Știrea zilei
Se poate și așa: Adolescentă din oraș cu mii de urmăritori pe rețelele sociale adunați din cititul cărților - Părinții mei mi-au povestit că, pe timpul comunismului, nu se găseau cărți ca acum - VIDEO & FOTOGALERIE

În a doua lună a anului 2022 urmează să atingă vârsta care-i permite să-și scoată buletinul. Adolescenta din municipiul Botoșani a doborât un frumos record și a atins un grad de notorietate de apreciat pentru vârsta ei. Iar asta fără a-și dezvălui anumite părți din corp, în vremuri în care, de cele mai multe ori, fetele cât mai dezbrăcate par să aibă succes.

Andreea Jitariuc trăiește în orașul Botoșani, unde s-a și născut. A fost elevă la Școala Gimnazială nr. 10, iar în prezent studiază la Colegiul Național ”A.T. Laurian”.

 

3.212

de urmăritori are Andreea Jitariuc pe Instagram, rețeaua care pare să fie mai degrabă una cu și despre vedete, bloggeri, influenceri de orice fel.

 

Iar postările sale sunt despre cărți și lumea magică în care acestea introduc iubitorii de lectură. Un întreg univers cuprins între filele unui volum. Andreea Jitariuc face recenzii la cărți pe Instagram și a ajuns chiar să colaboreze cu autori sau edituri care îi trimit titluri pentru a le promova.

 

Face totul din pasiune pentru lectură, această iubire pentru cuvinte și sensul lor fiindu-i insuflată de părinți, încă de la o vârstă fragedă.

 

 

„Părinții mei mi-au povestit că, pe timpul comunismului, nu se găseau cărți ca acum. Și trebuiau să împrumute. Și din nostalgie ei au cumpărat toată colecția editată a lui Jules Vernes, precum și o colecție de cărți celebre după care au fost ecranizate filme. De exemplu: „Robinson Crusoe”, ”Cei trei mușchetari”, ”Winnetou”, ”Moromeții” și altele. Și, când eram mică, părinții mei mă duceau în vacanțe la „Vila Scriitorilor” în Olimp, iar acolo am întâlnit copii care citeau mult. Iar aceștia erau copii și nepoți ai unor scriitori și actori celebri. I-am întâlnit și eu acolo, să vă spun pe cine am întâlnit, ar fi maestrul Radu Beligan. Chiar și anul acesta am trecut câteva zile pe acolo și l-am întâlnit pe dl. Eugen Cojocaru care este un jurnalist – scriitor. S-a bucurat foarte mult că m-a întâlnit și m-a felicitat când a văzut pasiunea mea pentru lectură și cred că din acel loc am fost atrasă de pasiunea mea de a citi, plus că la recepția acelei vile este o bibliotecă pe care am văzut-o și mă gândeam să citesc și eu câteva cărți, să-mi iau acasă”,

Andreea Jitariuc

 

„Vila Scriitorilor” a vizitat-o pentru prima oară la vârsta de 5 ani. Nu știa încă să citească pe atunci, urma să descopere frumoasa lume a cuvintelor curând. Și-a dat seama că îi place să se exprime după ce citește o carte și atunci... „am început să postez poze, să fac prezentări la cărți și lumea m-a urmărit. A început să le placă și mă urmăresc până în prezent”.

 

Mai sunt oameni care sunt interesați de lectură?

 

„Se vede că da. Pe contul meu am urmăritori, începând de la vârsta de 12 ani până la 40 și ceva”,

Andreea Jitariuc

 

Sunt și autori care îți trimit cărțile lor?

 

„Colaborez cu autori, cu firme, cu edituri. Unele au aflat de pe Instragram, pe altele le-am contactat eu, le-am propus să colaborăm, iar pe parcurs m-au urmărit, mi-au văzut activitatea și au acceptat”

Andreea Jitariuc

 

 

Postările adolescentei despre cărțile promovate au un impact destul de consistent, într-o lume în care pasiunea pentru lectură aproape că se pierde. Oamenii îi apreciază recenziile și cumpără respectivele titluri. Iar Andreea se simte împlinită prin a dărui un univers întreg de... pagini.

 

Deocamdată nu câștigă financiar din această activitate a sa:

 

„Ceea ce fac nu este cu plată, îmi dau cărțile respective, pentru mine este suficient pentru că îmi îmbogățesc biblioteca personală. Am citit foarte multe cărți, eu mai am o colecție cumpărată de părinții mei, dar aceste cărți încă nu am reușit să le citesc”.

 

Autorul ei preferat este, evident, Mihai Eminescu. Din seria celor străini o preferă pe Jo Cotterill, autoarea cărții ei preferate.

 

„Cartea mea preferată în care m-am și regăsit este „Lămâi, cărți și prieteni”. Este o carte foarte frumoasă, am făcut și recenzie, în care m-am regăsit și eu cumva, personalul principal fiind o fetiță pe nume Kalypso care avea o pasiune dedicată cititului, iar unii colegi din clasa ei nu împărtășeau această pasiune și-i aduceau multe critici, fără temei”.

 

Și asta ți se întâmplă și ție în realitate?

 

„Da, mi se întâmplă, într-un fel în care sunt «hateri», ca să spun așa. Mi se întâmplă foarte des și mie. Din clasa mea mai sunt colegi care iubesc lectura, unii doar fac acest lucru. Colegii care au aceeași pasiune ca mine sunt însă minoritari”

Andreea Jitariuc

 

La acest moment se bucură de pasiunea ei și de tot ce decurge din ea. Nu știe care-i va fi calea de urmat în viață și spune că îi plac actoria și scrisul deopotrivă, dar i-ar plăcea să devină și medic veterinar pentru că, pe lângă cărți, iubește și animalele.

 

Andreea Jitariuc și recenziile sale pot fi vizionate pe:

 

Contul de Instagram: https://instagram.com/beyourself__00?utm_medium=copy_link

Canalul de Youtube: https://m.youtube.com/channel/UC91WfHiwKTJtrWmlzMPuwpg

 

loading...
În vremuri de pandemie, la Flămânzi se afirmă... ”Excelența Sa, Lectura”
La Biblioteca Județeană cartea bate net-ul: Avem persoane care vin aici de peste 30 de ani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
„Fast & Furious de Botoșani” – Doi botoșăneni cu BMW-uri adaptate au participat la Campionatul Național de Drift - GALERIE FOTO & VIDEO
Doi botoșăneni au participat la marea finală a Campionatului Național de Drift care a avut loc weekendul trecut în localitatea Adâncata din județul Ialomița. Zeci de pasionați de mașini puternice proveniți din mai multe țări europene s-au întrecut pe MotorPark România, primul circuit auto-moto din țară adecvat organizării unor competiții de motorsport de cel mai înalt nivel.
Morți pe bandă rulantă la Botoșani, groparii nu mai fac față, NU mai sunt locuri în cimitire – FOTOGALERIE
Valul patru a lovit crunt în județul Botoșani. Iar botoșănenii trăiesc o altă premieră neagră cauzată de virusul care ia viață după viață. Doar într-o lună au murit la Botoșani aproape 150 de oameni, situație nemaiîntâlnită pe plan local.
NEGOCIERI la Primărie: Taximetriștii au cerut creșterea tarifului! Discuții de la manele, la licențe de 10.000 de euro: Chem DNA-ul în secunda doi VIDEO
Reprezentanții taximetriștilor de la Botoșani au intrat într-un maraton de negocieri cu reprezentanții Primăriei în vederea aprobării unor creșteri ale tarifelor pe care le practică. Noi negocieri au avut loc luni, de la ora 10:00, în sala Mihai Eminescu.
Scandalul cu invective din cramă, pe ordinea de zi a liberalilor: senatorul așteptat de partid la explicații
Congresul PNL a trecut, însă a lăsat urme atât la nivel național, cât și la nivel local. Iar o parte a celor întâmplate la București cu delegația botoșăneană a ajuns în discuția Biroului Politic Județean (BPJ) al liberalilor.
Este oficial: De față cu Dan Nechifor liberalii au votat noul prefect
Ceea ce Botoșăneanul a anunțat în premieră în urmă cu o lună a primit și o confirmare oficială: PNL Botoșani susține un tânăr om de afaceri pentru ocuparea funcției de prefect.
Statul vrea să albească prin amenzi „munca la gri” și „salariile din plic”, patron amendat la Botoșani cu peste 10.000 de euro
În urmă cu doar câteva zile, Executivul a adus o serie de modificări Codului Muncii pentru a descuraja fenomenul „muncii la gri”.În același timp, angajatorii botoșăneni continuă să recurgă la „munca la negru”, amenzile fiind uriașe atunci când sunt depistați de inspectorii muncii.
Jecmăneală politică pe fondul de rezervă al Guvernului! Primarii comunali ai PNL „au ras” milioane de euro, primarii PSD de Botoșani și Dorohoi - zero lei și zero bani – TABEL
„Banii au fost acordați indiferent de culoarea politică”.Este afirmația ministrului Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, în contextul alocării sumei de peste 1 miliard de lei către unitățile administrativ teritoriale din România. Afirmația are doar rolul „de a da bine” la televizor sau în ziare pentru că, în realitate, împărțeala banilor a fost 100% politică.
Pensie de peste 43.000 de lei pentru un singur botoșănean, în timp ce mii de vârstnici nu reușesc nici măcar să-și cumpere medicamente
Discrepanța dintre majoritatea bătrânilor care trăiesc din pensii insuficiente și ceilalți, care primesc pe cupoane sume chiar și de 40 de ori mai mari, continuă să se amplifice în județul Botoșani. Și, în ciuda eforturilor populiste ale politicienilor de a majora valoarea punctului de pensie la anumite perioade cheie, aceste măriri nu fac decât să adâncească diferențele uriașe.
Sute de botoșăneni se vaccinează zilnic, s-a triplat numărul față de perioada verii și se stă și la coadă – GALERIE FOTO
Noile restricții și accesul la servicii de divertisment sau spații de relaxare doar pentru persoanele vaccinate au determinat ca tot mai mulți botoșăneni să se imunizeze în centrele de vaccinare deschise la nivelul județului. Potrivit datelor oficiale, zilnic peste 500 de persoane se vaccinează cu prima doză sau după caz cu a treia.
Loading...
În sfârșit! Se scot dalele de beton din strada pe care tramvaiul nu a circulat nici măcar o singură dată - GALERIE FOTO
De ani de zile se tot vorbește (și promite) modernizarea acestui tronson de drum extrem de aglomerat și cu un real disconfort atât pentru șoferi, cât și pentru cetățenii care locuiesc la blocurile din apropiere.
”Ce nu am scris încă despre Luchian? Că m-aș bucura tare mult să-l întrec” – O expoziție-eveniment și un ghidaj emoționant oferit publicului de strănepoata pictorului Nicolae Tonitza – FOTO&VIDEO
Sfârșit însorit de septembrie 2021. La 135 de ani de la nașterea lui Nicolae Tonitza, ultima descendentă a pictorului a vorbit în fața iubitorilor artei despre familie, destine și dureri, dar și despre ”culoare, emoție și mister”.
Sunt neconstituționale! Botoșăneanca poporului dărâmă proiectele Guvernului de pedepsire a nevaccinaților: Discriminare și interzicerea dreptului la muncă
Avocatul Poporului a transmis în cursul săptămânii că actele normative discutate de Guvern care au în vedere condiţionarea dreptului la muncă al personalului din cadrul unităţilor sanitare şi al centrelor rezidenţiale de obţinerea certificatului digital privind COVID-19, cât şi testarea periodică din fonduri proprii încalcă mai multe drepturi ale salariaţilor.
”Nu se ține un Congres cu oameni sătui” – Liberalii cu burțile pline care l-au votat pe Cîțu pentru bani sau ca să-și păstreze fotoliile de șefi la stat - LISTA
”După cum mi-a explicat un liberal vechi din tabăra Orban încă de la primele ore ale dimineții, «nu se ține un Congres cu oameni sătui», adică nu faci alegeri în partid când ești la putere, pentru că nimeni nu vrea să schimbe nimic și toți trag de funcțiile pe care le au. Într-adevăr, cu mici excepții, cei 5.000 de delegați sunt și șefi pe undeva, puși acolo de șeful de partid”.
POVESTEA „diamantelor negre” de la Botoșani culese cu câini dresați special! Licitație la o instituție: Noi suntem pionieri FOTO
Anul acesta ar fi primul din istoria județului în care s-a organizat o licitație pentru recoltarea unor alimente de lux care valorează mii de euro. Se găsesc în pământ și sunt aduse la suprafață de persoane specializate, cu ajutorul unor câini dresați pentru astfel de activități și care sunt extrem de scumpi, pentru cei care doresc să îi cumpere.
Loading...
Botoșăneancă angajată fictiv la firma unor șarlatance intrate în pușcărie pentru un prejudiciu amețitor
Până să intre polițiștii pe firul acestei povești, cele două ”patroane” au angajat fictiv zeci de femei însărcinate care urmau să intre în concediul pentru creșterea copilului. Scopul era să obțină indemnizație de la stat, deși în realitate societățile lor nu funcționau, iar respectivele angajate nu au lucrat nici măcar o secundă.
A plecat la Domnul cel mai discret fost deținut politic din Botoșani: Omul care a luat în veșnicie suferința, dar ne-a predat cea mai frumoasă lecție - FOTO
A trăit în propria demnitate cu un firesc de care atât de puțini, astăzi, mai sunt capabili. Cei care nu am cunoscut greul războiului, foametea, pușcăria comunistă, domiciliul forțat, rația de pâine, întunericul și frigul, nu înțelegem încă ce au însemnat acești oameni care pleacă tăcuți spre lumea ”unde nu este durere, nici întristare, nici suspin”.
Botoșăneni rămași fără ajutor social după ce au refuzat un loc de muncă – CUM vrea statul să-i motiveze pe asistații leneși
La nivelul județului Botoșani sunt în jur de 2.740 de beneficiari ai venitului minim  garantat. Numărul lor este în scădere de la o lună la alta, iar asta și din cauză că unii dintre ei refuză să muncească.
REORGANIZARE la una dintre instituțiile cu cei mai mulți angajați, zeci de posturi DESFIINȚATE: CÂTE mai sunt vacante - DOCUMENT
Una dintre cele mai mari instituții publice de la Botoșani se reorganizează fiind reduse mai multe posturi.
Valul patru la Botoșani: Coadă de ambulanțe la Urgențe, așteptări cu orele în containere și personal cerut de la București – GALERIE FOTO
Situația epidemiologică de la nivelul județului Botoșani se înrăutățește de la o zi la alta. Sunt peste 100 de cazuri raportate în 24 de ore, iar spitalele sunt pline de pacienți infectați. Și pentru prima dată în valul patru avem și două sate carantinate și anume Roma și Tudora.
Juriștii arestați pentru practicarea (ne)legală a avocaturii, achitați după 8 ani: Sechestre de sute de mii ridicate, li se dau înapoi inclusiv ștampilele și... capsatoarele 
După opt ani de la arestare și mai bine de cinci ani de la data înregistrării la instanță, Tribunalul Suceava s-a pronunțat în dosarul privitor la ”Baroul Bota”. Magistrații din județul vecin au achitat pe linie toți inculpații pentru exercitarea fără drept a meseriei de avocat. 
Falsitatea instagramului, iluzia oferita celor hraniti cu iluzii. Chipuri angelice prelucrate pe internet, floricele si filtre din belsug. Mediocritatea insa, trece prin orice filtru. Nu am citit tot. ca nu trebuie! Dar cuvantul acesta "muschetar" are la baza substantivul "muscheta", nicidecum nu deriva din substativul mușchi . Chiar nu pricep "devoratorii" acestia de carte ca a te fotografia cu o carte in mana nu este sinonim cu a citi?
2 septembrie 2021, 06:51
Andreea, nu stiu cine sunt parintii tai, dar stiu bine ca pe timpul socialismului, in Romania nu a existat comunism, se gaseau si carti si se citeau mult mai mult decat acum. Dar stii, cum nu toti sunt la fel tot asa si cu cetitul. Fiecare generatie isi are valorile ei, numai ca nu trebuie uitate generatiile si valorile care au fost si nu trebuiesc ponegrite si barfite de necunoscatori. Viata grea sau frumoasa si-o face fiecare individ. Esti tanara si nu te lasa influientata de orice trecator. Cine voia sa invete si sa citeasca o facea si inainte. Cum poti sa spui ca nu se gaseau Morometii, Robinson Crusoie si altele pe care le nominalizezi? Parintii tai sunt cumva de prin partile Radautiului-Prut ?
1 septembrie 2021, 17:04
Nu se gaseau pentru ca oamenii citeau. Nu era internet, la televizor doar doua ore, asa ca se cumparau carti cu nemiluita.
1 septembrie 2021, 09:58
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale. Dacă ar fi astăzi din nou alegeri, pe cine ați vota?
Cosmin Andrei
Cătălin Flutur
Marcel Gheorghiță
Cătălin Silegeanu
Liviu Toma
Altul
Declaraţia zilei
„Acum este o filozofie simplă, se moare pe capete, scapă cine poate și este filozofia «primul plecat, ultimul venit». Se eliberează un loc ca să-l ocupe celălalt. Acesta este marele adevăr despre medicina românească, asta ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9470 lei
USD
Dolarul SUA
4.2484 lei
CHF
Francul elveţian
4.6231 lei
GBP
Lira sterlină
5.8624 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7240 lei
XAU
Gramul de aur
244.1620 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2451 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3638 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1804 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4441 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1931 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6649 lei
Vremea
astăzi
Botosani
15.7 o C
Dorohoi
13.5 o C
Bucecea
15.1 o C
Darabani
13.3 o C
Saveni
15.1 o C
Ştefăneşti
9.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.