Știrea zilei
DOCUMENT Raportul Parchetului trimis la DNA pentru Conţac – cine le-a săpat groapa
Botoşăneanul a intrat în posesia raportului pe care Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani l-a întocmit în urmă cu şase ani, la finalizarea cercetărilor în cazul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Constantin Conţac. Acesta vine că confirme cu exactitate ceea ce vă prezentam săptămâna trecută şi anume că actuala condamnare a fostului lider PSD Botoşani şi a fiului cel mare al acestuia, Liviu Conţac, a plecat de la o sesizare făcută în legătură cu declaraţia sa de avere.


Ciubotaru trimite o sesizare la Prefectură, care o redirecţionează spre Parchet

Pe 23 martie 2006 procurorii de la Botoşani au trimis dosarul la DNA. Chiar în startul raportului se precizează foarte clar şi de unde au pornit cercetările: „La data de 26.09.2005 Instituţia Prefectului Judeţului Botoşani a înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani petiţia consilierului judeţean Ciubotaru Gheorghe prin care solicita efectuarea de cercetări faţă de numitul Conţac Constantin – preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, privind comiterea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 292 Cod Penal, faptă constând în aceea că nu a consemnat toate veniturile realizate în 2004, cu prilejul întocmirii declaraţiei de avere, omiţând să declare veniturile salariale realizate în urma deţinerii mai multor funcţii la o serie de societăţi comerciale”. Aşadar, cum v-am relatat săptămâna precedentă, Gheorghe Ciubotaru, pe atunci consilier judeţean PNL, a trimis o sesizare Prefecturii, care la rândul său a redirecţionat-o spre Parchet. Pe lângă problema referitoare la declaraţia de avere sesizarea mai arăta că, în paralel cu funcţia publică, Constantin Conţac era implicat în activitatea mai multor firme private care aveau contracte cu Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP) unde director executiv era Liviu Conţac, reclamându-se starea de incompatibilitatea a acestora.

Contract de deszăpezire de 7,5 miliarde pentru care s-a plătit aproape triplu

Parchetul a confirmat că din decembrie 2003, când Constantin Conţac a devenit preşedintele Consiliului Judeţean după demisia lui Ioan Aniculăese, el şi fiul său au avut la dispoziţie 60 de zile să înceteze raporturile de directă subordonare, primul fiind ordonator principal de credite, iar celălalt secundar. La câteva zile după dobândirea funcţiei, pe 30 decembrie 2003, DJDP a semnat contractul de deszăpezire a drumurilor judeţene cu SC Transporturi Auto SA. Valoarea iniţială a fost de 7,5 miliarde lei vechi, pentru ca în final să se plătească 19,9 miliarde. Abia pe 24 iunie 2004 Constantin Conţac a emis o dispoziţie prin care şi-a delegat o parte din atribuţii spre unul dintre vicepreşedinţii CJ. Cercetările procurorilor au arătat că SC Transporturi Auto SA, SC Drumuri şi Poduri SA, SC 99 CCC SA, SC CON 2000 SA şi SC 07CCC SA erau firmele la care Conţac a exercitat în acei ani diverse funcţii, de la patru dintre aceste companii încasând şi dividende.

Parchetul trimite dosarul la DNA

Concluzia cu care dosarul a plecat de la Parchet spre DNA a fost că fostul şef al CJ avea probleme cu „falsul în declaraţii”, deoarece nu şi-a menţionat în declaraţia de avere 178 de milioane de lei vechi încasate de la Transporturi Auto ca salarii în 2004, omiţând şi declararea altor venituri, dar şi cu articolul 12 din legea 78/2000, adică efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoana ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Pentru prima faptă pedeapsa prevăzută de Codul Penal era de amendă sau închisoare de la trei luni la doi ani, iar pentru a doua de închisoare de la unu la cinci ani. DNA a confirmat poziţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani şi l-a trimis în judecată pentru astfel de fapte, totul terminându-se săptămâna trecută.
CITEŞTE ŞI:
 Conţac băgat după gratii pe axa Ciubotaru – Roman – Parchet – DNA

dosar Parchet Constantin Contac 2
dosar Parchet Constantin Contac 3
dosar Parchet Constantin Contac 4
dosar Parchet Constantin Contac 5
dosar Parchet Constantin Contac 6 CITEŞTE ŞI:
 Conţac nu e la închisoare
Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
inpuff.ro
Loading...
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Loading...
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
Veștile bune despre autobuzele noi, puse puțin la păstrare! Eltrans nu are șoferi după scandalul din Consiliul Local și nici licență de traseu - FOTO&VIDEO
Începutul săptămânii era marcat la Botoșani de sosirea autobuzelor turcești care vor înlocui istoricele tramvaie care aproape că-și dau duhul zi de zi, pe străzile orașului. Patru din cele nouă autobuze au fost aduse din portul Constanța, într-un mult așteptat aer al schimbării.
Ada, come back! Fosta șefă a educației revine la Inspectoratul Școlar Județean
Schimbările pe care liberalii doresc să le facă în fruntea instituțiilor de învățământ nu se opresc doar la Casa Corpului Didactic (CCD), acolo unde în urmă cu o săptămână au înlocuit directorul.
Mai oameni buni,daca nu-l manca undeva sa-si depuna candidatura,era un om liber.Ce este asa greu de inteles ca va lua din voturile USL-ului ?
6 noiembrie 2012, 14:39
pentru vasile si floraru.oameni buni, si eu il compatimesc pe nea costica si mai ale pe liviu, dar nici nea costica nu prea a fost corect. de ce l-a adus pe liviu exact unde nu trebuia? de ce trebuia sa faca mismasurile chiar prin el? nu gasea un nenea sa-l puna acolo la drumuri?
6 noiembrie 2012, 13:20
adica erau negri de scârbă că nu le dă şi lor din ce câştigă, nu? ce au făcut ăştia ptr. judeţ, enumeraţii ăştia, trecători şi cheltuitori de bani publici în interes personal, măi când i-a mai zis unuia şi "cap pătrat", a înebunit de ciudă şi a brodit să-l înfunde, lasă că noi pe domnul Conţac îl vom respecta totdeauna, iar pe măgarii invidioşi, hoţi şi fără nicio valoarea, sunt deja şterşi din memoria colectivă......ia zi dom roman, ciubotaru, tabuleac, flutur, la ce vă pricepeţi voi concret şă faceţi?, profesional vorbind......concret, la ce? că vă ţine politica de o sută de ani să mâncaţi kkt şi să faceţi dosare la oameni nevinovaţi, căroro tre să le găsiţi ceva, ca să nu vă concureze niciodată, nicăieri, ci numai voi să fiţi numiţi şi puşi la condus.....iaca unde a ajuns România cu unii ca voi, de teapa voastră ieftină.
6 noiembrie 2012, 12:11
din axa lipsea dom procuror Cristian POpvici bun prieten "de impartirea dreptatii" cu Roman, zeul dreptatii si constei in Botosani. Dumnezeu nu bate cu bâta! alte nereguli crase nu vedea dom ex prim procuror, decvat cum sa-l infunde pe Contac, cuiul din coasta unui hot, cu aura de om cinstit, inca o data, Dumnezeu nu bate cu bâta....morile lui merg incet, dar foarte sigur! Doamne ajuta! sa iasa adevarul la iveala cat mai curand. Constiintele unor derbedei pusi vremelnic pe fiunctii sunt atrofiate total.
6 noiembrie 2012, 09:51
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am construit cât de mult am putut, am întemeiat o familie frumoasă, am sprijinit multe alte familii, am dezvoltat o localitate. Acum, după ce cred că am lăsat ceva în urma mea pe unde am trecut, consider că este momentul să î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8408 lei
USD
Dolarul SUA
4.2716 lei
CHF
Francul elveţian
4.5537 lei
GBP
Lira sterlină
5.4099 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9808 lei
XAU
Gramul de aur
249.0787 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2485 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3664 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9857 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1657 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1818 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6497 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.