Știrea zilei
Găştile, limuzinele, Ada Macovei şi copilul – totul de 1 Decembrie - GALERIE FOTO
Manifestările de la Botoşani dedicate Zilei Naţionale a României au avut şi părţi mai puţin vizibile publicului larg. Elocvent este ce s-a întâmplat în jurul orei 9:30 în Piaţa Revoluţiei, acolo unde s-au strâns oficialităţile pentru a pleca pe jos spre Centrul Vechi, locul în care au avut loc manifestările dedicate importantei zilei.

PDL-iştii la Primărie, PSD-iştii la Prefectură
Astfel, în zona zero a municipiului s-a stat practic pe găşti politice. În faţa Primăriei directorii PDL au format un cerc la care au luat parte de la directorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Stelian Meţler şi Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi până la omologii de la unităţile subordonate Consiliului Local, precum Ion Diaconu de la Modern Calor sau Eugen Ţurcanu de la Direcţia de Servicii Publice, Sport şi Agrement. Social-democraţii au venit în grup de la sediul partidului şi s-au aşezat exact la intrarea în Prefectură. „Avem aici trecutul, prezentul şi viitorul”, a spus mai în glumă, mai în serios senatorul Gheorghe Marcu. Printre aceştia a trecut şi preşedintele Consiliului Judeţean Mihai Ţâbuleac, care nu s-a sfiit să remarce, cu zâmbetul pe buze: „întâi faceţi o şedinţă de partid, nu?”.
Liberalii spre CJ
La câţiva metri alături de PSD-işti s-au strâns liberalii, cel mai important subiect de discuţie printre aceştia fiind pedeapsa de închisoare cu suspendare aplicată primarului PNL de Mihai Eminescu Verginel Gireadă şi dacă acesta va mai avea sau nu voie să candideze la alegerile de anul viitor. Deputatul Florin Ţurcanu a lipsit de acolo, el făcând joncţiunea cu grupul abia în Piaţa 1 Decembrie 1918. Asemenea preşedintelui CJ şi primarul Cătălin Flutur a dat mâna cu aproape toţi oficialii de acolo. Spre deosebire de alte dăţi, mulţi dintre aceştia au preferat să vină fără maşini în Piaţa Revoluţiei. Au existat însă şi excepţii. Radu Ţurcanu, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a venit cu Nubira instituţiei, deşi DGFP îşi are sediul al câţiva metri de Palatul Administrativ, iar Dragoş Holcă de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră a coborât dintr-un Audi.
S-au şters de muncă "ilegală"
Pe drum, grupul format a dat de o mulţime de muncitori „în ilegalitate”.Astfel, la un bloc de lângă Pietonalul Bancar şantieriştii lucrau la anveloparea termică, alături era deschis un chioşc de ziare, iar lângă el un botoşănean vindea bilete la bingo. Din grupul de oficiali a făcut parte inclusiv Stelian Meţler, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă, cel care anunţase controale şi amenzi pentru angajatorii care nu dau liber angajaţilor de Ziua Naţională a României. Pe Calea Naţională, în dreptul parcării fostului magazin Botoşani, poliţiştii au întrerupt pentru câteva momente circulaţia pentru ca delegaţia de peste o sută de oamenii să poată traversa în linişte strada. În Piaţa Revoluţiei s-a stat în continuare pe „găşti politice”. De altfel, fiecare partid a depus separat coroane, alături de PDL, PSD şi PNL, refăcându-şi apariţia în peisajul politic PC, PRM şi chiar PNŢCD. Sute de copii au fost prezenţi la manifestări, la îndemnul inspectorului şcolar general Ada Macovei, care a venit la ceremonie alături de copilul său.
Sergiu BĂLĂŞCĂU

CITEŞTE ŞI:
 Bătaie la fasolea Primăriei; s-a mâncat şi la gunoi - VIDEO & GALERIE FOTO
 Botoșani de Ziua României - sute de oameni, steaguri, copii, oficialităţi, vin şi fasole cu cârnaţi în Centrul Vechi – GALERIE FOTO

Dragoste ca-n filme: De 200 de ori ”TE IUBESC” de la Alexandra pentru băiatul vieții ei doar ca să îi recâștige inima – FOTOGALERIE
O dragoste începută acum aproape doi ani și intrată în impas anul acesta s-ar putea reînnoda după ceea ce s-a întâmplat în noaptea de marți spre miercuri.
Cadou la ziua de naștere: ALDE bate PSD și câștigă întâiul primar botoșănean, votat inclusiv de contracandidatul său
Funcția de viceprimar i-a fost probabil hărăzită botoșăneanului Ilie Oniciuc, omul care din acest punct de vedere pare să fie un monument de ghinion. A condus pe ultimul drum doi primari și din poziția de favorit a ajuns în ambele dăți pe locul II.
(ÎNCĂ) Un polițist local LOVIT în Centrul Vechi, ancheta ajunge la un procuror
Numeroasele semnale de alarmă care s-au tot tras în privința CentruluI Istoric al municipiului Botoșani au rămas doar vorbe-n vânt. Pe principiul că „la noi încă este bine”, zilele se rostogolesc unele după altele după scenariile prea bine cunoscute și ușor, ușor vor scăpa de sub control și la Botoșani, unde dreptatea se va face în cele din urmă, da, cu sabia.
După numai un an de zile în sistemul bugetar, soția unui lider PSD Botoșani a ajuns șefă la o instituție publică - FOTOGALERIE
Anul trecut, la finele lunii martie participa la un concurs, la compartimentul financiar – contabil din Instituția Prefectului, pe care l-a și promovat. A rămas acolo în jur de două luni, după care a cerut transferul la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) – Centrul Județean Botoșani.
Ziua în care oameni de la Milano și până la Galați & Trușești au protestat pentru drumurile din Botoșani: Moldova, trezește-te! Botoșani, trezește-te! GALERIE FOTO
Așteptați în oraș la 9:30, așa cum au anunțat, protestatarii pentru infrastructură au ajuns vineri la locul de întâlnire cu o oră întârziere. Și nu a fost poligonul ACR, așa cum se făcuse public inițial.
Concurs pentru șefia unei instituții la care postul s-a eliberat prin... deces
Una dintre instituțiile importante din Botoșani este coordonată de un șef interimar la acest moment.
Orgoliu de medic PLĂTIT scump! Executor judecătoresc în stand-by pentru un spital închis de-o doctoriță
După trei ani, două instanțe de judecată au dat câștig de cauză reprezentanților unui spital care s-au trezit timp de o lună și jumătate cu pacienții… în stradă.
PREMIERĂ la Botoșani: Se pregătește cel mai lung sens unic din Botoșani, orașul tăiat în două – GALERIE FOTO
În municipiul Botoșani autoritățile au pregătit o serie de măsuri pentru eficientizarea traficului rutier. Iar una dintre intențiile factorilor de decizie, adică reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Primăriei prin Poliția Locală, Prefecturii sau Consiliului Județean este crearea celui mai lung sens unic din Botoșani, care va tăia practic orașul în două.
Cel mai SĂRMAN Consiliu Local din istoria orașului?! Aleșii noștri au sărăcit de când VOTEAZĂ pentru oraș
Aproape toți consilierii locali aleși în 2016 și-au publicat declarațiile de avere. Cu mici excepții, cei care votează hotărâri pentru interesul botoșănenilor și dezvoltarea municipiului par să trăiască la limita de subzistență.
Motociclist luat pe sus în bulevard de un Volkswagen, zeci de oameni la accident – GALERIE FOTO
Un nou accident cu un motociclist în prim plan a avut loc în seara de vineri la Botoșani. Evenimentul s-a petrecut după ora 23:00 pe bulevardul Mihai Eminescu.
Un fost președinte de partid și-a scris pe monumentul din cimitir funcțiile de demnitate publică: ”deputat în...”, ”prefect al...” FOTOGALERIE
Dacă unii botoșăneni aflați încă în viață își scriu doar numele și atât pe crucile din cimitir, iar alții își pun meseriile (profesor, inginer, economist), există cel puțin unul care preferă să le reamintească botoșănenilor funcțiile politice pe care le-a deținut de-a lungul vremii.
Tramvaiele pericol public sar de pe linie unul după altul, primarul Flutur: Este o problemă politică & se fac presiuni
Situația actuală a tramvaielor din municipiul Botoșani, extrem de învechite și care cedează la intervale tot mai scurte de timp, a fost comentată într-un final și de primarul Cătălin Flutur.
Tot mai mulți botoșăneni mor pe șosele iar oficial NU din cauza drumurilor - Ce putem face pentru acele mame?
Județul nostru se confruntă cu o realitate dureroasă: lunar o persoană își pierde viața pe drumurile publice care sunt din ce în ce mai dezastruoase.
Două fete filmate în timp ce se băteau în Parcul Mihai Eminescu, nimeni nu este lăsat să intervină – VIDEO șocant
Un nou incident violent s-a petrecut în municipiul reședință de județ, iar protagoniste sunt două adolescente.
Un șef de instituție din Botoșani a luat bani din trei locuri – DOCUMENT
Trăim vremuri în care salariile bugetarilor au crescut considerabil și mai toți salariații din sistemul privat doresc să lucreze la stat din acest motiv. Ei bine, un șef de instituție de la Botoșani a acumulat venituri în anul 2018 din trei locuri.
„SĂRACII” noștri parlamentari! Senatori și deputați de Botoșani, fără case sau mașini și cu datorii la bănci
Nouă parlamentari au trimis botoșănenii din județul Botoșani în Parlamentul României, la alegerile parlamentare din 2016. Șapte sunt de la principala formațiune ce guvernează țara, iar doi din rândul opoziției liberale.
Șefii județului și-au băgat în plus la leafă vreo 10.000 de euro în numai un an - DOCUMENT
Conducătorii Consiliului Județean Botoșani par să fi făcut afacerea vieții lor atunci când au candidat și au reușit să obțină actualele posturi. Cel puțin din punctul de vedere al veniturilor. Aceasta cu toate că vicepreședintele CJ, Dorin Birta, a ținut să informeze protestatarii pentru drumul strategic că, ”eu nu am venit la scaunul ăsta rupt în fund”. Nu știm cum erau pantalonii săi, dar cu siguranță veniturile erau considerabil mai mici.
Afacerea care a EXPLODAT la Botoșani: Se deschid tot mai multe puncte de lucru - Pe fiecare stradă a apărut câte una-două
Există afaceri la Botoșani care înfloresc de la o zi la alta. Tot mai multe puncte de lucru sunt deschise la Botoșani, dar și în celelalte județe. Și ne referim la Casele de Pariuri.
SESIZĂRI la Poliție și MAI depuse de botoșăneni pentru SCOATEREA tramvaielor, se pregătesc autobuze
Ultimele incidente înregistrate la tramvaiele societății Eltrans s-au soldat cu sesizări către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) și Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Mai mulți cetățeni s-au adresat poliției și au cerut demersuri pentru îndepărtarea tramvaielor din traficul de la Botoșani.
Bărbat lovit cu pumnii și picioarele de un grup de oameni după ce n-a vrut să-i dea 1 leu unui cerșetor – POVESTEA străzii vs POZIȚIA poliției – FOTOGALERIE
Scenele de violență par să fie parte din cotidian într-unul dintre cele mai ocolite cartiere ale orașului. O spun oamenii care locuiesc acolo și contrazic aceste afirmații deseori forțele de ordine care au menirea de a restabili liniștea publică.
un singur cuvant: SILA
2 decembrie 2011, 21:56
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde vă doriți cel mai mult să lucrați?
În sistemul bugetar
În sistemul privat
În străinătate
Nu știu / nu mă intereseză
Declaraţia zilei
„Ultima dată când am fost solicitați aici, l-am sancționat în conformitate cu prevederile Legii 61/1991. Avea manele la maximum și deranja tot blocul, s-a luat la ceartă cu toți vecinii, îi înjură, el era aici ca în curte la ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7315 lei
USD
Dolarul SUA
4.2103 lei
CHF
Francul elveţian
4.2800 lei
GBP
Lira sterlină
5.2727 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9100 lei
XAU
Gramul de aur
194.9091 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2395 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4541 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9707 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2289 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6337 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.