Știrea zilei
Campanie electorală la Popăuţi, de la Micky & Roxana la ziar cu osanale–VIDEO&FOTO
Modelul festivalului organizat teoretic pentru publicul larg, dar folosit ca armă de propagandă electorală, patentat la Summer Fest – ul Primăriei Botoşani, a fost preluat cu succes de Consiliul Judeţean. Asemenea Festivalului Verii şi Târgul Agro – Zoo a devenit în acest an o manifestare finanţată cu fonduride la buget, 100.000 de lei de la CJ şi 5.000 de lei de la Primăria Răchiţi, bani primiţi de comună tot de la Consiliul Judeţean.Defilare printre agricultori în echipa de colegiu

Teribilă coincidenţă, atât sâmbătă, cât şi duminică, candidaţii USL la Parlament au defilat la aceeaşi oră, prin aceleaşi locuri la Staţiunea de Cercetare de la Popăuţi. Dacă sâmbătă au fost şi PSD-işti, duminică au făcut doar liberalii şi Şerban Mihăilescu de la UNPR. Ca un făcut, acesta din urmă a mers printre agricultori laolaltă cu Roxana Anuşca şi Costel Şoptică, exact oamenii cu care va face echipă pe Colegiul Darabani – Săveni, urmaţi fiind de Verginel Gireadă, intrat în cursa pentru Deputaţi Flămânzi. Cel supranumit „Micky Şpagă” a dat mâna inclusiv cu copiii candidatei la deputăţie, a mângâiat animale, s-a pozat cu raţe şi a stat de vorbă cu agricultori. „Nu m-am ocupat niciodată cu aşa ceva”, a recunoscut totuşi vicepreşedintele UNPR atunci când a trecut pe lângă crescători de păsări care ofereau ouă spre vânzare.

"Brânza de aici e mai bună decât cea de la Bucureşti"

După baia de mulţime, care îl avea în frunte pe preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, la semnalul dat de o producătoare de la Etno TV, unii dintre candidaţi s-au urcat pe scenă. Aici s-au operat unele modificări: în locul tripletei de pe Colegiul Săveni intrând Viorel Grigoraş, de pe Senat Botoşani şi Andrei Dolineaschi de pe Deputaţi Dorohoi. În faţa celor câtorva mii de oameni preşedintele interimar al PSD Botoşani a devenit brusc îndrăgostit de agricultură. „Îmi place agricultura, mănânc cu plăcere produsele făcute aici la Botoşani, oricum brânza de aici e mai bună decât cea de la Bucureşti, vă spun sigur, e şi mai gustoasă şi mai bogată în tot ce vreţi dvs. faţă de produsele proaste pe care le mâncăm la Bucureşti (…). Zona Botoşani se ştie în toată ţara că este o zonă care produce alimente de bună calitate şi cu tradiţie pe piaţa românească. Trebuie ca aceste produse să le scoatem şi în exteriorul ţării pentru că orice străin care vine la noi când gustă o bucată de brânză sau o roşie sau un ou făcut aici în gospodăriile dv. rămâne cu gustul mulţi ani de acum încolo”, a transmis de pe scenă Andrei Dolineaschi.

Ţurcanu regretat de profesori universitari

Omologul său politic de la PNL a ţinut să reamintească oamenilor că fratele său, Mihai Ţurcanu, este secretar de stat, ridicându-l totuşi la rangul de ministru. „Cred că Botoşaniul aşa cum noi ne-am propus cu toţii să nu mai fim ultimii în ţară, vom deveni un judeţ respectat, un judeţ puternic, vom deveni un judeţ care va impune nume, pentru prima dată avem în Guvernul României un ministru şi cred că în viitorul apropiat vom putea avea mult mai mulţi oameni care vor putea prin forţele lor, prin experienţa lor să ajute România, să ajute Botoşaniul”, a afirmat Florin Ţurcanu.
Atât în faţa miilor de oameni, cât şi la conferinţa de presă din ziua precedentă acestuia i s-au adus o mulţime de laude. Astfel, în timp ce Cătălin Buhăianu era făcut mincinos de către Ilie Chiorăscu, directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi, despre Florin Ţurcanu s-a spus inclusiv că Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice regretă că nu mai face parte din comisia de agricultură a Camerei Deputaţilor.

Propagandă în revista "de nici un leu"

După cum v-am informat, la Târgul Agro – Zoo s-a lansat şi Revista Fermierului Botoşănean. Destinată declarativ agricultorilor, aceasta îi face în bună parte propagandă preşedintelui CJ. O parte din capul ziarului este albastru pe galben, culorile PNL, iar unul dintre cele două titluri de pe prima pagină îi este dedicat preşedintelui CJ: „Ţurcanu anunţă investiţii, asociere şi cercetare în agricultură”. Două din cele opt pagini ale publicaţiei, mai exact cele din mijloc, sunt dedicate lui Florin Ţurcanu, care face şi referiri politice: „Acum fac parte din comisia agricolă din USL şi am spus că nu am fost şi nu voi fi de acord că permitem cetăţenilor străini să vină să ne cumpere terenul nostru pentru că nu există competiţie corectă”. Revista Fermierului Botoşănean s-a tipărit în 2.000 de exemplare, cât costă reprezintă însă un mister, cei de la CJ spunând că s-a ocupat Camera Agricolă, iar reprezentanţii Camerei sfătuindu-ne să întrebăm la CJ. „Nu costă nici măcar un leu”, a spus într-un final Floarea Marocico, directorul Camerei Agricole. Cert este că ziarul a fost scos de o instituţie şi nu de o firmă privată. 
VEZI ŞI:
 Târgul Agro-Zoo deschis cu pleiadă de candidaţi şi Ferma Ţurcanu-FOTOGALERIE

campanie electorala la Targul Agro Zoo de la Popauti
campanie electorala la Targul Agro Zoo de la Popauti 2
campanie electorala la Targul Agro Zoo de la Popauti 3

campanie electorala la Targul Agro Zoo de la Popauti 4

campanie electorala la Targul Agro Zoo de la Popauti 5CITEŞTE ŞI:
 Buhăianu a ajuns să fie făcut mincinos şi la Târgul de la Popăuţi 


campanie electorala la Targul Agro Zoo de la Popauti 6
Revista Fermierului botosanean
Revista Fermierului botosanean 2
VEZI ŞI:
 Revista Fermierului lansată la Popăuţi cu un fost ministru - FOTOGALERIE
 FOTOREPORTAJ Agro-Zoo Popăuţi între porcii lui Ţurcanu şi brânza lui Portariuc
Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
inpuff.ro
Loading...
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Loading...
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
Veștile bune despre autobuzele noi, puse puțin la păstrare! Eltrans nu are șoferi după scandalul din Consiliul Local și nici licență de traseu - FOTO&VIDEO
Începutul săptămânii era marcat la Botoșani de sosirea autobuzelor turcești care vor înlocui istoricele tramvaie care aproape că-și dau duhul zi de zi, pe străzile orașului. Patru din cele nouă autobuze au fost aduse din portul Constanța, într-un mult așteptat aer al schimbării.
Ada, come back! Fosta șefă a educației revine la Inspectoratul Școlar Județean
Schimbările pe care liberalii doresc să le facă în fruntea instituțiilor de învățământ nu se opresc doar la Casa Corpului Didactic (CCD), acolo unde în urmă cu o săptămână au înlocuit directorul.
Din principiu fiecare inclina sa fie si sa voteze dupa propia sa ideologie politica dar dupa experienta ultimilor ani am ajuns la concluzia sa las la o parte ideologia si sa votez cu cei de la putere pentru ca am observat ca in momentul in care care am fost in opozitie nu s-a realizat mai nimic dar la putere tot mai scapa ceva pintre degete si judetului nostru . Sa nu uitam ca singura sansa a Botosaniului este agricultura si atragerea a cat mai multe fonduri in ea fara a ne vinde terenurile strainilor pe cateva milioane . Ceausescu a scos tara din datorii prin infometare dar prin munca in agricultura acum suntem infometati indatorati pana peste cap si cu terenuri nelucrate . Cred ca singura sansa este sa fim la putere nu in opozitie poate asa se va mai moderniza vreun drum iar cei 60- 70%din populatia somera sa puna mana si sa munceasca ce-l 50% din pamantul nelucrat si sa numai asteptam investitori straini in eoliene ca pana atunci tot bate vantu prin buzunare a paguba.
23 octombrie 2012, 14:09
E buna observatia referitoare la culorile de pe coperta revistei lansate cu aceasta ocazie, respective galben-albastru, culoarile liberalilor.Se pare ca asta este traditia, cei de la putere “dau culoarea”. Sa ne amintim de mandatul trecut: intrarea la UPU Mavromati, sediul administrativ Moderncalor, scaunele si firma luminoasa de la sala polivalenta, firma de la stadion, tablitele cu “cilculatia tramvaielor”(asa scria) montate in statii, toate erau colorate in portocaliu. Ulterior cand s-a infiintat “Miscarea pentru Botosani” a inceput schimbarea in verde, insa nu a durat prea mult din motivele stiute.
23 octombrie 2012, 09:53
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„S-a acumulat multă tensiune, mai ales după înfrângerea de la Iași. Nu a fost vorba despre violență. Au fost discuții mai aprinse la analiza jocului, nu e ușor nici pentru Leo, nici pentru băieți. S-au acumulat frustrări, ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8397 lei
USD
Dolarul SUA
4.2964 lei
CHF
Francul elveţian
4.5479 lei
GBP
Lira sterlină
5.3548 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9859 lei
XAU
Gramul de aur
245.3126 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2475 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3676 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9748 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1643 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1812 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.