Știrea zilei
Dezvăluire LIVE - Cum a câștigat alegerile un politician de calibru: Mergeam la cumătrii neinvitat / Aveam câte patru-cinci nunți pe noapte VIDEO

Viceprimar la Sulița, vicepreședinte al Consiliului Județean, deputat, președinte al CJ și președinte al PNL Botoșani, acestea sunt cele mai înalte funcții pe care Florin Țurcanu le-a deținut în cariera sa politică. Invitat joi la Botoșăneanul TV, actualul vicepreședinte al filialei ALDE, a dezvăluit câteva din strategiile prin care a reușit să convingă oamenii să voteze partidul pe lista căruia a candidat.

De la nuntă la înmormântare și de acolo la cumătrie


Și care, în opinia sa, ar trebui aplicate din nou de liberalii botoșăneni dacă își doresc să aibă șanse într-o bătălie electorală cu social-democrații deoarece, în opinia sa, dacă alegerile ar avea loc mâine, PSD ar obține un scor triplu față de partidul de pe locul al doilea.


Fostul șef al județului a povestit că relația sa cu cetățeanul era una extrem de apropiată și că încerca să participe la toate evenimentele importante din viața a cât mai mulți membri ai PNL. Indiferent dacă era sau nu invitat.


”Eu mergeam la cumătrii neinvitat. Aveam consilierii mei care îmi spuneau: vezi că am aflat că este botez la cutare. Și imediat mă duceam. La unii le era rușine să mă invite. Nu exista înmormântare într-o familie de liberali să nu mă duc sau să nu trimit pe secretarul general cu coroană și ajutor. Cât puteam noi acolo. La nunți, nu mă puteam duce eu, trimiteam plicul, mergeau consilierii mei. Aveam câte patru-cinci nunți pe noapte și stăteam câte o oră. Așa am unit partidul”,


Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani.


Ex-președintele PNL Botoșani a arătat că nu i s-a întâmplat vreodată să nu fie primit la un eveniment privat la care mergea neinvitat și că oriunde participa oamenii îl primeau cu drag întrucât era o onoare pentru ei ca un demnitar să ia parte la un moment important din viața lor.

 

”Politica se face cu bani”


În opinia sa, PNL poate redeveni un partid care să se bată cu șanse reale cu PSD dacă își apropie din nou membrii și simpatizanții și îi unește.


Iar asta nu se poate face coborând din mașini scumpe și îmbrăcat în costume așijderea.


”Politica se face cu bani. Dacă mergi într-o comunitate și chemi 30 de colegi să faci o ședință cu ei și n-ai plecat cu două-trei platouri de aperitive, cu niște apă rece, cu niște țuică bună de prune, păi lumea spune: «ăsta ne-a chemat să ne dea nouă ordin?» Hai frumos, îi iei după gât, hai să mâncăm ceva, hai să bem ceva. Este ca și cum te-aș invita eu pe dumitale la nuntă, nu te servesc cu nimic, îți iau banii și la urmă îți dau și un șut: ia ieși d-le! Așa și aici (în politică – n.r.), numai te pun la treabă, eu vin așa cum vin și celălalt numai să stea în poziție de drepți sau pe scaun și la sfârșit să plătească el cafeaua și să mă cheme și la el acasă să mănânc. Hai frate să fim realiști!”


Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani.


A dat ca exemplu revelioanele și zilele de 8 Martie care erau sărbătorite la restaurant, alături de colegii de partid, manifestări care în opinia sa au creat coeziunea necesară obținerii unor rezultate care au clasat PNL Botoșani în primele zece organizații liberale din România.


PNL și ALDE fuzionează, iar acest proces a provocat oarece animozități în ambele tabere. Întors de la o ședință cu liderii centrali ai partidului, Florin Țurcanu a precizat că unificarea se va produce, doar că liberalii au declanșat și unificarea cu PMP și își doresc să se întrunească o singură dată în Consiliul Național și să voteze ambele fuziuni.

 

 

loading...
Florin şi Roxana, naşi cu porumbei şi covor roşu în buricul târgului – GALERIE FOTO
FOTOREPORTAJ Liberalii au pus-o de-un chef nebun cu colinde, urături şi sorcovă la o lună după Crăciun 

 

 

 

 

DEZASTRU în județ din cauza secetei: Culturi compromise, animale rămase fără hrană și apă: Se distruge totGALERIE FOTO
Seceta afectează agricultorii botoșăneni, ploile fiind extrem de rare și fără intensitate de patru luni încoace. Lipsa precipitațiilor se resimte în întreg județul Botoșani și provoacă o mare îngrijorare în rândul fermierilor.
”Tragedia de la Huțani” – mărturii cutremurătoare - Prima carte despre cel mai mare accident din istoria României: Scriam și plângeamVIDEO & FOTOGALERIE
”Până a venit Armata am văzut o femeie, îmi aduc aminte și acum, se zbătea ca peștele, o femeie voinică, chiar în partea aia înspre Huțani. Eu nu am știut că un om poate să se zbată ca peștele pe uscat, mi-a rămas înscris în memorie”.
RECENSĂMÂNT în municipiu: Recenzori înjurați, refuzuri și la persoane „cu funcții”: Poliția chemată în ajutor & se trece la amenzi
Etapa a doua din recensământul populației merge mai greu în mediul urban. Unii recenzori se confruntă pe teren cu amenințări și injurii, oamenii refuzând uneori chiar să iasă din locuințe pentru a răspunde la întrebări. 
UNICAT: Primăria din Botoșani care a rămas fără primar și viceprimar! NIMENI nu mai semnează acte, nu se mai pot oficia căsătorii
Situația este unicat cel puțin la nivel regional. O comunitate botoșăneană care numără în jur de 2.000 de suflete a rămas efectiv fără conducere.
Dezvăluiri făcute în premieră de artista de la Botoșani, cel mai bun fotograf al României: Lumea îmi spunea că din artă nu se fac bani VIDEO & GALERIE FOTO
Ea este Cristina Venedict, fata care are un portofoliu impresionant de fotografii ce au făcut înconjurul lumii, au suscitat interes într-o sumedenie de state și mulți cunoscători de artă au plătit pentru a avea în colecție una dintre creațiile sale.
Mii de botoșăneni stau fără apă de săptămâni întregi, șefii de la „Apă” cer ajutorul Poliției pentru a păzi rețeaua: Domnule, dar chiar vă bateți joc de mine?
Operatorul de servicii de apă și canalizare se adâncește tot mai mult în probleme, în ciuda reorganizărilor și reformelor implementate prin schimbarea directorilor sau a șefilor de servicii.Vara a adus, pe lângă temperaturi ridicate, și perioade îndelungate de timp în care robinetele a mii de botoșăneni se încăpățânează să ofere măcar un strop de apă.
Liberalii de la municipiu forțează schimbarea viceprimarului Liviu Toma ca să-și salveze directorii, ședință cu scântei provocată de foștii PDL-iști
A doua zi după ce, în ciuda boicotului aleșilor liberali, Consiliul Local Botoșani a aprobat o hotărâre privind divizarea Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), Biroul Politic Local (BPL) al organizației municipale s-a întrunit în ședință.
Primarul și Poliția Locală au început demolarea boxelor și magaziilor cu tot felul de acareturi din Centrul Vechi: Nu au autorizații de construcțieVIDEO & GALERIE FOTO
În intenția sa de schimbare a imaginii Centrului Istoric al municipiului Botoșani, primarul Cosmin Andrei a încercat să mai „repare” o serie de nelegalități din zonă.
Procurorii DNA Suceava, a doua descindere la sediul DSVSA pentru cumpărături făcute în mandatul lui Mihai Țurcanu
La o lună și o zi de la primele descinderi care au fost efectuate la sediul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Suceava au revenit la Botoșani.
Loading...
Coșmarul durează toată vara! Control prin praf, pietre și pământ la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul s-a enervat, drumarii găsesc greu până și apă & motorină – VIDEO & GALERIE FOTO
Exasperat de plângerile venite din partea botoșănenilor pe seama lucrărilor la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul Sorin Cornilă, care și-a spart parbrizul la o deplasare pe DN 28 B, a mers personal vineri dimineață pe această șosea. De fapt, acest cuvânt este unul mincinos întrucât, cel puțin până la Copălău, șoseaua a devenit o amintire.
Dați afară de pe computer: Restanțierii la partid, excluși automat la Botoșani printr-o platformă electronică – VIDEO
Membrii Uniunii Salvați România vor fi scoși automat în afara partidului dacă nu își plătesc cotizația. Și asta nu o va face vreun contabil, trezorier sau mandatar financiar, ci un soft.
Dependente de bărbații violenți: Locuință gratuită a statului ocolită de botoșănencele bătute, după o scăpare stupidă: Nu erau primite cu copiii - MESAJUL Direcției Copilului
În continuare botoșănencele par să se complacă în situații în care sunt supuse la bătăi și umilințe din partea partenerilor de viață. Deși sunt emise frecvent ordine de protecție împotriva agresorilor, femeile sunt cele care își iartă soții sau iubiții și aleg să rămână în acel mediu toxic. Dar asta poate și pentru că depind material de acei oameni.
Un domn și o doamnă: Luptă în taină pentru șefia unei instituții de la Botoșani rămasă cu doar cinci angajați
Concursul va avea loc la începutul săptămânii viitoare, la București, în cursă fiind înscriși doi candidați.
Candidat liberal la președinția CJ pregătit din afara partidului: Nu ar mai dori d-na președinte să candideze la un viitor mandat și atunci se deschid altfel jocurile - VIDEO
Actualul vicepreședinte ALDE al Consiliului Județean ar avea prima șansă să obțină în 2024 nominalizarea pentru candidatura la președinția CJ din partea PNL. Cel puțin asta susține liderul ”de facto” al liberalilor – democrați.
Loading...
Poate cel mai sărac director din istoria municipalității: N-are vreun bun, doar datorii și a făcut zero lei într-un an întreg
Case, terenuri, mașini plus eventual o vilă pe la munte, bunuri deseori întâlnite în declarațiile de avere ale aleșilor sau directorilor de la Botoșani, ar putea fi catalogate drept visuri de unul dintre noii șefi ai unităților subordonate municipalității.
Botoșănean mort la „Mavromati”, găsit la morgă cu o lovitură la cap: Acuzații din partea familiei - Sunt izbiți de calorifer, de noptieră?
Rudele pacientului acuză că lovitura la cap ar fi avut loc pe secția unde a stat internat și, ca atare, își caută dreptatea la Colegiul Medicilor pentru a afla ce anume s-a întâmplat.
Directoarea Sănătății Publice își pierde postul de director după un concurs incredibil de împrejurări
La ceva peste doi ani de la numirea în funcția de director interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței va fi înlocuită. S-a ajuns în această situație din cauza unui concurs nefericit de împrejurări pentru medicul de la Unitatea de Primiri Urgențe.
A lăsat Botoșaniul pentru cel mai izolat cătun din România: Sunt primul preot care a venit și a stat mai mult printre ei / Părintele ista a nostru nu pleacă - GALERIE FOTO&VIDEO
Și-a închinat viața Domnului, dar nu a ales calea ușoară. A lăsat în urmă familia din Botoșani și a ajuns, la propriu, mai aproape de cer.
Viorica Dăncilă și-a făcut partid și la Botoșani, un colonel abia trecut în rezervă este președinte interimar: N-am făcut politică până acum, dar sper ca acum să-mi iasă - VIDEO
De săptămâna trecută, la Botoșani a apărut o nouă filială de partid. Națiune – Oameni – Împreună, pe scurt NOI, este formațiunea politică prezidată la nivel național de Viorica Dăncilă, fost prim-ministru al României în perioada 29 ianuarie 2018 - 4 noiembrie 2019.
Furt de pomină la mall: A sustras un pachet gol de țigări, s-a tăiat la o mână și a lăsat urme de sânge pe vitrine
S-a întâmplat la sfârșitul săptămânii precedente, alarma fiind dată de paznicul complexului comercial. Polițiștii ajunși la fața locului au deschis dosar penal pentru furt calificat.
Politica se face cu bani....din furat!
18 mai 2022, 17:22
Apropo Aurel Fediuc ce mai face? Acum se face ca nici nu I-l cunoaște pe Mihăiță Turcanu,nici gura nu ii miroase.Ce ti-o fi și cu prietenii ăștia doar pe interes.Aurel Fediuc avea inchisoare cu suspendare ptr Complicitate la talharie.Mai zilele trecute împărțea cașcavalul cu Mihai Turcanu și acum sta ascuns ...Bravo
18 mai 2022, 13:12
Și la ce ti-a ajutat mai Florin Turcanu ca ai mers la 4-5 nunti pe noapte? Când ai căzut te-a mai ajutat cineva din cei ce ai fost tu la nunti și cumătrii?NU. Pe Mihai Turcanu ca are probleme penale i-l mai ajuta cineva în aceste momente?NU. Și atunci toți prietenii voștri au fost doar pe interes și atât...Când aveți acum nevoie de oricare,toți fug de voi,se fac ca nu va cunosc pe strada,întorc capul,asta e realitatea...Ce ai făcut tu a fost de FALA SI MANDRIE,caracteristic familiei Turcanu.
18 mai 2022, 12:54
Daca spunea si de unde avea atatia bani si sursele care alimentau pusculita, facea o treaba serioasa!
18 mai 2022, 10:46
Când îl auzi vorbind te crucesti de ce fel de oameni am ajuns să fim conduși. Mult tupeu și lipsa totala de bun simț.
18 mai 2022, 10:05
Cine mai crede în vrăjelile politice ale clanului Țurcanu înseamnă că gândesc ca ei. Împăratul mai obținea voturi în rural datorita funcției frate-lui de care se temeau medicii veterinari și tehnicienii sa nu-l supere, în rest nu mai are nici o credibilitate. Chiar dacă este în combinație politica cu Federovici și Soptica ambii se tem sa-si facă poze cu inculpatul.
18 mai 2022, 09:30
Apropo,Aurel Fediuc de la Lebada tace ?Doar ei erau prieteni de pahar și acolo se petreceau toate tranzacțiile lui Turcanu Mihai...știți cum face ceasul? TIC TAC TIC TAC, nu scapă nici Aurel,fiți siguri de asta
18 mai 2022, 08:37
Țurcanu ar face bine să aibă și momente de sinceritate. Să spună toată povestea, nu doar frânturi. El a fost propulsat de către Calistru, patronul de la Rediu. Îl ajutăm noi, dacă el evită să spună cine l-a făcut om mare. El a venit de acasă doar cu tupeul.
18 mai 2022, 07:57
Speranța lui Florin Turcanu era fratele Mihai,directorul interimar la dsv,el era fără probleme penale în familia Turcanu și era băgat la înaintare de Florin din umbra...iar acum THE END ,pentru toți...a apus soarele pe cer...e e lipsa totala de soare
18 mai 2022, 07:37
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Dna Ada Macovei nu trebuia schimbată de acolo. Dacă tot am schimbat-o trebuia să pui PSD și era PSD. Să schimbăm cu un liberal de-al nostru, nu trebuia să acceptăm acest lucru pentru că ea chiar și-a făcut treaba acolo la ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9449 lei
USD
Dolarul SUA
4.8088 lei
CHF
Francul elveţian
4.9770 lei
GBP
Lira sterlină
5.7845 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5413 lei
XAU
Gramul de aur
278.6640 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2473 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2170 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2642 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7184 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1998 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6647 lei
Vremea
astăzi
Botosani
35.4 o C
Dorohoi
34.5 o C
Bucecea
34.8 o C
Darabani
34.0 o C
Saveni
34.9 o C
Ştefăneşti
33.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.