Știrea zilei
Botoşăneanul care conduce la Bucureşti o companie cu afaceri de 200 de milioane de euro anual: Discutăm de peste 2000 puncte de lucru

Compania Naţională Loteria Română (CNLR) a intrat în ultima ediţie Top 300 Companii editată de revista Capital. Unitatea statului ocupă locul 116 pe ţară în clasamentul întocmit de prestigioasa publicaţie economică.

De la Primărie la Loterie


Poate pentru unii botoşăneni aceasta nu ar fi tocmai o ştire, cel puţin de interes local, dacă însă la conducerea CNLR (foto sediul central) nu s-ar afla unul de-al lor. Din luna octombrie a anului precedent, agentul economic în cauză este condus de Ovidiu Portariuc, fost primar al municipiului Botoşani. La câteva luni după alegerile locale din 2016, fostul edil şef a renunţat la mandatul de consilier municipal abia obţinut, a devenit mai întâi consilier al ministrului Finanţelor, apoi membru în consiliul de administraţie de la CNLR, pentru ca ulterior CA-ul să îl desemneze director general.


„Nu este uşor, dar am privit şansa de a conduce această companie ca pe o provocare de a-mi pune amprenta asupra unuia dintre cele mai longevive şi iubite branduri naţionale, cu o vechime de peste 100 ani! Este dificil dintr-un anumit punct de vedere, în primul rând al cadrului legislativ extrem de restrictiv, care reglementează funcţionarea societăţilor de stat. Deşi funcţionăm pe o piaţă concurenţială suntem limitaţi în acţiuni de anumite prevederi legislative aplicabile în primul rând instituţiilor de stat. Eu când am ajuns în companie le-am spus după câteva zile: voi funcţionaţi aici ca o primărie, ar trebui să vă numiţi agenţie naţională nu societate naţională! Cum să fiţi competitivi cu un asemenea cadru!?”


Ovidiu Portariuc, director general CNLR.  

 

La stat lucrurile se mişcă mult mai greu decât în privat


Deşi în anul precedent numirii sale, Loteria Română avusese nici mai mult, nici mai puţin de opt directori generali, iar ultimul ocupase funcţia doar două săptămâni, Ovidiu Portariuc a reuşit să îşi păstreze postul timp de 13 luni şi să marcheze un an de directorat prin implementarea unui nou sistem loteristic dezvoltat şi implementat de către companie, prin resurse proprii.


„Ce face un agent economic privat în două luni, la o societate de stat durează 10-12 luni din cauza procedurilor de achiziţie publică, raportări, aprobări, etc. Problemele sunt specifice tuturor societăţilor cu capital de stat şi vin din viziunea puternic etatistă moştenită în postcomunism! Soluţia găsită de actualul Guvern, de înfiinţare a FSDI, poate fi una pertinentă şi potrivită în actualul context, dacă vrem performanţă economică şi financiară de la capitalul de stat!”


Ovidiu Portariuc, director general CNLR.  

 

Peste Mercedes şi McDonald’s


CNLR a avut în 2017 o cifră de afaceri de 897 milioane de lei, cu aproape zece la sută peste cea din anul anterior, iar profitul s-a ridicat la 66 de milioane de lei, adică în jur de 14 milioane de euro. Volumul de vânzări a fost peste cel al unor companii gigant precum SC Premier Restaurants România SRL, firma care operează McDonald’s, SC Mercedes-Benz România SRL, SC Nestle România SRL, SC Şantierul Naval Damen Galaţi SA, SC H&M Hennes & Mauritz SRL.


Pentru edilul şef din legislatura 2012 – 2016, unele lucruri sunt mai dificile decât cele ca primar, altele mai facile.  


„Şi din punct de vedere strict tehnic da, este o zona mult mai complexă decât la primărie. Gândiţi-vă că discutam de peste 2.600 angajaţi, peste 2000 puncte de lucru, întindere la nivel naţional etc. Ca să vă dau un ordin de mărime, discutăm de o cifră de afaceri anuală de peste 200 milioane euro, adică aproape de trei-patru ori bugetul municipiului Botoşani! Dacă mă gândesc prin prisma expunerii publice este o zonă mai puţin solicitantă decât cea a prim-planului administrativ - politic care te erodează foarte mult în plan personal şi te consumă prin faptul că nu ai timp pentru tine, pentru familie, prieteni”,


Ovidiu Portariuc, director general CNLR.  


2.471


de angajaţi are CNLR în toată ţara


Deşi obţinerea unor cifre precum cele menţionate ar putea părea o misiune mai uşor de îndeplinit, trebuie spus că alte companii gigant din România, tot cu capital de stat, precum Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători sau Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM SA au terminat anul trecut cu pierderi uriaşe, de 20 de milioane, respectiv 47 de milioane de lei. Totodată, CNLR trebuie să facă faţă asaltului uriaş al firmelor de pariuri, care au mii de agenţii în toată ţara, acesta fiind de altfel, mai mult sau mai puţin oficial, şi unul dintre motivele punerii în funcţiune a noului sistem loteristic.

 

loading...
Fostul primar al Botoșaniului revoluționează Loteria Română – SISTEMUL pus la dispoziția jucătorilor
Paznicul pe țară al achizițiilor publice este botoșănean și a uitat să treacă în CV o firmă cu... cântec

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Se solicită SCOATEREA urgentă a tramvaielor din circulație, la Botoșani – CINE se opune acestei măsuri
Tot mai des sunt auzite cuvintele: „până nu moare un om, nu ia cineva vreo măsură”. Printre botoșăneni, pe rețele de socializare unde se discută tot mai aprins și chiar la nivel administrativ, în rândul celor care administrează acest oraș.
Copiii neadoptabili de la Botoșani – Nu-i vrea nici măcar o familie, iar statul nu poate lupta cu asta
Peste 1.000 de copii se află în acest moment în grija statului, prin instituțiile de profil. Dintre aceștia, aproape 400 sunt în unitățile de tip rezidențial, precum apartamente integrate social, module de tip familial sau centre de plasament. 
Zeci de tentative de sinucidere la Botoșani – Unii ajung să se omoare din disperare, alții din pură…greșeală
În județul nostru o mare problemă pare să fie intenția de sinucidere. Zeci de persoane ajung la spital după o astfel de acțiune, iar altele, din nefericire, sunt aduse mult prea târziu.
Săraci, dar cu concedii scumpe: Botoșănenii, vacanțe de vis pe mii de euro - DESTINAȚIILE preferate
Deși suntem printre cele mai sărace județe din țară, botoșănenii nu uită să se și relaxeze. Iar unii dintre ei și-au planificat din timp concediile.
Acuzații GRAVE: Un copil ar fi fost bătut de învățătoare până l-a învinețit, s-a declanșat o anchetă – FOTOGALERIE
Un nou incident neplăcut s-ar fi petrecut în învățământul botoșănean. O mamă acuză că al ei copil a fost bătut de învățătoare chiar la școală.
Tentativă de OMOR: Doi șoferi s-au luat la bătaie din cauza locului de parcare, unul a fost înjunghiat în ficat
Criza locurilor de parcare își spune cuvântul în municipiul reședință de județ. Și nu de puține ori șoferii se iau la ceartă din acest motiv. În cazul a doi conducători auto lucrurile au degenerat și totul s-a terminat cu dosar penal.
Lucrări pe drumul groazei DOAR înainte de alegeri, după s-a lăsat totul de izbeliște: Șeful județului dă vina pe vreme – FOTOGALERIE
Drumul care a scos sute de șoferi botoșăneni în stradă în luna aprilie 2019 arată în continuare într-o stare deplorabilă. Vorbim de acel drum strategic care cuprinde mai multe tronsoane. Așa cum s-a promis, s-a încercat să se intervină pe partea de întreținere, însă și aici lucrurile s-au împotmolit.
Tânără din Botoșani moartă împreună cu fiica sa într-un accident produs în Franța
Trei români au murit, iar alţi patru au fost grav răniţi, după ce maşina în care se aflau a intrat în coliziune cu un camion pe o autostradă din apropierea oraşului Novy-Chevrieres din Franţa, relatează presa franceză. Accidentul a avut loc pe 1 iunie și printre victime se regăsește și două botoșănence.
Monument istoric din Botoșani transformat în șezătoare de bețivi cu mucuri de țigară și pahare – GALERIE FOTO
Astăzi și la Botoșani se sărbătorește Ziua Eroilor, dar puțini sunt botoșănenii care trec pe lângă acest monument și își dau seama ce reprezintă pentru istoria noastră, a locuitorilor acestui județ. Dacă la alte astfel de monumente de câteva ori pe an sunt depuse coroane de flori de către oficialități, iar altele sunt expuse în zone circulate ale orașului, în cazul de față, construcția din piatră este sprijin pentru bețivii Centrului Istoric.
Hotel cu parcări și spații comerciale în bulevardul Mihai Eminescu, în dezbatere publică la Primărie - GALERIE FOTO
Un nou proiect imobiliar se află în etapa de pregătire, documentația necesară fiind în dezbatere publică la Primăria Botoșani.
POVESTEA fetei născută la 900 grame și FĂRĂ șanse de supraviețuire, ajunsă olimpică cu media 10 pe linie – FOTOGALERIE
Oana Silivăstru este o adolescentă plină de vise și o elevă eminentă. În spatele unui zâmbet frumos se află însă o poveste extrem de dureroasă.
Au început lucrările la unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Botoșani, clădire uriașă demolată, furnicar de oameni pe șantier - FOTO
După aproape un an de zile de la discuțiile privitoare la construirea unui nou magazin Lidl la Botoșani a fost deschis și șantierul efectiv. O firmă din Iași lucrează în aceste momente pe terenul amplasat lângă ISU Botoșani unde se află clădirea Simcos.
UNICAT: Un tânăr de la PSD o face pe-a directorul la o instituție FĂRĂ să fi fost numit în funcție - DOCUMENT
În data de 7 mai 2019 tânărul Andrei Beilic, declara pentru Botoșăneanul, oficial, că a preluat prin detașare atribuțiile de conducere al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Botoșani.
Profesori și elevi, practică de peste un milion în Europa. La Botoșani nu este teren și nici firme nu prea sunt - FOTOGALERIE
”Optimizarea instruirii practice în context european”, acesta este titlul unui proiect european care poate schimba mentalitatea și atitudinea profesorilor și elevilor de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Flămânzi.
Suntem din altă lume! Botoșani, pe primul loc în țară cu NU la referendum, avem cei mai mulți votanți care vor grațierea corupților
Asemeni votului de la alegerile europarlamentare și la referendum Botoșanii par să nu facă parte din România. Dacă la noi câștigă PSD, în timp ce în țară învinge PNL, la plebiscit suntem campionii votului împotrivă.
Facturi plătite de Direcția Județeană de Drumuri a CJ-ului pentru lucrări neexecutate în realitate, la o investiție marca PSDragnea
Două firme, una din Iași și alta din Buzău, care au participat la licitația pentru „reabilitarea podului metalic cu grinzi principale cu zăbrele pe DJ 292 peste râul Jijia, în localitatea Broscăuți”, au încasat facturi pentru lucrări care nu au fost executate și în realitate.
Noaptea cea mai grea la PSD Botoșani: Politicienii Puterii în poate cea mai neagră agonie, șefa lăsată cam singură, s-a pronunțat cuvântul „demisie”
O înfrângere la alegerile europarlamentare era de neconceput, cel puțin în interiorul PSD Botoșani. Numeroasele semnale că social-democrații vor pierde au fost puse pe seama ”haștagiștilor”, ”rezistenților” și nu s-a ținut cont de ele. Anti-pesediștii au fost clar, subestimați de PSD-iștii botoșăneni. Iar scrutinul a reprezentat o palma dată de popor unui partid condus de un lider care-și pierduse controlul.
REZULTATE EUROPARLAMENTARE: PNL câștigă în România, PSD victorie ”scurtă” la Botoșani
PNL câștigă alegerile europarlamentare la nivel național și termină pe locul al doilea în județul nostru, aceasta este concluzia principală după numărarea voturilor a aproape 95% din secțiile existente în România și, cu două excEpții, a tuturor din Botoșani.
Botoșaniul VOTEAZĂ! Zeci de mii de oameni așteptați la scrutin dublu, REZULTATELE transmise în timp real, sute de polițiști și jandarmi la datorie
367.298 de botoșăneni așteptați la urne. Secțiile de votare din județul Botoșani, 425 la număr sunt deschise în intervalul orar 7:00 – 21:00. Aceștia vot vota reprezentanții României în Parlamentul European și, după caz, referendumul pe justiție. Acestea sunt principalele coordonate ale zilei de astăzi.
POVESTE de film: Un botoșănean se luptă să facă acte la doi copii, mama luată de Interpol, un micuț are certificat de naștere valabil… 2 ani – FOTO
Transpirat din cauza efortului, cu o pungă plină cu tot felul de acte amestecate și traduse în limbile română și italiană, un botoșănean de 42 de ani a ajuns pe holurile Primăriei Botoșani pentru a intra în audiență la viceprimarul Cosmin Andrei.
Baiatul lui tata. Vai de capul lui.Noroc ca a fost primar. Asa a vazut America. Toti sunt numai pt ei.
22 noiembrie 2018, 12:35
Cu o echipa competitiva si un partid unit in spate ar fi fost primar si in ziua de azi! Dar la Botosani se prefera oameni mai slabi pregatiti, cu facultati facute la batranete! Pacat ca un om asa valoros, din noua generatie nu a fost pastrat in oras.
22 noiembrie 2018, 10:00
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde doriți să organizeze Primăria spectacole?
La Parcul Cornișa
În Centrul Vechi
În Piața Revoluției
La monumentul Răscoalei de la 1907 din parc
În altă parte
Declaraţia zilei
„Ne așteaptă examene electorale importante. În ceea ce privește rezultatele de pe 26 mai 2019 eu aș vrea să spun doar: atât mergem înainte, suntem conștienți că avem un rol important în ceea ce privește viața social politic ...
astratex.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7223 lei
USD
Dolarul SUA
4.1455 lei
CHF
Francul elveţian
4.2507 lei
GBP
Lira sterlină
5.2846 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8611 lei
XAU
Gramul de aur
187.3571 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2294 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4576 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8808 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1441 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1845 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6325 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.