Știrea zilei
Microbuzele unor firme din Botoșani BLOCATE în toiul nopții de Poliția Locală – GALERIE FOTO

Astfel de acțiuni nocturne ale polițiștilor locali au loc la anumite intervale de timp și sunt adesea soldate cu amenzi consistente.

La fel s-a întâmplat și într-una din nopțile acestei săptămâni, când trei echipaje de la Poliția Locală Botoșani au acționat timp de patru ore pe străzile din municipiu.

 

Au căutat să identifice autotuturisme care transportă marfă sau călători și care sunt parcate pe domeniul public. Potrivit unei Hotărâri de Consiliu Local, aceste autovehicule trebuie să fie parcate în garajele societăților și nu în fața blocurilor unde locuiesc șoferii.

 

„În cursul nopții de 25 spre 26 martie, în intervalul 3:30 – 7:30, s-a acționat cu un număr de trei echipaje de polițiști din cadrul Biroului Circulație al Poliției Locale Botoșani, pe raza municipiului pentru a constata și sancționa fapte de natura parcării autovehiculelor și mijoacelor de transport mărfuri și bunuri”,

Ioan Onuțu, director Poliția Locală.

 

Aceste microbuze, prin lege, trebuie parcate în locurile declarate de către firmă la înmatriculare sau în spații proprietate privată și nu pe domeniul public.

 

„În momentul de față, șoferul de la o societate comercială, dacă el dimineață trebuie să plece în cursă, se duce în fața blocului și parchează mașina cu marfă. Și este o problemă în momentul de față, pe raza municipiului Botoșani cu locurile de parcare. Și atunci ar trebui respectată legea, acest tip de autovehicule să fie parcate în locuri autorizate”,

Ioan Onuțu, director Poliția Locală.

 

Au fost depistate opt autovehicule parcate pe locuri interzise. Roțile au fost blocate, iar șoferii au fost sancționați cu amenzi contravenționale de câte 400 de lei fiecare. Mașinile au fost surprinse în zone precum: strada Independenței, Grivița, Calea Națională, Primăverii sau Împărat Traian.

 

„Acesta s-a dorit să fie un semnal că în continuare vom desfășura astfel de acțiuni tocmai pentru a găsi o ordine din punct de vedere al vehiculelor de transport marfă sau călători pe raza municipiului Botoșani”,

Ioan Onuțu, director Poliția Locală.

 

Seria acțiunilor desfășurate de polițiștii locali botoșăneni vor continua și în lunile următoare.

 

loading...
Noi posturi scoase la concurs la Poliţia Locală - CARE sunt cerințele
CONTROALE în piață în urma unor reclamaţii de la cetăţeni: Şase patroni amendaţi de poliţişti - FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
O femeie expert contabil, cea mai premiată din Botoșani: a plecat acasă cu o mulțime de trofee în zi de mare sărbătoare - TOPUL & GALERIE FOTO
”Sanitarii economiei”, așa cum i-a numit chiar președintele lor, și-au premiat vineri, la Hotel Rapsodia, colegii care au performat anul precedent. Au făcut-o la ceas de sărbătoare, în Ziua Națională a Contabilului Român.
Un botoșănean vrea scuze publice după ce a primit un plic de la ANAF, pentru 2 LEI – DOCUMENT
Un plic găsit în poștă cu sigla Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) poate cauza adevărate palpitații persoanelor cu nervii mai slabi. Sau din partea oricărei instituții care emite scrisori la domiciliu a căror efect sunt drumurile făcute la sediul respectivei unități publice și scoaterea la iveală, în multe dintre cazuri, a unor datorii de care nu se avea la cunoștință.
Dragoste ca-n filme: De 200 de ori ”TE IUBESC” de la Alexandra pentru băiatul vieții ei doar ca să îi recâștige inima – FOTOGALERIE
O dragoste începută acum aproape doi ani și intrată în impas anul acesta s-ar putea reînnoda după ceea ce s-a întâmplat în noaptea de marți spre miercuri.
Cadou la ziua de naștere: ALDE bate PSD și câștigă întâiul primar botoșănean, votat inclusiv de contracandidatul său
Funcția de viceprimar i-a fost probabil hărăzită botoșăneanului Ilie Oniciuc, omul care din acest punct de vedere pare să fie un monument de ghinion. A condus pe ultimul drum doi primari și din poziția de favorit a ajuns în ambele dăți pe locul II.
(ÎNCĂ) Un polițist local LOVIT în Centrul Vechi, ancheta ajunge la un procuror
Numeroasele semnale de alarmă care s-au tot tras în privința CentruluI Istoric al municipiului Botoșani au rămas doar vorbe-n vânt. Pe principiul că „la noi încă este bine”, zilele se rostogolesc unele după altele după scenariile prea bine cunoscute și ușor, ușor vor scăpa de sub control și la Botoșani, unde dreptatea se va face în cele din urmă, da, cu sabia.
După numai un an de zile în sistemul bugetar, soția unui lider PSD Botoșani a ajuns șefă la o instituție publică - FOTOGALERIE
Anul trecut, la finele lunii martie participa la un concurs, la compartimentul financiar – contabil din Instituția Prefectului, pe care l-a și promovat. A rămas acolo în jur de două luni, după care a cerut transferul la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) – Centrul Județean Botoșani.
Ziua în care oameni de la Milano și până la Galați & Trușești au protestat pentru drumurile din Botoșani: Moldova, trezește-te! Botoșani, trezește-te! GALERIE FOTO
Așteptați în oraș la 9:30, așa cum au anunțat, protestatarii pentru infrastructură au ajuns vineri la locul de întâlnire cu o oră întârziere. Și nu a fost poligonul ACR, așa cum se făcuse public inițial.
Concurs pentru șefia unei instituții la care postul s-a eliberat prin... deces
Una dintre instituțiile importante din Botoșani este coordonată de un șef interimar la acest moment.
Orgoliu de medic PLĂTIT scump! Executor judecătoresc în stand-by pentru un spital închis de-o doctoriță
După trei ani, două instanțe de judecată au dat câștig de cauză reprezentanților unui spital care s-au trezit timp de o lună și jumătate cu pacienții… în stradă.
PREMIERĂ la Botoșani: Se pregătește cel mai lung sens unic din Botoșani, orașul tăiat în două – GALERIE FOTO
În municipiul Botoșani autoritățile au pregătit o serie de măsuri pentru eficientizarea traficului rutier. Iar una dintre intențiile factorilor de decizie, adică reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Primăriei prin Poliția Locală, Prefecturii sau Consiliului Județean este crearea celui mai lung sens unic din Botoșani, care va tăia practic orașul în două.
Cel mai SĂRMAN Consiliu Local din istoria orașului?! Aleșii noștri au sărăcit de când VOTEAZĂ pentru oraș
Aproape toți consilierii locali aleși în 2016 și-au publicat declarațiile de avere. Cu mici excepții, cei care votează hotărâri pentru interesul botoșănenilor și dezvoltarea municipiului par să trăiască la limita de subzistență.
Motociclist luat pe sus în bulevard de un Volkswagen, zeci de oameni la accident – GALERIE FOTO
Un nou accident cu un motociclist în prim plan a avut loc în seara de vineri la Botoșani. Evenimentul s-a petrecut după ora 23:00 pe bulevardul Mihai Eminescu.
Un fost președinte de partid și-a scris pe monumentul din cimitir funcțiile de demnitate publică: ”deputat în...”, ”prefect al...” FOTOGALERIE
Dacă unii botoșăneni aflați încă în viață își scriu doar numele și atât pe crucile din cimitir, iar alții își pun meseriile (profesor, inginer, economist), există cel puțin unul care preferă să le reamintească botoșănenilor funcțiile politice pe care le-a deținut de-a lungul vremii.
Tramvaiele pericol public sar de pe linie unul după altul, primarul Flutur: Este o problemă politică & se fac presiuni
Situația actuală a tramvaielor din municipiul Botoșani, extrem de învechite și care cedează la intervale tot mai scurte de timp, a fost comentată într-un final și de primarul Cătălin Flutur.
Tot mai mulți botoșăneni mor pe șosele iar oficial NU din cauza drumurilor - Ce putem face pentru acele mame?
Județul nostru se confruntă cu o realitate dureroasă: lunar o persoană își pierde viața pe drumurile publice care sunt din ce în ce mai dezastruoase.
Două fete filmate în timp ce se băteau în Parcul Mihai Eminescu, nimeni nu este lăsat să intervină – VIDEO șocant
Un nou incident violent s-a petrecut în municipiul reședință de județ, iar protagoniste sunt două adolescente.
Un șef de instituție din Botoșani a luat bani din trei locuri – DOCUMENT
Trăim vremuri în care salariile bugetarilor au crescut considerabil și mai toți salariații din sistemul privat doresc să lucreze la stat din acest motiv. Ei bine, un șef de instituție de la Botoșani a acumulat venituri în anul 2018 din trei locuri.
„SĂRACII” noștri parlamentari! Senatori și deputați de Botoșani, fără case sau mașini și cu datorii la bănci
Nouă parlamentari au trimis botoșănenii din județul Botoșani în Parlamentul României, la alegerile parlamentare din 2016. Șapte sunt de la principala formațiune ce guvernează țara, iar doi din rândul opoziției liberale.
Șefii județului și-au băgat în plus la leafă vreo 10.000 de euro în numai un an - DOCUMENT
Conducătorii Consiliului Județean Botoșani par să fi făcut afacerea vieții lor atunci când au candidat și au reușit să obțină actualele posturi. Cel puțin din punctul de vedere al veniturilor. Aceasta cu toate că vicepreședintele CJ, Dorin Birta, a ținut să informeze protestatarii pentru drumul strategic că, ”eu nu am venit la scaunul ăsta rupt în fund”. Nu știm cum erau pantalonii săi, dar cu siguranță veniturile erau considerabil mai mici.
Afacerea care a EXPLODAT la Botoșani: Se deschid tot mai multe puncte de lucru - Pe fiecare stradă a apărut câte una-două
Există afaceri la Botoșani care înfloresc de la o zi la alta. Tot mai multe puncte de lucru sunt deschise la Botoșani, dar și în celelalte județe. Și ne referim la Casele de Pariuri.
Bai astia de la botosaneanul...Sunteti niste pupincuristi. Nu ati vrut sa aratati cum parcheaza unii pe pietonalul de langa teatrul Eminescu. Ati marsat pe microbuzele lui Balan. Probabil nu a vrut sa va sponsorizeze si trageti in el.Pupati-i in cur in continuare pe cei de la prefectura si consiliul judetean.
28 martie 2019, 14:02
bre nu se stie, este schema ca la sondajele sociologice electorale, se iau esantioane, asa si aici, politia locala a esantionat si se face calculul statistic, cat la %, iar de microbuzele marca balan, nu va mai legati ca ar fi o mare nenorocire, .... se debusoleaza tot transportul public local si atunci sunt afectati beneficiarii acestui serviciu de interes public local, daca se supara balan si ia masinile si pleaca la Iasi spre exemplu, ce ne facem?
28 martie 2019, 13:26
Bravo ! Foarte bine, buna initiativa, la cat mai multe actiuni de genul. Cam putine oricum si ar trebui gasiti toti, nu prferential. Doar asa civilizati cocalarii, cu forta, lovindu i la portofele !
28 martie 2019, 12:55
Mergeti in fata garii sa vedeti cate microbuze de la Microbuzul sunt parcate acolo!!!!
28 martie 2019, 10:38
Gogu-le cine plateste cotizatia lunara la politie scapa de amenda. E plin orasul si de cei ce parcheaza pe trotuare si nu patesc nimic, cand si-au facut ei treaba sa o faca si acum ?!
28 martie 2019, 10:01
microbuzele lui Balan nu se vad??? sunt mititele? stau parcate la maternitate cate 2-3 in statia de maxitaxi si sub blocul de vis a vis.
28 martie 2019, 09:07
Trebuie făcute cât mai multe acțiuni de genul ăsta. Din cauza avalanșei de mașini aduse din UE orașul este burdușit prin toate parcările. Chiar și amenzile pentru parcări si taxa de deblocare ar trebui mărite. Iar Politia Locală să fie mai vigilentă, cam putine masine blocate.
28 martie 2019, 08:23
Doar 8 masini ??? Atat ??? Pe bune ??? Pai sunt cred aproape de 100 masini de Marfa sau calatori parcate aiurea pe spatial public !! Ce filtre ati aplicat de ati blocat doar 8 ? Sau nu aveti decat 8 dispositive de blocat ?
28 martie 2019, 08:15
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde vă doriți cel mai mult să lucrați?
În sistemul bugetar
În sistemul privat
În străinătate
Nu știu / nu mă intereseză
Declaraţia zilei
„Am văzut că se fac anchete peste anchete și după aceea se mușamalizează tot. Eu m-am săturat de aceste mușamalizări, iar oamenii să moară cu zile”, Liliana Mincă, președinte ALDE Botoșani ...
astratex.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7231 lei
USD
Dolarul SUA
4.2103 lei
CHF
Francul elveţian
4.2861 lei
GBP
Lira sterlină
5.2496 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9027 lei
XAU
Gramul de aur
192.9580 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2392 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4531 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9641 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2263 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1849 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6326 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.