Știrea zilei
Haos popular la partid: președintele s-a (re)apucat de afaceri, înlocuitorul a plecat după o săptămână, iar senatorul s-a tot gândit

Cu două săptămâni înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, la unul dintre partidele parlamentare din Botoșani domnește haosul. Și nu, nu este vorba despre ALDE.

Ci despre Partidul Mișcarea Populară (PMP), formațiune care l-a avut cap de listă la europarlamentare pe ex-președintele României, Traian Băsescu.

 

Judele s-a mutat pe litoral


În prima parte a lunii septembrie președintele PMP Botoșani a fost schimbat din funcție. Numit în februarie 2018 cu titlu de interimar, Radu Judele, care a avut și ghinionul să treacă prin unele probleme de sănătate, nu a reușit să revitalizeze filiala județeană, care la alegerile europarlamentare a obținut doar ceva radu judelepeste 3% din voturi, cu vreo două procente sub media națională. Iar conducerea națională ar fi decis schimbarea sa. Cel vizat susține însă că scorul de la scrutinul din primăvară nu are vreo legătură cu plecarea sa din funcție.


”Am afaceri în zona Constanța și mi-i foarte greu să mă ocup și de filiala de la Botoșani. Mai bine să nu încurc lucrurile. Eu stau mai mult în partea asta de Dobrogea și atunci îmi era foarte dificil”,


Radu Judele, ex-președinte PMP Botoșani.


Întrebat dacă a fost opțiunea sa de a pleca sau decizia celor de la centru a răspuns că, ”a fost în bună pace și prietenie” și a rămas simplu membru, ”dar asta mai puțin contează”.

 

Chiș a plecat după șapte zile


alexandru chisAceiași șefi de la centru au desemnat ca președinte interimar o persoană care, deși nu se află tocmai la prima tinerețe, nu a făcut politică de prim-plan la Botoșani. A fost totuși membru PDL și UNPR.  


Alexandru Chiș, fost director la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, actualul AFIR, a ocupat însă funcția, potrivit propriei declarații, doar o săptămână.


A părut chiar mirat că Botoșăneanul se interesează de ceea ce se întâmplă în fruntea filialei PMP: ”Da' ce mă întrebi așa, mă iscodești?”


Și a evitat să ofere prea multe informații. Întrebat de când a părăsit postul a răspuns... ”de când nu mai sunt”, precizând totuși că decizia de a se retrage îi aparține în totalitate.


Cât despre persoana care l-a schimbat: ”nu mai știu cine e în locul meu”.

 

Iar Popescu s-a dat greu venit


corenliu popescuȘi în această privință omul chiar a fost sincer. Până miercuri în locul său nu a fost numit un alt șef de filială. Se tot negocia cu un fost senator.


”Eu sunt în discuții, nu am plecat din PMP, doar am candidat pe listele de la Senat în 2016 și am vrut de atunci să preiau președinția partidului la Botoșani și acum vom vedea. E adevărat că m-au contactat de la București și vor să fac acest lucru, numai că o să vedem în ce condiții și dacă reușesc să am, cât de cât, viziune asupra unei echipe”,


Corneliu Popescu, membru PMP, miercuri 25 septembrie.

 

Secretarul general s-a retras, prim-vicepreședintele e... dar nu e


Pentru ca tacâmul să fie complet, PMP Botoșani nu mai are nici secretar general. Postul era ocupat de Sergiu Zvâncă, însă acesta s-a retras după numirea lui Alexandru Chiș.


Teoretic șeful filialei ar fi fost, potrivit statului de funcții, Dan Ionescu, ocupantul postului de prim-vicepreședinte, însă doar teoretic fiindcă practic fostul consilier al lui Mihai Țâbuleac nu desfășoară activități ca lider de filială.


Incertitudinii a trebuit însă să i se pună cât mai rapid capăt fiindcă în perioada electorală sunt necesare a se lua o mulțime de decizii de către președintele filialei, de la numirea oamenilor în secțiile de votare la obținerea autorizațiilor pentru derularea unor acțiuni cu caracter electoral.

 

Astfel, vineri Corneliu Popescu s-a prezentat la sediul PMP Botoșani din Centrul Vechi, anunțând că a primit numirea de la centru și că este noul președinte județean al Mișcării Populare.

 

loading...
Judele a ieşit popular la rampă cu un proiect nou-vechi: Flutur a ieşit primar cu 17,43%, avem doar doi primari cu adevărat legitimi
Liliana Mincă NU VREA să-i predea partidul soției lui Florin Țurcanu: Sunt și voi rămâne lider

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

 

download from google playdownload from apple store
An nou, probleme vechi: Medici școlari puțini, profesori și părinți îngrijorați: În caz de infectare, tot noi răspundem
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la începerea noului an școlar care va fi unul cu totul atipic. Autoritățile se pregătesc de redeschiderea școlilor, în această perioadă având loc mai multe întâlniri cu toți factorii de decizie. Concret însă abia pe 10 septembrie 2020 se va ști cum se va învăța în fiecare unitate de învățământ din Botoșani.
Aventură între un învățător și o mămică la o școală din Botoșani! Soțul acuză că s-au filmat pornografic în fața copiilor - GALERIE FOTO
O aventură între două persoane căsătorite a ajuns în atenția instituțiilor publice de la Botoșani, având în vedere că unul dintre protagoniști lucrează în sistemul educațional.
Ar trebui să (le) fie rușine! Oameni care stau în locuințe sociale, fără studii și loc de muncă vor să conducă municipiul reședință de județ
Oferta electorală din anul 2020 continuă să fie una pestriță și să surprindă în mod neplăcut. Dacă în urma cu patru ani de zile anumite candidaturi au provocat amuzament sau ostilitate, gluma pare-se că se îngroașă la următorul scrutin electoral. Pentru că vorbim până la urmă de funcțiile supreme ale municipiului reședință de județ, care, nu doar în teorie, ar trebui să fie ocupate de candidați capabili și vizionari.
Zona de food-court din Uvertura Mall, plină din nou de clienți la mese! Pregătiri în toi și la multiplex – GALERIE FOTO & VIDEO
După o pauză de cinci luni de zile restaurantele și cafenelele din spațiile comerciale au revenit la normal. O pauză care a marcat o serie de premieri negative în istoria românilor și a umanității care s-a confruntat cu una dintre cele mai grave crize sanitare din toate timpurile.
Sorescu e aproape ministrul Afacerilor Interne, Vela a plecat să candideze la Caransebeș
Ministrul de Interne Marcel Vela și-a delegat atribuțiile cu privire la alegeri, deoarece conduce lista de consilieri locali la Consiliul Local al orașului Caransebeș, unde a fost primar pentru 12 ani.
FOTOGALERIE 80 de locuințe ANL aproape gata de repartizare, consilierii au aprobat prima LISTĂ
După patru ani în care s-a lucrat la construirea locuințelor pe terenul obținut de Primăria Botoșani de la Ministerul Apărării Naționale (MApN) dar și în paralel la asigurarea utilităților, toamna aceasta este posibil ca primele chei de garsoniere sau apartamente să fie înmânate viitorilor chiriași.
Mici latifundiari, colecționari de bijuterii sau mașini vechi ori persoane doar cu apartament – AVERILE candidaților la președinția Consiliului Județean Botoșani
Nouă botoșăneni au intrat în cursa electorală pentru a câștiga președinția Consiliului Județean Botoșani. Politicieni cu notorietate mai mică sau mai mare în spațiul public botoșănean, oameni care au agonisit de-a lungul anilor sau care se compară la averi cu simpli cetățeni.
Deschidere de an școlar în pandemie: Părinți care refuză să-și trimită copiii la școală, elevii riscă inclusiv exmatricularea - VIDEO
La acest moment este știut faptul că se dorește ca noul an școlar să fie deschis de la 14 septembrie 2020, iar școlile să funcționeze în baza a trei scenarii de risc. La nivelul județului Botoșani, prin ordin al prefectului, au fost constituite comisii pentru verificarea condițiilor de siguranță sanitară din unitățile de învățământ.
PSD a rămas fără reprezentant în Biroul Electoral Județean după o urgență medicală și o incompatibilitate soț – soție - DOCUMENT
Biroul Electoral Județean (BEJ) s-a întrunit marți în ședință pentru a emite o decizie cu privire la reprezentantul PSD în această structură, susceptibil de incompatibilitate.
Loading...
Moarte violentă și tristă! Femeia omorâtă în accident pe Împărat Traian o anonimă, nicio rudă nu a venit la spital, polițiștii au căutat familia din scară în scară – FOTO&VIDEO
Un fel de „Jane Doe” a Botoșaniului. Femeia care și-a pierdut viața duminică seara în accidentul violent care a avut loc pe strada Împărat Traian a rămas neidentificată multe ore de la producerea evenimentului. 
„Petrecere” la Cornișa până aproape de miezul nopții cu muzică și țipete în microfon pentru directorul Țurcanu și câțiva apropiați! Botoșănenii au sunat la Poliție – VIDEO
Muzica și vocea DJ-ului din parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa s-au auzit extrem de puternic încă din timpul zilei de vineri, 21 august 2020 într-o bună parte a orașului care se află la o distanță considerabilă de zona de agrement.
Spitalul Mavromati se golește de pacienții cu COVID, se tratează în continuare doar urgențele: De ce să redevenim zonă roșie pe harta țării?
Botoșaniul încă mai înregistrează noi cazuri de Covid, însă situația de la nivelul județului este ținută sub control. De altfel, în timp ce în unele zile la Botoșani se înregistrează câte două-trei cazuri, în alte județe sunt și 90 – 100.
Afaceristul milionar, liderul de grup al PSD-iștilor timp de opt ani, marele absent de pe lista pentru Consiliul Local: Au venit cu altă garnitură...
Lista depusă de social-democrații botoșăneni pentru noul Legislativ local din următorii 4 ani de zile are o mare absență în dreptul omului care a condus grupul PSD în plenul municipal timp de două mandate.
Soție de polițist aflată pe lista PSD-ului a chemat un primar în instanță: Intenționez să o dau în judecată pentru că a intrat în baza de date neavând niciun drept, cetățeanul și polițistul - DOCUMENT
Un primar botoșănean a primit citație sâmbătă, 15 august 2020, pentru a se prezenta în instanță a doua zi, duminică. Iar asta s-a întâmplat după o contestație la legea electorală depusă de o membră PSD, soție de polițist.
Loading...
Ce și pe cine votăm pe 27 septembrie 2020? Oferta politică pentru Primărie și Județ: CANDIDAȚII analizați prin ochi de foști jurnaliști, sindicaliști sau afaceriști
Spre finele lunii septembrie din anul pandemiei, Botoșaniul își alege oamenii care vor cârmui județul și municipiul reședință. Poate cel mai important scrutin electoral cu efect direct pe plan local, alegerile locale din 27 septembrie vor decide viitorul următorilor patru ani, prin prisma mai ales a noilor investiții.
Rețeta succesului pentru un primar din Botoșani, este susținut și de PSD și de PNL în aceeași campanie, localitate umplută de bannere – FOTO
Un primar botoșănean a reușit să creeze una dintre cele mai inedite situații ale acestei precampanii electorale. Are în comunitatea sa bannere electorale atât cu candidatul PSD cât și cu cel al PNL-ului, principalii adversari politici pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.
LA MULȚI ANI, Daniel Badale! E prima oară când vorbesc despre mine, după mai bine de 25 de ani de profesie. Asta e partea mea curată. V-o dăruiesc din toată inima! - FOTO & VIDEO
Actorul botoșănean născut într-o zi de 15 august se află astăzi într-o postură inedită: pe scenă fiind, își joacă propriul rol, unul în care, în urmă cu mai bine de 30 de ani, Revoluția Română îl ”distribuise”.
Vile la preț de 10 apartamente, pandemia îi determină pe bogații târgului să își vândă proprietățile fabuloase - GALERIE FOTO
Exterioare de vis, interioare de poveste. Vile cu arhitecturi deosebite, dotate și utilate până în cele mai mici detalii, cu un design de revistă. Oferta în vreme de pandemie, la Botoșani, este foarte bogată, iar prețurile pe măsură.
Directorul de spital care a renunțat la salariul de 3.000 de euro pentru a merge în privat s-a dus la leafă de 4.000 de lei... tot la stat – VIDEO & DOCUMENT
După ce și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, Daniel Buga a renunțat și la postul de execuție din cadrul unității medicale, respectiv cel de inspector de specialitate în cadrul serviciului resurse umane.
Pionierat în sărăcie! Povestea eolienei de la Bucecea întreruptă de hoții locali, centrala a „trăit” puțin peste un an și a rămas bibelou – FOTOGALERIE&VIDEO 
Botoșănenii care ajung în sudul țării, în concedii sau în interes de serviciu, sunt fericiții privitori ai celui mai mare parc de centrale eoliene care a fost construit în urmă cu mai bine de un deceniu la Fântânele-Cogealac. Și în Moldova a existat o pornire firavă și curajoasă deopotrivă la Bucecea - Botoșani. Însă povestea de succes de atunci a avut un final oglindit în specificul zonei, vestit mai degrabă prin prisma sărăciei.  
Dragă Lola, dacă citești pe sărite este strict problema ta. Iată doar câteva titluri despre situația din ALDE:https://botosaneanul.ro/top-news/roxana-anusca-urcanu-a-devenit-presedinte-de-partid-omul-nr-2-este-un-primar/https://botosaneanul.ro/stiri/liliana-minca-data-afara-din-alde-colectie-impresionanta-de-partide-pentru-fosta-deputata/https://botosaneanul.ro/stiri/unii-vor-iubire-altii-vor-putere-liliana-minca-raspunde-cu-o-poezie-la-excluderea-fulger-din-alde/https://botosaneanul.ro/stiri/liliana-minca-refuza-sa-i-predea-partidul-sotiei-lui-florin-urcanu-sunt-si-voi-ramane-lider/
28 septembrie 2019, 11:06
De ”linistea” din ALDE, de venirea grupului infractional Țurcanu acolo, când ne pocvestiți? Sau acum sunteți plătiți să ne informati despre cei ce nu există. Așa , securistic.
28 septembrie 2019, 10:42
Luati-o ba pe aia de la loterie . Stiti voi, aia de care au scapat cei din Alde. E buna de sef la PMP. In 2-3 ani rade tot ce-a mai ramas la partid.
28 septembrie 2019, 09:11
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.