Știrea zilei
Cadou la ziua de naștere: ALDE bate PSD și câștigă întâiul primar botoșănean, votat inclusiv de contracandidatul său

Funcția de viceprimar i-a fost probabil hărăzită botoșăneanului Ilie Oniciuc, omul care din acest punct de vedere pare să fie un monument de ghinion. A condus pe ultimul drum doi primari și din poziția de favorit a ajuns în ambele dăți pe locul II.

În anul 2011, după moartea fostului primar Dumitru Mițosu, Ilie Oniciuc a candidat pentru funcția de primar, însă a pierdut în fața lui Dorel Dorneanu.

 

Opt ani mai târziu a murit și primarul Dorneanu, iar atribuțiile de primar la Corni i-au revenit lui, conform legii.

 

15 zile

 

a purtat cocarda de primar, Ilie Oniciuc (foto stânga jos).

 

 

”În politică se poate întâmpla orice”

 

Pentru că, în ședința ordinară de Consiliu Local de la Corni care a fost convocată marți, 9 iulie 2019, funcția de viceprimar cu atribuții de primar a fost preluată de altcineva.

 

„A fost desemnat dl Vărvăruc Valerian în funcția de viceprimar cu atribuții de primar, iar eu consilier local cu atribuții de viceprimar. De la moartea dlui primar eu am fost viceprimar cu atribuții de primar. Asta a fost inițiativa consilierilor locali PSD, ALDE, PRM, PMP… Eu sunt la PSD în prezent. În politică se poate întâmpla orice, asta a fost voința consilierilor, nu e nici un aranjament, nici o problemă”,

Ilie Oniciuc, viceprimarul comunei Corni.

 

Ilie Oniciuc a pierdut fotoliul de primar la un vot. 14 consilieri locali l-au vrut primar, unul singur a votat împotrivă.

 

 

De cealaltă parte, Valerian Vărvăruc a primit cel mai frumos cadou de ziua lui. A fost votat în unanimitate, inclusiv de contracandidatul său, pentru a prelua atribuțiile de primar.

 

„Așteptăm avizul de legalitate de la Prefectură. Având în vedere că nu a fost niciun fel de înțelegere politică, e puțin mai complicat. Consilierii au căzut de acord că ar trebui să fie acolo o persoană care să se ocupe de proiectele care sunt în derulare și m-au propus pe mine. Din fericire, eu lucrez în acest domeniu, la GAL Vorona și probabil că asta i-a determinat să mă voteze. Am acceptat, acum o să vedem până când. Problema e că nu a fost nici un fel de înțelegere politică, nu știe nimeni, nici de la PSD nici de la ALDE”,

Valerian Vărvăruc, primar interimar comuna Corni (foto jos).

 

 

”M-a votat și dl Oniciuc, serios vorbesc, așa a fost”

 

Ineditul situației constă în faptul că inclusiv Ilie Oniciuc, aflat la un pas extrem de mic de a ocupa biroul de primar i-a cedat lui Valerian Vărvăruc această oportunitate.

 

Și se înregistrează astfel probabil o premieră la Botoșani, în care socotelile în desemnarea primarului interimar NU au fost politice.

 

 

„Au votat toți. Nu a fost niciun vot împotrivă. M-a votat și dl Oniciuc, serios vorbesc, așa a fost. Și dl Oniciuc chiar și el a spus: dle, haideți să încercăm să facem ceva pentru comună, să încercăm să punem lucrurile în mișcare pentru că, e chiar greu. Uitați cât timp a trecut aici la Corni și nu se întâmplă nimic și cineva trebuie să ia o decizie”,

Valerian Vărvăruc, primar interimar comuna Corni.

 

Valerian Vărvăruc a candidat la alegerile locale din comuna Corni și în anul 2012, însă din partea USL. Nu știe ce va face anul viitor, la următorul scrutin.

 

El devine astfel primul primar ALDE din istoria județului.

 

loading...
Fostul primar Dorel Dorneanu, învelit în tricolor, condus pe ultimul drum de aproape toată suflarea comunei – FOTO&VIDEO
Fost lider PSD, candidat la Primărie din partea ALDE

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Fostul șef al oamenilor de afaceri intră în Consiliul Județean pe filiera liberală
Ceea ce părea aproape imposibil la data depunerii listelor pentru alegerile locale din 2016 va deveni cât de curând realitate. Candidatul de pe locul 24 al PNL la Consiliul Județean va dobândi un mandat de ales local. Și beneficiind de amânarea scrutinului din cauza pandemiei își va exercita mandatul cel puțin până în toamnă.
Liberalii pregătesc schimbarea primei directoare de la PSD, Dorohoiul vine cu primul director în guvernarea PNL
Schimbările de directori inițiate de liberali după preluarea guvernării ajung și la d-nele din PSD. Mai exact, la Casa Corpului Didactic (CCD), instituție condusă de opt ani de lidera Organizației Municipale de Femei din cadrul PSD Botoșani.
REVOLTĂTOR! Autoritățile i-au lăsat copilul asistentei de la Infecțioase fără pensie! Fiica unei alte colege moarte de COVID a depus deja actele
Familia Elenei Buta, traumatizată deja din cauza decesului survenit pe 23 mai, primește o nouă lovitură, de această dată din partea instituțiilor statului.
FABRICĂ din Botoșani închisă după ce 10 angajați au fost depistați pozitiv la COVID! Sute de salariați trimiși la izolare
Virusul SARS-COV-2 mai lovește într-o unitate de producție de la Botoșani care avea pe statul de plată în jur de 300 de salariați care lucrau cu normă întreagă.
Soțul asistentei moarte este pompier și e internat într-un spital din Iași: Ne este greu să găsim cuvintele potrivite
Elena Buta, asistenta decedată sâmbătă într-un spital din Iași, fusese diagnosticată cu Covid-19 încă din luna aprilie. Tot de atunci și soțul acesteia a fost depistat pozitiv.
Puhoi de lume în centrul Botoșanilor: starea de alertă moare în nepăsare, îmbulzeală și cozi uriașe – VIDEO & GALERIE FOTO
Distanțarea socială, dacă a existat vreodată la Botoșani în pandemie, a pierit cu siguranță după terminarea Stării de Urgență. Deși regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului au rămas în mare parte aceleași și în Starea de Alertă, unii botoșăneni le ignoră în totalitate.
Radu Malancea aproape dat afară a doua oară de la Spitalul Județean, de data aceasta fără avocat: Luăm în calcul
Grija pentru combaterea pandemiei cu COVID-19 pălește în fața aranjamentelor politice. Iar un exemplu grăitor este ceea ce se întâmplă în această perioadă în România, unde cea mai mare preocupare a politicienilor PSD este să le facă loc pe funcții managerilor de spitale dați afară de PNL-iști. Sau să le cimenteze posturile directorilor care au scăpat deocamdată de valul de demiteri. 
ȘASE asistente medicale cazate la un hotel INFECTATE cu coronavirus! ANCHETĂ derulată de DSP: Să vedem unde a fost sursa, dacă ele au interacționat în hotel
Un nou val de cadre medicale a fost depistat pozitiv la noul coronavirus. Este vorba despre un lot de asistente medicale care provin de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati și care au fost detașate pentru o perioadă de două săptămâni de zile la Secția de Boli Infecțioase.
Zeci de angajați de la Spitalul de Recuperare ținuți acasă pentru că directoarea „n-are ce să facă cu ei”
Situație disperată pentru câteva zeci de angajați din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, din municipiu. Au fost trimiși acasă pe perioada stării de urgență, iar de luni ar fi trebuit să revină la muncă, lucru care nu s-a întâmplat.
inpuff.ro
Loading...
”Decât” un salariu: 500 de euro amenda medie în pandemie la Botoșani! Sancțiunile aplicate de Poliție au atins un nivel istoric
Disputele pe seama amenzilor aplicate de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în Starea de Urgență au determinat ExpertForum.ro să întocmească un studiu mai aprofundat al politicii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu privire la pedepsirea cetățenilor în perioada pandemiei.
Viceprimarul Murariu lăsat fără cele mai importante atribuții: Este clar răzbunare! Flutur: Erau disperați oamenii
Contrele politice din fruntea Primăriei municipiului reședință de județ se amplifică pe final de mandat. Ultima ședință de Consiliu Local a fost poate și cea mai încrâncenată, mai ales prin limbajul folosit de unii aleși locali, și a avut repercusiuni la scară mai largă.
Covidul a doborât și barilul: Benzina din Botoșani, cea mai ieftină din ultimii 10 ani - FOTOGALERIE
În urma cu exact un an și jumătate Botoșăneanul remarca într-un articol creșterea accelerată a prețurilor carburanților la principalele stații PECO din oraș și, mai ales, faptul că la toate acestea motorina ajunsese mai scumpă decât benzina de cea mai bună calitate.
Director de instituție publică internat în spital cu simptome de COVID, la serviciu un coleg este POZITIV
Lucrurile par să se fi schimbat într-atât în ultimele două luni de zile încât normalitatea de dinaintea pandemiei pare că nu va mai reveni curând, așa cum era percepută în accepțiunea generală a oamenilor. Iar între timp, SARS – COV- 2 mai cucerește o instituție publică de la Botoșani.
Misterul celor 61 de botoșăneni care au... dar nu au Covid: Nu mai iau nici un fel de tratament
Ciudățenia bolii care a blocat mapamondul produce situații neobișnuite inclusiv în statistici și chiar la Botoșani. Județul nostru ocupa joi, 7 mai, locul 6 la nivel național ca număr total de persoane infectate.
Loading...
DONAȚIILE botoșănenilor încep să producă efecte! Peste 250 de teste efectuate ZILNIC la Botoșani
Începutul a fost unul anevoios, într-un context epidemiologic care nu a putut fi anticipat și care a forțat la maximum resursele de orice fel ale statului, fie că vorbim de mediul economic sau de sistemul sanitar local și național.
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.
OPT copii infectați cu COVID internați la Secția de Boli Infecțioase, cel mai mic are 10 ani
Coronavirusul îi afectează pe adulți, dar și pe copii deopotrivă. La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati sunt internați mai mulți copii infectați cu virusul COVID.
SPERANȚĂ: Sute de copii născuți la Maternitatea Botoșani în plină pandemie, unele mămici suspecte de COVID
Există și vești bune în toată această perioadă dificilă pe care întreaga omenire o traversează.
Câți medici bolnavi am fi avut oare? Primul pacient infectat, testat abia la insistența aproape disperată a doctoriței omorâte de Covid
Nici mai mult, nici mai puțin de 199 lucrători în sistemul sanitar botoșănean, într-o proporție covârșitoare angajați ai Spitalului Județean, au fost diagnosticați cu Covid 19, potrivit datelor furnizate miercuri seară de către Centrul Județean de Comunicare.
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice
Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.
Vicu=veta=valerian=0
11 iulie 2019, 14:51
Vai de capul lui!
11 iulie 2019, 14:05
Șansa PSD-ului este sa scape de toți oamenii lui Dragnea, începând cu Dancila și terminând cu ultimul membru care a susținut infractorul. Alta șansa nu exista.
11 iulie 2019, 10:31
Aici nu e vorba de persoane.Oamenii au inceput sa se fereasca de CIUMA ROSIE..
11 iulie 2019, 09:08
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În condiţiile în care avem o evoluţie normală, condiţiile de distanţare sunt respectate, avem mall-urile, în condiţiile în care avem o evaluare normală evitând aglomeraţiile populaţionale, se pot deschide. Încep competi ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8387 lei
USD
Dolarul SUA
4.3203 lei
CHF
Francul elveţian
4.5005 lei
GBP
Lira sterlină
5.4094 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9642 lei
XAU
Gramul de aur
237.1382 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2477 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3998 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9737 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1952 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1808 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6490 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.