Știrea zilei
Cumpărături la Carrefour și concedii cu mașina unității, ploaie de sesizări pentru „omul de talia lui Ronaldo în fotbal” – FOTOGALERIE

Puzderie de sesizări la adresa unui director botoșănean care este acuzat că folosește în interes personal mașina unității.

De la fost la actual director

 

Sesizările au fost formulate de fostul director adjunct de la SC Nova Apaserv SA, Neculai Gheorghincă și-l vizează pe Albert Tănasă. Au fost transmise către ADI – Aqua, Consiliul Județean și Consiliul de Administrație al societății.

 

Pe scurt, Neculai Gheorghincă spune că actualul director de la Apă folosește autoturismul marca VW cu numărul de înmatriculare BT 05 CAB, care face parte din patrimoniul Nova Apaserv, la cumpărături la Carrefour și în timpul liber.

 

În dovedirea acestor acuze vine cu o serie de fotografii surprinse în locurile menționate, dar și în fața blocului, din zona în care locuiește Albert Tănasă.

 

 

Solicitările!

 

Neculai Gheorghincă solicită membrilor CA de la Nova Apaserv să efectueze o cercetare administrativă a faptei și le pune în vedere faptul că: „omiterea sesizării de îndată a organelor de cercetare penală se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă”.

 

Asta în cazul în care s-ar gândi „să-și apere colegul de partid”. Și în cazul în care de dovedește că Albert Tănasă produce un prejudiciu patrimonial unității.

 

„Dacă ei constată că este caz de infracțiune, sunt obligați să sesizeze organele de urmărire penală. Prezumția de nevinovăție a dlui Tănasă Albert eu o respect în totalitate. Eu nu sesizez organele de urmărire penală, fără să am dovezi. Ca atare, CA să-și facă treaba”,

Neculai Gheorghincă, fost director SC Nova Apaserv

 

 

De ce este infracțiune folosirea mașinii în timpul liber?

 

„Conform Legii 31/1990 a societăților, folosirea bunurilor societății cu rea credință, în interes personal, constituie infracțiune. Iar conform Codului Penal gestionarea frauduloasă a bunurilor unei societăți a cărei administrare o ai constituie infracțiune. Iar a folosi un autoturism, cred că e de vreo 20.000 de euro, bănuiesc, carburant, asigurări, cauciucuri, în interes propriu, constituie infracțiune. Asta-i legea”,

Neculai Gheorghincă, fost director SC Nova Apaserv

 

Directorul de la SC Nova Apaserv se află în concediu însă a aflat despre sesizarea depusă de Neculai Gheorghincă, despre care susține că a dezvoltat o obsesie în privința sa și „doar la asociația de proprietari nu a apucat să-i facă plângere”.

 

Explicația!

 

„În contractul de mandat este o prevedere prin care este pus la dispoziția directorului general un autoturism pe toată durata mandatului. Eu acum dacă se întâmplă și am o convocare la Comitetul pentru Situații de Urgență sau undeva, indiferent unde sunt, trebuie să ajung la unitate. Asta a fost și în contractele anterioare”,

Albert Tănasă, director general SC Urban Serv SA

 

 

 

Albert Tănasă nu a încercat să nege faptul că este plecat în concediu cu BT 05 CAB: „Este și pe perioada concediului la dispoziția mea, da. Dacă intervine o situație de urgență, depinde dacă sunt sau nu în localitate. Când au fost ploile din 28 și 29, când dl Petrușcă era în concediu, eu nu am avut nici șofer la scară, m-am urcat în mașină și am umblat împreună cu dl prefect cu autoturismul”.

 

Astăzi, 1 august 2018 va avea loc o ședință a CA-ului în care se va lua act de sesizarea amintită.

 

„Analizăm sesizarea aceasta în plenul Consiliului de Administrație, trebuie să verificăm dacă declanșăm o cercetare disciplinară”,

Narcis Ștefan, președintele CA Nova Apaserv

 

Concluzii?

 

Șefii de la Consiliul Județean, acționarul majoritar al societății acceptă parțial poziția directorului general de la SC Nova Apaserv.

 

„Eu nu am studiat contractele lor de mandat, este atributul Consiliului de Administrație. În contractul meu de mandat de la Urban Serv aveam mașină 24/24 ca să putem răspunde prompt solicitărilor din teren, dar nu în scop personal. Deci, în interes de serviciu”

Liviu Toma, vicepreședinte CJ Botoșani

 

Inclusiv în concediu?

 

- Ferească Dumnezeu. Când se pleacă în concediu, din câte știu, cheia se predă la șeful coloanei auto din cadrul societății respective. Acum, șoferul meu de la CJ este în concediu, iar mașina este în garaj. Pe timpul programului, nu mă duc eu să conduc mașina sau să iau altă mașină să o conduc eu. Dacă și-a asumat să conducă el (Albert Tănasă n.r.), dar în timpul programului și la intervenții în interesul instituției. Nicidecum în interes personal. Mașina mea stă în fața CJ.

 

 

NOTĂ: Sămânța plângerilor încrucișate Neculai Gheorghincă – Albert Tănasă se poate spune că a fost plantată de Florin Țurcanu, pe când era președinte al CJ Botoșani a și a decis desființarea serviciului juridic de la Nova Apaserv. Pentru că și-a pierdut locul de muncă, Albert Tănasă „l-ar fi pus la inimă” inclusiv pe Neculai Gheorghincă. „Polița” ar fi fost plătită în mod invers, la sesizarea DNA cu privire la sediul de la Tratoria, vezi detalii AICI. Restul, e poveste.

loading...
Postul lui Fetcu de la Apă vânat deja de politruci, un consilier a plecat în capitală, vrea și un ginerică să fie director
Domn’ Costică a sacrificat un manager care a plătit datorii de peste 6 milioane pentru o doctoriţă care a luat 3 şi ceva la ultimul examen pentru director

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL:

download from google play download from apple store
Bursa zvonurilor: McDonald’s ar fi găsit la Botoșani locația perfectă pentru un restaurant cu McDrive
De ceva timp în municipiul reședință de județ circulă o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s. Gheața a fost oricum spartă anul trecut de cei de la KFC care se bucură de un mare succes.
Misiune (im)posibilă la Spitalul Mavromati: Bătăușii și șoferii au făcut o gaură de aproape 1 milion de lei în bugetul spitalului
Accidentele rutiere sau agresiunile soldate cu victime sunt destul de frecvente în județul nostru, iar acest lucru le dă bătăi de cap reprezentanților Spitalului Județean "Mavromati". Și asta pentru că victimele sunt tratate la spital, unde ajung pentru îngrijiri imediate la Unitatea de Primiri Urgențe.
Taximetrist BĂTUT de doi indivizi, mașina a fost furată de agresori și abandonată lângă mall – GALERIE FOTO
Întâmplări incredibile au fost loc în seara zilei de miercuri, 13 martie 2019, în jurul orei 20:30. Un taximetrist a fost bătut rău de doi bărbați care i-au furat mașina și apoi au abandonat-o.
Avalanșă de bețivi la Urgențe, tot mai mulți elevi alcoolici - Se cere consiliere în școli
Un fenomen îngrijorător se întâmplă în județul nostru. Medicii sunt îngrijorați, unii vârstnici speriați, iar unii părinți disperați. La Botoșani se bea, indiferent de vârstă sau sex, indiferent de ocupație sau de circumstanțe. Alcoolul a ajuns să fie plăcerea zilnică a sute de botoșăneni.
POVESTEA amenințării cu bombă de la Finanțe, o femeie ar fi avertizat autoritățile, vizați niște… arabi – GALERIE FOTO
Săptămâna a început la Botoșani într-un mod cu totul neașteptat după ce partea centrală a orașului a semănat cu un teatru de război. Jandarmi de la Brigada de Intervenții Speciale cu arme în mâini, bandă galbenă împrejurul perimetrului, polițiști și pirotehniști de la SRI au completat tabloul care dădea fiori.
Fiu de primar din Botoșani, lider în Diaspora - studiază la o universitate de top din Anglia pentru a SCHIMBA ceva în România
Robert are 21 de ani și este fiul primarului Marinel Stredie de la Cristinești. Spune că nu vrea să fie cunoscut datorită tatălui, ci prin lucrurile pe care le face el, singur, prin propriile forțe. Își admiră tatăl, însă își dorește să zboare în lume fără să fie neapărat asociat cu el.
Sharenting-ul: Noua modă printre părinții de la Botoșani, care pune în  pericol copiii, medic de la Mavromati:  A luat amploare acest fenomen
Zilnic  pe rețelele de socializare sunt postate de către botoșăneni, diverse, poze, texte și altele asemenea. Copilul la joacă, copilul cum mănâncă, copilul în cadă, copilul cum râde, etc.
SCANDAL în școli de la cadourile de 1 și 8 Martie, serbări anulate, părinți interogați și amenințați
Articolul publicat în Botoșăneanul la începutul lunii cu referire la cadourile uneori exagerate oferite cadrelor didactice în luna Mărțișor a stârnit o patimă neașteptată. Mai ales în rândul unor educatori sau învățători care ar fi anulat cu totul serbările de 8 Martie dedicate mamelor.
Deputatul de 200.000 de euro pe an a revenit printre botoșăneni cu tot cu consilieră: Este mulțumitor pentru mine - GALERIE FOTO
Exact în luna când a împlinit patru ani de la începutul mandatului, Mihai Țurcanu a revenit printre botoșăneni. Europarlamentarul a participat duminică la Comitetul de Coordonare Locală al PNL Botoșani, unde a avut și o luare de cuvânt. 
Se fură pe rupte din magazine: O angajată din Palatul de Justiție „se servea” zilnic dintr-un supermarket
Nu este deja o noutate că unii botoșăneni bagă mâna unde nu trebuie, însă este îngrijorător că numărul lor crește de la an la an. Printre aceștia regăsim și cazuri care pur și simplu te lasă fără replică. 
A dat mall-ul pe din afară! Uvertura a făcut peste 12,5 milioane euro într-un an cu noi recorduri de vizitatori
La aproape șase ani de la inaugurare, Uvertura Mall a stabilit un nou record de vizitatori. Spre deosebire de majoritatea celorlalte companii intrate în insolvență, pentru firma care administrează cel mai mare complex comercial această procedură nu a afectat business-ul propriu zis.
Martie la Botoșani: Luna coșmar pentru părinți și a cadourilor pentru cadre didactice – Flori de sute de lei, bani direct în plic sau chiar lanțuri din aur
Luna cadourilor a venit adusă de primăvară. Sau invers. Bineînțeles, femeile sunt cele care se bucură cel mai mult de această perioadă, însă nu numai. Cadrele didactice se numără printre persoanele cele mai avantajate de începutul primăverii iar motivul, în cazul celor care nu-l ghicesc încă, va fi arătat în acest articol.
Femeia din Botoșani care de 20 de ani strunește un „monstru” de 12 tone: În viața asta până nu încerci să faci ceva, nu poți să zici că nu poți
Se pare că femeile botoșănence nu sunt doar frumoase, ci și foarte curajoase. Noi am cunoscut o botoșăneancă încrezătoare că poate face același lucru ca un bărbat sau chiar mai bine.
Mâncarea italienilor a ajuns și la țăranii din Botoșani, o încearcă și nu se mai satură de ea: Mulți vin și mă întreabă: ce e asta?GALERIE FOTO
Când s-ar mai fi pomenit în urmă cu două decenii ca oamenii de la sate să renunțe la mămăliga aburindă și ulcica cu chișleac pentru o mâncare de care oricum nu auziseră. Ca un tablou imaginar, căruțele trase de cai sau vaci, în funcție de sat, ar fi oprit să cumpere „delicatesa” în drum spre muncile câmpului.  
astratex.ro
I-au lăsat nervii: Bătaie cruntă între vecini, s-a cerut testarea cu poligraful -  Mi-a spus că aș întreține relații sexuale cu mama
Nu de puține ori vecinii se iau la bătaie, din motive întemeiate sau nu. Iar asta se întâmplă mai ales pe la sate.
Locuință SPARTĂ în noaptea de Revelion: Hoții au plecat cu 5.000 de lire, un Iphone și… mâncarea din frigider și sunt încă LIBERI
O familie de botoșăneni care locuiește în Anglia a venit acasă, la Botoșani, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, însă șederea lor a fost umbrită de un incident tipic românesc. S-au trezit prădați exact în noaptea dintre ani, hoții luându-le toții banii, lucruri de valoare și chiar și mâncarea din frigider.
Nu mai încap morții în cimitirele din Botoșani! Doi străini băgați în aceeași groapă: Este trist ce facem astăzi, aici
Cele două cimitire din municipiul Botoșani sunt deja suprapopulate iar locurile rămase pentru persoanele care au nevoie de un loc de veci sunt extrem de puține. Administratorii Urban Serv caută tot felul de soluții, unele chiar radicale, pentru a se putea face loc și altor persoane care mor.
Procesul Uvertura Mall aproape de un FINAL (ne)așteptat – Moment cheie la Tribunal, șefii Primăriei Botoșani AUDIAȚI de instanță
Procesul început la Tribunalul Botoșani, în baza unei anchete a DNA Suceava cu privire la redevența calculată pentru Uvertura Mall, este pe final. Marți, 19 februarie 2019, au dat declarații în instanță persoanele care au calitate de inculpați în acest dosar. Marele tăcut al zilei a fost primarul Cătălin Flutur, singurul căruia nu i s-a auzit vocea.
Încă există SPERANȚĂ: Instituție de la Botoșani condusă exclusiv de tehnocrați, oameni care n-ar intra NICIODATĂ într-un partid
Consilierii de pe la cabinete parlamentare care au lipit afișe în campanii electorale, copiii de politicieni, cumetrii sau prietenii acestora sunt primii „candidați” la funcțiile de conducere din sistemul public. Cutuma este respectată cu încăpățânare de ORICE partid politic, indiferent de cât de agresiv își arată cu degetul adversarii politici.
kalapod.net%20
Femeie comisar de la Inspectoratul de Poliție Botoșani, deces fulgerător în Germania după ce i s-a făcut rău în mașină
Ceea ce ar fi trebuit să fie o vacanță de neuitat s-a transformat în ultima excursie pentru o femeie comisar de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.
Bine ca ei folosesc mașinile de serviciu în interes personal, pe la cumpărături, prin concedii, iar managerii de la UIP sunt trimiși cu autobuzul să-și facă treaba pe teren. Oare nu le e rusine? Oare nu le e frica de Dumnezeu?
1 august 2018, 20:29
La banii lor....poate sa se plimbe si cu avionul pe banii societatii...caci conductele se sparg , apa curge intr- o veselie pe strazi , iar ei de pe scaunul lor moale nu vad si cetateanul plateste , plateste...si apa curge si curge si curge....si pe ei ii doare- n masina....
1 august 2018, 18:24
Dar referitor la muhaiaua Ovidiu Gherasim de ce nu ia nimeni atitudine? Pe langa toate cate le face la Evidenta Populatiei,mai si conduce ca pe masina proprie Loganul BT05EVP. Gata cu vrajeala.
1 august 2018, 17:35
Haa ha ha Gheorghinca a iesit la atac dupa ce a stat cu sufletul la gura asteptand cateva sentinte, a prins o gura de aer. parerea mea este ca cel mai bine pt dansul este sa-si vada de treaba , eventual de crescut nepotii
1 august 2018, 11:55
Mai tine minte acest Gheorghinca, când era mare director la apă? Cât de nesimțit era când a făcut referat către CA pentru a primi 1000 de lei pe lună cash pentru combustibil la masina personala pe care , cică o folosea in interes de serviciu.
1 august 2018, 10:53
Nici unul nu-i mai breaz decat celalalt, amandoi sunt la fel de ............. Gheorghinca e artizanul mutilarii contractului colectiv de munca a salariatilor de la apa, manevra prin care acestia au pierdut aproape toate drepturile in timp ce directorimea (nu mai putin de 6) si-au facut salarii grase pe spinarea salariatilor tinuti la salariul minim pe economie si venituri si mai grase din angajarile preferentiale, fara nicio legatura cu competenta...........iar Tanasa nu are decat "meritul" de a avea unul dintre cele mai mari salarii de director din Botosani.
1 august 2018, 10:15
E clar o răzbunare omul asta chiar munceste de cand a venit înainte erau in haita acum daca nu se mai poate arunca cu noroi . Rusine
1 august 2018, 08:01
Scopul lui Gheorghinca in viata, se pare, este sa se razbune pe cei care IAU PUS TALPI la demersurile privind achizitiile de inchiriere birouri tratoria
1 august 2018, 07:56
zenda.ro
Sondaj
Credeți că se va întâmpla ceva concret după protestul #ȘîEu pentru autostrăzi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Nu mă afectează, sunt la al șaptelea an de mandat. M-am obișnuit cu toate criticele, nu mă mai afectează, le citesc, țin cont de ele. Nu mă mai afectează personal, vă spun foarte sincer (…). Astfel de acțiuni au fost făcute ...
astratex.ro
ecco-shoes.ro%20
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7509 lei
USD
Dolarul SUA
4.1988 lei
CHF
Francul elveţian
4.2187 lei
GBP
Lira sterlină
5.5172 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8010 lei
XAU
Gramul de aur
177.1757 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2425 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5039 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9804 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1385 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1849 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6366 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.