Știrea zilei
Milionarii Botoșanilor s-au întâlnit la cel mai scump bal din an: s-au premiat între ei, au admirat fete frumoase și au ținut la ușă politicienii - GALERIE FOTO

A XXV - a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri a avut loc vineri seară, iar odată cu schimbarea președintelui Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) manifestarea și-a modificat puțin locul desfășurării, dar și mai mult structura.

”În mintea mea era cu totul altfel”


De altfel, în cuvântul de deschidere, Valeriu Iftime, președintele CCIA Botoșani, a subliniat că și-a dorit ca evenimentul de lansare al Topului Județean al Firmelor să difere de cele din anii anteriori.


Însă a explicat că nu putut să o facă atât de mult pe cât și-a dorit. Și a exemplificat cu clasamentul companiilor care au plătit cele mai mari impozite la bugetul de stat, pe care nu l-a putut introduce în lucrare fiindcă metodologia agreată de Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) nu permite așa ceva.


”Recunosc că, legat de subiectul «cum ar trebui să arate un bal sau o festivitate de premiere a oamenilor de afaceri din județul Botoșani», în mintea mea era cu totul altfel. Numai că eu credeam - și cred în continuare - că acest eveniment este doar al nostru și când spun «al nostru» spun și al meu pentru și eu sunt ca și dvs., mă chinui să țin o afacere în picioare. Nu este a nimănui, a nici unui om politic, a nici unui om influent, este doar a oamenilor de afaceri”,


Valeriu Iftime, președinte CCIA Botoșani.

 

Ca să nu se supere politicienii, nu i-a mai chemat deloc


Acesta a adăugat că a evitat să invite oameni politici întrucât i s-a explicat că ar putea apărea tot felul de supărări, precum ”dacă inviți cumva de la un partid, trebuie să inviți și de la celălalt partid”. Așa că, ”nu am invitat pe nimeni”.


Până la urmă au fost chemați doar președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani, dar nici Costică Macaleți și nici Cătălin Flutur nu au venit.


Primul l-a trimis totuși pe vicepreședintele Liviu Toma, al doilea nu a avut vreun delegat.

 

De la modă la... americani


Chiar așa, pe lângă faptul că s-a mutat de la Soul Mate câțiva metri mai încolo, la Casa Lux Ballroom, balul de ieri a avut câteva noutăți.


A avut o prezentare de modă, atât feminină cât și masculină, la care și-au dat concursul chiar firme incluse în Top, a avut considerabil mai mulți parteneri, inclusiv o bancă, dar și invitați cărora li s-a dat cuvântul.


Evenimentul a fost astfel legitimat de prezența și alocuțiunile lui Mihai Apopii, vicepreședinte CCIR și James McCarthy, reprezentant al Southern Harvest Partners, un fond american de investiții care deține mii de hectare de teren agricol în Botoșani.

 

Unicat și iar unicat


Lucru unicat de cel puțin opt ani, atât în clasamentul după cifra de afaceri, cât și în cel al profitabilității, pe primul loc s-a situat aceeași firmă, SC Formens SRL, cu asociat francez.


Și tot fără precedent a fost și faptul că Valeriu Iftime a acordat în mai multe rânduri premii directorului general de la Elsaco întrucât firmele din acest grup, pe care el le controlează, s-au situat în Top.


De asemenea, președintele CCIA, care a mulțumit din suflet celor care au dat curs invitației, s-a fotografiat cu fiecare premiat în parte.

 

Unii cu afacerile, altele cu... hainele


Dincolo de toate aceste lucruri, ca și în anii precedenți, evenimentul a avut și un pronunțat caracter monden. Mai ales din partea soțiilor oamenilor de afaceri, care și-au etalat vestimentații care mai de care mai sofisticate.

De altfel, unii businessmani au preferat să își trimită partenerele de viață la ridicat premiile, momente savurate de întreaga asistență, care a avut ocazia de a le analiza din cap și până în picioare.


173


de afaceriști au fost prezenți la balul de ieri, cu aproximativ 5% mai mulți decât anul trecut.


400


de lei de persoană au plătit afaceriștii care au acceptat să participe la eveniment

 

loading...
69 milioane euro într-un an!!! Un francez cu magazine de fițe a devenit cel mai mare afacerist din Botoșani
Zece botoșăneni au avut într-un an pe mână 350 de milioane de euro - CLASAMENTUL

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Municipalitatea începe RIDICAREA mașinilor, amenzile merg și până la 2.000 de lei
Municipalitatea botoșăneană, prin societatea Eltrans, va începe activitatea de ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar sau abandonate pe domeniul public.
Lovitură de teatru de la prefect, organigrama de la Urban Serv care executa un director şi un vice trebuie REVOCATĂ
Noua organigramă a societăţii de salubrizare a oraşului a fost întoarsă de Prefectură. Instituţia a solicitat Consiliului Local revocarea hotărârii prin care au fost mandataţi doi consilieri să o voteze în Adunarea Generală a Acţionarilor.
Turism în bătaie de joc pentru botoșăneni și nu numai? Băile Felix și Antalya, aceleași prețuri pentru sărbători, serviciile diferă de la cer la pământ
România pierde anual zeci de milioane de euro pentru că nu știe să-și vândă frumusețile naturale. În stațiunile balneoclimaterice nu s-a mai investit din perioada comunistă, iar litoralul a rămas și el, în mare parte, ancorat în trecut, de la plaje la condițiile hoteliere.
Cel mai longeviv director a primit un mare șut de la partidul pe care „l-a slujit” aproape două decenii
Membru în PSD de 18 ani de zile, cel mai longeviv director de la Botoșani a fost scos pe ușa din dos din birou, cu patru luni înainte de pensionare. A condus o unitate a statului timp de 21 de ani, perioadă în care a rămas fidel partidului, fără crâcnire.
Petrecerea anului la un sfert de veac de vodcă la Vorona: robot, confetti, Buzdugan, lacrimi şi noua Voronskaya – VIDEO & GALERIE FOTO
Povestea vodcii plecată din Vorona pentru a cuceri România a împlinit un sfert de veac. Iar oamenii care au făcut din „Voronskaya” unul dintre puţinele branduri botoşănene de rezonanţă naţională au marcat momentul cum se cuvine.
Proiect de la un PSD-ist: Consiliul Local să cumpere 100 de bucăți din cartea scrisă de un consilier local PSD care deja a primit finanțare de la Consiliul Judeţean
Aleşii de la municipiu vor dezbate în şedinţa de astăzi mai multe proiecte de hotărâre privind achiziţionarea unor cărţi sau materiale cu ocazia Zilei Naţionale a României şi a Anului Centenar.
1 Decembrie sărbătorit mai ales în stradă și mai puțin în restaurantele de la Botoșani: Un local oferă totuși fasole cu cârnați și purceluș la rotisor
Ziua Națională din 2018 pare să nu fie un motiv întemeiat pentru ca restaurantele din Botoșani să pregătească meniuri tradiționale, spectacole live sau să aibă invitați speciali.
Botoșăneanul care a luptat pentru Marea Unire - FOTO DOCUMENT; Nepotul său la Centenar: Trebuie să fim mai atenți cu țara asta
Amintirile Primului Război Mondial au rămas încă vii pentru Paul Buzdugan, un botoșănean care trăiește în municipiu și care deține o mică părticică din istoria românilor, prin prisma unor fotografii alb-negru.
Ancheta DNA pentru Uvertura Mall pornită de la un ziarist! Jurnaliști audiați la Tribunal, în procesul de peste 2 milioane de lei
A fost o liniște apăsătoare în sala de judecată de la Tribunalul Botoșani, în timpul audierii a doi jurnaliști. Ieri, 27 noiembrie 2018, în procesul Uvertura Mall a avut loc un nou termen care s-a consumat cu depoziția a doi martori.
Monument sovietic pregătit pentru sediul PSD Botoşani într-un scandal fără precedent – GALERIE FOTO
Disputele pe seama bustului lui Ion I.C. Brătianu, prim-ministru al României de cinci ori la începutul secolului trecut, au ajuns la un monument al eroilor sovietici din Al Doilea Război Mondial.
Răzbunare în familie! Soț și soție evazioniști denunțați la Poliție de propriii angajați, pentru marfă la negru
Situație mai puțin obișnuită întâlnită în instanța botoșăneană, unde o familie a ajuns să se războiască cu o alta, prin intermediul instituțiilor statului. Primii, soț și soție erau patronii, care aveau mai multe standuri într-un centru comercial din cel de-al doilea municipiu al județului.
Fostul președinte al PSD Botoșani a rămas șomer după ce și-a pierdut salariul de 30.000 de lei pe lună
Unul dintre cei mai bine plătiți botoșăneni, la o unitate de stat, a rămas recent fără loc de muncă.
Botoşăneanul care conduce la Bucureşti o companie cu afaceri de 200 de milioane de euro anual: Discutăm de peste 2000 puncte de lucru
Compania Naţională Loteria Română (CNLR) a intrat în ultima ediţie Top 300 Companii editată de revista Capital. Unitatea statului ocupă locul 116 pe ţară în clasamentul întocmit de prestigioasa publicaţie economică.
Apariție cu zâmbete și fără lacrimi a elevului din crima de la Pacea - CUM arată după șase luni de detenție
Bogdan Ionel a văzut marți, 20 noiembrie 2018, pentru câteva ore, alte chipuri decât cele cu care s-a obișnuit probabil deja în unitatea de detenție unde este găzduit până când i se va decide soarta.
Crima din Centrul Vechi: Audiere cu amenințări la Tribunalul Botoșani, nevasta și-a ieșit din fire, polițiștii și jandarmii trimiși în Centrul Istoric
Procesul privitor la crima care a avut loc în vara anului trecut lângă fostul cinematograf Luceafărul continuă la Tribunalul Botoșani. Marți, 20 noiembrie 2018, s-a mai parcurs un pas.
Martori la cea mai mare bătaie de joc a drumarilor din ultimii 20 de ani, drumarul șef al Botoșanilor dă vina pe șoferi - VIDEO & GALERIE FOTO
Autoritățile județene și municipale și-au dat luni, la prima ninsoare din noul sezon rece, întreaga măsură a incompetenței, delăsării și nepăsării la adresa sutelor de mii de botoșăneni, plătitori de taxe și impozite.
Sfârșit cumplit pentru un șofer de 20 de ani: A murit blocat în mașina care a luat foc - GALERIE FOTO
Un grav accident rutier a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică.
O companie din Botoşani în primele 300 din România, patronul s-a apucat de construit blocuri
Înainte de a întocmi clasamentul celor mai bogaţi români, revista Capital a scos pe piaţă un număr special, intitulat „Top 300 companii”.
SCANDAL urât la un ansamblu de apartamente de fițe, construit recent la Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Un ansamblu de blocuri nou construit în municipiul reședință de județ se finalizează cu scandal și controale de la instituțiile statului.
kalapod.net%20
Bărbat OMORÂT în urmă cu 5 ani, călăii lui trăiesc liberi! A început „judecata de apoi”, un șefuleț de la Poliție a fost deja amendat
Pe 5 martie 2013 un botoșănean greu încercat de viață și de soarta căruia nu le mai păsa decât puțin unor persoane era omorât într-un mod de o violență rară.
cam multe poze pt nimic! de ce nu faceti acest eveniment un pic mai secretos, ceva de genul celui de la Davos!!
6 noiembrie 2018, 09:46
Da... eveniment grandios. Ce sa mai ...
4 noiembrie 2018, 15:53
Pacat ca nu a fost nici macar muzica de dans la asa zisul bal. Poate doar festivitate de premiere in niciun caz bal.
3 noiembrie 2018, 19:27
Singurul afacerist veritabil e cel cu saxofonul!
3 noiembrie 2018, 18:57
Cel mai frumos moment a fost cel de la 'primire', cu afaceristi milionari care platesc salarii cat pot de mici, intampinati de niste fete care erau acolo ca sa faca si ele un 50 de lei, imbracate si incaltate cu ce au avut ele mai bunisor pe-acasa. Superb!
3 noiembrie 2018, 13:37
zenda.ro
astratex.ro
Sondaj
Vă place cum a fost împodobit municipiul Botoșani de sărbători?
Da
Parțial
Nu
Declaraţia zilei
„Cred că în primul rând background-ul, CV-ul meu este relevant, domeniul acesta al îmbunătățirilor funciare, în mod special irigațiile sunt eligibile pentru fondurile europene, ori conform CV-ului meu am experiență mare în ...
StarShinerS.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6605 lei
USD
Dolarul SUA
4.1120 lei
CHF
Francul elveţian
4.1368 lei
GBP
Lira sterlină
5.1580 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6250 lei
XAU
Gramul de aur
164.5916 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2375 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4403 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9652 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0743 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1801 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6243 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.2 o C
Dorohoi
-0.2 o C
Bucecea
-0.2 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
0 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.