Știrea zilei
Două complexuri comerciale și 8 blocuri cu penthouse la ultimul etaj construite pe locul unei foste fabrici de la Botoșani

Terenul care a intrat în circuitul privat de ani buni a rămas neutilizat o lungă perioadă de timp. În prezent, prin investiția complexă demarată de anul trecut pe etapă birocratică, putem vorbi despre o regenerare urbană la marginea orașului.

Teren readus la viață 

 

Suprafața este una extrem de generoasă, în locul respectiv funcționând în urmă cu câteva decenii fosta fabrică de cauciuc a orașului, Arca. Terenul care a fost achiziționat de omul de afaceri ieșean Dănuț Prisecariu, a fost ulterior cumpărat de acționarul principal de la Prodalcom, Cornel Șfaițer, iar în prezent ar fi ajuns la o altă companie care se ocupă de această investiție.

 

Cert este că terenul total a fost împărțit în trei, urmând a se realiza trei obiective distincte, respectiv două complexe comerciale pe partea dinspre Calea Națională și un ansamblu rezidențial în partea retrasă, în imediata apropiere a noului spital de boli paliative.

 

 

Un Romstal

 

Primul complex comercial care va fi construit pe terenul din strada Calea Națională nr. 24 este un magazin Romstal. Posibil ca operatorul să dorească un spațiu mai generos în detrimentul celui în care funcționează în prezent, vizavi de sediul central al Electroalfa.

 

Documentația pentru „Construire centru comercial, amenajare parcare și acces, amenajarea mijloace publicitate, împrejmuire teren privat, organizare de șantier”, a fost depusă anul trecut la Primăria Botoșani pentru obținerea Planului Urbanistic Zonal, între timp etapa fiind deja parcursă.

 

Suprafața de teren pe care va funcționa magazinul Romstal este de 4.226 mp, iar din documentație reiese faptul că: „se urmărește analiza condițiilor în care se poate dezvolta urbanistic o suprafață de teren situată în intravilanul municipiului Botoșani, în zona nord-vestică a acestuia, pe o suprafață de teren cu acces direct din aleea Sfântul Gheorghe, definirea condițiilor urbanistice necesare pentru înființarea unui centru comercial, într-un perimetru în care a existat o construcție cu funcțiune industrială, dar care a fost dezafectată”.

 

În zonă va fi amenajată încă o bandă de circulație pentru a se facilita accesul autoturismelor din Calea Națională, iar în interior se are în vedere o dotare cu mobilier urban, bănci, coșuri de gunoi și corpuri de iluminat.

 

Vor fi asigurate 67 de locuri de parcare. 

 

1.500 de mp

vor fi utilizați pentru spații comerciale și de depozitare iar 1.950 alei pentru pietonale și platforme carosabile, parcare.

 

Al patrulea Lidl din municipiu

 

Lanțul german de magazine pare să aibă succes la Botoșani pentru că are în intenție să construiască un al patrulea punct de lucru după cele care s-au anunțat deja.

 

Tipul magazinelor Lidl este unul standard, iar în zona fostei fabrici de cauciuc se va desfășura pe o suprafață totală de 8.724 mp teren, din care construcția va fi pe 2.450 mp.

 

Vor fi asigurate 136 de locuri de parcare pentru autoturisme, din care 3 pentru persoane cu dizabilități și 3 tip mama și copilul.

 

De asemenea, două locuri sunt pentru încărcarea electrică a automobilelor.

 

Lidl are magazin funcțional lângă sediul ISU și în curs de construire în Centrul Istoric și pe Șoseaua Iașului.

 

 

Ansamblu rezidențial

 

Și nu în ultimul rând, pe locul fostei fabrici de cauciuc vor fi ridicate și spații locative.

 

Imobilele vor avea un regim de înălțime S+P+7E, suprafața totală a terenului fiind de 140.000 mp.

 

Dintre aceștia, 4.290 mp reprezintă suprafața construcțiilor, urmând ca la subsol să fie asigurate locuri de parcare pentru 167 de mașini, un adăpost pentru apărare civilă și un rezervor PSI.

 

La parter vor fi spații comerciale și spații financiar bancare, iar la etajele 1 – 6 apartamente cu câte 1, 2 sau 3 camere.

 

La etajul 7 vor fi amenajate două penthouse-uri cu câte 4 camere, la fiecare bloc în parte.

 

Ansamblul de locuințe colective propus este format din opt blocuri în șiruri de câte două sau trei...

 

„fiecare dintre blocurile menționate va avea câte o scară de bloc, cu un număr variabil de apartamente pe nivel, de la un minim de 5 până la un număr maxim de 6 locuințe. Apartamentele vor avea configurații diferite cu 1,2,3 și 4 camere, fiecare având deschidere către cel puțin un balcon, cu suprafețe utile cuprinse între 40 și până la 90 mp”,

Se arată în memoriul scris al proiectului

 

 

280  de apartamente

 

vor fi construit în total, cu cu 307 locuri de parcare și 4.000 mp de spații verzi amenajate. 

 

Proiectul este similar cu cel din Centrul Istoric, adică magazin în față și blocuri mai în spate.

 

loading...
Blocuri noi în Centrul Vechi: doi oameni de afaceri din Botoșani negociază o investiție imobiliară de anvergură - FOTOGALERIE
„Să oprim moartea din nepăsare”: Semnal de alarmă tras de un preot pentru blocurile din Botoșani - Nu costă mult - FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Matematicienii la Botoșani: Radu Gologan anunță un ”adevărat festival al școlii românești” / Medalii de aur pentru doi profesori / Primarul a primit în sfârșit o distincție - GALERIE FOTO
În acest weekend, la Botoșani se desfășoară două importante evenimente menite să readucă în atenție două dintre cele mai importante personalități născute pe aceste meleaguri, Dimitrie Pompeiu și Octav Onicescu.
Mihai Țurcanu ridicat de DNA în puterea întunericului, după 12 ore de percheziții învăluite în tăcere! Ar fi vizat de patru infracțiuni – VIDEO & GALERIE FOTO
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a fost percheziționată de procurorii DNA Suceava, în cursul zilei de vineri, 13 mai 2022.Mihai Țurcanu, directorul instituției, a fost ridicat la finalul acțiunii când afară era deja noapte.
Dezvăluire LIVE - Cum a câștigat alegerile un politician de calibru: Mergeam la cumătrii neinvitat / Aveam câte patru-cinci nunți pe noapte VIDEO
Viceprimar la Sulița, vicepreședinte al Consiliului Județean, deputat, președinte al CJ și președinte al PNL Botoșani, acestea sunt cele mai înalte funcții pe care Florin Țurcanu le-a deținut în cariera sa politică. Invitat joi la Botoșăneanul TV, actualul vicepreședinte al filialei ALDE, a dezvăluit câteva din strategiile prin care a reușit să convingă oamenii să voteze partidul pe lista căruia a candidat.
Parcare supraetajată inaugurată de belgianul care deține Botoșani Shopping Center, primar și afaceriști! PLANURI pentru extinderea complexului pe un nou nivel, cu magazine ale brandurilor cunoscute – VIDEO & GALERIE FOTO
Hendrik Danneels, deținătorul Botoșani Shopping Center, a ajuns în municipiu în dimineața zilei de joi, 12 mai 2022, pentru a inaugura parcarea supraetajată ce a fost construită recent lângă complexul comercial.
Orașul unde oamenii cară lemne în apartamente ca să se încălzească, blocurile aduc a tancuri ruginite - VIDEO & GALERIE FOTO
Anul 2022: vremuri în care tehnologia ne duce virtual la capătul lumii.În realitatea noastră mioritică, nici vorbă de asemenea invenții. Oamenii încă se încălzesc la bloc făcând focul în sobe.
Două fetițe s-au bătut pe Pietonalul Unirii! S-au trântit pe jos și s-au tras de păr, cei din jur... filmau și încurajau – VIDEO
S-a întâmplat sâmbătă, 7 mai 2022, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, cea mai frecventată zonă a orașului pentru promenadă.O zi frumoasă, cu soare și perfectă pentru tradiționala plimbare de pe pietonal alături de prieteni sau familie.
Când destinul se face sărbătoare: Angela Paveliuc-Olariu, un fenomen irepetabil sau despre bucuria de a trăi dăruind – GALERIE FOTO&VIDEO
Sărbătorită în trei județe: Suceava, Iași și Botoșani. Iubită și admirată deopotrivă de tineri și de bătrâni, de țărani și de cercetători, de specialiști în diverse domenii, Angela Paveliuc-Olariu a devenit un reper în etnografie și nu numai.
Om de afaceri cu peste 2 milioane euro pe an, a plătit cotizația în avans la un partid după care a demisionat ca să nu fie dat afară - VIDEO
În 2020 a fost revelația alegerilor locale de la Botoșani. Aflat la prima candidatură din carieră, a reușit să obțină ca independent 1.531 de voturi în competiția pentru funcția de primar, clasându-se pe locul al patrulea, înaintea pretendenților de la unele partide, precum Pro România și ALDE.
400.000 de lei – Drumul spre Ipotești străjuit de o cruce de peste 20 de metri: Dacă tot se numește Dealul Crucii, atunci am hotărât să facem și acea cruce giganticăGALERIE FOTO
Șoseaua care face legătură între satul Ipotești și drumul național Botoșani – Dorohoi este străjuită de câteva zile de, probabil, cea mai mare cruce din județ. Construcția acesteia se apropie de final.
Loading...
Clubul de handbal a intrat în FALIMENT: clinici, hoteluri, Federația de Handbal și chiar Poliția Locală LOVITE financiar
Povestea echipei de handbal care pentru un sezon a evoluat în cel mai înalt eșalon românesc al acestui sport s-a terminat brusc. După evenimentele incredibile de la sfârșitul anului trecut, când echipa nu a mai fost primită la un meci în Sala Polivalentă din cauza datoriilor, în primăvara acestui an clubul și-a cerut singur falimentul.
Poliția chemată pentru a da afară un salariat al Primăriei, de la locul de muncă: Bineînțeles că m-am dus la serviciu...VIDEO
S-a întâmplat la Botoșani într-o unitate de stat, marți, 3 mai 2022. Polițiștii au fost chemați să scoată un angajat de la locul de muncă, de unde a fost dat afară de șefi.
Povestea unui copil captivat de doamna farmacistă... CUM au fost puse bazele lanțului de farmacii aflat de două decenii pe piața din Botoșani – VIDEO
Orice lucru bine făcut este bazat pe cunoaștere amestecată cu pasiune, muncă și perseverență. Anca Boldea, fondatoarea lanțului de farmacii care-i poartă numele, dezvăluie că, fără aceste aptitudini, succesul nu este unul garantat.
Direcție a Primăriei amendată de Garda de Mediu pentru un „cimitir” de rable ridicate de pe stradă și gunoaie aruncate aiurea - FOTOGALERIE
După ce anul trecut a amendat chiar Primăria Botoșani, în 2022 a venit rândul unei direcții a municipalității. Controlul a fost efectuat în cursul lunii aprilie, în urma unei sesizări care a fost depusă la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Botoșani.
Most Wanted de Botoșani: Doi de Marius și un Eugen, fugari după o tentativă de omor și țepe date oamenilor
Doar trei botoșăneni mai figurează pe lista Most Wanted a Poliției Române. Au încălcat legea în diferite moduri și sunt încă neprinși.
Loading...
Rețele de socializare: Marea familie a prieteniei sau locul de întâlnire al semi-analfabeților și „experților”? – Oameni care nu știu să scrie românește erau mari virusologi VIDEO
Probabil că genul de persoană care comentează în necunoștință de cauză cu o dârzenie încăpățânată, care emană invariabil ură și care se pricepe aproape la orice domeniu, a existat dintotdeauna. Dar se manifesta în propriile cercuri de cunoscuți.Unul dintre dezavantajele rețelelor de socializare este probabil faptul că astfel de oameni și-au găsit locul perfect de întâlnire, cu alții asemenea lor.
Conducerea uneia dintre cele mai importante instituții de la Botoșani preluată de un funcționar cu carieră de peste 30 de ani - FOTOGALERIE
Unul dintre posturile de conducere de la o importantă instituție publică din Botoșani s-a eliberat înaintea sărbătorilor pascale.
Botoșăneancă decedată în noaptea de Înviere! Autoritățile i-au sigilat ușa și au lăsat moarta în casă, de Paști - FOTOGALERIE
S-a întâmplat că femeia de 65 de ani a murit tocmai în noaptea de sâmbătă spre duminică, 24 aprilie 2022, adică de Înviere.Fiindcă nu avea rude și cine să o ducă la biserică, ușa i-a fost sigilată și moarta a fost lăsată în casă de Paști, până la găsirea unei soluții.
HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina, clopotele au răsunat în toate bisericile: Atenţia ne este îndreptată spre cei aflaţi în luptă fratricidă, spre cei care suferă, spre mai marii lumiiGALERIE FOTO&VIDEO
Sărbătoarea Sfintelor Paști fără restricții, fără măști, fără distanțare socială. Hristos a Înviat, în acest an, în mii de inimi de botoșăneni veniți în biserici pentru a primi Lumină.
Minune? Preotul care timp de doi ani a intrat zi de zi în toate secțiile spitalului și nu s-a îmbolnăvit: S-o fi gândit Dumnezeu că are cineva treabă cu mine - VIDEO
Au fost la Botoșani preoți care în pandemie au contactat virusul, iar unii au făcut forme grave ale bolii, fiind nevoiți să stea în spital și apoi în concediI medicale câteva săptămânii. Unii s-au aflat aproape de moarte și cei dragi lor au făcut apel către credincioși să se roage pentru sănătatea lor.
Fără RESTRICȚII, după doi ani de pandemie – UNDE și CUM petrec aleșii de la Botoșani sărbătorile pascale
În urmă cu doi ani, sărbătorile pascale au provocat o importantă undă de șoc printre botoșăneni, dar și la nivel global.Întâlnirile cu familiile au fost interzise, iar preoții au fost cei care au dus Lumina Sfântă în casele botoșănenilor.
Săraca limba română - un complex, două complexe, substantiv neutru, nu complexuri!
4 februarie 2022, 09:09
in sfirsit ne au ocupat nemtii.vor sa ia din tara si banii pe care i fac saracii romani plecati pe afara.unde s f abricile de alta data ?CEAUSESCU a facut genocid ?atunci,asta ce i ?
12 ianuarie 2022, 20:02
Bravo! Multe case, apartamente și spații verzi în locul fabricilor! Așa da privatizare!
12 ianuarie 2022, 11:55
Fabrici să nu construiți să avem locuri de muncă.Construiți blocuri care or sa stea goale ca nu mai sant bani care au fost.
12 ianuarie 2022, 08:13
Sondaj
Ar trebui introduse uniformele școlare obligatorii?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Este ieșirea mea oficială din zona de confort. Prea fac duș, prea dorm la mine acasă când vreau eu, prea mănânc când îmi e foame, gata, e nevoie de o provocare :)) Sincer, abia aștept sa ajung, abia aștept sa îl distrug ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9472 lei
USD
Dolarul SUA
4.6322 lei
CHF
Francul elveţian
4.7915 lei
GBP
Lira sterlină
5.8254 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6326 lei
XAU
Gramul de aur
277.6524 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2438 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2933 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6225 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2014 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6649 lei
Vremea
astăzi
Botosani
15.6 o C
Dorohoi
15.7 o C
Bucecea
14.9 o C
Darabani
10.1 o C
Saveni
16.1 o C
Ştefăneşti
13.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.