Știrea zilei
Draftul care a „transpirat” de la Guvern pe surse și care închide țara, vânat de Prefectură pentru „a nu induce populația în eroare”

Istoria se repetă și încă foarte repede. Pentru că tot ceea ce s-a petrecut în primăvară, când documentele oficiale care vizau măsuri restrictive pentru populație erau secretizate și furnizate „pe surse”, se repetă în toamnă, la șase luni distanță.

Alegeri da, restul... ba!

 

 

Deși calendarul alegerilor electorale își urmează cursul firesc, Guvernul României condus de președintele țării s-a întrunit de urgență la Palatul Victoria pentru adoptarea de noi restricții. Într-o zi, ce este drept, neagră pentru România, cu aproape 10.000 de noi români infectați.

 

S-au interzis aproape toate activitățile, inclusiv cele generatoare de venituri. S-au închis școli, piețe și oboare, s-a interzis circulația pe timpul nopții. Și culmea, în această perioadă aproape singurele evenimente care au loc sunt conferințele politice organizate de partide în contextul alegerilor parlamentare. Și acțiunile de lipire a afișelor electorale care marchează practic debutul campaniei electorale.

 

Acestea NU sunt interzise, iar astăzi, vineri, 6 noiembrie 2020, vor avea loc trei astfel de evenimente, organizate de PMP, Pro România și chiar PNL, partidul care guvernează și care a adoptat măsurile deja amintite.

 

Toate aceste restricții au fost cuprinse într-un „draft” denumit HOTĂRÂREA nr. 52 din 05.11.2020 privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

Documentul care are sigla Guvernului României a ajuns în mass-media națională și a fost preluat de publicații din teritoriu.

 

Prefectura cere nepublicarea, Iohannis confirmă draftul pe Facebook

 

Imediat ce s-a întâmplat acest lucru, celebrul Grup de Comunicare Strategică (GCS) a transmis un mesaj către purtătorii de cuvânt ai prefecturilor, inclusiv ocupanta funcției de la Botoșani, care a cerut oprirea articolelor ce relatau informații din respectivul... draft. Și care erau în mare parte confirmate pe Facebook chiar de președintele Klaus Iohannis.

 

„Precizare de presă

Facem precizarea că documentul intitulat “HOTĂRÂREA CNSU numărul 52” care circulă în diferite medii nu este un document care a fost adoptat în CNSU!

La momentul adoptării unei hotărâri, aceasta va fi făcută publică, ca de fiecare dată.

Vă rugăm să nu popularizați documente atribuite CNSU dar netransmise oficial pentru a nu induce în eroare populația cu privire la măsurile ce urmează a fi adoptate”,

 

Se arăta în respectivul mesaj

 

Culmea, la scurt timp, aceeași hotărâre despre care se spunea că nu este oficială a fost anunțată de președintele României, pe pagina sa de Facebook.

 

Măsurile despre care NU avem voie să scriem

 

Printre altele, în respectivul document erau trecute următoarele restricții:

 

  • Începând cu data prezentei hotărâri la nivel național se instituie obligația purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit peste 5 ani, în toate spațiile închise și deschise.
  • Toate instituțiile publice și toți operatorii economici publici sau privați au obligația organizării activității în regim de telemuncă sau de la domiciliu, iar acolo unde nu este posibil, personalul se va împărți pe cel puțin două grupe.
  • În localitățile unde rata de incindență cumulată la ultimele 14 zile depășește 3 la mia de locuitori se interzice circulația populației în afara locuinței în intervalul 22:00 – 6:00. Excepție fac salariații sau cei cu probleme medicale.
  • La nivel național în localitățile unde rata este mai mare de 6 la mia de locuitori se va institui măsura carantinei.
  • Persoanele din localitățile menționate la punctul anterior care merg la serviciu trebuie să prezinte legitimație, adeverință de la angajator sau declarație pe propria răspundere.
  • Măsurile stabilite sunt valabile pentru o perioadă de 30 de zile.

 

În Starea de Urgență o mulțime de publicații au fost amenințate cu închiderea de către Guvern. După jumătate de an același Executiv este pe cale să revină la aceleași practici.

 

loading...
Aproape de închiderea țării: PRIMELE măsuri anunțate de președintele României
SEARA ASTA se decide la Guvern dacă se interzice circulația populației pe timpul nopții
ANUNȚ de ultimă oră! Guvernul închide școlile, piețele și interzice circulația pe timpul nopții! Se muncește de la distanță sau prin rotație

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
ÎNCEPE VACCINAREA POPULAȚIEI la Botoșani! Care sunt botoșănenii care se pot vaccina de la finele săptămânii și UNDE sunt centrele din municipiu
Campania de vaccinare a prins un ritm accelerat și după administrarea vaccinului anti-covid către personalul medical doritor de la Botoșani, se poate trece la etapa a doua în care sunt incluse mai multe categorii sociale. Un rol important în acest moment le-a fost atribuit și primăriilor.
După sărbători, a început lupta cu kilogramele-n plus! Medic nutriționist, sfaturi pentru slăbit - Mai puțin la sală
A trecut perioada sărbătorilor, iar mâncarea tradițională din abundență a lăsat urme vizibile pentru mulți dintre noi.  Specialiștii vin cu sfaturi pentru botoșănenii care vor să dea jos kilogramele în plus.
PROTEST DE AMPLOARE la Botoșani: În jur de 100 de polițiști ies ASTĂZI în stradă, se anunță zile la rând de manifestații
100 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, dar și ai Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră, ies astăzi în stradă.
Se coace marea lovitură: Poate cel mai râvnit post de director la stat, pe cale să fie adjudecat de un liberal care a ratat Parlamentul
Lumea politică botoșăneană trăiește o efervescență deosebită la acest început de an. Nu, nu pentru cine știe ce proiect în favoarea celor care au votat, ci a celor pe care oamenii i-au votat, mai mult sau mai puțin.
Consilierul fostului președinte CJ, care nu a fost manager pe vreun proiect european, trimis la Bruxelles expert pe fonduri UE
De la cabinetul fostului președinte al Consiliului Județean, la un birou al Agenției de Dezvoltare Nord-Est Piatra Neamț deschis anul trecut la Bruxelles.
Pentru prima dată în 30 de ani, Premiul Național de Poezie ”Mihai Eminescu” NU se va decerna pe 15 ianuarie, SURPRIZELE vin din Primărie
Decernarea Premiului Național de Poezie ”Mihai Eminescu” – Opera Omnia, acordat fără întrerupere la Botoșani începând cu anul 1991, nu va mai avea loc pe 15 ianuarie, zi care reprezintă și data de naștere a lui Mihai Eminescu, precum și Ziua Culturii Naționale.
Domnișoarele subprefect, cu bagajele la ușă: PNL și USR pregătesc oameni noi pentru funcțiile de top din Prefectură
Reconfigurarea majorității politice la nivel național produce și schimbări la instituțiile cheie din teritoriu. La Botoșani deja se discută, deși la acest moment într-un mod mai mult neoficial, despre schimbarea celor doi subprefecți.
Destinul tulburător al maicii Mariami Leonte: Am mare nevoie de iubirea semenilor mei, dar nu are cine să mi-o dea, căci nici ei, sărmanii, nu o mai au - FOTO
Mărturisiri impresionante cu Maica Mariami, născută în Botoșani și plecată la Domnul pe când abia împlinise 50 de ani. Mai bine de trei decenii din viață a fost monahie în Mănăstirea Văratec.
Consiliera care a trădat EXCLUSĂ definitiv din PSD Botoșani după decizii contradictorii ale judecătorilor
Ultima consilieră locală intrată în plenul municipal în fosta legislatură nu mai este oficial membră a Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Județeană Botoșani. Iar asta s-a întâmplat după o decizie a Curții de Apel Suceava, dar care la acest moment nici nu ajută, dar nici nu încurcă noua majoritate politică din Consiliul Local.
Loading...
Pandemia a lovit și în sistemul de protecție al copilului de la Botoșani: Copiii NU au mai fost învoiți pentru a merge în familie de sărbători
Criza sanitară a afectat și sute de copii care se află în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani.
Carte cu urături și tradiții scrisă de un viitor preot: La noi în Hlipiceni este un obicei frumos în care prima zi a anului se ură fântâna gospodarului
George Gontineac s-a născut în comuna botoșăneană Hlipiceni și încă de când era copil a simțit că misiunea sa au fost oamenii. În adolescență a fost nelipsit din rândul grupurilor de colindători, însă sufletul și l-a dedicat mai ales urăturilor. Iubește și acum tradițiile din comuna natală și a compus o sumedenie de urături, cuvintele venindu-i firesc, fără prea multe strădanii.
Întrebări de demult pentru oamenii de azi: CHESTIONAR din viața noastră - GALERIE FOTO
Pentru că este sărbătoare și pentru că sufletul se așază confortabil în nevoia de frumos, vă propunem o călătorie, o invitație către inima aproapelui nostru.
Subprefectul fără birou din Prefectura Botoșani! A stat prin sala de ședințe sau a fost „găzduită” de unul dintre consilieri
Pandemia are și partea ei bună, însă nu neapărat pentru cetățeni, ci mai ales pentru bugetarii care își desfășoară activitatea în instituțiile publice. Accesul poate fi restricționat, motivul fiind măsurile care trebuiesc luate pentru a preîntâmpina apariția de noi cazuri de coronavirus.
Povestea botoșăneanului de la Flacăra: Păunescu era o forță, un tăvălug / Mărgineanu m-a căutat, am semnat o hârtie că sunt de acord să îmi cânte piesa – FOTO&VIDEO
Dacă nu ar fi fost nu s-ar fi povestit. Dar a fost să fie muzica folk și a fost să fie un timp al trubadurilor. Și poezie. Multă poezie!
Loading...
Primarul Cosmin Andrei a numit un nou arhitect șef al orașului: Am așteptări de la serviciul urbanism să...
După ani de zile de activitate în funcția de arhitect șef, Dan Sandu părăsește Primăria municipiului Botoșani.
Un student de 21 de ani, coordonatorul AUR pe Botoșani, vrea să predea ștafeta – CINE poate prelua partidul la nivel județean – FOTOGALERIE
Marea surpriză a alegerilor generale, partidul care a rupt două mandate de parlamentar de la formațiunile de tradiție din politica românească, a fost condus la Botoșani, așa cum s-a scris pe rețelele de socializare, chiar de niște copii.
Restaurantele închise de sărbători la Botoșani, mâncarea vine la comandă pentru gospodinele moderne
Pentru prima dată, cel puțin de la Revoluție încoace, anul acesta nu vor mai fi organizate mese festive de sărbători la restaurante sau petreceri în noaptea dintre ani. Nu vor mai avea loc nici concertele care scot mii de oameni în stradă.
Botoșănenii care au plecat să-și petreacă sărbătorile în țările exotice obligați să se testeze pentru Covid - 19
Anul acesta sărbătorile de iarnă sunt petrecute sub semnul pandemiei cauzată de virusul Covid-19 care a adus și o serie de restricții și care a schimbat total modul de viață al oamenilor. În unele state mai puțin, în altele cu totul. Iar aceste reguli din criza sanitară se resimt cu atât mai mult în perioada sărbătorilor, când extrem de multe familii preferau călătoriile în țări cu climat călduros pentru petrecerea Crăciunului sau pentru Revelion. Anul acesta mai mult ca oricând mai ales că „acasă” nu avem deloc zăpadă de sărbători.
Guvernul a făcut o grozăvie de cadou județului de Crăciun: peste 1 milion de euro pentru primăriile PNL, zero barat pentru Botoșani și Dorohoi – LISTA localităților beneficiare
Ca la fiecare sfârșit de an și în 2020 Executivul a aprobat în preajma Crăciunului o hotărâre prin care a repartizat fonduri importante administrațiilor publice locale. Și nici actualul cabinet, fie el și interimar, nu a făcut rabat de la această lege nescrisă a guvernelor post decembriste.
Bărbatul împușcat de polițiști era un interlop condamnat pentru trafic de minori și șantaj! A fost bătut la pușcărie de membrii unui clan
Se numea Marius Constantin Vântu, avea 34 de ani și era din Iași. Bărbatul a avut un trecut extrem de tumultuos, fiind condamnat la închisoare cu executare. În pușcărie a fost bătut măr de membrii unui clan ieșean și el însuși era perceput drept un interlop periculos, având în palmaresul infracțional trafic de minori și șantaj sexual.
Se închid piețele = foame, cultivatorii nu vor putea vinde, populația nu va avea ce cumpăra decât ciurucurile de la market-uri. Noua doctrină a pnl este: "Sunteți liberi să muriți de foame. noi suntem liberi să furăm".
7 noiembrie 2020, 12:59
Democrația penelistă vine la pachet cu cenzură și amenințări adresate presei.
6 noiembrie 2020, 09:19
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
Avem colegi care spre exemplu în plină campanie electorală se rușinau în a merge cu noi pe stradă. Ca să o spun pe aia dreaptă. Chiar o să-i întreb de ce? Nu era momentul atunci, am lăsat să treacă, a venit Crăciunul, am lă ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8740 lei
USD
Dolarul SUA
4.0405 lei
CHF
Francul elveţian
4.5329 lei
GBP
Lira sterlină
5.4696 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8928 lei
XAU
Gramul de aur
238.2202 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2326 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3512 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0975 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1620 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1861 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6552 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-12.1 o C
Dorohoi
-11.9 o C
Bucecea
-12.2 o C
Darabani
-10.6 o C
Saveni
-12.1 o C
Ştefăneşti
-6.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.