Știrea zilei
Găştile, limuzinele, Ada Macovei şi copilul – totul de 1 Decembrie - GALERIE FOTO
Manifestările de la Botoşani dedicate Zilei Naţionale a României au avut şi părţi mai puţin vizibile publicului larg. Elocvent este ce s-a întâmplat în jurul orei 9:30 în Piaţa Revoluţiei, acolo unde s-au strâns oficialităţile pentru a pleca pe jos spre Centrul Vechi, locul în care au avut loc manifestările dedicate importantei zilei.

PDL-iştii la Primărie, PSD-iştii la Prefectură
Astfel, în zona zero a municipiului s-a stat practic pe găşti politice. În faţa Primăriei directorii PDL au format un cerc la care au luat parte de la directorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Stelian Meţler şi Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi până la omologii de la unităţile subordonate Consiliului Local, precum Ion Diaconu de la Modern Calor sau Eugen Ţurcanu de la Direcţia de Servicii Publice, Sport şi Agrement. Social-democraţii au venit în grup de la sediul partidului şi s-au aşezat exact la intrarea în Prefectură. „Avem aici trecutul, prezentul şi viitorul”, a spus mai în glumă, mai în serios senatorul Gheorghe Marcu. Printre aceştia a trecut şi preşedintele Consiliului Judeţean Mihai Ţâbuleac, care nu s-a sfiit să remarce, cu zâmbetul pe buze: „întâi faceţi o şedinţă de partid, nu?”.
Liberalii spre CJ
La câţiva metri alături de PSD-işti s-au strâns liberalii, cel mai important subiect de discuţie printre aceştia fiind pedeapsa de închisoare cu suspendare aplicată primarului PNL de Mihai Eminescu Verginel Gireadă şi dacă acesta va mai avea sau nu voie să candideze la alegerile de anul viitor. Deputatul Florin Ţurcanu a lipsit de acolo, el făcând joncţiunea cu grupul abia în Piaţa 1 Decembrie 1918. Asemenea preşedintelui CJ şi primarul Cătălin Flutur a dat mâna cu aproape toţi oficialii de acolo. Spre deosebire de alte dăţi, mulţi dintre aceştia au preferat să vină fără maşini în Piaţa Revoluţiei. Au existat însă şi excepţii. Radu Ţurcanu, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a venit cu Nubira instituţiei, deşi DGFP îşi are sediul al câţiva metri de Palatul Administrativ, iar Dragoş Holcă de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră a coborât dintr-un Audi.
S-au şters de muncă "ilegală"
Pe drum, grupul format a dat de o mulţime de muncitori „în ilegalitate”.Astfel, la un bloc de lângă Pietonalul Bancar şantieriştii lucrau la anveloparea termică, alături era deschis un chioşc de ziare, iar lângă el un botoşănean vindea bilete la bingo. Din grupul de oficiali a făcut parte inclusiv Stelian Meţler, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă, cel care anunţase controale şi amenzi pentru angajatorii care nu dau liber angajaţilor de Ziua Naţională a României. Pe Calea Naţională, în dreptul parcării fostului magazin Botoşani, poliţiştii au întrerupt pentru câteva momente circulaţia pentru ca delegaţia de peste o sută de oamenii să poată traversa în linişte strada. În Piaţa Revoluţiei s-a stat în continuare pe „găşti politice”. De altfel, fiecare partid a depus separat coroane, alături de PDL, PSD şi PNL, refăcându-şi apariţia în peisajul politic PC, PRM şi chiar PNŢCD. Sute de copii au fost prezenţi la manifestări, la îndemnul inspectorului şcolar general Ada Macovei, care a venit la ceremonie alături de copilul său.
Sergiu BĂLĂŞCĂU

CITEŞTE ŞI:
 Bătaie la fasolea Primăriei; s-a mâncat şi la gunoi - VIDEO & GALERIE FOTO
 Botoșani de Ziua României - sute de oameni, steaguri, copii, oficialităţi, vin şi fasole cu cârnaţi în Centrul Vechi – GALERIE FOTO

SURPRIZA de la inaugurarea Cornișa!!! Nana s-a îndrăgostit la Botoșani și a refuzat să mai plece la aeroport
Rapperul german de origine ghaneză este stabilit în prezent în Germania și ar fi trebuit să părăsească orașul în cursul amiezii de sâmbătă, 18 mai 2019.
Cornișa a dat pe din afară din prima seară, de la mașini și terase până la scena cu artiști internaționali, lasere și artificii înălțate spre cer în miez de noapte – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară a manifestărilor din cadrul Zilelor Orașului Botoșani, care coincid în acest an cu inaugurarea Cornișa Aquapark & Sports, au adus probabil cel mai mare număr de participanți de la sărbătorirea acestora din urmă cu mai bine de două decenii.
Explozie impresionantă de sunet și lumină la avanpremiera de la Cornișa, a fost club în aer liber noaptea trecută – VIDEO & GALERIE FOTO
Organizatorii Zilelor Orașului, care în acest an coincid cu inaugurarea Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, au efectuat joi seară probele finale la instalațiile de sunet și lumini. Iar ceea ce a ieșit a fost de-a dreptul impresionant.
A tras camionul în față și a plecat! Încă o bancă a părăsit Botoșaniul – FOTOGALERIE
O nouă bancă se alătură mulțimii celor care au plecat din Botoșani, preferând să își continue afacerile din nordul Moldovei de la Suceava. Patria Bank este ultima instituție financiară care a făcut acest lucru.  
Vilă cu spații comerciale la parter construită pe terenul vândut de un fost președinte de partid
Investiție nouă pe una dintre cele mai circulate artere din municipiul reședință de județ: pe Calea Națională, zona de ieșire spre Șoseaua Iașului, un investitor privat ridică o clădire care va avea spații comerciale la parter și locuință la etaj.
Asediu pentru Andra la Ipotești: S-a umplut stadionul, s-a blocat circulația, a venit Poliția – VIDEO & GALERIE FOTO
Ajuns la a XII – a ediție, festivalul Floare Albastră organizat de Primăria și Consiliul Local Mihai Eminescu a avut parte în prima zi de cea mai mare asistență din istorie.
Zeci de mii de botoșăneni UMILIȚI de stat și puși pe drumuri aiurea - FOTOGALERIE
În județul nostru sunt zeci de mii de persoane care beneficiază de bilete de călătorie gratuite, pe care le pot folosi atunci când merg cu trenul sau cu autocarul în diferite locuri din țară. Cert este că acestea se eliberează pentru întreg județul, doar într-un sigur loc.
Șefii Botoșanilor și-au luat concediu ca să plece la miting la Iași, primăriile pesediste golite de oameni – GALERIE FOTO
9 mai 2019 va rămâne în memoria colectivă a iubitorilor PSD dar și a celor mai vehemenți opozanți ai lor, ziua în care s-a dorit o demonstrație de forță de necontestat din partea lui Liviu Dragnea, probabil cel mai huiduit lider din istoria acestui partid.
TRAGEDIE: Șeful de la Evidența Populației a încetat din viață
Șeful Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului (SPCEPJ) Botoşani a decedat seara trecută pe un pat de spital din București.
Campionul nesimțirii este din Botoșani: Bărbatul care nu și-a achitat NICIODATĂ facturile la apă și a ajuns la o datorie uriașă
Trăim într-o eră modernă, a confortului, iar cei mai mulți oameni muncesc zilnic pentru a beneficia de acest lucru. Alții, se pare că vor să se bucure de anumite servicii gratis, fără a-i interesa că orice lucru costă. Cel puțin, în anul 2019, există o persoană care niciodată în viața sa nu a achitat vreo factură la apă. Este de necrezut, însă se întâmplă chiar în municipiul Botoșani.
Cel mai tânăr șef de instituție din Botoșani are 28 de ani!
La nici trei decenii de viață, un botoșănean din municipiu se numără printre fericiții ai căror parcurs către o funcție publică de conducere nu a fost unul de durată.
Pe o STRADĂ din municipiu asfaltată recent mașinile NU au voie să parcheze, vecinii somați să-și bage autoturismele în curți – FOTOGALERIE
Este una dintre străzile care a stârnit multe discuții în contradictoriu în plenul municipal între cele două grupări politice reprezentantive. Dincolo de factorii decidenți sunt cetățenii de pe respectiva stradă care au așteptat ani de zile asfalt și în fața caselor lor.
LOCUL de la Mavromati unde se pun diagnostice GRELE: Asistent cu 25 de ani vechime - Aici NU sunt presupuneri
Există fel și fel de meserii, unele mai cunoscute, iar altele mai puțin cunoscute. De această dată, am pătruns într-un laborator, unul în care se pun fel și fel de diagnostice, un laborator care pentru mulți dintre noi este o necunoscută.
Mirajul străinătății destrămat în 8 luni: O familie din Botoșani s-a mutat „definitiv” în Canada unde a realizat că tot România este acasă – GALERIE FOTO
Eusebiu și Ramona s-au căsătorit în urmă cu 13 ani de zile și sunt fericiții părinți a doi băieți și o fetiță. Imediat ce au devenit răspunzători de micile suflete care au rezultat din iubirea lor, au început și frământările amestecate cu îngrijorarea specific părintească, la gândul privind viitorul copiilor. Au încercat „străinătatea” care s-a dovedit mai amară decât în versurile poeților și au revenit acasă, în România, trăind o poveste care poate fi un exemplu real de viață pentru mulți dintre tinerii botoșăneni și nu numai.
INTERVIU cu femeia din Botoșani care încondeiază ouă tot anul: De un deceniu, transmite tradiția la sute de copii – GALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale pot reprezenta pentru unii un moment de liniște și pace sufletească, pentru alții o reîntoarcere la credință și rugăciune. Cert este că indiferent de însemnătate, Paștele vine la pachet cu o multitudine de sentimente și o atmosferă unică.
HRISTOS A ÎNVIAT! ... Și la biserica dintre două lumi așteptată de mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
De mai bine de 10 ani sute și sute de botoșăneni care locuiesc la ieșirea din Botoșani spre Curtești, acolo unde se întâlnesc două lumi, cea urbană cu cea rurală, așteptau să trăiască Învierea Domnului Iisus Hristos în propriul locaș de cult.
Familia Manoliu din Botoșani, cele mai triste sărbători: Au rămas fără casă și lucrurile agonisite de-o viațăGALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale sunt despre familie și bucurie, însă pentru o familie din Botoșani, Paștele de anul acesta va fi cel mai trist din toate de până acum. De fapt, nici nu se poate compara, căci nu se mai pot bucura de nimic. Și când spunem nimic, chiar nu exagerăm deloc. Un incendiu le-a distrus tot ce aveau mai de preț.
Preot din Botoșani, MĂRTURISIRI emoționante la ceas de sărbătoare: De la bucuria de a dărui la urare pentru botoșăneni
Sărbătorile Pascale reprezintă un moment deosebit de important cu multe și multe semnificații. Fiecare dintre noi ar trebui sa fim buni, mai iubitori, sa fim atenți la nevoile semenilor noștri. Și nu numai în această perioadă.
„Doctorul” de suflete de la spital: Salvează copiii de la suicid și alină părinții sau chiar cadrele medicale  - GALERIE FOTO
De multe ori pe patul de spital avem nevoie și de un altfel de sprijin, unul duhovnicesc. De aceea fiecare spital are și preoți de caritate în structura de personal. Am stat de vorbă cu Marius Ciobanu, preot la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati, pentru a vedea care este rolul unui astfel de părinte într-o unitate spitalicească.
Adolescentă amenințată cu un cuțit în scara blocului, vinovatul NU știe nici când s-a născut
Unii botoșăneni vor cu orice preț să facă rost de bani indiferent de unde, cum și neținând cont nicio clipă de lege.
un singur cuvant: SILA
2 decembrie 2011, 21:56
Sondaj
Vă place Parcul Cornișa?
Da
Nu
Încă nu am fost acolo
Declaraţia zilei
”Vom primi o sumă importantă de bani de la Ministerul Sănătății pentru achiziția de aparatură medicală. Noi am făcut o listă foarte mare la începutul anului și nu ne-am așteptat să primim așa de mult. Cu aparatura asta ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7612 lei
USD
Dolarul SUA
4.2560 lei
CHF
Francul elveţian
4.2429 lei
GBP
Lira sterlină
5.3976 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8834 lei
XAU
Gramul de aur
175.4191 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2371 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4596 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9369 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1633 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1842 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6376 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.