Știrea zilei
Botoşăneanul care conduce la Bucureşti o companie cu afaceri de 200 de milioane de euro anual: Discutăm de peste 2000 puncte de lucru

Compania Naţională Loteria Română (CNLR) a intrat în ultima ediţie Top 300 Companii editată de revista Capital. Unitatea statului ocupă locul 116 pe ţară în clasamentul întocmit de prestigioasa publicaţie economică.

De la Primărie la Loterie


Poate pentru unii botoşăneni aceasta nu ar fi tocmai o ştire, cel puţin de interes local, dacă însă la conducerea CNLR (foto sediul central) nu s-ar afla unul de-al lor. Din luna octombrie a anului precedent, agentul economic în cauză este condus de Ovidiu Portariuc, fost primar al municipiului Botoşani. La câteva luni după alegerile locale din 2016, fostul edil şef a renunţat la mandatul de consilier municipal abia obţinut, a devenit mai întâi consilier al ministrului Finanţelor, apoi membru în consiliul de administraţie de la CNLR, pentru ca ulterior CA-ul să îl desemneze director general.


„Nu este uşor, dar am privit şansa de a conduce această companie ca pe o provocare de a-mi pune amprenta asupra unuia dintre cele mai longevive şi iubite branduri naţionale, cu o vechime de peste 100 ani! Este dificil dintr-un anumit punct de vedere, în primul rând al cadrului legislativ extrem de restrictiv, care reglementează funcţionarea societăţilor de stat. Deşi funcţionăm pe o piaţă concurenţială suntem limitaţi în acţiuni de anumite prevederi legislative aplicabile în primul rând instituţiilor de stat. Eu când am ajuns în companie le-am spus după câteva zile: voi funcţionaţi aici ca o primărie, ar trebui să vă numiţi agenţie naţională nu societate naţională! Cum să fiţi competitivi cu un asemenea cadru!?”


Ovidiu Portariuc, director general CNLR.  

 

La stat lucrurile se mişcă mult mai greu decât în privat


Deşi în anul precedent numirii sale, Loteria Română avusese nici mai mult, nici mai puţin de opt directori generali, iar ultimul ocupase funcţia doar două săptămâni, Ovidiu Portariuc a reuşit să îşi păstreze postul timp de 13 luni şi să marcheze un an de directorat prin implementarea unui nou sistem loteristic dezvoltat şi implementat de către companie, prin resurse proprii.


„Ce face un agent economic privat în două luni, la o societate de stat durează 10-12 luni din cauza procedurilor de achiziţie publică, raportări, aprobări, etc. Problemele sunt specifice tuturor societăţilor cu capital de stat şi vin din viziunea puternic etatistă moştenită în postcomunism! Soluţia găsită de actualul Guvern, de înfiinţare a FSDI, poate fi una pertinentă şi potrivită în actualul context, dacă vrem performanţă economică şi financiară de la capitalul de stat!”


Ovidiu Portariuc, director general CNLR.  

 

Peste Mercedes şi McDonald’s


CNLR a avut în 2017 o cifră de afaceri de 897 milioane de lei, cu aproape zece la sută peste cea din anul anterior, iar profitul s-a ridicat la 66 de milioane de lei, adică în jur de 14 milioane de euro. Volumul de vânzări a fost peste cel al unor companii gigant precum SC Premier Restaurants România SRL, firma care operează McDonald’s, SC Mercedes-Benz România SRL, SC Nestle România SRL, SC Şantierul Naval Damen Galaţi SA, SC H&M Hennes & Mauritz SRL.


Pentru edilul şef din legislatura 2012 – 2016, unele lucruri sunt mai dificile decât cele ca primar, altele mai facile.  


„Şi din punct de vedere strict tehnic da, este o zona mult mai complexă decât la primărie. Gândiţi-vă că discutam de peste 2.600 angajaţi, peste 2000 puncte de lucru, întindere la nivel naţional etc. Ca să vă dau un ordin de mărime, discutăm de o cifră de afaceri anuală de peste 200 milioane euro, adică aproape de trei-patru ori bugetul municipiului Botoşani! Dacă mă gândesc prin prisma expunerii publice este o zonă mai puţin solicitantă decât cea a prim-planului administrativ - politic care te erodează foarte mult în plan personal şi te consumă prin faptul că nu ai timp pentru tine, pentru familie, prieteni”,


Ovidiu Portariuc, director general CNLR.  


2.471


de angajaţi are CNLR în toată ţara


Deşi obţinerea unor cifre precum cele menţionate ar putea părea o misiune mai uşor de îndeplinit, trebuie spus că alte companii gigant din România, tot cu capital de stat, precum Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători sau Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM SA au terminat anul trecut cu pierderi uriaşe, de 20 de milioane, respectiv 47 de milioane de lei. Totodată, CNLR trebuie să facă faţă asaltului uriaş al firmelor de pariuri, care au mii de agenţii în toată ţara, acesta fiind de altfel, mai mult sau mai puţin oficial, şi unul dintre motivele punerii în funcţiune a noului sistem loteristic.

 

loading...
Fostul primar al Botoșaniului revoluționează Loteria Română – SISTEMUL pus la dispoziția jucătorilor
Paznicul pe țară al achizițiilor publice este botoșănean și a uitat să treacă în CV o firmă cu... cântec

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Avalanșă de bețivi la Urgențe, tot mai mulți elevi alcoolici - Se cere consiliere în școli
Un fenomen îngrijorător se întâmplă în județul nostru. Medicii sunt îngrijorați, unii vârstnici speriați, iar unii părinți disperați. La Botoșani se bea, indiferent de vârstă sau sex, indiferent de ocupație sau de circumstanțe. Alcoolul a ajuns să fie plăcerea zilnică a sute de botoșăneni.
POVESTEA amenințării cu bombă de la Finanțe, o femeie ar fi avertizat autoritățile, vizați niște… arabi – GALERIE FOTO
Săptămâna a început la Botoșani într-un mod cu totul neașteptat după ce partea centrală a orașului a semănat cu un teatru de război. Jandarmi de la Brigada de Intervenții Speciale cu arme în mâini, bandă galbenă împrejurul perimetrului, polițiști și pirotehniști de la SRI au completat tabloul care dădea fiori.
Fiu de primar din Botoșani, lider în Diaspora - studiază la o universitate de top din Anglia pentru a SCHIMBA ceva în România
Robert are 21 de ani și este fiul primarului Marinel Stredie de la Cristinești. Spune că nu vrea să fie cunoscut datorită tatălui, ci prin lucrurile pe care le face el, singur, prin propriile forțe. Își admiră tatăl, însă își dorește să zboare în lume fără să fie neapărat asociat cu el.
Sharenting-ul: Noua modă printre părinții de la Botoșani, care pune în  pericol copiii, medic de la Mavromati:  A luat amploare acest fenomen
Zilnic  pe rețelele de socializare sunt postate de către botoșăneni, diverse, poze, texte și altele asemenea. Copilul la joacă, copilul cum mănâncă, copilul în cadă, copilul cum râde, etc.
SCANDAL în școli de la cadourile de 1 și 8 Martie, serbări anulate, părinți interogați și amenințați
Articolul publicat în Botoșăneanul la începutul lunii cu referire la cadourile uneori exagerate oferite cadrelor didactice în luna Mărțișor a stârnit o patimă neașteptată. Mai ales în rândul unor educatori sau învățători care ar fi anulat cu totul serbările de 8 Martie dedicate mamelor.
Deputatul de 200.000 de euro pe an a revenit printre botoșăneni cu tot cu consilieră: Este mulțumitor pentru mine - GALERIE FOTO
Exact în luna când a împlinit patru ani de la începutul mandatului, Mihai Țurcanu a revenit printre botoșăneni. Europarlamentarul a participat duminică la Comitetul de Coordonare Locală al PNL Botoșani, unde a avut și o luare de cuvânt. 
Se fură pe rupte din magazine: O angajată din Palatul de Justiție „se servea” zilnic dintr-un supermarket
Nu este deja o noutate că unii botoșăneni bagă mâna unde nu trebuie, însă este îngrijorător că numărul lor crește de la an la an. Printre aceștia regăsim și cazuri care pur și simplu te lasă fără replică. 
A dat mall-ul pe din afară! Uvertura a făcut peste 12,5 milioane euro într-un an cu noi recorduri de vizitatori
La aproape șase ani de la inaugurare, Uvertura Mall a stabilit un nou record de vizitatori. Spre deosebire de majoritatea celorlalte companii intrate în insolvență, pentru firma care administrează cel mai mare complex comercial această procedură nu a afectat business-ul propriu zis.
Martie la Botoșani: Luna coșmar pentru părinți și a cadourilor pentru cadre didactice – Flori de sute de lei, bani direct în plic sau chiar lanțuri din aur
Luna cadourilor a venit adusă de primăvară. Sau invers. Bineînțeles, femeile sunt cele care se bucură cel mai mult de această perioadă, însă nu numai. Cadrele didactice se numără printre persoanele cele mai avantajate de începutul primăverii iar motivul, în cazul celor care nu-l ghicesc încă, va fi arătat în acest articol.
Femeia din Botoșani care de 20 de ani strunește un „monstru” de 12 tone: În viața asta până nu încerci să faci ceva, nu poți să zici că nu poți
Se pare că femeile botoșănence nu sunt doar frumoase, ci și foarte curajoase. Noi am cunoscut o botoșăneancă încrezătoare că poate face același lucru ca un bărbat sau chiar mai bine.
Mâncarea italienilor a ajuns și la țăranii din Botoșani, o încearcă și nu se mai satură de ea: Mulți vin și mă întreabă: ce e asta?GALERIE FOTO
Când s-ar mai fi pomenit în urmă cu două decenii ca oamenii de la sate să renunțe la mămăliga aburindă și ulcica cu chișleac pentru o mâncare de care oricum nu auziseră. Ca un tablou imaginar, căruțele trase de cai sau vaci, în funcție de sat, ar fi oprit să cumpere „delicatesa” în drum spre muncile câmpului.  
I-au lăsat nervii: Bătaie cruntă între vecini, s-a cerut testarea cu poligraful -  Mi-a spus că aș întreține relații sexuale cu mama
Nu de puține ori vecinii se iau la bătaie, din motive întemeiate sau nu. Iar asta se întâmplă mai ales pe la sate.
Locuință SPARTĂ în noaptea de Revelion: Hoții au plecat cu 5.000 de lire, un Iphone și… mâncarea din frigider și sunt încă LIBERI
O familie de botoșăneni care locuiește în Anglia a venit acasă, la Botoșani, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, însă șederea lor a fost umbrită de un incident tipic românesc. S-au trezit prădați exact în noaptea dintre ani, hoții luându-le toții banii, lucruri de valoare și chiar și mâncarea din frigider.
Nu mai încap morții în cimitirele din Botoșani! Doi străini băgați în aceeași groapă: Este trist ce facem astăzi, aici
Cele două cimitire din municipiul Botoșani sunt deja suprapopulate iar locurile rămase pentru persoanele care au nevoie de un loc de veci sunt extrem de puține. Administratorii Urban Serv caută tot felul de soluții, unele chiar radicale, pentru a se putea face loc și altor persoane care mor.
astratex.ro
Procesul Uvertura Mall aproape de un FINAL (ne)așteptat – Moment cheie la Tribunal, șefii Primăriei Botoșani AUDIAȚI de instanță
Procesul început la Tribunalul Botoșani, în baza unei anchete a DNA Suceava cu privire la redevența calculată pentru Uvertura Mall, este pe final. Marți, 19 februarie 2019, au dat declarații în instanță persoanele care au calitate de inculpați în acest dosar. Marele tăcut al zilei a fost primarul Cătălin Flutur, singurul căruia nu i s-a auzit vocea.
Încă există SPERANȚĂ: Instituție de la Botoșani condusă exclusiv de tehnocrați, oameni care n-ar intra NICIODATĂ într-un partid
Consilierii de pe la cabinete parlamentare care au lipit afișe în campanii electorale, copiii de politicieni, cumetrii sau prietenii acestora sunt primii „candidați” la funcțiile de conducere din sistemul public. Cutuma este respectată cu încăpățânare de ORICE partid politic, indiferent de cât de agresiv își arată cu degetul adversarii politici.
Femeie comisar de la Inspectoratul de Poliție Botoșani, deces fulgerător în Germania după ce i s-a făcut rău în mașină
Ceea ce ar fi trebuit să fie o vacanță de neuitat s-a transformat în ultima excursie pentru o femeie comisar de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.
Revenire în forță: O fostă directoare a ajuns din nou manager și l-a schimbat tocmai pe cel care îi luase locul 
Spitalul de Recuperări Sfântul Gheorghe are începând de astăzi un nou director. Mandatul lui Sorin Radu a încetat, iar primarul Cătălin Flutur a desemnat un interimar. 
Tu ce-ți dorești la Botoșani? Sediu pentru Poliția Locală sau azil de bătrâni? TRIMITE mesaje primarului și Consiliului Local
Înainte de aprobarea bugetului local, Primăria organizează o dezbatere publică la care pot lua parte și cetățenii orașului. Nu s-a ținut cont tot timpul de doleanțele botoșănenilor la nivelul municipalității, însă cum ar zice o zicală din popor „încercarea moarte n-are”.
kalapod.net%20
IUBIRE la... restaurant: BĂTAIE pe localurile din municipiu de Valentine's Day și Dragobete
Ziua Îndrăgostiților marcată astăzi, după modelul american, este un moment bun pentru distracție. Cel puțin acest lucru se observă în rândul botoșănenilor care și-au făcut deja rezervare la unul dintre restaurantele din municipiu cu meniu special valabil fie pe 14, fie pe 24 februarie 2019.
Baiatul lui tata. Vai de capul lui.Noroc ca a fost primar. Asa a vazut America. Toti sunt numai pt ei.
22 noiembrie 2018, 12:35
Cu o echipa competitiva si un partid unit in spate ar fi fost primar si in ziua de azi! Dar la Botosani se prefera oameni mai slabi pregatiti, cu facultati facute la batranete! Pacat ca un om asa valoros, din noua generatie nu a fost pastrat in oras.
22 noiembrie 2018, 10:00
zenda.ro
Sondaj
Credeți că se va întâmpla ceva concret după protestul #ȘîEu pentru autostrăzi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Campania de a nu mai face întreruperi de sarcini este de mult, nu numai în Botoșani, ci în întreaga țara. Sigur, există cazuri în care există indicație medicală, terapeutică pentru întreruperea unei sarcinii. Nu cred că ...
astratex.ro
ecco-shoes.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7607 lei
USD
Dolarul SUA
4.1939 lei
CHF
Francul elveţian
4.1976 lei
GBP
Lira sterlină
5.5509 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7598 lei
XAU
Gramul de aur
175.8239 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2434 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5218 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9742 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1438 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1856 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.