Știrea zilei
Este OFICIAL! Supermarket și blocuri de locuințe în locul uneia dintre cele mai vechi fabrici din Botoșani – GALERIE FOTO

Ceea ce s-a tot zvonit de mai multe zile, și anume construirea unui imens centru comercial în Centrul Vechi al orașului, devine realitate.

Lidl în Centrul Istoric 

 

Proprietarii fabricii Rapsodia Conf au decis să vândă terenul și construcțiile aferente din Centrul Istoric societății Lidl România, în vederea construirii unui super magazin cu produse germane.

 

Practic, pe acel teren sunt proprietare două societăți, Rapsodia Conf SA pe o suprafață de 7.900 mp și R-2004 SA cu 1.784 mp. Suprafața totală este de peste 9.700 mp.

 

Documentația acestei investiții a ajuns la biroul viceprimarului Marian Murariu.

 

 

„Clădirea aferentă fabricii și clădirile conexe au o suprafață de 5.087 mp, iar aceste clădiri sunt propuse spre demolare după aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) în Consiliul Local. Practic vor exista două etape ale dezvoltării imobiliare, pe acest teren”,

Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani

 

 

În prima etapă, compania germană intenționează ca pe o suprafață de 7.700 mp să construiască un nou magazin de aproape 2.200 de mp, cu o parcare de 120 de locuri. 10% din suprafața totală va fi amenajată cu spații verzi.

 

Lidl construiește și blocuri de locuințe

 

În a doua etapă, pe alți 2.000 mp se dorește, în premieră pentru municipiul Botoșani, construirea a două blocuri cu locuințe colective, cu regim de înălțime P+3 și etajul 4 retras, cu spații comerciale la parter, inițiatorul investiției fiind tot Lidl România.

 

În acest moment în dezbatere publică se află etapa 1 a proiectului, aferentă realizării centrului comercial.

 

„Este o investiție interesantă, practic acele fabrici vechi care au un aspect estetic nu prea plăcut, vor dispărea. Va fi pusă în valoare Biserica Uspenia unde a fost botezat poetul Mihai Eminescu. Practic din strada Independenței se va vedea foarte bine această Biserică, lucru care nu se poate face acum. De asemenea, se vor vedea și o parte din clădirile din Centrul Vechi”,

Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Pentru această investiție va fi nevoie și de avizul comisiei de cultură și monumente istorice de la Suceava, având în vedere că Biserica Uspenia este monument istoric.

Documentația urmează să fie aprobată în Consiliul Local.

 

Unul dintre acționarii celor două firme care a vândut terenul din Centrul istoric este Mihai Tincu, care are și calitatea de consilier local PSD. Contactat telefonic de Botoșăneanul.ro, Mihai Tincu a arătat că după perfectarea tranzacției și-a relocat afacerea din confecții.

 

 

„Nimeni nu a rămas pe din afară, firmele alea mari care lucrau la mine rămân în continuare în Botoșani și își continuă activitatea în Botoșani. Toată treaba asta a fost urmărită, gestionată și condusă atent de către mine personal ca să se închidă totul bine. Firmele rămân în Botoșani, valoarea adăugată rămâne aici iar muncitorii lucrează în continuare în confecții”,

Mihai Tincu, om de afaceri

 

„Centrul Vechi va fi funcțional”

 

Omul de afaceri a explicat că spațiile din Centrul Istoric erau mult prea mari pentru activitatea desfășurată de firmele la care este acționar sau cu care are contract, acesta fiind și motivul pentru care a optat pentru vinderea acestei proprietăți.

 

Pe de o parte.

 

„Nu se poate merge în continuare așa pentru că aveai de gestionat o suprafață foarte mare de clădiri, circa 15.000 mp și mai erau în jur de 190 de oameni. Indiferent cu ce prețuri și pentru ce firme grozave lucram și chiar lucram cu firme extraordinare, excepționale. Nu puteai să ții pasul, să plătești și impozite și taxe și utilități în clădiri între 70 și 200 de ani, asta e o treabă”,

Mihai Tincu, om de afaceri

 

 

Pe de altă parte…

Mihai Tincu susține că astfel se va duce la îndeplinire acea promisiune transmisă din legislatură în legislatură de politicienii care au condus orașul și anume revigorarea Centrul Istoric al municipiului Botoșani.

 

„Se va rezolva un lucru foarte important, fundamental pentru oraș. Se va crea continuu un flux de oameni care vor circula și Centrul Vechi va fi pus în folosința lui adevărată. Acolo va fi și o parcare, vor fi și niște spații verzi, niște blocuri și un super magazin și se va crea inerent un flux de oameni care circulă, care vin și Centrul Vechi va fi funcțional și își va pune în folosință locul prin apariția inevitabilă a unor terase, a unor magazine, a unor locuri comerciale așa cum au toate centrele vechi, cum au cei din Brașov, Timișoara sau Iași”,

Mihai Tincu, om de afaceri

 

Odată aprobată documentația în Consiliul Local, în primă fază se va construi centrul comercial iar mai apoi blocurile de locuințe. Lidl ar ajunge astfel la al doilea magazin construit în municipiul reședință de județ. Al treilea, ar urma să fie înființat pe Șoseaua Iașului.

loading...
Ce lovitură! S-a depus proiect: Carrefour, Kaufland și Lidl obligate să se mute în afara Botoșaniului dacă se aprobă
Interes matinal la deschiderea noului magazin Lidl, peste 100 de botoșăneni s-au îmbulzit să intre – GALERIE FOTO & VIDEO
Lidl ar putea cumpăra terenuri de la cea mai veche fabrică de confecții din Botoșani

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
FABRICĂ din Botoșani închisă după ce 10 angajați au fost depistați pozitiv la COVID! Sute de salariați trimiși la izolare
Virusul SARS-COV-2 mai lovește într-o unitate de producție de la Botoșani care avea pe statul de plată în jur de 300 de salariați care lucrau cu normă întreagă.
Soțul asistentei moarte este pompier și e internat într-un spital din Iași: Ne este greu să găsim cuvintele potrivite
Elena Buta, asistenta decedată sâmbătă într-un spital din Iași, fusese diagnosticată cu Covid-19 încă din luna aprilie. Tot de atunci și soțul acesteia a fost depistat pozitiv.
Puhoi de lume în centrul Botoșanilor: starea de alertă moare în nepăsare, îmbulzeală și cozi uriașe – VIDEO & GALERIE FOTO
Distanțarea socială, dacă a existat vreodată la Botoșani în pandemie, a pierit cu siguranță după terminarea Stării de Urgență. Deși regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului au rămas în mare parte aceleași și în Starea de Alertă, unii botoșăneni le ignoră în totalitate.
Radu Malancea aproape dat afară a doua oară de la Spitalul Județean, de data aceasta fără avocat: Luăm în calcul
Grija pentru combaterea pandemiei cu COVID-19 pălește în fața aranjamentelor politice. Iar un exemplu grăitor este ceea ce se întâmplă în această perioadă în România, unde cea mai mare preocupare a politicienilor PSD este să le facă loc pe funcții managerilor de spitale dați afară de PNL-iști. Sau să le cimenteze posturile directorilor care au scăpat deocamdată de valul de demiteri. 
ȘASE asistente medicale cazate la un hotel INFECTATE cu coronavirus! ANCHETĂ derulată de DSP: Să vedem unde a fost sursa, dacă ele au interacționat în hotel
Un nou val de cadre medicale a fost depistat pozitiv la noul coronavirus. Este vorba despre un lot de asistente medicale care provin de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati și care au fost detașate pentru o perioadă de două săptămâni de zile la Secția de Boli Infecțioase.
Zeci de angajați de la Spitalul de Recuperare ținuți acasă pentru că directoarea „n-are ce să facă cu ei”
Situație disperată pentru câteva zeci de angajați din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, din municipiu. Au fost trimiși acasă pe perioada stării de urgență, iar de luni ar fi trebuit să revină la muncă, lucru care nu s-a întâmplat.
”Decât” un salariu: 500 de euro amenda medie în pandemie la Botoșani! Sancțiunile aplicate de Poliție au atins un nivel istoric
Disputele pe seama amenzilor aplicate de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în Starea de Urgență au determinat ExpertForum.ro să întocmească un studiu mai aprofundat al politicii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu privire la pedepsirea cetățenilor în perioada pandemiei.
Viceprimarul Murariu lăsat fără cele mai importante atribuții: Este clar răzbunare! Flutur: Erau disperați oamenii
Contrele politice din fruntea Primăriei municipiului reședință de județ se amplifică pe final de mandat. Ultima ședință de Consiliu Local a fost poate și cea mai încrâncenată, mai ales prin limbajul folosit de unii aleși locali, și a avut repercusiuni la scară mai largă.
Covidul a doborât și barilul: Benzina din Botoșani, cea mai ieftină din ultimii 10 ani - FOTOGALERIE
În urma cu exact un an și jumătate Botoșăneanul remarca într-un articol creșterea accelerată a prețurilor carburanților la principalele stații PECO din oraș și, mai ales, faptul că la toate acestea motorina ajunsese mai scumpă decât benzina de cea mai bună calitate.
inpuff.ro
Loading...
Director de instituție publică internat în spital cu simptome de COVID, la serviciu un coleg este POZITIV
Lucrurile par să se fi schimbat într-atât în ultimele două luni de zile încât normalitatea de dinaintea pandemiei pare că nu va mai reveni curând, așa cum era percepută în accepțiunea generală a oamenilor. Iar între timp, SARS – COV- 2 mai cucerește o instituție publică de la Botoșani.
Misterul celor 61 de botoșăneni care au... dar nu au Covid: Nu mai iau nici un fel de tratament
Ciudățenia bolii care a blocat mapamondul produce situații neobișnuite inclusiv în statistici și chiar la Botoșani. Județul nostru ocupa joi, 7 mai, locul 6 la nivel național ca număr total de persoane infectate.
DONAȚIILE botoșănenilor încep să producă efecte! Peste 250 de teste efectuate ZILNIC la Botoșani
Începutul a fost unul anevoios, într-un context epidemiologic care nu a putut fi anticipat și care a forțat la maximum resursele de orice fel ale statului, fie că vorbim de mediul economic sau de sistemul sanitar local și național.
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.
OPT copii infectați cu COVID internați la Secția de Boli Infecțioase, cel mai mic are 10 ani
Coronavirusul îi afectează pe adulți, dar și pe copii deopotrivă. La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati sunt internați mai mulți copii infectați cu virusul COVID.
Loading...
SPERANȚĂ: Sute de copii născuți la Maternitatea Botoșani în plină pandemie, unele mămici suspecte de COVID
Există și vești bune în toată această perioadă dificilă pe care întreaga omenire o traversează.
Câți medici bolnavi am fi avut oare? Primul pacient infectat, testat abia la insistența aproape disperată a doctoriței omorâte de Covid
Nici mai mult, nici mai puțin de 199 lucrători în sistemul sanitar botoșănean, într-o proporție covârșitoare angajați ai Spitalului Județean, au fost diagnosticați cu Covid 19, potrivit datelor furnizate miercuri seară de către Centrul Județean de Comunicare.
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice
Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.
26 aprilie, ziua dezastrului: Ceaușescu în alertă la cinci zile de la EXPLOZIE, iar la Botoșani ”bate-un vânt ciudat, dar e cald”
Cernobîl, 26 aprilie 1986. Mai exact, la 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. Un dezastru considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.
CRIZA coronavirusului doar în buzunarele botoșănenilor! Statul a dat amenzi de peste 7,5 milioane, dar a plătit șomaj în bătaie de joc
La Botoșani vorbim despre o sumă de peste 1,5 milioane euro aplicată ca amenzi de la începutul intrării în Starea de Urgență și a emiterii primelor ordonanțe militare care au restricționat libera circulație a populației.
Cum ne schimbă pandemia: Nimeni NU vrea director la o instituție ”din prima linie”
După apelurile repetate ale Prefecturii și senatorului Costel Șoptică, ministrul Sănătății a schimbat-o vineri din funcția de manager al Spitalului Județean pe Livia Mihalache. Medicul pediatru avea concurs, dar Guvernul adoptase o ordonanță de urgență în urmă cu trei săptămâni care îi permitea inclusiv înlocuirea unor astfel de directori.
Ar fi cel putin ciudat sa li se puna bete in roate celor care vor sa investeasca in Botosani doar fiindca proprietarul este simpatizant PSD. Nu liberalii urla din toti bojocii sa fie stimulate firmele straine? Si apoi ce poti face in centrul orasului? Alta fabrica de confectii?
16 ianuarie 2020, 14:28
De fapt, prin vanzarea societății cei 5 care au aranjat la privatizare să cumuleze 51% acțiuni, își umflă din nou conturile și pierd pe drum valoarea acțiunilor muncitorilor. O altă hoție bine ticluita.
15 ianuarie 2020, 17:31
De fapt, prin vanzarea societății cei 5 care au aranjat la privatizare să cumuleze 51% acțiuni, își umflă din nou conturile și pierd pe drum valoarea acțiunilor muncitorilor. O altă hoție bine ticluita.
15 ianuarie 2020, 17:30
AICI NU I VORBA DE PSD.AICI E VORBA DE INTERESELE UNIUNII EUROPENE.DE CE NU SE FACE O FABRICA,DE CENTRE COMERCIALE AVEM NOI NEVOIE ?AVEM NEVOIE DE LOCURI DE MUNCA.,DE FABRICI CARE SA PRODUCA ROMANESTE.NE MERITAM SOARTA
14 ianuarie 2020, 19:20
Catamai vorbaraia pentru o hardughie care demult trebuia demolata in timp ce dispar intr-o veselie cladiri de patrimoniu.
14 ianuarie 2020, 19:00
Pe ultima suta de metri liderul PSD-istilor își încheie conturile cum nici nu spera, bine ca s-a descurcat. Curând le va transmite comentatorilor sa-l pupe undeva, părerea mea.
14 ianuarie 2020, 18:21
Al treilea magazin pe Șoseaua Iașului, mai exactunde anume? Oare nu ar trebui să știe și botoșănenii ?A loo,a loo, consilierule!
14 ianuarie 2020, 15:08
Intr-o Romanie NORMALA nu ar trebui sa se intample asa ceva
14 ianuarie 2020, 14:56
Când nu știi sa administrez o afacere este bine sa o vinzi altora care știu cum sa procedeze ( sau stai acasă). Condițiile de munca erau depășite comparativ cu Serconf sau Formens
14 ianuarie 2020, 14:49
auzi la astia cica oamenii vor veni si vor pleca, va fi un flux de cetateni, pe naiba, va fi acelasi flux de conationali care-si duc veacul prin centrul vechi mancand seminte
14 ianuarie 2020, 14:41
Bravo, felicitări! Se mai duce o bucățică din glia noastră la străini! Sclavagismul modern este un act voluntar !
14 ianuarie 2020, 14:33
turistic se poate pune in valoare noua megaconstructie prin montarea unei placi pe care sa se scrie ca vechea cladire a fost demolata in maqndatul de consilier local al lui Mihai Tincu si care a vandut fabrica ce a dat paine sutelor de familii, daca se construiesc apartamente si magazine botosanenii nici nu mai au nevoie de locuri de munca
14 ianuarie 2020, 14:22
se distruge tot ce mai avem industrie si se da autorizatie oriunde in orasul asta sa se construiasca magazine si blocuri, daca se permite chiar sa le lipim unele de altele, un oras fara stapani, fara conducatori care sa apere interesul cetateanului, huoooo psd, eliberati autorizatii de construire oriunde si in interesul cui vreti voi, luavar dragnea pe toti !!!!
14 ianuarie 2020, 14:15
Oups ! Tincu face vesnica pomenire industriei de confectii si apoi , cel mai probabil si la PSD. Mare om, mare caracter. De onoare nici nu mai amintesc macar. te apuca greata.
14 ianuarie 2020, 14:08
Practic Din punctul meu de vedere Tincu se îmbogățește iar lângă biserica Uspenia va apărea o mega clădire care va tine in umbra o parte din Centrul Istoric al orașului. Practic PSD-ul mai pierde cateva mii de voturi cu o așa șmecherie financiară. In celelalte orașe din țara hipermarketurile se construiesc la periferie și nu se distrug nici clădirile făcute de Ceaușescu, pe când la noi ... ca la nebuni.
14 ianuarie 2020, 14:03
ce prostie, supermarket in centrul orasului, bucuria celor ce locuiesc in centru dar ideea cu punerea in valoare n-o vad deloc, practic o noua schema PSD....Tincu se foloseste de influienta care o mai are sa-si vanda darapanaturile
14 ianuarie 2020, 13:22
acu avem de-a supermarketuri ca nu mai ai pe unde merge............acolo sa vezi profit la straini si sclavie la noi, traiasca supermarketurile cu marfuri pt EST
14 ianuarie 2020, 12:41
Super! In sfarsit se misca ceva si in orasul nostru.Doamne ajuta!
14 ianuarie 2020, 10:40
Serios?? Și cam cum se poate pune în valoare din punct de vedere urbanistic și turistic această zonă a orașului prin construirea unui magazin cu parcare?? Și cum rămâne cu ideea ca marile magazine cu parcări și hărmălaie să se mute în afara zonelor locuite??? Că așa s-a spus prin presă cu câteva zile în urmă!Măi viceprimar Muraru, cum pui tu în valoare Biserica Uspenia dinspre strada Independenței??? Ha,ha,ha!!!
14 ianuarie 2020, 09:33
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Încă avem 100.000 de oameni fără job. 40% din români au venituri mai mici din cauza pandemiei și amâna anumite achiziții scumpe și vacanțe - consumul scade. Presiunea de lichiditate este la companii care așteaptă ÎNCĂ mă ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8426 lei
USD
Dolarul SUA
4.3517 lei
CHF
Francul elveţian
4.5273 lei
GBP
Lira sterlină
5.3509 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0583 lei
XAU
Gramul de aur
241.3579 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2496 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3886 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8967 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1635 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1795 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6496 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.