Știrea zilei
Copilul tupeului - cel mai mare chiulangiu de la municipiu, care își ține banii la secret : Nu am vrut să mă duc!

Până la urmă nu este decât o mare bătălie, la începuturi cu coate ascuțite pentru a se prinde un loc pe liste, mai apoi când acest lucru a fost bifat iar individul din grupul cutare ajunge la masă și-și spune cu mândrie consilier, începe o altă bătălie. Cea cu adversarii politici. Sau intră într-o lâncezeală care se extinde ca o epidemie și la colegi și de-odată devin importante doar unele ședințe, alea la care el, consilierul, catadicsește să ajungă.

Iar chiulangiul pionier din plenul municipal este același guru al administrației publice pe care-l știm deja cu toții, cel care-și dă cu părerea că o voce guturală aproape despre orice, în toate cunoscător, fost viceprimar timp de 12 ani din partea dispărutului PDL, devenit independent pe vremea unei ordonanțe a trădătorilor politici și a căpătat tot în acea perioadă, culmea coincidenței, o funcție de director zonal la compartimentul organism certificare sisteme din cadrul Registrului Auto Român (RAR). În noua calitate de director, consilierul local estl cazul clasic al bugetarului care-și păstrează veniturile confidențiale în declarația de avere.

”La multe dintre ele nu am vrut să mă duc”

Florin Ghiorghiță se află pe locul 1 în topul consilierilor locali care au lipsit cel mai mult începând din 21 iunie 2012 de la ședința de constituire a plenului municipal și până la data de 24 iunie 2015, cea mai recentă până la care, salariatele CL au publicat minute de ședințe pe site-ul Primăriei Botoșani.
Are un total de 17 învoiri, asemenea liberalului Eugen Apostoliu în toată această perioadă.

Este posibil, nu este exclus dar cert este 100% că cred că 90% sunt la ședințele extraordinare la care nu m-am dus. Asta, da. La ședințele ordinare am fost la majoritatea, la două cred că am lipsit că eram în concediu sau eram bolnav. Dar la cele extraordinare într-adevăr nu am fost pentru că nu mi se pare normal cum se conduc și cum sunt convocate, însă la multe dintre ele nu am vrut să mă duc, cum au fost cele cu cetățenii de onoare”, a spus Florin Ghiorghiță care a mai menționat că ședințele extraordinare până la urmă nu sunt obligatorii.


Din partea doamnelor, a lipsit cel mai mult de la ședințe Cătălina Lupașcu, cea care a ieșit fruntașă și într-un top anterior făcut de Botoșăneanul doar pentru anul în curs.

”Probabil că este vorba de ședințele extraordinare, asta este, clasamentul este clasament, asta e. Extraordinarele, știți cum e, cine poate să vină, vine, cine nu… nu. Eu m-am gândit mereu la ședințele ordinare, pentru că aici sunt cele mai importante proiecte”, a explicat și Cătălina Lupașcu.

”Nu am lipsit niciodată”

Există însă și cazuri aflate la polul opus și anume aleși model care nu au lipsit la nici o singură ședință. Nu au slăbit subit și nici nu au fost doborâți de stres.

Nu. Nu am învoiri. Nu am lipsit niciodată, nici învoit, nici neînvoit. Fiecare mă gândesc că are câte o problemă când lipsește de la ședință. Fiecare are motivul lui, eu nu pot să fac nici un fel de apreciere vis-a-vis de modul în care vine fiecare și își face treaba. Practic, este peste nivelul posibilităților mele. Fiecare știe ce face la dânsul acasă, eu știu pe linia mea ce am de făcut”, a spus Ady Petrușcă, consilierul local prezent la toate ședințele din 2012 și până în prezent.
Un alt consilier care nu a ridicat mâna mai deloc este medicul Radu Malancea care a lipsit de 16 ori într-un an de zile și care, când a realizat că are alte priorități, și-a scris demisia. Iată intrările și ieșirile din CL Botoșani:
Manuela Zarug – 29 octombrie 2012 demisie
Radu Malancea 21 iunie 2012 – 31 iulie 2013
Ovidiu Luca 31 iulie 2013 – prezent
Marius Cristescu 30 august 2014 demisie
Cristinel Brumă 11 septembrie 2014 - prezent
Gheorghe Iavorenciuc 1 aprilie 2015 demisie
Elena Lazarec 26 mai 2015 - prezent

ABSENȚELE:

Eugen Apostoliu – 17
Florin Ghiorghiță – 17
Gheorghe Iavorenciuc – 16
Radu Malancea – 16
Cătălina Lupașcu – 13
Mihaela Huncă 12
Tereza Nica – 11
Lidia Bucșinescu – 11
Aura Simion – 10
Marius Cristescu - 10
Marius Buliga 8
Cătălin Alexa – 7
Ovidiu Luca – 6
Paul Onișa – 5
Stelian Pleșca – 5
Corneliu Furtună – 5
Cosmin Andrei – 4
Mihai Tincu – 4
Radu Lebădă – 4
Călin Bosovici – 3
Eugen Țurcanu – 3
Gabriel Murariu – 1
Ady Petrușcă – 0
Cistinel Brumă – 0
Florentin Ursuleanu – 0
Elena Lazarec - 1

Gabriela ERDIC

 

De poveste: Oameni fără apă zile la rând, muncitorii veniţi să rezolve avaria s-ar fi bătut între ei – VIDEO & FOTOGALERIE

A fost chin cu apa în cartierul Bucovina, atât în week-end, cât şi la începutul acestei săptămâni. O conductă de oţel cu diametrul de 200 mm a cedat succesiv în mai multe rânduri, exasperând locatarii din zonă.

Răscoală la romi, etnicii și-au dat jos lidera și amenință Bucureștiul că se rup de partid: Oamenii vor să schimbe de la A la Z Partida Romilor - GALERIE FOTO

Mai mulți membri reprezentativi ai etniei s-au strâns marți după-amiază la Partida Romilor într-o nouă tentativă de a schimba conducerea filialei Botoșani. Ei au reclamat lipsa de implicare a președintelui Loredana Lascarache, astfel că și-au desemnat alți lideri.

Cel mai scump divorţ plătit din banii botoşănenilor, 175.000 de lei ca să scape de executarea silită a fostei soţii - DOCUMENT

„Se aprobă angajarea sumei de 175,00 mii lei din fondul de rezervă constituit la nivelul bugetului propriu judeţean pe anul 2017, conform anexelor 1 – 3 , care fac parte integrantă din această hotărâre”.

Primărița din „comuna bogată” a anunțat că părăsește Zona Metropolitană Botoșani, Flutur: Și eu sunt supărat!

După cinci ani de zile de când nu s-a întâmplat mare lucru, în sensul obiectivelor noi de investiții care să ajute la dezvoltarea comunităților care se află incluse în Zona Metropolitană Botoșani, apar primele discuții de abandon.

Restaurant de 1 milion de euro la Botoşani

Un restaurant de la Botoşani a reuşit să treacă graniţa unui milion de euro cifră de afaceri într-un an de zile. Asta reiese din Topul Judeţean al Firmelor întocmit de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) pentru 2016 şi făcut public în toamna ce tocmai s-a încheiat.

Jigniri fără precedent la adresa ”Fetelor din Botoșani” și a întregului județ: Să furi vreun c... din ăla; cazurile de viol sunt mai dese ca sfinții din calendarul creștin ortodox

“Hai la Botoşani”, melodia care se bucur de un succes fulminant, a devenit ţinta ironiilor unui site care susţine că se ocupă în principal de “reportaje originale și documentare despre tot ce se petrece-n jurul lumii”.

Două colege de clasă de la Colegiul AT Laurian au născut: Hai să facem o creşă pe lângă liceu

Una dintre cele mai prestigioase unităţi de învăţământ din Botoşani se confruntă cu o situaţie mai rar întâlnită. O elevă din clasa a XI – a de la Colegiul Naţional AT Laurian a devenit mamă.

A murit o profesoară iubită de la Botoșani! Două orfane rămase fără mamă vor să-și continue studiile– GALERIE FOTO

Sfântul Nicolae în acest an a ocolit familia unui cadru didactic ce s-a stins în week-end și a plecat pe ultimul său drum, printre fulgi de nea, în ziua de luni, 5 decembrie a anului 2017. Irina Arcire a fost profesor de biologie și a murit la doar 44 de ani, după o lungă luptă cu o boală ce iartă arareori.

SCANDAL la o școală din Botoșani, directoarea pasează orele la bibliotecară, uneori ar mai bate și copiii: Îi jignește, îi umilește…

O nouă situație tensionată este înregistrată într-o unitate de învățământ. Și, dacă cele sesizate de mai mulți părinți se adeveresc, există cumva o explicație pentru numărul însemnat de elevi nepregătiți la examenele naționale. Pentru că pare-se că vina nu le aparține doar lor.

Fermierii au chefuit românește: un sac gol și un... bețiv pentru șefime, ”Fetele” și ciobănașii pentru agricultori - VIDEO & GALERIE FOTO

Oamenii pământului au avut parte sâmbătă seară de propria petrecere. Peste 200 de zootehniști și legumicultori s-au strâns la restaurantul unui hotel de la marginea orașului unde, după un an de muncă, s-au mai și distrat.

Puțini, dar buni! Botoșănenii bogați nu s-au îngrămădit la concertul caritabil, apel de suflet de la artiști: Niște familii au nevoie mai mult ca oricând să le fim aproapeFOTO&VIDEO

Concert cu dublă semnificație organizat la ceasul serii de 1 Decembrie la Casa Sindicatelor Nicolae Iorga de către Filarmonica de Stat Botoșani, cu implicarea municipalității.

La mulţi ani, Botoşani! Ziua Naţională a României marcată cu steaguri, cocarde, straie populare şi o mare surpriză – GALERIE FOTO & VIDEO

Botoşani a îmbrăcat straie de sărbătoare de Ziua naţională a tuturor românilor.

Scandal monstru în club la 1 noaptea: mascații au dat peste senatorul Șoptică și alți șefi ai PNL, plângeri la ministrul Internelor

Un scandal uriaș a izbucnit în lumea politică și nu numai după o acțiune a Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS) al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor într-un club de Oradea plin de parlamentari liberali. Printre aceștia se afla și senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, care a avut ghinionul de a-și fi uitat actele în cameră.

De unde i-aţi scos frate? „Fantoma” cântă la trompetă, omul de zăpadă-i păzit de un chimist, Moş Crăciun a îngălbenit săracu’ – GALERIE FOTO parcul de sărbători

Orăşelul Copiilor pare să se fi transformat într-un sat al figurilor triste. Pe lângă faptul că Parcul Mihai Eminescu este tot mai golaş de la un sezon rece la altul, puţinele elemente care îl mai ornează par mai degrabă cuprinse dintr-un horror.

Oare îi oprește cineva?! Picturile din Biserica unicat în Europa distruse cu ciocanul la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

De cât timp are nevoie o persoană pentru a distruge ceva?

Atac cu un cuțit la o biserică, un alt tânăr ar fi fost strâns de gât

Eveniment reprobabile au avut loc sâmbătă seară la un lăcaș de cult. Un cetățean ar fi folosit un cuțit, iar altul ar fi fost strâns de gât.

Carla's Dreams a înnebunit lumea la miezul nopții: unele pe mese, altul... prea verde la față - Noi suntem treji azi, așa că azi e diferit - VIDEO & GALERIE FOTO

La 13 luni de la primul concert la Botoșani, cei cinci băieți din Basarabia care de doi ani sparg toate topurile muzicale din România au revenit în nordul Moldovei. Au făcut-o în același loc și cu același succes.

Umilință sau idee extraordinară? Ce a făcut un celebru realizator Pro TV cu tricoul ”Fetelor de la Botoșani”: Primul este, bănuiesc, destul de cunoscut, cred că și pe bancnota aia de 500 de lei - VIDEO

Fetele de la Botoșani își continuă periplul pe la televiziunile centrale. Dacă săptămâna trecută au fost invitate ”La Măruță”, joi au mers din nou la Pro TV. De această dată însă la emisiunea Vorbește lumea.

O frumusețe de botoșăneancă a pus autoritățile din Spania pe jar, a plecat după un telefon și a dispărut - FOTOGALERIE

O tânără de 29 de ani originară din municipiul Dorohoi și plecată la muncă în Spania și-a pus pe jar rudele, prietenii și colegii. Ieșită duminică din casă, ea nu a mai dat nici un semn de viață de cinci zile.

Actorul care a jucat cu Nicole Kidman, Bruce Willis, Brad Pitt, Tom Cruise, dat pe spate de oraşul nostru: Nu poţi să nu vii într-un oraş ca Botoşaniul, n-ai cumVIDEO

Într-un judeţ în care Primăria tipăreşte calendare cu fotografii din alte oraşe numai din Botoşani nu, iar Consiliul Judeţean promovează aceste meleaguri printr-un chioşc mai mereu închis şi cu spatele la pietonal, reclamă adevărată au ajuns să ne facă artiştii. Şi nici nu este obligatoriu să fie din această zonă a ţării.

Nu ca acest buha zis Ghiorhita nu putea sa ajungă ca incasa spaga pe care o primea pt Anl ...Îți vine rândul și ție sa explici la DNA...de unde primeai șpăgi. ...la duba cu tine!!!
16 septembrie 2015, 21:36
Du-te după Vadim,răpănosule!! Auzi la el: "n-am vrut să mă duc"!! Noi proștii din Botoșani plătim!
16 septembrie 2015, 19:13
Gheorghiță mai face politică?? :)) Ăsta parcă avea o florărie cu care făcea afaceri cu primăria (punea flori în oraș pe banii noștri la supra[extra] preț,nu e ăla care fura curent sau cel ce-a dat ordin să fie omorâți peste 200 de câini în 2011?? M_ _ _ _i mă_ _i de jegos mai ai curaj sa ne iei la mișto,la cât ai furat și câte ai făcut în locul tău plecam din oraș.Mai stai,poate vin domnii ăia mascați pe la tine intr-o dimineață,acasă sau la service-ul auto!!
16 septembrie 2015, 19:00
Ar fi bine ca cineva sa se autosesizeze asupra averii acestui individ care ne persifleaza pe toti.Gheorghiță l-a tras si pe Flutur in jos,din cauza lui a pierdut alegerile.Cel mai mare mitocan(și la propriu și la figurat),la pușcărie cu tine,derbedeule!!
16 septembrie 2015, 18:22
Sondaj
Se impune organizarea unui miting împotriva ”Statului paralel și ilegitim”?
Da, fiindcă există un ”stat paralel și ilegitim”, altul deci decât cel ales de popor
Nu, pentru că nu există un ”stat paralel și ilegitim”
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În legătură cu transportul cu maxi-taxi consumatorii cred că ar trebui introduce microbuze ceva mai mari sau chiar autobuze pentru că am văzut că fluxul de călători crește. Nu toate au bare de susține adecvate, de multe ori te ...
Curs valutar
15 decembrie 2017
EUR
Euro
4.6346 lei
USD
Dolarul SUA
3.9285 lei
CHF
Francul elveţian
3.9729 lei
GBP
Lira sterlină
5.2711 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5016 lei
XAU
Gramul de aur
158.8245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2275 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4767 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0149 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1804 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6226 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.1 o C
Dorohoi
-1 o C
Bucecea
0.1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-1 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.