Știrea zilei
Milionarii Botoșanilor s-au întâlnit la cel mai scump bal din an: s-au premiat între ei, au admirat fete frumoase și au ținut la ușă politicienii - GALERIE FOTO

A XXV - a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri a avut loc vineri seară, iar odată cu schimbarea președintelui Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) manifestarea și-a modificat puțin locul desfășurării, dar și mai mult structura.

”În mintea mea era cu totul altfel”


De altfel, în cuvântul de deschidere, Valeriu Iftime, președintele CCIA Botoșani, a subliniat că și-a dorit ca evenimentul de lansare al Topului Județean al Firmelor să difere de cele din anii anteriori.


Însă a explicat că nu putut să o facă atât de mult pe cât și-a dorit. Și a exemplificat cu clasamentul companiilor care au plătit cele mai mari impozite la bugetul de stat, pe care nu l-a putut introduce în lucrare fiindcă metodologia agreată de Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) nu permite așa ceva.


”Recunosc că, legat de subiectul «cum ar trebui să arate un bal sau o festivitate de premiere a oamenilor de afaceri din județul Botoșani», în mintea mea era cu totul altfel. Numai că eu credeam - și cred în continuare - că acest eveniment este doar al nostru și când spun «al nostru» spun și al meu pentru și eu sunt ca și dvs., mă chinui să țin o afacere în picioare. Nu este a nimănui, a nici unui om politic, a nici unui om influent, este doar a oamenilor de afaceri”,


Valeriu Iftime, președinte CCIA Botoșani.

 

Ca să nu se supere politicienii, nu i-a mai chemat deloc


Acesta a adăugat că a evitat să invite oameni politici întrucât i s-a explicat că ar putea apărea tot felul de supărări, precum ”dacă inviți cumva de la un partid, trebuie să inviți și de la celălalt partid”. Așa că, ”nu am invitat pe nimeni”.


Până la urmă au fost chemați doar președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani, dar nici Costică Macaleți și nici Cătălin Flutur nu au venit.


Primul l-a trimis totuși pe vicepreședintele Liviu Toma, al doilea nu a avut vreun delegat.

 

De la modă la... americani


Chiar așa, pe lângă faptul că s-a mutat de la Soul Mate câțiva metri mai încolo, la Casa Lux Ballroom, balul de ieri a avut câteva noutăți.


A avut o prezentare de modă, atât feminină cât și masculină, la care și-au dat concursul chiar firme incluse în Top, a avut considerabil mai mulți parteneri, inclusiv o bancă, dar și invitați cărora li s-a dat cuvântul.


Evenimentul a fost astfel legitimat de prezența și alocuțiunile lui Mihai Apopii, vicepreședinte CCIR și James McCarthy, reprezentant al Southern Harvest Partners, un fond american de investiții care deține mii de hectare de teren agricol în Botoșani.

 

Unicat și iar unicat


Lucru unicat de cel puțin opt ani, atât în clasamentul după cifra de afaceri, cât și în cel al profitabilității, pe primul loc s-a situat aceeași firmă, SC Formens SRL, cu asociat francez.


Și tot fără precedent a fost și faptul că Valeriu Iftime a acordat în mai multe rânduri premii directorului general de la Elsaco întrucât firmele din acest grup, pe care el le controlează, s-au situat în Top.


De asemenea, președintele CCIA, care a mulțumit din suflet celor care au dat curs invitației, s-a fotografiat cu fiecare premiat în parte.

 

Unii cu afacerile, altele cu... hainele


Dincolo de toate aceste lucruri, ca și în anii precedenți, evenimentul a avut și un pronunțat caracter monden. Mai ales din partea soțiilor oamenilor de afaceri, care și-au etalat vestimentații care mai de care mai sofisticate.

De altfel, unii businessmani au preferat să își trimită partenerele de viață la ridicat premiile, momente savurate de întreaga asistență, care a avut ocazia de a le analiza din cap și până în picioare.


173


de afaceriști au fost prezenți la balul de ieri, cu aproximativ 5% mai mulți decât anul trecut.


400


de lei de persoană au plătit afaceriștii care au acceptat să participe la eveniment

 

loading...
69 milioane euro într-un an!!! Un francez cu magazine de fițe a devenit cel mai mare afacerist din Botoșani
Zece botoșăneni au avut într-un an pe mână 350 de milioane de euro - CLASAMENTUL

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
IUBIRE la... restaurant: BĂTAIE pe localurile din municipiu de Valentine's Day și Dragobete
Ziua Îndrăgostiților marcată astăzi, după modelul american, este un moment bun pentru distracție. Cel puțin acest lucru se observă în rândul botoșănenilor care și-au făcut deja rezervare la unul dintre restaurantele din municipiu cu meniu special valabil fie pe 14, fie pe 24 februarie 2019.
Se pregătește pentru Parcul Cornișa cel mai mare show din istoria orașului, de la Dr. Alban și Boney M la Nana și Smiley
Anul acesta Primăria municipiului Botoșani va renunța la organizarea tradiționalului spectacol din Centrul Istoric prilejuit de sărbătoarea Sfântului Mucenic Gheorghe, ocrotitorul spiritual al botoșănenilor.
Meci greu șef - angajat la direcția de la municipiu, s-a chemat Salvarea: Am căzut, am început să tremur, aveam o durere în dreptul inimii
Scandal mare în cadrul unei instituții de Botoșani. Un angajat ar fi fost bătut și amenințat cu moartea chiar de cel care îi este șef.
Botoșănenii sfidează legea și fumează după toate colțurile spitalelor, dar își cer scuze - GALERIE FOTO
Deşi există numeroase afişe care arată clar că fumatul este interzis, nici pacienţii şi nici vizitatorii de la Spitalul Județean „Mavromati” nu ţin cont de acest lucru.
Unde au ajuns liceenii olimpici ai județului și ce ar schimba la Botoșani, de la teatru la locurile de muncă - FOTOGALERIE
Știm cu toții că în județul nostru s-au născut patru mari titani ai culturii românești: Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga și Ștefan Luchian. Putem spune că nici în prezent nu ducem lipsă de oameni foarte deștepți, care au adus numele orașului în marele clasamente ale lumii.
TRAGEDIE în noapte: Soț și soție găsiți morți în baie, ea avea doar 35 de ani
Sfârșit tragic pentru doi soți din județul Botoșani.
8.000 de EURO PENSIE pentru un fost magistrat, 10 lei pentru un alt botoşănean
Este greu de crezut, dar cea mai mare pensie de serviciu plătită la Botoşani este de nici mai mult, nici mai puţin de 38.245 de lei. Asta înseamnă circa 8.000 de euro pe lună, adică pe an, 96.000 de euro.
Apă până la genunchi, șobolani și țânțari: Zeci de botoșăneni nevoiți să suporte un FOCAR DE INFECȚII de ani de zile, pentru că nimeni nu îi ajută - FOTOGALERIE
Suntem în Botoșani, un oraș frumos și cu un aer curat, însă sunt și dedesubturi pe care puțini botoșăneni le cunosc. Unii dintre ei le știu, căci trăiesc într-un mediu infect din care pur și simplu nu pot să iasă.
Un tânăr a lovit intenționat un bărbat, l-a băgat în comă, și-a ascuns mașina sub coceni în curtea tatălui și a dispărut - FOTOGALERIE
Un conflict cum rar se poate vedea a avut loc sâmbătă seară, la Cătămărăști Deal. A început într-un bar și s-a terminat cu un bărbat în comă și cu celălalt căutat de Poliție.
Nu au nevoie de așa multe vacanțe! Sistemul de învățământ prin ochii unei tinere educatoare – Cât RĂU fac pauzele lungi copiilor
Nu avem forță de muncă, tinerii pleacă din țară, nu evoluăm, sistemul e învechit - sunt unele dintre propozițiile pe care le auzim zilnic în ultimul timp. Botoșaniul are tineri frumoși, deștepți și talentați. Acest lucru se poate observa uitându-ne la clasamentele de la olimpiadele școlare județene sau concursurile naționale și internaționale.
DEZVĂLUIRE: Consilier plătit din bani publici, ocupat cu ridicarea casei socrului marelui şef de la Judeţ
Astăzi, la Tribunalul Botoșani a fost o nouă înfățișare în procesul ce îi are inculpați pe Florin Țurcanu, fost președinte al Consiliului Județean și Aristomel Anușca, socrul său. A fost audiat unul dintre foştii consilieri de la cabinetul ex-preşedintelui Consiliului Judeţean și s-a cerut revocarea controlului judiciar pe care fostul şeful PNL Botoşani îl are deja de doi ani.
Scandal uriaș în PSD Botoșani: Macaleți a plecat la București cu demisia de la CJ în buzunar și s-a întors... președinte
Organizația județeană a social-democraților stă pe un butoi de pulbere, după ce conflictul latent dintre cele două mari tabere a izbucnit din nou. Totul s-a întâmplat după scandalul fără precedent care a avut loc în cabinetul prefectului între Dan Șlincu și Cezar Nicuță.
Parcările cu plată stau sub nămeți, șoferii puși să plătească locurile: Nu deszăpezim chiar după prima ninsoare - GALERIE FOTO
În municipiul nostru, multe parcări sunt cu plată, administrate de firma Eltrans. Dacă nu ți-ai plătit parcarea, ai putea să nu-ți mai găsești mașina așa cum ai lăsat-o. Însă, unii șoferi au decis să nu mai parcheze în aceste locuri, căci o dată cu ninsorile abundente, nici nu prea ai cum.
Vieți pierdute peste hotare: Călugăr singur pe lume MORT printre străini
Plecatul în străinătate a devenit pentru mulți botoșăneni o necesitate, fiind împinși peste hotare de sărăcie. Din nefericire însă mulți dintre ei își găsesc sfârșitul acolo, iar nu de puține ori sunt înmormântați pe meleaguri străine tocmai pentru că familiile lor nu au bani pentru repatriere.
Sindromul telefonului mobil: Copiii din Botoșani, captivi în lumea lor, la un pas de suicid
Trăim într-o eră a tehnologiei care ne cucerește de la cel mai mic până la cel mai mare. Copiii petrec din ce in ce mai mult timp pe telefonul mobil și tot mai puțin se joacă pe afară, citind o carte sau stând de vorbă cu părinții. Cu toate că tehnologia poate fi un aliat de nădejde în multe domenii, ea poate afecta în același timp relațiile de familie și poate împiedica buna dezvoltare emoțională si socială a unui copil.
Monument de importanță NAȚIONALĂ stă să cadă la Botoșani: NU sunt bani – GALERIE FOTO
Avem un oraș încărcat de istorie și cultură. Din păcate, unele monumente istorice mai au foarte puțin și se prăbușesc. Motivul nu uimește: nu sunt bani.
Unul dintre cei mai cunoscuţi patroni botoşăneni strânge semnături de referendum pentru limitarea bugetarilor la 10%: Să nu mă voteze!
Dreapta Liberală, unul dintre cele mai noi partide din România, a anunţat demararea acţiunii de strângere de semnături pentru iniţierea unui referedum care să limiteze numărul de angajaţi de la stat la 10% din total, susţinând că situaţia actuală a generat “o discriminare accentuată”.
Afacerile se PRĂBUȘESC iarna: Tarabe din piață, spălătorii și terase PUSTII - FOTOGALERIE
Cu siguranță, anotimpul rece nu este deloc pe placul afaceriștilor din județul nostru și nu numai. Vorbim mai ales de cei care dețin spălătorii, terase sau au un loc închiriat în Piața Centrală.
Instituția FANTOMĂ: Fără contabil, fără economist, fără director... înmulțește animalele - GALERIE FOTO
Oare câți botoșăneni au auzit de instituția publică denumită Oficiul Județean pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie? Ce-i drept, nici nu le-ar fi tocmai ușor să afle.
kalapod.net%20
Şpăgi în spitale şi la salarii de 3.000 - 4.000 de euro, vinovaţi sunt scoşi tot bolnavii: Se simt datori să dea
Deși salariile în sectorul sanitar au crescut considerabil în ultimul an, botoșănenii și românii în general nu renunță la a mai oferi personalului medical „mici atenții”.
cam multe poze pt nimic! de ce nu faceti acest eveniment un pic mai secretos, ceva de genul celui de la Davos!!
6 noiembrie 2018, 09:46
Da... eveniment grandios. Ce sa mai ...
4 noiembrie 2018, 15:53
Pacat ca nu a fost nici macar muzica de dans la asa zisul bal. Poate doar festivitate de premiere in niciun caz bal.
3 noiembrie 2018, 19:27
Singurul afacerist veritabil e cel cu saxofonul!
3 noiembrie 2018, 18:57
Cel mai frumos moment a fost cel de la 'primire', cu afaceristi milionari care platesc salarii cat pot de mici, intampinati de niste fete care erau acolo ca sa faca si ele un 50 de lei, imbracate si incaltate cu ce au avut ele mai bunisor pe-acasa. Superb!
3 noiembrie 2018, 13:37
missgrey.ro
StarShinerS.ro
Sondaj
Ce fel de transport public vă doriți în municipiul Botoșani?
Cu tramvaie noi
Cu autobuze electrice
Cu microbuze
O combinație între primele trei variante
Declaraţia zilei
”Am creat acest grup (pe Facebook - n.r.) tocmai pentru a fi mai eficienţi. Nu mai sun pe fiecare în parte, nu se pierde timpul. Folosim şi telefonul, evident, dar atunci când este nevoie. Pe de altă parte poate nu uită nimeni ce ...
StarShinerS.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7480 lei
USD
Dolarul SUA
4.1981 lei
CHF
Francul elveţian
4.1805 lei
GBP
Lira sterlină
5.4269 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7887 lei
XAU
Gramul de aur
179.3925 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2447 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4915 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9866 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1684 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1845 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6363 lei
Vremea
astăzi
Botosani
4.4 o C
Dorohoi
3 o C
Bucecea
4.4 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
3 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.