Știrea zilei
Cumpărături la Carrefour și concedii cu mașina unității, ploaie de sesizări pentru „omul de talia lui Ronaldo în fotbal” – FOTOGALERIE

Puzderie de sesizări la adresa unui director botoșănean care este acuzat că folosește în interes personal mașina unității.

De la fost la actual director

 

Sesizările au fost formulate de fostul director adjunct de la SC Nova Apaserv SA, Neculai Gheorghincă și-l vizează pe Albert Tănasă. Au fost transmise către ADI – Aqua, Consiliul Județean și Consiliul de Administrație al societății.

 

Pe scurt, Neculai Gheorghincă spune că actualul director de la Apă folosește autoturismul marca VW cu numărul de înmatriculare BT 05 CAB, care face parte din patrimoniul Nova Apaserv, la cumpărături la Carrefour și în timpul liber.

 

În dovedirea acestor acuze vine cu o serie de fotografii surprinse în locurile menționate, dar și în fața blocului, din zona în care locuiește Albert Tănasă.

 

 

Solicitările!

 

Neculai Gheorghincă solicită membrilor CA de la Nova Apaserv să efectueze o cercetare administrativă a faptei și le pune în vedere faptul că: „omiterea sesizării de îndată a organelor de cercetare penală se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă”.

 

Asta în cazul în care s-ar gândi „să-și apere colegul de partid”. Și în cazul în care de dovedește că Albert Tănasă produce un prejudiciu patrimonial unității.

 

„Dacă ei constată că este caz de infracțiune, sunt obligați să sesizeze organele de urmărire penală. Prezumția de nevinovăție a dlui Tănasă Albert eu o respect în totalitate. Eu nu sesizez organele de urmărire penală, fără să am dovezi. Ca atare, CA să-și facă treaba”,

Neculai Gheorghincă, fost director SC Nova Apaserv

 

 

De ce este infracțiune folosirea mașinii în timpul liber?

 

„Conform Legii 31/1990 a societăților, folosirea bunurilor societății cu rea credință, în interes personal, constituie infracțiune. Iar conform Codului Penal gestionarea frauduloasă a bunurilor unei societăți a cărei administrare o ai constituie infracțiune. Iar a folosi un autoturism, cred că e de vreo 20.000 de euro, bănuiesc, carburant, asigurări, cauciucuri, în interes propriu, constituie infracțiune. Asta-i legea”,

Neculai Gheorghincă, fost director SC Nova Apaserv

 

Directorul de la SC Nova Apaserv se află în concediu însă a aflat despre sesizarea depusă de Neculai Gheorghincă, despre care susține că a dezvoltat o obsesie în privința sa și „doar la asociația de proprietari nu a apucat să-i facă plângere”.

 

Explicația!

 

„În contractul de mandat este o prevedere prin care este pus la dispoziția directorului general un autoturism pe toată durata mandatului. Eu acum dacă se întâmplă și am o convocare la Comitetul pentru Situații de Urgență sau undeva, indiferent unde sunt, trebuie să ajung la unitate. Asta a fost și în contractele anterioare”,

Albert Tănasă, director general SC Urban Serv SA

 

 

 

Albert Tănasă nu a încercat să nege faptul că este plecat în concediu cu BT 05 CAB: „Este și pe perioada concediului la dispoziția mea, da. Dacă intervine o situație de urgență, depinde dacă sunt sau nu în localitate. Când au fost ploile din 28 și 29, când dl Petrușcă era în concediu, eu nu am avut nici șofer la scară, m-am urcat în mașină și am umblat împreună cu dl prefect cu autoturismul”.

 

Astăzi, 1 august 2018 va avea loc o ședință a CA-ului în care se va lua act de sesizarea amintită.

 

„Analizăm sesizarea aceasta în plenul Consiliului de Administrație, trebuie să verificăm dacă declanșăm o cercetare disciplinară”,

Narcis Ștefan, președintele CA Nova Apaserv

 

Concluzii?

 

Șefii de la Consiliul Județean, acționarul majoritar al societății acceptă parțial poziția directorului general de la SC Nova Apaserv.

 

„Eu nu am studiat contractele lor de mandat, este atributul Consiliului de Administrație. În contractul meu de mandat de la Urban Serv aveam mașină 24/24 ca să putem răspunde prompt solicitărilor din teren, dar nu în scop personal. Deci, în interes de serviciu”

Liviu Toma, vicepreședinte CJ Botoșani

 

Inclusiv în concediu?

 

- Ferească Dumnezeu. Când se pleacă în concediu, din câte știu, cheia se predă la șeful coloanei auto din cadrul societății respective. Acum, șoferul meu de la CJ este în concediu, iar mașina este în garaj. Pe timpul programului, nu mă duc eu să conduc mașina sau să iau altă mașină să o conduc eu. Dacă și-a asumat să conducă el (Albert Tănasă n.r.), dar în timpul programului și la intervenții în interesul instituției. Nicidecum în interes personal. Mașina mea stă în fața CJ.

 

 

NOTĂ: Sămânța plângerilor încrucișate Neculai Gheorghincă – Albert Tănasă se poate spune că a fost plantată de Florin Țurcanu, pe când era președinte al CJ Botoșani a și a decis desființarea serviciului juridic de la Nova Apaserv. Pentru că și-a pierdut locul de muncă, Albert Tănasă „l-ar fi pus la inimă” inclusiv pe Neculai Gheorghincă. „Polița” ar fi fost plătită în mod invers, la sesizarea DNA cu privire la sediul de la Tratoria, vezi detalii AICI. Restul, e poveste.

loading...
Postul lui Fetcu de la Apă vânat deja de politruci, un consilier a plecat în capitală, vrea și un ginerică să fie director
Domn’ Costică a sacrificat un manager care a plătit datorii de peste 6 milioane pentru o doctoriţă care a luat 3 şi ceva la ultimul examen pentru director

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL:

download from google play download from apple store
SURPRIZA de la inaugurarea Cornișa!!! Nana s-a îndrăgostit la Botoșani și a refuzat să mai plece la aeroport
Rapperul german de origine ghaneză este stabilit în prezent în Germania și ar fi trebuit să părăsească orașul în cursul amiezii de sâmbătă, 18 mai 2019.
Cornișa a dat pe din afară din prima seară, de la mașini și terase până la scena cu artiști internaționali, lasere și artificii înălțate spre cer în miez de noapte – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară a manifestărilor din cadrul Zilelor Orașului Botoșani, care coincid în acest an cu inaugurarea Cornișa Aquapark & Sports, au adus probabil cel mai mare număr de participanți de la sărbătorirea acestora din urmă cu mai bine de două decenii.
Explozie impresionantă de sunet și lumină la avanpremiera de la Cornișa, a fost club în aer liber noaptea trecută – VIDEO & GALERIE FOTO
Organizatorii Zilelor Orașului, care în acest an coincid cu inaugurarea Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, au efectuat joi seară probele finale la instalațiile de sunet și lumini. Iar ceea ce a ieșit a fost de-a dreptul impresionant.
A tras camionul în față și a plecat! Încă o bancă a părăsit Botoșaniul – FOTOGALERIE
O nouă bancă se alătură mulțimii celor care au plecat din Botoșani, preferând să își continue afacerile din nordul Moldovei de la Suceava. Patria Bank este ultima instituție financiară care a făcut acest lucru.  
Vilă cu spații comerciale la parter construită pe terenul vândut de un fost președinte de partid
Investiție nouă pe una dintre cele mai circulate artere din municipiul reședință de județ: pe Calea Națională, zona de ieșire spre Șoseaua Iașului, un investitor privat ridică o clădire care va avea spații comerciale la parter și locuință la etaj.
Asediu pentru Andra la Ipotești: S-a umplut stadionul, s-a blocat circulația, a venit Poliția – VIDEO & GALERIE FOTO
Ajuns la a XII – a ediție, festivalul Floare Albastră organizat de Primăria și Consiliul Local Mihai Eminescu a avut parte în prima zi de cea mai mare asistență din istorie.
Zeci de mii de botoșăneni UMILIȚI de stat și puși pe drumuri aiurea - FOTOGALERIE
În județul nostru sunt zeci de mii de persoane care beneficiază de bilete de călătorie gratuite, pe care le pot folosi atunci când merg cu trenul sau cu autocarul în diferite locuri din țară. Cert este că acestea se eliberează pentru întreg județul, doar într-un sigur loc.
Șefii Botoșanilor și-au luat concediu ca să plece la miting la Iași, primăriile pesediste golite de oameni – GALERIE FOTO
9 mai 2019 va rămâne în memoria colectivă a iubitorilor PSD dar și a celor mai vehemenți opozanți ai lor, ziua în care s-a dorit o demonstrație de forță de necontestat din partea lui Liviu Dragnea, probabil cel mai huiduit lider din istoria acestui partid.
TRAGEDIE: Șeful de la Evidența Populației a încetat din viață
Șeful Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului (SPCEPJ) Botoşani a decedat seara trecută pe un pat de spital din București.
Campionul nesimțirii este din Botoșani: Bărbatul care nu și-a achitat NICIODATĂ facturile la apă și a ajuns la o datorie uriașă
Trăim într-o eră modernă, a confortului, iar cei mai mulți oameni muncesc zilnic pentru a beneficia de acest lucru. Alții, se pare că vor să se bucure de anumite servicii gratis, fără a-i interesa că orice lucru costă. Cel puțin, în anul 2019, există o persoană care niciodată în viața sa nu a achitat vreo factură la apă. Este de necrezut, însă se întâmplă chiar în municipiul Botoșani.
Cel mai tânăr șef de instituție din Botoșani are 28 de ani!
La nici trei decenii de viață, un botoșănean din municipiu se numără printre fericiții ai căror parcurs către o funcție publică de conducere nu a fost unul de durată.
Pe o STRADĂ din municipiu asfaltată recent mașinile NU au voie să parcheze, vecinii somați să-și bage autoturismele în curți – FOTOGALERIE
Este una dintre străzile care a stârnit multe discuții în contradictoriu în plenul municipal între cele două grupări politice reprezentantive. Dincolo de factorii decidenți sunt cetățenii de pe respectiva stradă care au așteptat ani de zile asfalt și în fața caselor lor.
LOCUL de la Mavromati unde se pun diagnostice GRELE: Asistent cu 25 de ani vechime - Aici NU sunt presupuneri
Există fel și fel de meserii, unele mai cunoscute, iar altele mai puțin cunoscute. De această dată, am pătruns într-un laborator, unul în care se pun fel și fel de diagnostice, un laborator care pentru mulți dintre noi este o necunoscută.
Mirajul străinătății destrămat în 8 luni: O familie din Botoșani s-a mutat „definitiv” în Canada unde a realizat că tot România este acasă – GALERIE FOTO
Eusebiu și Ramona s-au căsătorit în urmă cu 13 ani de zile și sunt fericiții părinți a doi băieți și o fetiță. Imediat ce au devenit răspunzători de micile suflete care au rezultat din iubirea lor, au început și frământările amestecate cu îngrijorarea specific părintească, la gândul privind viitorul copiilor. Au încercat „străinătatea” care s-a dovedit mai amară decât în versurile poeților și au revenit acasă, în România, trăind o poveste care poate fi un exemplu real de viață pentru mulți dintre tinerii botoșăneni și nu numai.
INTERVIU cu femeia din Botoșani care încondeiază ouă tot anul: De un deceniu, transmite tradiția la sute de copii – GALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale pot reprezenta pentru unii un moment de liniște și pace sufletească, pentru alții o reîntoarcere la credință și rugăciune. Cert este că indiferent de însemnătate, Paștele vine la pachet cu o multitudine de sentimente și o atmosferă unică.
HRISTOS A ÎNVIAT! ... Și la biserica dintre două lumi așteptată de mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
De mai bine de 10 ani sute și sute de botoșăneni care locuiesc la ieșirea din Botoșani spre Curtești, acolo unde se întâlnesc două lumi, cea urbană cu cea rurală, așteptau să trăiască Învierea Domnului Iisus Hristos în propriul locaș de cult.
Familia Manoliu din Botoșani, cele mai triste sărbători: Au rămas fără casă și lucrurile agonisite de-o viațăGALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale sunt despre familie și bucurie, însă pentru o familie din Botoșani, Paștele de anul acesta va fi cel mai trist din toate de până acum. De fapt, nici nu se poate compara, căci nu se mai pot bucura de nimic. Și când spunem nimic, chiar nu exagerăm deloc. Un incendiu le-a distrus tot ce aveau mai de preț.
Preot din Botoșani, MĂRTURISIRI emoționante la ceas de sărbătoare: De la bucuria de a dărui la urare pentru botoșăneni
Sărbătorile Pascale reprezintă un moment deosebit de important cu multe și multe semnificații. Fiecare dintre noi ar trebui sa fim buni, mai iubitori, sa fim atenți la nevoile semenilor noștri. Și nu numai în această perioadă.
„Doctorul” de suflete de la spital: Salvează copiii de la suicid și alină părinții sau chiar cadrele medicale  - GALERIE FOTO
De multe ori pe patul de spital avem nevoie și de un altfel de sprijin, unul duhovnicesc. De aceea fiecare spital are și preoți de caritate în structura de personal. Am stat de vorbă cu Marius Ciobanu, preot la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati, pentru a vedea care este rolul unui astfel de părinte într-o unitate spitalicească.
Adolescentă amenințată cu un cuțit în scara blocului, vinovatul NU știe nici când s-a născut
Unii botoșăneni vor cu orice preț să facă rost de bani indiferent de unde, cum și neținând cont nicio clipă de lege.
Bine ca ei folosesc mașinile de serviciu în interes personal, pe la cumpărături, prin concedii, iar managerii de la UIP sunt trimiși cu autobuzul să-și facă treaba pe teren. Oare nu le e rusine? Oare nu le e frica de Dumnezeu?
1 august 2018, 20:29
La banii lor....poate sa se plimbe si cu avionul pe banii societatii...caci conductele se sparg , apa curge intr- o veselie pe strazi , iar ei de pe scaunul lor moale nu vad si cetateanul plateste , plateste...si apa curge si curge si curge....si pe ei ii doare- n masina....
1 august 2018, 18:24
Dar referitor la muhaiaua Ovidiu Gherasim de ce nu ia nimeni atitudine? Pe langa toate cate le face la Evidenta Populatiei,mai si conduce ca pe masina proprie Loganul BT05EVP. Gata cu vrajeala.
1 august 2018, 17:35
Haa ha ha Gheorghinca a iesit la atac dupa ce a stat cu sufletul la gura asteptand cateva sentinte, a prins o gura de aer. parerea mea este ca cel mai bine pt dansul este sa-si vada de treaba , eventual de crescut nepotii
1 august 2018, 11:55
Mai tine minte acest Gheorghinca, când era mare director la apă? Cât de nesimțit era când a făcut referat către CA pentru a primi 1000 de lei pe lună cash pentru combustibil la masina personala pe care , cică o folosea in interes de serviciu.
1 august 2018, 10:53
Nici unul nu-i mai breaz decat celalalt, amandoi sunt la fel de ............. Gheorghinca e artizanul mutilarii contractului colectiv de munca a salariatilor de la apa, manevra prin care acestia au pierdut aproape toate drepturile in timp ce directorimea (nu mai putin de 6) si-au facut salarii grase pe spinarea salariatilor tinuti la salariul minim pe economie si venituri si mai grase din angajarile preferentiale, fara nicio legatura cu competenta...........iar Tanasa nu are decat "meritul" de a avea unul dintre cele mai mari salarii de director din Botosani.
1 august 2018, 10:15
E clar o răzbunare omul asta chiar munceste de cand a venit înainte erau in haita acum daca nu se mai poate arunca cu noroi . Rusine
1 august 2018, 08:01
Scopul lui Gheorghinca in viata, se pare, este sa se razbune pe cei care IAU PUS TALPI la demersurile privind achizitiile de inchiriere birouri tratoria
1 august 2018, 07:56
Sondaj
Vă place Parcul Cornișa?
Da
Nu
Încă nu am fost acolo
Declaraţia zilei
”Vom primi o sumă importantă de bani de la Ministerul Sănătății pentru achiziția de aparatură medicală. Noi am făcut o listă foarte mare la începutul anului și nu ne-am așteptat să primim așa de mult. Cu aparatura asta ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7612 lei
USD
Dolarul SUA
4.2560 lei
CHF
Francul elveţian
4.2429 lei
GBP
Lira sterlină
5.3976 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8834 lei
XAU
Gramul de aur
175.4191 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2371 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4596 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9369 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1633 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1842 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6376 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.