Știrea zilei
Șefa DSP sunată la 1 noaptea pentru un copil ținut până dimineață, într-un container, cu febră și convulsii

Medicul Monica Adăscăliței, care are și calitatea de director interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP), a relatat un incident de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Botoșani, în care a fost implicată.

O noapte de coșmar

 

Familia unui copil care prezenta o stare generală de sănătate proastă, a sunat-o puțin după miezul nopții din cauza faptului că micuțul era ținut într-un container, fără a fi dus la vreo secție pentru internare.

 

„Am avut o problemă vinerea trecută la Secția de Pediatrie. Un pacient covid pozitiv aflat în CPU (Compartimentul de Primire Urgențe - n.r.), care nu a fost internat și a rămas în container. S-a făcut reclamație, pacientul a stat de seară și până dimineață în CPU, ulterior a fost internat la Boli Infecțioase, dacă nu mă înșel. Ideea era că un copil, am înțeles de la medicul de gardă, m-a sunat la 1 noaptea să-mi spună că nimeni nu vrea să ia bolnavul, mama este foarte agitată, iar copilul este cu febră și convulsii”,

Monica Adăscăliței, director DSP

 

Până la urmă copilul cu mama sa și-ar fi petrecut noaptea în respectivul container care este folosit drept o zonă tampon de la preluarea pacienților, testarea lor și până la internare.

 

„Era o discuție ca pacientul să nu rămână în container, pentru că acel container care este la Pediatrie și cele de la UPU din față, nu sunt dotate pentru cazuri complexe. Sunt doar pentru a staționa pacientul și a-l supraveghea până se găsește un loc de internare sau până la o investigație”,

Monica Adăscăliței, director DSP

 

În discuție a intervenit și medicul Tamara Ciofu, care era de gardă în noaptea când a avut loc incidentul, însă în primă fază a oferit explicații cu privire la numeroasele probleme pe care (încă) le mai întâmpină sistemul medical.

 

„Discutăm aici un grup mare de specialiști care se lovesc de multe probleme. Și aceste probleme, cel puțin 40% nu trebuia să se întâmple dacă în medicina de familie se lucra cum trebuie și să făcea vaccinare”

Tamara Ciofu, medic pediatru

 

„A fost o sincopă care a fost rezolvată”

 

Revenind la containerul respectiv, Tamara Ciofu a arătat că s-a optat pentru această variantă, în baza unui document transmis de DSP prin care s-a avizat un spațiu impropriu.

 

„Suntem dispuși să primim orice pacient covid pozitiv, dar în condițiile corespunzătoare. De securitate vizavi de ISU. De siguranța celor care lucrează, sunt sub atmosferă crescută de oxigen. Deci noi în spațiul care ni l-ați avizat prima dată, noi nu aveam scară de incendiu, nu puteam să ne desfășurăm activitatea”, a relatat medicul pediatru.

 

A fost momentul în care intervenția sa a fost întreruptă brusc de șefa DSP: „Avizarea a venit după solicitarea SJ, DSP-ul nu s-a băgat niciodată să spună care sunt paturile sau zona în care să faceți covid. Totdeauna am primit solicitare din partea spitalelor, noi doar am avizat solicitarea”.

 

 

„Corect, să spunem că a fost o sincopă care a fost rezolvată. Nu mai sunt probleme, acum s-au avizat exact”, a fost de acord în cele din urmă, Tamara Ciofu care a arătat că în cazul respectivului copil s-a produs o eroare.

 

Și a explicat mai departe care era afecțiunea acelui pacient minor.

 

„Nu am avut copii covid care să pună probleme deosebite de patologie. Problema acestui copil de care ați făcut vorbire anterior, era un copil cu epilepsie și crize epileptice. Nu era problema covid”,

Tamara Ciofu, medic pediatru

 

A încheiat arătând că întâmpină mari probleme pe secțiile tampon, unde ajung uneori pacienți în stare gravă și unde este nevoie de un monitor pentru funcții vitale. Doina Caba, managerul Spitalului Județean i-a sugerat să facă solicitare pentru a primi un astfel de monitor, o achiziție publică în acest sens fiind în plină desfășurare.

 

loading...
Coșmar la ”Mavromati”: 14 ore petrecute de unii bolnavi în containerele din curtea spitalului, prefectul a băgat în ședință toți șefii de secție – VIDEO
Durere fără margini la moartea copilului de 7 ani: Un suflet fraged și blând s-a stins fulgerător

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
„Fast & Furious de Botoșani” – Doi botoșăneni cu BMW-uri adaptate au participat la Campionatul Național de Drift - GALERIE FOTO & VIDEO
Doi botoșăneni au participat la marea finală a Campionatului Național de Drift care a avut loc weekendul trecut în localitatea Adâncata din județul Ialomița. Zeci de pasionați de mașini puternice proveniți din mai multe țări europene s-au întrecut pe MotorPark România, primul circuit auto-moto din țară adecvat organizării unor competiții de motorsport de cel mai înalt nivel.
Morți pe bandă rulantă la Botoșani, groparii nu mai fac față, NU mai sunt locuri în cimitire – FOTOGALERIE
Valul patru a lovit crunt în județul Botoșani. Iar botoșănenii trăiesc o altă premieră neagră cauzată de virusul care ia viață după viață. Doar într-o lună au murit la Botoșani aproape 150 de oameni, situație nemaiîntâlnită pe plan local.
NEGOCIERI la Primărie: Taximetriștii au cerut creșterea tarifului! Discuții de la manele, la licențe de 10.000 de euro: Chem DNA-ul în secunda doi VIDEO
Reprezentanții taximetriștilor de la Botoșani au intrat într-un maraton de negocieri cu reprezentanții Primăriei în vederea aprobării unor creșteri ale tarifelor pe care le practică. Noi negocieri au avut loc luni, de la ora 10:00, în sala Mihai Eminescu.
Scandalul cu invective din cramă, pe ordinea de zi a liberalilor: senatorul așteptat de partid la explicații
Congresul PNL a trecut, însă a lăsat urme atât la nivel național, cât și la nivel local. Iar o parte a celor întâmplate la București cu delegația botoșăneană a ajuns în discuția Biroului Politic Județean (BPJ) al liberalilor.
Este oficial: De față cu Dan Nechifor liberalii au votat noul prefect
Ceea ce Botoșăneanul a anunțat în premieră în urmă cu o lună a primit și o confirmare oficială: PNL Botoșani susține un tânăr om de afaceri pentru ocuparea funcției de prefect.
Statul vrea să albească prin amenzi „munca la gri” și „salariile din plic”, patron amendat la Botoșani cu peste 10.000 de euro
În urmă cu doar câteva zile, Executivul a adus o serie de modificări Codului Muncii pentru a descuraja fenomenul „muncii la gri”.În același timp, angajatorii botoșăneni continuă să recurgă la „munca la negru”, amenzile fiind uriașe atunci când sunt depistați de inspectorii muncii.
Jecmăneală politică pe fondul de rezervă al Guvernului! Primarii comunali ai PNL „au ras” milioane de euro, primarii PSD de Botoșani și Dorohoi - zero lei și zero bani – TABEL
„Banii au fost acordați indiferent de culoarea politică”.Este afirmația ministrului Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, în contextul alocării sumei de peste 1 miliard de lei către unitățile administrativ teritoriale din România. Afirmația are doar rolul „de a da bine” la televizor sau în ziare pentru că, în realitate, împărțeala banilor a fost 100% politică.
Pensie de peste 43.000 de lei pentru un singur botoșănean, în timp ce mii de vârstnici nu reușesc nici măcar să-și cumpere medicamente
Discrepanța dintre majoritatea bătrânilor care trăiesc din pensii insuficiente și ceilalți, care primesc pe cupoane sume chiar și de 40 de ori mai mari, continuă să se amplifice în județul Botoșani. Și, în ciuda eforturilor populiste ale politicienilor de a majora valoarea punctului de pensie la anumite perioade cheie, aceste măriri nu fac decât să adâncească diferențele uriașe.
Sute de botoșăneni se vaccinează zilnic, s-a triplat numărul față de perioada verii și se stă și la coadă – GALERIE FOTO
Noile restricții și accesul la servicii de divertisment sau spații de relaxare doar pentru persoanele vaccinate au determinat ca tot mai mulți botoșăneni să se imunizeze în centrele de vaccinare deschise la nivelul județului. Potrivit datelor oficiale, zilnic peste 500 de persoane se vaccinează cu prima doză sau după caz cu a treia.
Loading...
În sfârșit! Se scot dalele de beton din strada pe care tramvaiul nu a circulat nici măcar o singură dată - GALERIE FOTO
De ani de zile se tot vorbește (și promite) modernizarea acestui tronson de drum extrem de aglomerat și cu un real disconfort atât pentru șoferi, cât și pentru cetățenii care locuiesc la blocurile din apropiere.
”Ce nu am scris încă despre Luchian? Că m-aș bucura tare mult să-l întrec” – O expoziție-eveniment și un ghidaj emoționant oferit publicului de strănepoata pictorului Nicolae Tonitza – FOTO&VIDEO
Sfârșit însorit de septembrie 2021. La 135 de ani de la nașterea lui Nicolae Tonitza, ultima descendentă a pictorului a vorbit în fața iubitorilor artei despre familie, destine și dureri, dar și despre ”culoare, emoție și mister”.
Sunt neconstituționale! Botoșăneanca poporului dărâmă proiectele Guvernului de pedepsire a nevaccinaților: Discriminare și interzicerea dreptului la muncă
Avocatul Poporului a transmis în cursul săptămânii că actele normative discutate de Guvern care au în vedere condiţionarea dreptului la muncă al personalului din cadrul unităţilor sanitare şi al centrelor rezidenţiale de obţinerea certificatului digital privind COVID-19, cât şi testarea periodică din fonduri proprii încalcă mai multe drepturi ale salariaţilor.
”Nu se ține un Congres cu oameni sătui” – Liberalii cu burțile pline care l-au votat pe Cîțu pentru bani sau ca să-și păstreze fotoliile de șefi la stat - LISTA
”După cum mi-a explicat un liberal vechi din tabăra Orban încă de la primele ore ale dimineții, «nu se ține un Congres cu oameni sătui», adică nu faci alegeri în partid când ești la putere, pentru că nimeni nu vrea să schimbe nimic și toți trag de funcțiile pe care le au. Într-adevăr, cu mici excepții, cei 5.000 de delegați sunt și șefi pe undeva, puși acolo de șeful de partid”.
POVESTEA „diamantelor negre” de la Botoșani culese cu câini dresați special! Licitație la o instituție: Noi suntem pionieri FOTO
Anul acesta ar fi primul din istoria județului în care s-a organizat o licitație pentru recoltarea unor alimente de lux care valorează mii de euro. Se găsesc în pământ și sunt aduse la suprafață de persoane specializate, cu ajutorul unor câini dresați pentru astfel de activități și care sunt extrem de scumpi, pentru cei care doresc să îi cumpere.
Loading...
Botoșăneancă angajată fictiv la firma unor șarlatance intrate în pușcărie pentru un prejudiciu amețitor
Până să intre polițiștii pe firul acestei povești, cele două ”patroane” au angajat fictiv zeci de femei însărcinate care urmau să intre în concediul pentru creșterea copilului. Scopul era să obțină indemnizație de la stat, deși în realitate societățile lor nu funcționau, iar respectivele angajate nu au lucrat nici măcar o secundă.
A plecat la Domnul cel mai discret fost deținut politic din Botoșani: Omul care a luat în veșnicie suferința, dar ne-a predat cea mai frumoasă lecție - FOTO
A trăit în propria demnitate cu un firesc de care atât de puțini, astăzi, mai sunt capabili. Cei care nu am cunoscut greul războiului, foametea, pușcăria comunistă, domiciliul forțat, rația de pâine, întunericul și frigul, nu înțelegem încă ce au însemnat acești oameni care pleacă tăcuți spre lumea ”unde nu este durere, nici întristare, nici suspin”.
Botoșăneni rămași fără ajutor social după ce au refuzat un loc de muncă – CUM vrea statul să-i motiveze pe asistații leneși
La nivelul județului Botoșani sunt în jur de 2.740 de beneficiari ai venitului minim  garantat. Numărul lor este în scădere de la o lună la alta, iar asta și din cauză că unii dintre ei refuză să muncească.
REORGANIZARE la una dintre instituțiile cu cei mai mulți angajați, zeci de posturi DESFIINȚATE: CÂTE mai sunt vacante - DOCUMENT
Una dintre cele mai mari instituții publice de la Botoșani se reorganizează fiind reduse mai multe posturi.
Valul patru la Botoșani: Coadă de ambulanțe la Urgențe, așteptări cu orele în containere și personal cerut de la București – GALERIE FOTO
Situația epidemiologică de la nivelul județului Botoșani se înrăutățește de la o zi la alta. Sunt peste 100 de cazuri raportate în 24 de ore, iar spitalele sunt pline de pacienți infectați. Și pentru prima dată în valul patru avem și două sate carantinate și anume Roma și Tudora.
Juriștii arestați pentru practicarea (ne)legală a avocaturii, achitați după 8 ani: Sechestre de sute de mii ridicate, li se dau înapoi inclusiv ștampilele și... capsatoarele 
După opt ani de la arestare și mai bine de cinci ani de la data înregistrării la instanță, Tribunalul Suceava s-a pronunțat în dosarul privitor la ”Baroul Bota”. Magistrații din județul vecin au achitat pe linie toți inculpații pentru exercitarea fără drept a meseriei de avocat. 
Nu ştiu cine sunt părinţii, dar sunt sigur că nu-s dintre şefii administraţiei locale, din Prefectură, Consiliul Judeţean, Primărie ori dintre parlamentari... Vorba lui Johanis - GHINION!
18 septembrie 2021, 20:34
Nu ştiu cine sunt părinţii, dar sunt sigur că nu-s dintre şefii administraţiei locale, din Prefectură, Consiliul Judeţean, Primărie ori dintre parlamentari... Vorba lui Johanis - GHINION!
18 septembrie 2021, 19:38
Guvern zero, oameni care nu au făcut nimic , acasa Catule cu toată găsca ta
18 septembrie 2021, 18:40
In containere copiii primesc vreo ingrijire medicala ? de seara pana dimineata ai tot timpul sa mori.
18 septembrie 2021, 14:57
Nui singurul caz ,dar multi nu stiu sa reclame de frica ,ca daca vor ajunge din nou pe la spital ,personalul se va razbuna pe persoana respectiva , dar corb ls corb nu-si scoate ochi asa si cu sefa desepeului di doamna doctor.
18 septembrie 2021, 14:44
Să fi fost altcineva de gardă, era desființat până acum!
18 septembrie 2021, 13:22
„Suntem dispuși să primim orice pacient covid pozitiv, dar în condițiile corespunzătoare." Dacă ar durea prostia v-am vedea pe toţi în containerul ăla, ca la zoo!
18 septembrie 2021, 12:35
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale. Dacă ar fi astăzi din nou alegeri, pe cine ați vota?
Cosmin Andrei
Cătălin Flutur
Marcel Gheorghiță
Cătălin Silegeanu
Liviu Toma
Altul
Declaraţia zilei
„Acum este o filozofie simplă, se moare pe capete, scapă cine poate și este filozofia «primul plecat, ultimul venit». Se eliberează un loc ca să-l ocupe celălalt. Acesta este marele adevăr despre medicina românească, asta ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9470 lei
USD
Dolarul SUA
4.2484 lei
CHF
Francul elveţian
4.6231 lei
GBP
Lira sterlină
5.8624 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7240 lei
XAU
Gramul de aur
244.1620 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2451 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3638 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1804 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4441 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1931 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6649 lei
Vremea
astăzi
Botosani
15.7 o C
Dorohoi
13.5 o C
Bucecea
15.1 o C
Darabani
13.3 o C
Saveni
15.1 o C
Ştefăneşti
9.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.