Știrea zilei
Milionarii Botoșanilor s-au întâlnit la cel mai scump bal din an: s-au premiat între ei, au admirat fete frumoase și au ținut la ușă politicienii - GALERIE FOTO

A XXV - a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri a avut loc vineri seară, iar odată cu schimbarea președintelui Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) manifestarea și-a modificat puțin locul desfășurării, dar și mai mult structura.

”În mintea mea era cu totul altfel”


De altfel, în cuvântul de deschidere, Valeriu Iftime, președintele CCIA Botoșani, a subliniat că și-a dorit ca evenimentul de lansare al Topului Județean al Firmelor să difere de cele din anii anteriori.


Însă a explicat că nu putut să o facă atât de mult pe cât și-a dorit. Și a exemplificat cu clasamentul companiilor care au plătit cele mai mari impozite la bugetul de stat, pe care nu l-a putut introduce în lucrare fiindcă metodologia agreată de Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) nu permite așa ceva.


”Recunosc că, legat de subiectul «cum ar trebui să arate un bal sau o festivitate de premiere a oamenilor de afaceri din județul Botoșani», în mintea mea era cu totul altfel. Numai că eu credeam - și cred în continuare - că acest eveniment este doar al nostru și când spun «al nostru» spun și al meu pentru și eu sunt ca și dvs., mă chinui să țin o afacere în picioare. Nu este a nimănui, a nici unui om politic, a nici unui om influent, este doar a oamenilor de afaceri”,


Valeriu Iftime, președinte CCIA Botoșani.

 

Ca să nu se supere politicienii, nu i-a mai chemat deloc


Acesta a adăugat că a evitat să invite oameni politici întrucât i s-a explicat că ar putea apărea tot felul de supărări, precum ”dacă inviți cumva de la un partid, trebuie să inviți și de la celălalt partid”. Așa că, ”nu am invitat pe nimeni”.


Până la urmă au fost chemați doar președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani, dar nici Costică Macaleți și nici Cătălin Flutur nu au venit.


Primul l-a trimis totuși pe vicepreședintele Liviu Toma, al doilea nu a avut vreun delegat.

 

De la modă la... americani


Chiar așa, pe lângă faptul că s-a mutat de la Soul Mate câțiva metri mai încolo, la Casa Lux Ballroom, balul de ieri a avut câteva noutăți.


A avut o prezentare de modă, atât feminină cât și masculină, la care și-au dat concursul chiar firme incluse în Top, a avut considerabil mai mulți parteneri, inclusiv o bancă, dar și invitați cărora li s-a dat cuvântul.


Evenimentul a fost astfel legitimat de prezența și alocuțiunile lui Mihai Apopii, vicepreședinte CCIR și James McCarthy, reprezentant al Southern Harvest Partners, un fond american de investiții care deține mii de hectare de teren agricol în Botoșani.

 

Unicat și iar unicat


Lucru unicat de cel puțin opt ani, atât în clasamentul după cifra de afaceri, cât și în cel al profitabilității, pe primul loc s-a situat aceeași firmă, SC Formens SRL, cu asociat francez.


Și tot fără precedent a fost și faptul că Valeriu Iftime a acordat în mai multe rânduri premii directorului general de la Elsaco întrucât firmele din acest grup, pe care el le controlează, s-au situat în Top.


De asemenea, președintele CCIA, care a mulțumit din suflet celor care au dat curs invitației, s-a fotografiat cu fiecare premiat în parte.

 

Unii cu afacerile, altele cu... hainele


Dincolo de toate aceste lucruri, ca și în anii precedenți, evenimentul a avut și un pronunțat caracter monden. Mai ales din partea soțiilor oamenilor de afaceri, care și-au etalat vestimentații care mai de care mai sofisticate.

De altfel, unii businessmani au preferat să își trimită partenerele de viață la ridicat premiile, momente savurate de întreaga asistență, care a avut ocazia de a le analiza din cap și până în picioare.


173


de afaceriști au fost prezenți la balul de ieri, cu aproximativ 5% mai mulți decât anul trecut.


400


de lei de persoană au plătit afaceriștii care au acceptat să participe la eveniment

 

loading...
69 milioane euro într-un an!!! Un francez cu magazine de fițe a devenit cel mai mare afacerist din Botoșani
Zece botoșăneni au avut într-un an pe mână 350 de milioane de euro - CLASAMENTUL

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Explozie impresionantă de sunet și lumină la avanpremiera de la Cornișa, a fost club în aer liber noaptea trecută – VIDEO & GALERIE FOTO
Organizatorii Zilelor Orașului, care în acest an coincid cu inaugurarea Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, au efectuat joi seară probele finale la instalațiile de sunet și lumini. Iar ceea ce a ieșit a fost de-a dreptul impresionant.
A tras camionul în față și a plecat! Încă o bancă a părăsit Botoșaniul – FOTOGALERIE
O nouă bancă se alătură mulțimii celor care au plecat din Botoșani, preferând să își continue afacerile din nordul Moldovei de la Suceava. Patria Bank este ultima instituție financiară care a făcut acest lucru.  
Vilă cu spații comerciale la parter construită pe terenul vândut de un fost președinte de partid
Investiție nouă pe una dintre cele mai circulate artere din municipiul reședință de județ: pe Calea Națională, zona de ieșire spre Șoseaua Iașului, un investitor privat ridică o clădire care va avea spații comerciale la parter și locuință la etaj.
Asediu pentru Andra la Ipotești: S-a umplut stadionul, s-a blocat circulația, a venit Poliția – VIDEO & GALERIE FOTO
Ajuns la a XII – a ediție, festivalul Floare Albastră organizat de Primăria și Consiliul Local Mihai Eminescu a avut parte în prima zi de cea mai mare asistență din istorie.
Zeci de mii de botoșăneni UMILIȚI de stat și puși pe drumuri aiurea - FOTOGALERIE
În județul nostru sunt zeci de mii de persoane care beneficiază de bilete de călătorie gratuite, pe care le pot folosi atunci când merg cu trenul sau cu autocarul în diferite locuri din țară. Cert este că acestea se eliberează pentru întreg județul, doar într-un sigur loc.
Șefii Botoșanilor și-au luat concediu ca să plece la miting la Iași, primăriile pesediste golite de oameni – GALERIE FOTO
9 mai 2019 va rămâne în memoria colectivă a iubitorilor PSD dar și a celor mai vehemenți opozanți ai lor, ziua în care s-a dorit o demonstrație de forță de necontestat din partea lui Liviu Dragnea, probabil cel mai huiduit lider din istoria acestui partid.
TRAGEDIE: Șeful de la Evidența Populației a încetat din viață
Șeful Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului (SPCEPJ) Botoşani a decedat seara trecută pe un pat de spital din București.
Campionul nesimțirii este din Botoșani: Bărbatul care nu și-a achitat NICIODATĂ facturile la apă și a ajuns la o datorie uriașă
Trăim într-o eră modernă, a confortului, iar cei mai mulți oameni muncesc zilnic pentru a beneficia de acest lucru. Alții, se pare că vor să se bucure de anumite servicii gratis, fără a-i interesa că orice lucru costă. Cel puțin, în anul 2019, există o persoană care niciodată în viața sa nu a achitat vreo factură la apă. Este de necrezut, însă se întâmplă chiar în municipiul Botoșani.
Cel mai tânăr șef de instituție din Botoșani are 28 de ani!
La nici trei decenii de viață, un botoșănean din municipiu se numără printre fericiții ai căror parcurs către o funcție publică de conducere nu a fost unul de durată.
Pe o STRADĂ din municipiu asfaltată recent mașinile NU au voie să parcheze, vecinii somați să-și bage autoturismele în curți – FOTOGALERIE
Este una dintre străzile care a stârnit multe discuții în contradictoriu în plenul municipal între cele două grupări politice reprezentantive. Dincolo de factorii decidenți sunt cetățenii de pe respectiva stradă care au așteptat ani de zile asfalt și în fața caselor lor.
LOCUL de la Mavromati unde se pun diagnostice GRELE: Asistent cu 25 de ani vechime - Aici NU sunt presupuneri
Există fel și fel de meserii, unele mai cunoscute, iar altele mai puțin cunoscute. De această dată, am pătruns într-un laborator, unul în care se pun fel și fel de diagnostice, un laborator care pentru mulți dintre noi este o necunoscută.
Mirajul străinătății destrămat în 8 luni: O familie din Botoșani s-a mutat „definitiv” în Canada unde a realizat că tot România este acasă – GALERIE FOTO
Eusebiu și Ramona s-au căsătorit în urmă cu 13 ani de zile și sunt fericiții părinți a doi băieți și o fetiță. Imediat ce au devenit răspunzători de micile suflete care au rezultat din iubirea lor, au început și frământările amestecate cu îngrijorarea specific părintească, la gândul privind viitorul copiilor. Au încercat „străinătatea” care s-a dovedit mai amară decât în versurile poeților și au revenit acasă, în România, trăind o poveste care poate fi un exemplu real de viață pentru mulți dintre tinerii botoșăneni și nu numai.
INTERVIU cu femeia din Botoșani care încondeiază ouă tot anul: De un deceniu, transmite tradiția la sute de copii – GALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale pot reprezenta pentru unii un moment de liniște și pace sufletească, pentru alții o reîntoarcere la credință și rugăciune. Cert este că indiferent de însemnătate, Paștele vine la pachet cu o multitudine de sentimente și o atmosferă unică.
HRISTOS A ÎNVIAT! ... Și la biserica dintre două lumi așteptată de mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
De mai bine de 10 ani sute și sute de botoșăneni care locuiesc la ieșirea din Botoșani spre Curtești, acolo unde se întâlnesc două lumi, cea urbană cu cea rurală, așteptau să trăiască Învierea Domnului Iisus Hristos în propriul locaș de cult.
Familia Manoliu din Botoșani, cele mai triste sărbători: Au rămas fără casă și lucrurile agonisite de-o viațăGALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale sunt despre familie și bucurie, însă pentru o familie din Botoșani, Paștele de anul acesta va fi cel mai trist din toate de până acum. De fapt, nici nu se poate compara, căci nu se mai pot bucura de nimic. Și când spunem nimic, chiar nu exagerăm deloc. Un incendiu le-a distrus tot ce aveau mai de preț.
Preot din Botoșani, MĂRTURISIRI emoționante la ceas de sărbătoare: De la bucuria de a dărui la urare pentru botoșăneni
Sărbătorile Pascale reprezintă un moment deosebit de important cu multe și multe semnificații. Fiecare dintre noi ar trebui sa fim buni, mai iubitori, sa fim atenți la nevoile semenilor noștri. Și nu numai în această perioadă.
„Doctorul” de suflete de la spital: Salvează copiii de la suicid și alină părinții sau chiar cadrele medicale  - GALERIE FOTO
De multe ori pe patul de spital avem nevoie și de un altfel de sprijin, unul duhovnicesc. De aceea fiecare spital are și preoți de caritate în structura de personal. Am stat de vorbă cu Marius Ciobanu, preot la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati, pentru a vedea care este rolul unui astfel de părinte într-o unitate spitalicească.
Adolescentă amenințată cu un cuțit în scara blocului, vinovatul NU știe nici când s-a născut
Unii botoșăneni vor cu orice preț să facă rost de bani indiferent de unde, cum și neținând cont nicio clipă de lege.
După DOI ANI de zile, doi dintre șefii Primăriei ar putea reveni pe posturi, cu tot cu salarii
În luna mai a anului în curs se împlinesc doi ani de zile de la suspendarea din funcții a secretarului municipiului Botoșani, Ioan Apostu și a lui Cezar Puiu, șeful Serviciului Patrimoniu din cadrul instituției.
Mitingul PSD, inside story: Dribling din BMW, pancarta umbrelă, copiii cu... love și bodyguarzii cu... bastonul – GALERIE FOTO
După șirul de evenimente din țară, în care Liviu Dragnea a fost huiduit la mai multe acțiuni electorale, social-democrații botoșăneni au ținut secret programul vizitei acestuia și, mai ales, traseul pe care îl urma prin oraș.
cam multe poze pt nimic! de ce nu faceti acest eveniment un pic mai secretos, ceva de genul celui de la Davos!!
6 noiembrie 2018, 09:46
Da... eveniment grandios. Ce sa mai ...
4 noiembrie 2018, 15:53
Pacat ca nu a fost nici macar muzica de dans la asa zisul bal. Poate doar festivitate de premiere in niciun caz bal.
3 noiembrie 2018, 19:27
Singurul afacerist veritabil e cel cu saxofonul!
3 noiembrie 2018, 18:57
Cel mai frumos moment a fost cel de la 'primire', cu afaceristi milionari care platesc salarii cat pot de mici, intampinati de niste fete care erau acolo ca sa faca si ele un 50 de lei, imbracate si incaltate cu ce au avut ele mai bunisor pe-acasa. Superb!
3 noiembrie 2018, 13:37
Sondaj
Cu cine votați la alegerile europarlamentare?
ALDE
PMP
PNL
Pro România
PSD
USR
Nu merg la vot
Declaraţia zilei
”Pe harta politică, Botoșaniul nu dă prea bine. E privit ca o zonă săracă, de oameni neputincioși și fără șansă, fără speranțe. Noi nu vedem deloc lucrurile așa”, Aurelian Pavelescu, președinte PNCȚD.  ...
astratex.ro
otter.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7627 lei
USD
Dolarul SUA
4.2726 lei
CHF
Francul elveţian
4.2298 lei
GBP
Lira sterlină
5.4233 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8773 lei
XAU
Gramul de aur
175.2584 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2380 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4561 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9388 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1818 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1847 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6377 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.