoşănene de rezonanţă naţională au marcat momentul cum se cuvine.
Proiect de la un PSD-ist: Consiliul Local să cumpere 100 de bucăți din cartea scrisă de un consilier local PSD care deja a primit finanțare de la Consiliul Judeţean
Aleşii de la municipiu vor dezbate în şedinţa de astăzi mai multe proiecte de hotărâre privind achiziţionarea unor cărţi sau materiale cu ocazia Zilei Naţionale a României şi a Anului Centenar.
1 Decembrie sărbătorit mai ales în stradă și mai puțin în restaurantele de la Botoșani: Un local oferă totuși fasole cu cârnați și purceluș la rotisor
Ziua Națională din 2018 pare să nu fie un motiv întemeiat pentru ca restaurantele din Botoșani să pregătească meniuri tradiționale, spectacole live sau să aibă invitați speciali.
Botoșăneanul care a luptat pentru Marea Unire - FOTO DOCUMENT; Nepotul său la Centenar: Trebuie să fim mai atenți cu țara asta
Amintirile Primului Război Mondial au rămas încă vii pentru Paul Buzdugan, un botoșănean care trăiește în municipiu și care deține o mică părticică din istoria românilor, prin prisma unor fotografii alb-negru.
Ancheta DNA pentru Uvertura Mall pornită de la un ziarist! Jurnaliști audiați la Tribunal, în procesul de peste 2 milioane de lei
A fost o liniște apăsătoare în sala de judecată de la Tribunalul Botoșani, în timpul audierii a doi jurnaliști. Ieri, 27 noiembrie 2018, în procesul Uvertura Mall a avut loc un nou termen care s-a consumat cu depoziția a doi martori.
Monument sovietic pregătit pentru sediul PSD Botoşani într-un scandal fără precedent – GALERIE FOTO
Disputele pe seama bustului lui Ion I.C. Brătianu, prim-ministru al României de cinci ori la începutul secolului trecut, au ajuns la un monument al eroilor sovietici din Al Doilea Război Mondial.
Răzbunare în familie! Soț și soție evazioniști denunțați la Poliție de propriii angajați, pentru marfă la negru
Situație mai puțin obișnuită întâlnită în instanța botoșăneană, unde o familie a ajuns să se războiască cu o alta, prin intermediul instituțiilor statului. Primii, soț și soție erau patronii, care aveau mai multe standuri într-un centru comercial din cel de-al doilea municipiu al județului.
Fostul președinte al PSD Botoșani a rămas șomer după ce și-a pierdut salariul de 30.000 de lei pe lună
Unul dintre cei mai bine plătiți botoșăneni, la o unitate de stat, a rămas recent fără loc de muncă.
Botoşăneanul care conduce la Bucureşti o companie cu afaceri de 200 de milioane de euro anual: Discutăm de peste 2000 puncte de lucru
Compania Naţională Loteria Română (CNLR) a intrat în ultima ediţie Top 300 Companii editată de revista Capital. Unitatea statului ocupă locul 116 pe ţară în clasamentul întocmit de prestigioasa publicaţie economică.
Apariție cu zâmbete și fără lacrimi a elevului din crima de la Pacea - CUM arată după șase luni de detenție
Bogdan Ionel a văzut marți, 20 noiembrie 2018, pentru câteva ore, alte chipuri decât cele cu care s-a obișnuit probabil deja în unitatea de detenție unde este găzduit până când i se va decide soarta.
Crima din Centrul Vechi: Audiere cu amenințări la Tribunalul Botoșani, nevasta și-a ieșit din fire, polițiștii și jandarmii trimiși în Centrul Istoric
Procesul privitor la crima care a avut loc în vara anului trecut lângă fostul cinematograf Luceafărul continuă la Tribunalul Botoșani. Marți, 20 noiembrie 2018, s-a mai parcurs un pas.
Martori la cea mai mare bătaie de joc a drumarilor din ultimii 20 de ani, drumarul șef al Botoșanilor dă vina pe șoferi - VIDEO & GALERIE FOTO
Autoritățile județene și municipale și-au dat luni, la prima ninsoare din noul sezon rece, întreaga măsură a incompetenței, delăsării și nepăsării la adresa sutelor de mii de botoșăneni, plătitori de taxe și impozite.
Sfârșit cumplit pentru un șofer de 20 de ani: A murit blocat în mașina care a luat foc - GALERIE FOTO
Un grav accident rutier a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică.
O companie din Botoşani în primele 300 din România, patronul s-a apucat de construit blocuri
Înainte de a întocmi clasamentul celor mai bogaţi români, revista Capital a scos pe piaţă un număr special, intitulat „Top 300 companii”.
SCANDAL urât la un ansamblu de apartamente de fițe, construit recent la Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Un ansamblu de blocuri nou construit în municipiul reședință de județ se finalizează cu scandal și controale de la instituțiile statului.
kalapod.net%20
„Moarte clinică” mimată în mijlocul străzii: Zeci de trecători speriați de o tânără de 28 de ani cu probleme mai speciale
O tânără în vârstă de 28 de ani s-a prăbușit lângă trotuar în timp ce traversa strada. A căzut din senin iar oamenii din jur, speriați, s-au adunat în jurul ei pentru a o ajuta cumva. Trupul întins impresiona mai ales prin tinerețe.
zenda.ro
astratex.ro
Sondaj
Vă place cum a fost împodobit municipiul Botoșani de sărbători?
Da
Parțial
Nu
Declaraţia zilei
„Cred că în primul rând background-ul, CV-ul meu este relevant, domeniul acesta al îmbunătățirilor funciare, în mod special irigațiile sunt eligibile pentru fondurile europene, ori conform CV-ului meu am experiență mare în ...
StarShinerS.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6605 lei
USD
Dolarul SUA
4.1120 lei
CHF
Francul elveţian
4.1368 lei
GBP
Lira sterlină
5.1580 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6250 lei
XAU
Gramul de aur
164.5916 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2375 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4403 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9652 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0743 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1801 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6243 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1 o C
Dorohoi
-1 o C
Bucecea
-1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-1 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.